Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Agent 007: USB klíčenka DVR Mini U8 s kamerou

26.1.2015, Milan Šurkala, recenze
Dnešní test bude pokračovat v přehlídce "gadgetů" určených pro amatérské špehování. Podíváme se na USB klíčenku DVR Mini U8, která v sobě skrývá i maličkou kamerku a jde tak o velmi nenápadnou věcičku pro pořizování videozáznamů.
Krátký test dalšího "spy gadgetu" máme za sebou. Za necelé dvě stovky dostanete USB klíčenku s efektivním rozlišením 1,3 megapixelů a videosekvencemi s rozlišením 720×480 pixelů. MicroSD kartu si už musíte dokoupit. Ceny takových karet u nás i na eBay jsou u malých kapacit okolo 4 GB velmi podobné a začínají už někde okolo 70 Kč (z eBay máte navíc téměř jistotu, že dostanete neoriginální verzi, která má falešné logo).

Špiónská USB klíčenka DVR Mini U8 s kamerou závěr

Ovládání je na první pohled velmi složité, dle manuálu to jsou neuvěřitelné kombinace 3 tlačítek, kdy klíčenka bude tolikrát blikat jednou barvou, podruhé zas jinou a několikrát se zatřese. Nakonec zjistíte, že pro video a snímky si vystačíte se dvěma tlačítky a na diodu se ani nepodíváte. Kvalita obrazu je velmi špatná, 1,3 megapixelu není mnoho a odšumování je tak agresivní, že vám z toho rozlišení zbude možná tak desetina. Video je podobně tak špatné, jen to u něj díky jeho už tak malému rozlišení nevypadá jako tak velký skok mezi skutečnými detaily a detaily, které by toto rozlišení mohlo být teoreticky schopno poskytnout. Připravte se na rolling shutter efekt a velmi nepříjemný úzký úhel záběru. Pokud chcete nějakou takovou hračku pro skryté nahrávání, jde sice o vskutku nenápadnou blbůstku, ale výsledky nejsou dobré. Další díly seriálu: 
Jak hodnotíte špiónskou USB klíčenku s kamerou?
V anketě šlo hlasovat od 26.1.2015 do 1.8.2015. Počet hlasujících: 4
Výborná0 %
Průměrná50 %
Špatná50 %
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama