Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
24.4.2009, Pavel Koza, aktualita
Můžete Apple zbožňovat, můžete ho nenávidět, ale asi nikdo nemůže popřít, že možná největší síla Apple spočívá v marketingu, jinými slovy schopnosti ukázat a prodat své produkty a své úspěchy. Posledních několik dní se neslo ve znamení čekání na dosažení mety 1 miliardy stažených souborů z App Store.
mahas (3) | 27.4.200910:38
možná budu nepopulární, ale kdybych neměl Touch HD za cenu iPhonu, tak bych si asi koupil právě iPhone až bude mít GPS. Já vím že to ve spoustě věcí omezuje, že WM se dá nastavit do použitelného stroje, ale prostě iPhone vezmu a používám. Období ladění, hledání optimální ROM ( díky bohu za XDA developers.com ) už mám za sebou, teď už jsem dva měsíce do HD nic nenahrál, protože předchozí ROM funguje s minim. omezeními a je stabilní. A ovládání iPhone JE PROSTĚ LEPŠÍ, to mi nikdo nevymluví. A to říkám jako uživatel, který má 9 let nejrůznější PDA nebo MDA a bez nich si to moc neumím představit.
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 26.4.200912:46
Přesně jak se píše. iPhone nabídl uživatelům přesně to co chtějí. Žvásty o tom, jaký je iPhone shit svědčí jen o typickém českém nadávání na všechno nebo jen zkrátka o nepochopení výrobku. Nehledě k tomu, že iPhone opravdu funguje :D. A to píšu jako člověk, kterému "iPhonizace" pédéáček vadí a o iPhone si nechci koupit.
Odpovědět0  0
babaq (28) | 24.4.200922:05
Pánové, proč všichni označujete iPhone za shit? Vždyť si přiznejte, že zatímco Apple vyvíjí a updatuje, MS spí. Že zatímco Apple marketingově podporuje prodeje (a že to jde poznat), MS na to kašle. Že se prodejci WM zařízení snaží neuměle napodobit iPhone - viz debilní TouchFlo, které jsem přestal používat dva týdny po koupi Diamonda - a je to Apple, kdo razí trendy (zde musím říci bohužel, ubývání hw tlačítek na zařízeních dosáhlo alarmujících rozměrů, a např. naprosto nefunkční D-pad na Diamondovi je spíš parodie na ovládací prvek, než cokoliv jiného). Že se na trh dostávají odbyté zabugované WM, o které MS i výrobce hw ztrácí zájem okamžikem jejich příchodu na trh. A tak by se dalo pokračovat ještě dlouho. Není to iPhone, kdo je shit. Správou odpověď známe všichni, jenom si ji nechceme připustit. A to říkám přesto, že mám HTC Touch Diamond, nemám iPhone a zatím (!) jej nechci, neboť některá jeho omezení zkrátka přesáhla míru. Jenže v další verzi iPhone už možná bude leccos jinak, zatímco co bude v další verzi WM víme. Plásty... :(
Odpovědět0  0
YAMATO (13) | 24.4.200913:49
Faktem je, že Apple navzdory krisi (a právě především díky iPhone) posiluje. Apple to prostě umí prodat...a MS bohužel nikoli. Osobně bych si něco s tolika zápory a omezeními jako iPhone nikdy nekoupil, ale musím objektivně říct, že pro 90 % lidí jsou jeho funkce plně dostačující (spíš ani vše nevyužijí) a co se ovladatelnosti týče, tak je opravdu skvělý. A kšeft dělají masy.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 24.4.200913:21
Asi má MS peněz dost, když může tyhle drobné nechat ležet na chodníku. Apple je naopak příkladem toho, o čem zpívali asi před 10 lety němečtí Spermirds - Shit for sale, tj.stručně: atraktivně vypadající zařízení, udělat z toho IN, dát lidem levně, protože oni nám to zaplatí nákupem programů a doplňků.
Odpovědět0  0
LVesely_ce4you (18) | 24.4.200913:01
No nevím, ale tohle všechno je jen o módě, teď hold letí IPhone a to už nikdo nezmění. No sám za sebe - tuhle hračku od Apple jsem už v ruce měl a v tu chvíli jsem byl moooc rád, že nejsem jejím vlastníkem - omezení na každém kroku - jen oku lahodící a nic víc. Microsoft vždycky něco chce a pak je z toho akorát ... Nevím, ale když koukám kolem a kolem pokud se MS nevzpamatuje, bude to znamenat konec a to bych opravdu nerad, těch jejich argumentů se nebojím, tam hold vládnou tabulkoví manažeři a vývoj či cokoli okolo systému je až na posledním místě. To bohužel platí nejen u Win pro PDA, ale i u Win pro PC. Linux je v tomhle na lepší cestě ovládnout trh nejen PC, ale i PDA. Android už začíná pěkně šlapat MS po krku a jestli se MS nevzpamatuje, tak ...
Odpovědět0  0
carnero (46) | 24.4.200912:50
Nebere. Už dlouho mi ale připadá, že WM jsou takovým postranním projektem, volnočasovou aktivitou, zaměstnanců Microsoftu. Ten systém je dobrý, mám ho rád a dobře se mi používá. Ale byl by lepší, kdyby nebylo debilních rozhodnutí, kdyby měl reklamu tak pompézní jak je dneska zvykem (viz Coca Cola, Pepsi, Apple atp.), kdyby se o něj Microsoft pořádně "staral". Na druhou stranu je to snad nejúspěšnější projekt i přes to, že je několik let soustavně pohřbíván přímo výrobcem :D Produkt musí být hodně kvalitní aby tohle ustál.
Odpovědět0  0
zivan (40) | 24.4.200912:44
Treba je to jen informace pro zvyseni pozornosti. Nejprve se vyda informace, ze to bude jen pro WM6.5 a to okamzite zverejni vsemozna media a tim upozorni na nejaky Marketplace. Pri spusteni bude uvedeno, ze podpora zacina u WM5 a to zase okamzite zverejni vsichni s titulkem "MS ustoupil kritice uzivatelu" :)
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 24.4.200913:17
Tak to jsou mi pěkně progresivní metody...;) Sice platí, že i špatná reklama je taky reklama, ale to se většinou vytáhne po nějaké NEÚMYSLNÉ chybě a problému. Že by to MS od začátku takhle plánoval... No prostě MS :D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.