Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Xiaomi Mi PowerBank 2S 10000 mAh: bílá stylovka

10.5.2019, Milan Šurkala, recenze
Dnes otestujeme oblíbenou powerbanku od čínské společnosti Xiaomi. Půjde o model Mi PowerBank 2S 10000 mAh. Přináší stylový tenký design, nízkou hmotnost a přitom i slušné množství uložené energie. Jaká bude?
Model Mi PowerBank 2S 10000 mAh už dle svého názvu slibuje kapacitu 10000 mAh při napětí 3,7 V a s tím také 37 Wh elektrické energie. V našem testu se ukázalo, že se dá v praxi počítat s přibližně 78 % této cifry, a tedy, že nabijete akumulátory svých mobilních zařízení se souhrnnou kapacitou akumulátorů okolo 7800 mAh (pokud mají 3,7V akumulátory). Jde o číslo, které je v této třídě standardem a nijak zvlášť se tedy nevymyká zvyklostem. Zatímco staré telefony byste tímto nabili třeba 5krát, u moderních přístrojů s cca 3000 až 4000mAh akumulátory můžete počítat tak se 2 až 2,5 nabitími. I to vysvětluje, proč je čím dál populárnější větší 20000mAh varianta.
 
XIaomi Mi PowerBank 2S 10000 mAh
 
Powerbanka zaujme stylovým tenkým designem, kombinace hliníku a bílé barvy jí opravdu sluší. Potěší možnost nabíjet 2 zařízení současně, pochopitelně je možné přitom i powerbanku nabíjet. Vedle 5V USB výstupu jsou navíc podporovány i režimy s 9 V a 12 V. Rozumná je i rychlost nabíjení powerbanky, která se s 5V/2,0A adaptérem nabije za necelých 5,5 hodiny, což není špatné a měla by umět dokonce ještě rychlejší 9V/2,0A nabíjení. Takový adaptér jsem bohužel neměl po ruce, čistě teoreticky by to ale mělo znamenat nabití za cca 3 až 3,5 hodiny.
 
V celkovém hodnocení nelze na adresu tohoto modelu v podstatě říct cokoli špatného. Máme tu pěkný design, solidní funkce a ještě k tomu i příznivou cenu. Otázkou tak nyní jen zůstává, jaká bude životnost. Na to si už ale dnes neodpovíme.
 
 

Powerbanka je vhodná pro:


1. Běžné nabíjení s požadavkem na malé přepravní rozměry


Plusy


+ Luxusní vzhled
+ Dostatečná kapacita při malých rozměrech
+ Možnost nabíjet dvě zařízení najednou
+ Rozumná cena


Minusy


- Nezaznamenali jsme


Cena v době testování: cca 450 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama