Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
9.1.2009, Pavel Koza, aktualita
Consumer Electronics Show (CES), to je i spousta konferencí a rozhovorů. A právě v jednom z nich se Todd Peters, marketingový ředitel divize Windows Mobile, nechal bez uvedení podrobností slyšet, že jedním z problémů současných Windows Mobile snižujících jejich konkurenceschopnost je velký počet zařízení a tím značné tříštění zdrojů.
CommanderZ (117) | 11.1.200919:59
Nerekl bych bes a bida. Stale je to nejoteverenejsi displej na trhu (kdyz pominu Android, ale ten je porad v plenkach) a to ma sve vyhody - treba to, ze vyvojari mohou interface OS de facto nahradit - viz TF3D, PointUI a spol.
Odpovědět0  0
RDT (35) | 11.1.200917:04
V některých ohledech lze souhlasit, v některých ale ne. Říct „mizerné QVGA displeje, OS který neumí více než 65536 barev“ je jedna z posledních věcí, co mi vadí. Displeje, které používá v posledních zařízeních HTC rozhodně nejsou mizerné. Ano, některé jsou malé, ale od toho se zase odvíjí velikost zařízení. „Slabými procesory“ je asi myšlena nedostatečná SW podpora pro Qualcomm procesory a tím pádem jejich špatné využití – v tomto ohledu nemá smysl nadávat na Windows Mobile – Qualcomm má se softwarem všeobecně problémy. A pokud to vezmeme úplně obecně, nevím o tom, že by na trhu byla zařízení s JINÝM operačním systémem než Windows Mobile a výkonnějšími procesory… Tohle prostě nijak s Windows Mobile nesouvisí. To, že Microsoft neinovuje samozřejmě ano, ale to bych opakoval, co již bylo řečeno v článku.
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 12.1.200911:04
Ono to s Windows Mobile souvisí, i když za to WM nemůže. S tímto OS jsem spokojen, ale pokud není nabízen s použitelným hardwarem, je k ničemu. Pokud by nejvšší meta byl např. HTC Diamond, byl bych nucen přejít na jinou platformu, protože kde nic není, ani WM nepomůže :) ...
Odpovědět0  0
babaq (28) | 10.1.200916:49
Souhlasím se Standou... Slabé procesory, mizerné QVGA displeje, OS který neumí více než 65536 barev, praskající kryty (zdravíme Palm Treo Pro a SE Experia), nula, nula, nic, nic... Štve mě to, ale budu muset popřemýšlet, jestli si pořídím slabé WM nebo něco lepšího. Otázkou je, co... Na Android nejsou aplikace, to samé nový OS od Palmu, u iPhone nezkousnu jeho uzavřenost, a WM je v poslední době děs a bída.
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 9.1.200920:52
No já už WM trochu pouštím k vodě, protože na poli cihel je tak nějak nuda. Vyrábí se buď stroje s malým displejem nebo se slabým procesorem, nic víc. Pro rýpaly (oni ví) - ne, nechci obcházet fyziku. Zařízení s velkým displejem a výkonným CPU už tu několik bylo a jde to ;)...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.