Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
23.4.2009, Pavel Koza, aktualita
Chytré telefony s Windows Mobile jsou proti svým dotykovým bratříčkům ve výrazné menšině, což ale neznamená, že nejsou k dostání vůbec. Jedním z populárních představitelů Windows Mobile Smartphone je i zařízení HTC S740 (Rose).
horecky (2) | 30.4.20090:16
Mám toto zařízení jen týden. Doporučím ho lidem, kteří nechtějí nosit v kapse velký 2,8"-3,5" display a stylusem ovládanou obrazovku o níž každou chvíli zavadí. Je to příjemný a hlavně softwarově SVIŽNÝ kousek. Nedělá mu problém mít na pozadí několik aplikací a spustit další - navigaci, a přitom přijmout hovor. Holt CPU 500 a více MHz udělá své. Dobře se mi drží v ruce, ovládání num. klávesnice je příjemné. Horší - drobnější je klávesnice čtyřřadá, ale zvyknout se na to dá. Omezení je i v celkovym ovládání, možnostech systému telefonu. Jestli jste zvyklí si hrát s různými nastaveními S740, tak moc neuspějete. Možná existují utility pro hraní si se sytémem, ale zatím jsem nehledal. Také si člověk bude muset zvyknout na to, aby nikde neodřel display, který je překryt hladkým, lesklým a průhledným plastem. Doporučuji ochranu. GPS je rychlá chytla se mi rychle i uvnitř místnosti, cca 30 cm od okna. Používám zatím googlemaps - pro nenáročného uživatele dostačující, pro mě ne. Doplnil jsem o autonavigaci McGuider a nyní se snažím najít obdobu OziExploreru pro své rastrové mapy. Zatím testuji gpsVP. 95% SW, který jsem používal na ETENu M700 pochopitelně nenainstalujete, ale jsou výjimky v utilitkách, které se neinstalují, např. powerstatus.exe atp. Fotoaparát je slušný. Vždy jsem se na podobná zařízení s objektivem menším než nehet koukal dost přes prsty, ale tento mě překvapil a to i za ne moc dobrých světelných podmínek. Celkově jsem spokojen s rychlostí, velikostí, navigací, designem. Nespokojenost, ale tu jsem očekával, je s menší "qwerty" klávesnicí a systémovou výbavou (tu snad časem doinstaluju) PS: internet chytám přes paušální GPRS a je vizuelně rychlejší, než u předchozího M700.
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 1.5.20090:26
Většinu mohu podepsat. Až na pár nepřesností. Nakonec i odkazovaný článek jasně naznačuje, že QWERTY u Rose je větší než u Touch Pro. Pátá řada kláves je vzhledem k zvláštnímu způsobu zadávání diakritiky u WM celkem zbytečnost. S číslicemi a speciálními znaky žádný problém není ­(vzhledem k jejich výskytu­) ani na 4 řadách. Krycí sklo­/plast na displeji vydrží hodně. Po půl roce nešetrného zacházení ani škrábaneček. Dodatečná ochrana je opravdu zbytečnost. Nainstaloval jsem 90% software z asi 40 testovaných aplikací ­- část z toho není pro WM Standard určená a přesto bezproblémově funguje. Většina z neúspěchů jde na vrub omezení instalátoru, ne aplikace samotné. Dle mého není důvod si moc se systémem hrát. Má vlastnosti a rozhraní, jaké budou mít Touch zařízení až od verze WM 6.5. Ale to je opravdu věcí vkusu. Navigace dokonce funguje i 50 cm od pokovovaného okna vlaku ­(NoniPlot GPS­)... Ve voze jsem nezkoušel, na to mám jiné ­(dotykové­) jednoúčelové zařízení..
Odpovědět0  0
horecky (2) | 10.5.20091:28
No paráda, dík za komentář ! Hlavně tedy s tím displayem - fakt se o něj bojím : ) S klávesnicí u Touch Pro nemám zkušenost, takže nemohu sloužit. Ale jak jsem již psal, u M700 byla příjemější - každopádně bych tuto příjemnost vyměnil za "lehkost" v ruce ... atp. ROZHODNĚ se chci zeptat na na těch 90% SW. Myslím, že by to byl dobrej tip pro ostatní uživatele. Za sebe mohu doporučit: -powerstatusbar (jednoduché zobrazení stavu baterie a paměti) -BetaPlayer (přehrávač videa a hudby) -TotalCommander (no comment) -Slick (ICQ) -gpsVP (navigace - několik online map + možnost načíst své mapy) -sygic Mc Guider (navigace do auta) -SoftResetARM (reset) -AE Button Plus (nadefinování HW tlačítek pro svou potřebu - zatím testuju) Ještě doplním ke svému předešlému příspěvku: S740 mi po několika týdnech potvrdila mou potřebu. Menší zařízení bez dotykové obrazovky do ruky s výhodami MDA - internet, synchronizace, WM6, GPS, programy, foťák, video, rádio, etc. K tomu videu - pro 320x240 v tomto rozlišení stačí. Přehrával jsem si to na TV a je to OK. Kamera to pochopitelně není, ale překvapila mě dynamika čipu - nebo možná spíše jeho SW zpracování! Při scéně, kde horní část záběru je velmi světlá a spodní velmi tmavá, dokáže vykreslovat slušně detaily obou. Toť ode mne zatím vše Š. Jedna z věcí mě ještě malinko šťourá v hlavě a to je možnost nastavení vlastního města v předpovědi počasí.
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 23.4.200922:24
Nemůžu přijít na chuť uniformním beznápaditým vzhledům dnešních pda, takže nevím proč, ale tento S740 se mi velmi líbí. Kdybych kupoval smartphone, byl by to favorit.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.