Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

OPPO R7: první dojmy

9.7.2015, Jakub Doležal, preview
Čínské telefony jsou většinou nabité technologiemi za zlomek ceny oproti ostatním konkurentům. OPPO R7 však tento trend úplně nesdílí a vydává se vlastním směrem. Čím chce tedy výrobce zaujmout při cenovce 9500 Kč?
Kapitoly článku:
  1. OPPO R7: první dojmy
  2. Design a první dojmy
  3. Závěrečné hodnocení
OPPO R7 je netradiční telefon, který si své hodnocení odnese dle toho, kdo jej bude hodnotit. Zarytý geek a milovník nejnovějších technologií nad tímto modelem jistě zlomí hůl, protože neobsahuje to nejlepší, co současný trh nabízí. Byť při cenovce 9500 Kč mohlo OPPO nabídnout lepší a modernější výbavu.





Zřejmě nejvíce může chybět „české“ LTE, kterým se operátoři snaží napravit naše tragické 3G sítě. Velmi často vám tak na displeji u ukazatele signálu bude svítit ikonka „E“. Přítomnost dvojice SIM je příjemným bonusem navíc, na druhou stranu aktivní může být v případě hovoru pouze jedna. Pokročilým uživatelům pak může ještě chybět NFC či 5GHz pásmo Wi-Fi. Do kategorie „vad“ spadá i zastaralý Android KitKat, přičemž aktualizace na novější Android Lollipop je zatím v nedohlednu.

Nicméně výše jmenované neduhy běžný uživatel nepostřehne a bude si spíše užívat kompaktní rozměry, precizní zpracování a použité materiály. Stejně tak ho můžou oslovit jednotlivá vylepšení, která OPPO ve svých telefonech používá, tedy především gesta. Největším trumfem z pohledu technologií pak stále zůstává rychlonabíjení a teď si ho navíc můžete užít jak na cestách díky powerbanku, tak v autě s pomocí cigaretové nabíječky.

Trh s Androidem už dlouho potřeboval telefon, který nebude oslňovat jen brutální hardwarovou výbavou, ale dokáže také nabídnout líbivý design. OPPO R7 se snaží tohoto cíle dosáhnout a minimálně po stránce vzhledu se mu to daří. Geeky svými schopnostmi bude jistě omezovat, ale jim vlastně ani není určen.

OPPO R7 v české distribuci zatím nekoupíte. V případě zájmu lze ale využít autorizovaného dealera Oppostyle, který vám mobil zašle z Anglie za finální částku 349 Eur.
reklama