Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
1.5.2009, Pavel Koza, aktualita
Dnešní den se nese ve znamení nového HTC Snap. Po prvním screenshotu je k dispozici celé krátké představení zařízení včetně několika fotek a několika dalších screenshotů. Podle prvních zkušeností je zařízení hodně povedené, ve skutečnosti prý vypadá mnohem lépe, než na obrázcích.
Standa_ce4you (133) | 3.5.200923:21
No to jo, z hlediska prodeje je samozřejmě HTC úspěšné. Kdybych měl podíl na zisku, určitě bych směr "bez funkcí ale cool" vítal :).
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 3.5.200912:50
Každé zařízení má něco, pro co ho budete milovat a pak i něco, čím vás bude (více či méně) štvááááááát. Když byste si koupil dnes dokonale zařízení, už byste neměli důvod za půl, rok, dva....si koupit jiné.
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 3.5.200917:54
Zdeňku, to je hezká teorie která by platila, kdyby něco přidali a něco ubrali. Jenomže oni POUZE ODEBÍRAJÍ. U každé nové generaci můžeš očekávat novou ABSENCI něčeho. A nebavíme se o nějakých nepodstatných blbůstkách, ale o ovládání telefonu, klávesách Start, směrových ovladačích... Pak zde vznikají paradoxy, kdy si raději než by si koupili nové zařízení geekové radši cpou extra paměti do starých modelů, část lidí si radši kupuje TYTny, Univerzaly a podobně, část lidí radši konvertuje ke smartům (já, například) a část radši oželí WM a skončí u iPhone, u Symbianu (s otlačítkovanými Nokiemi) anebo se nechá uchvátit Androidem - zajímavé, nikdo jiný tímto vražděním tlačítek do té míry netrpí... Naštěstí pár výrobců odolává. Otázkou je, jak dlouho. Jako kdybychom již v IT oblasti nebyli svědky několika zarputilých Svědků Něčeho, kteří na svou rostoucí aroganci vůči zdravému rozumu dojeli - a vždycky šlo o "drobnosti". OS2, Solaris, NEXT, Psion, teď Palm...
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 3.5.200921:38
Pokrok nezastavíš. lol
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 3.5.200922:15
Ano, a tento názor HTC a další výrobci potřebují - věřit, že vypouštění a omezování funkcí je pokrok. Vedení těchto firem se musí plácat do kolen, tohle se nepodaří ve všech oborech :D. Dneska jsem měl poprvé v ruce N95 a N96 a byl jsem překvapen. Kdy naposledy jsem viděl u WM pda gps, tlačítka, pohybový senzor, kvalitní foťák s bleskem a jack 3.5 na jednom přístroji?
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 3.5.200922:43
Když zařízení nemá dotykový displej, tak to logicky musí mít více tlačítek, což je i případ Nokie. Osobně také nejsem z úbytku tlačítek a "jáfonizace" nadšen, ale obávám se, že my tři na tomto trendu moc nezměníme. A zase bych HTC tolik neodsuzoval - když některých modelů prodává miliony, tak to asi tak špatné nebude. Oni žijí z prodejů, takže určitě se jim víc vyplatí model, který si koupí statisíce až miliony uživatelů, než model pro tísece, max.desetitisíce pro nás heavy usery.
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 4.5.20092:05
No, já bych nezaměňoval příčinu a následek. Spíše bych řekl, že prodávají milióny zařízení i PŘESTO (ne PROTO), že omezují hardwarové ovládací prvky. Navíc, ta čísla jsou také o schopnosti dodávat ohromná množství jako OEM pro operátory, jiné značky (Sony-Ericsson) a podobně. U WM to beru jako extra závažné prostě proto, že stále je to "menu-based" system. A první pokusy přizpůsobit menu dotykovému rozhraní je vidět až ve WM 6.5., které ještě ani není venku. Ale ovládací prvky už jsou fuč i u zařízení, pro které aktualizace ani nebude oficiálně k dispozici... Stačí se podívat, jak se WM propadá stále níže v podílech na světových trzích a pak už ten optimismus zase není tak bujarý. Jestli je to zčásti není i tím, že i dotykové Nokie nebo androidová zařízení prostě na HW ovládání nerezignují (nakonec, tohle si v této míře nedovolil ani iPhone)...
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 2.5.200921:01
Připadá mě ve šílená ta šířka přes šest cenťáků ­- ač mám veliké ruce, jsem zvědavý, jak praváci budou zvedat hovory a leváci je ukončovat, když ta tlačítka někdo inteligentně umístil až na hranu. Na obsluhu jednou rukou je přes šest cenťáků HODNĚ ­- to je o centi víc, než běžná krabička cigaret. Myslím, že to popírá hodně výhod smartů. A jednou z hlavních je možnost ovládání JEDNOU rukou. A co už je třeba ovládat jednoruč jestli ne hovory? Vložit tahle střeva do rok staré Toshiby Portégé G710 ­- a rozměrově by to šlo, kde tenhle IQ test někdo úspěšně složil, člověk by možná i zauvažoval... U HTC mám ale v poslední době pocit, jakoby se rozhodli ergonomii ne že podporovat, ale přímo sabotovat ­- viz nejdříve experimenty a pak úplné vypuštění směrových tlačítek u dotykovek ­(o hovorech a ni nemluvě­), pak pidi tlačítka pro zvedání a pokládání hovorů u Rose a teď tohle...
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 3.5.20093:13
Tak tak. Vlastním teď Touch HD, a nestačím se divit. To tam je pohodlné ovládání za chůze, ovládání určitých funkcí naslepo taky není možné, to co jsem dřív spustil jedním tlačítkem teď musím hledat v menu, a to bohužel není všechno. Ale je to ještě horší. Ty pochybuješ o IQ návrhářů HTC, ale pokud jsou tyto modely prodejním hitem, pochybuji o tomtéž i u nakupujících, protože pokud toto dokáže image a móda, tak pak už se nedivím ničemu a už chápu, proč noviny jako Blesk stále přežívají :).
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 3.5.200912:17
Holt, kde není, ani čert nebere... Stačí se podívat, kolik kupujících je z toho designu "šťastných" a je jasno. Nemít tlačítka a nemít PDA jsou totiž dvě různé věci...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.