Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
18.6.2010, Pavel Koza, aktualita
Po delší době nečinnosti intenzivního testování 3G sítě v okolí sídla firmy na pražských Roztylech se zdá, že se vysněné ikonky 3G na displejích svých mobilních zařízení v dohledné době dočká výrazná skupina zákazníků operátora T-Mobile. Podle včera vydané tiskové zprávy hodlá T-Mobile během léta radikálně rozšířit pokrytí UMTS sítě.
blue face (13) | 25.6.201019:24
Z hlediska telekomunikací - služeb, jsme skoro rozvojová země. Mám příbuzenstvo na Slovensku - tam je 3G už několik let i v kopcích na hranicích. Je zajímavé, že služby T-mobile slovenského a českého jsou nesrovantelné. Ono to bude jednak tím, že slovenský telecom byl zprivatizovaný asi o 5 let dříve, než náš eurotel, koupily to Deutsche telecom a přestože měl monopol, začal poskytovat velmi zajímavé služby. Navíc se na Slovensku nestalo to, že by Deutsche koupil i operátora, jen "pevné linky". A ještě tam "řádí" Orange. Takže ano, z hlediska služeb se díváme i na Slovensko z velké dálky - a to je slováků půlka a je to tam, kromě jihu, samý vysoký kopec ..... A přesto mají více služeb a levnějších. Místo českých příštipkářů, kteří se učí za pochodu - Ufouna to chtělo spíše Orange ...
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 26.6.20109:40
Mohu potvrdit, na Slovensku jsem před měsícem asi na 14 dní. I když oproti nám mají více kopců, pahorkatin, hor (a to vše i trošku vyšší), tak jsem s pokrytím neměl problém - signál jsem ztratil pouze v tunelech. Když jsem pokusně a namátkově dal vyhledat sítě, našlo mi to vždy všechny 3 operátory SK. Používal jsem předplacenku O2 SK především kvůli datům. Neomezený internet (sice jen EDGE a GPRS, ale kde je mimo velká města u nás 3G?) za hubičku a k tomu i třeba volání do ČR za cca 30% toho, co nabízí všichni naši operátoři jako EU zvýhodněný roaming. Co víc si přát? PS: Nevím, zda by u nás příchod Orange něco změnil. Podobné naděje se vkládaly do Oskara a pak i do Vodafone, před tím do T-Mobile a bylo to marný, bylo to marný, bylo to marný. :(
Odpovědět0  0
inetMark (33) | 26.6.201014:39
No na Slovensku to nie je ziadna slava. Urcite to nie je tak ruzove, ako je to napisane v tychto dvoch prispevkoch. Mobilne pripojenie od O2 stoji 6 eur. Data su sice neobmedzene, ale neviem, ci sa ta rychlost da nazyvat EDGE. Kamarat to ma a je to este horsie ako T-Mobile. Ja mam teraz konkretne T-Mobile data program s limitom na 1GB za 3 eura (co mi zatial celkom stacilo, moc cez NB a mobilne pripojenie na internet nechodim). No ta rychlost, ked som na NB, tak nie je ziadna slava. T-Mobile nema az tak dobre 3G pokrytie (zacal neskor ako Orange). Navyse malokedy prekrocim rychlost 250kbps (co je nieco nad 30KB/s) a to je vazne pre normalne surfovanie zalostne malo. Preto radsej prejdem nazad k Orangeu. Je to sice o poznanie drahsie (trojnasobne), ale radsej si zaplatim 9 eur na mesiac za normalny internet s limitom 2GB ako keby som mal pouzivat nadalej nieco sice cenovo priatelne ale na notebooku mimo domu skoro nepouzitelne. Cize ziadny raj sa tu nekona. Jedine co mame stastie je, ze Orange sa rozhodol testovat opticke pripojenie na Slovensku a vdaka tomu nastal na pevnom internetovom pripojeni u nas doslova prevrat. Inac by sme sa tu dusili s 2-4mbps ADSL internetom v podani T-Comu.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 26.6.201022:40
Asi jsi mě špatně pochopil - jel jsem na Slovensko na 14 dní, takže lepší a levnější možnost, než za 6 ojro od O2 asi není. EdGE sice není 8 megové ADSL, ale pro PDA na poštu a RSS postačilo. Kdybych tu bydlel trvale nebo jezdil pravidelně, určitě bych volil nějaký poušál, ale v mém případě do bohatě stačilo. Nemůžu si pomoci, ale pořád se mi zdá nabídka slovenských mobilních operátorů cenově i kvalitativně lepší, než je tomu u nás.
Odpovědět0  0
inetMark (33) | 26.6.201023:09
Neviem, to mozno. Ale ja mam u nas taky pocit, ze operatori ceny znizovat nechcu a datove limity rusit nechcu tiez, aby sa ten internet nestal pre mnohych hlavnym internetom. Preto by podla mna Orange mal pokracovat v akcii, ktoru mal kedysi, ze ak clovek ma od nich opticke pevne pripojenie, tak ma moznost za zvyhodnenu cenu dostat doplnkove mobilne pripojenie. Tak ci tak sme za zapadom hodne daleko a to nie len datovym sluzbami, ale aj cenami hovorov.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 27.6.20100:12
Ono ani pro nás není dobré, aby ceny byly příliš nízko, protože by ten mobilní internet využíval/používal "každej jouda" a rychlost by byla i na UMTS jako u GPRS.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 18.6.201015:49
Mě ta volba T-Mobile, kdy dali přednost 4G místo klasickému 3G (UMTS) přišla jako dávné rozhodnutí našich soudruhů, kteří při příchodu polovodičů na trh vyčkávali až přijdou celovodiče :D Co k tomu říci dále? Že O2 tu má UMTS už skoro 5 let? Že jsme byli naivní, když jsme si mysleli, že poměrně progresivní Peagas si příchodem zahraničního vlastníka pomůže? Och, jak jsme byli hloupí a bláhoví. Budu se opakovat, ale O2 před lety s UMTS dokázal, že to dokáže a teprve teď, kdy se konečně a trošku rozhoupal Vodafone, to vyvolalo jakousi reakci = T-Mo začal s UMTS, O2 taky začíná rozšiřovat UMTS a dokonce ve vetšině lokalit, kde se pohybuji má O2 místo G (GPRS) E (EDGE). Trošku odbočím: pošleme nejvíc SMS na světě, ale máme skoro nejdražší volání a sms, vč. dotovaných telefonů. Tak jsme rozvojová země nebo vyspělá? :-/
Odpovědět0  0
AdamiX (29) | 22.6.201021:36
Tak chce na tebe niekto zarobit. A chce zarobit viac nie menej ;)
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 22.6.201021:47
Nechápu zcela tvůj komentář. Pokud na mě chtějí vydělat víc, tak proč už tohle neudělali před 2, 3, 4 roky? V květnu 2006 jsem datově přešel od T-Mo k O2, takže pan růžový přišel asi tak o 38 kKč (48 x 800). A navíc teď pan modrý přišel s takovou nabídkou (vč.pevné linky a ADSL), která se nedá odmítnou ani pod vlivem 8 promile :D
Odpovědět0  0
inetMark (33) | 23.6.201023:32
No pre nich je IT clovek zanedbatelne cislo. Je im jedno, ze ty odides. Kopec naivnych ludi ten ich 4G internet bastilo. Na Slovensku tomu tiez bolo tak. Clovek, co sa vyzna od T-Mobile utekal. Orange ponuka UTMS uz poriadne dlho a T-Mobile sa zacal rozsirovat len posledne roky (1-2). Ja tu nechcem pisat oslavne ody na Orange, ale nebyt ich, doteraz je na SR aj v kablovom internete dominanty a jediny T-Com. Orage rozduchal vody a do pohybu sa dalo jednak UPC a jednak T-Com a nie je problem mat 60mbps za cenu nizsiu, ako kedysi 256kbps ADSL.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.