Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
4.10.2009, Pavel Koza, aktualita
Pokud hledáte hvězdu předvánočního trhu zařízení s Windows Mobile, HTC Touch HD2 alias HTC Leo je rozhodně žhavým kandidátem. Zatím jsou sice všechny informace o něm neoficiální, ale pochází z tolika různých zdrojů, že se většina z nich dá považovat za pravdivé.
tombik_ce4you (104) | 6.10.200910:03
Konec stylusu bych videl opravdu nerad. Obzvlast u zarizeni velikosti HD 2 ktere je kompromisem mezi klasickym PDA a telefonem bych trval na jeho zachovani... Jinak 4.3 display mi neprijde moc. Naopak tak nejak akorat, ale jeste by me zajimalo jak to padne do ruky. A to si netroufnu ted odhadovat...
Odpovědět0  0
Hanusch_ce4you (16) | 5.10.200918:30
Taky si myslím že 4.3 displej je už trochu zbytečně moc,jak už bylo řečeno výše pořád je to i telefon(tedy primární funkcí) a takhle vážně pochybuju o praktičnosti a pohodlí - to už opravdu začíná stírat výhodu oproti nošení netbooku nebo minitabletu ... myslím že těch 3.5 už je tak nahraně ...Sám mám momentálně 3.2 a přijde mi tak akorát.A co se týče stylusu ... taky jsem rád když je v zařízení a rozhodně patřím mezi zastánce toho je nevynechávat,momentálně používám Samsung Omnia a byl jsem opravdu na vážkách při výběru tohoto zařízení jestli ho mám obětovat (je jak víte mimo zařízení),šel jsem do toho protože mě přesvědčilo dílenské zpracování tohoto strojku a vlastně i ostatní specifikace (bráno rok zpátky).A po necelém roce používání už stylus vůbec nenosím - jistě bez GUI a jiných uprav by to bylo peklo,ale vzhledem k současným trendům (vše finger friendly:) ) jsou vesměs už všechny aplikace přizpůsobeny k takovému ovládání a rozhodně to bude pokračovat dál,takže ať se nám to líbí nebo ne - konec stylusů se nejspíš blíží (navíc když bude Multitouch).Jak jsem již napsal osobně jsem radši když stylus klasicky vytáhnu ze zařízení,ale je to opravdu otázka zvyku a momentálně než ho nosit přivázaný na nějaké šnůrce a stále se mi tam plácal mám ho doma a sebou ho vůbec nenosím.Nějaké upravy registru apod. kde by byl jistě potřeba totiž v terénu stejně nedělám ... Ke kompasu jen tolik v iGO kompas je a navíc aplikací s tímto zaměřením je už taky celkem dost - např.GPSSpot atd. - no jsem zvědavej na HD2 v reálu ...
Odpovědět0  0
tombik_ce4you (104) | 5.10.20090:52
Tak ten kompas chápu, líbilo by se mi to třeba při zaměřování satelitní paraboly (na IPhone je na to moc pěkná aplikace). Jinak u geocachingu by se to také hodilo. I když v některých aplikacích je u šipky i znázorněna pozice slunce a tak se dá zorientovat velice rychle i bez kompasu. Jinak musím říct že 2cm je skutečně dost. Mašina to bude solidní a i ten kapacitní display by se mi líbil (po většinu času používám telefon prsty a jeho výhody jsou nesporné) ale stylus by zachovat měli když si ho teď nechali patentovat, nerad bych se s ním loučil). Co se týče multitouche tak jsem stále nepochopil k čemu je to dobré. Myslím že zrovna to profláklé zoomování bylo zcela nejlepší kroužením kolem Dpadu nebo zakroužením na displayi-nejsou na to třeba dva prsty a druhá ruka na přidržení telefonu. Jinak mě hrozně láká velikost displaye a odpuzuje velikost přístroje. Je to nepříjemné dilema. Už se těším až bude někde na krámě aspoň maketa k osahání, teď si nejsem schopen ujasnit čemu bych dal přednost. Na používání úžasné na kapsu už nikoli. Achjo proč to není možné nějak skloubit :-(
Odpovědět0  0
fretak (9) | 4.10.200923:00
Mimochodem, jedna z mála věcí z já-founu, kterou bych urgentně ocenil, je elektronický kompas, který je neocenitelný u (auto-)navigace a téměř nutný u geocachingu. Absolutne nechapu k cemu :-) IGO treba kompas ma, a jeste nikdy jsem ho nepouzil. K cemu take, ze? A u geocachingu? Staci par kroku, aby jakakoliv navigacni program poznal, na kterou svetovou stranu mirite.. :-)
Odpovědět0  0
RDT (35) | 4.10.200921:01
Asi nejsem jediný, kdo už se nemůže dočkat na verzi s klávesnici, že? :o) Tohle je už taková Athena bez klávesnicové části. Super :o).
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 4.10.200922:27
Taky mám radší klávesnice, ale jestli tohle bude 2 cm tlustý, tak to bude cihla jak ***. Ne, že by se mi to nelíbilo, ale netbooka to nenahradí a jako mobil je to pekelně obrovský... Ale to jsou jen spekulace, zatím není oficiálně venku ani HD2 :)
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 5.10.200920:17
Souhlas, pokud Leo vyrobí i s min. pětiřadou podsvětlenou výklopnou klávesnicí, tak zapomenu na chybějící dpad a pokud bude k sehnání stylus pro tento displej, beru ho. Ale jak znám HTC, buď za trest zmenší displej, nebo uberou diody pro foťák nebo prostě cokoli jiného :).
Odpovědět0  0
plachow_ce4you (22) | 4.10.200919:24
Mimochodem, jedna z mála věcí z já-founu, kterou bych urgentně ocenil, je elektronický kompas, který je neocenitelný u (auto-)navigace a téměř nutný u geocachingu.
Odpovědět0  0
luco (1) | 4.10.200920:40
tak konkretne kompas mi u autonavigace ani geocachingu vubec nechybi. Nikdy sem na PDA nemel problemy urcit smer, staci par kroku a hned vim kde sem. Mozna je to kvalitnim cipem sirfIII. JInak je to dalsi vec opakujici se po ifounovi.
Odpovědět0  0
plachow_ce4you (22) | 4.10.200919:22
Windows Mobile bez stylusu? Ach jo. Multitouch, alespoň pro mne, je úplně na dvě věci. Budu se opakovat, ale 100x radši bych tam viděl d-pad, kterým se mimojiné dá zoomovat ne tak frikulínsky efektně jako multitouchem, ale za to mnohem efektivněji, přesněji a rychleji. Velmi se těším, jak se budou kreslit poznámky... Prstem? OMG... Nic proti touch ovládání, ale ne tak, že se PDAčko dobrovolně připraví o další způsoby.
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 4.10.200922:25
HTC není iPhone v jedné základní věci - když se vám nelíbí iPhone, tak máte smůlu. Když se vám nelíbí HD2, tak máte na výběr dalších 5 zařízení... Ano, možná není žádné z nich ideální, ale kdo chce stylus, má na výběr... Jinak asi to nebude případ HD2, ale mám pocit, že právě HTC patentovalo stylus pro použití na kapacitních displejích, tak uvidíme...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.