Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

České POI pro TomTom Navigator 5

rossini_ce4you (72)|7.9.2005 00:00
Admin POI bude
samozřejmě ten, kterému budou ostatní své body posílat a on je bude "pouze" správcovat, editovat, mazat, opravovat atd... ;)
Henry_ce4you (58)|7.9.2005 08:26
[QUOTE="MilanSu"]Rad budu taky napomocen, ovsem vidim jako problem mit na starost jednu kategorii. Pokud treba vezmu CZ ARAL, jsem schopen aktualizovat ty co jsou ´v mem okoli, ale kolem nekterych v zivote asi nepojedu.
Pokud je to mineno tak, ze spravci kategorie POI budou zasilat data ostatni uzivatele a on je bude aktualizovat, pak samozrejme neni problem.
Zatim jsem delal sloucene benziny (a dle ohlasu slouceni vyhovuje i ostatnim)[/QUOTE]
Asi tak nějak: XXX

Sorry za tu kvalitu obrázku...
Roacher (99)|7.9.2005 08:35
Jo,takhle nějak sem si to taky představoval!

Jinak jsem konečně začal dělat Benzinu (mam zatim 80 pozic z cca 300),takže někdy příští týden to bude-a benzínky celkem budou něco přes 1000 pozic,což si myslim že je slušný a daly by se pak v aplikaci použít klidně jen tyto a nechat vypnuty ty "originální" (reaguju na to,že někdo protestuje proti tomu že ho to upozorňuje na každou pumpu 2x :) )
rossini_ce4you (72)|7.9.2005 08:42
[QUOTE="Baharis"]Nelekejte se prosím nového obrázku, v zájmu transparentnosti jsem se rozhodl jej zmněnit.Zjistil jsem, že se mě lépe píše s někým koho vidím a ne jen s nějakou ikonou. Tak jsem si řekl, že tento pocit možná sdílí i někdo jiný.......[/QUOTE]

Konečně někdo, kdo uvažuje podobně ;)
Jinak co se týká časové náročnosti admina POI, nebude vůbec velká. Kdyby to byla hodina čistého času týdně, tak je to moc...
Spíše tím sleduju lepší (myšleno rychlejší) reakci na podněty ostatních z fóra. Ne každy má stále čas a když ho nemám já, je tím "ochromena" celá databáze najednou.
rossini_ce4you (72)|7.9.2005 08:47
Tak pánové a dámy
Chci od Vás slyšet ta jména, kdo si vezme jakou kategorii POI na starost, začnu to na cz-poi.wz.cz zapisovat a jak to bude rozebrané, přecházíme na on-line správu bodů!
MilanSu (823)|7.9.2005 08:49
ADMIN POI
Takze je to mineno tak jak jsem myslel, takze si klidne vezmu na starost benzinky. Vzhledem k tomu, ze si mÿslim, ze je dobra sloucena verze a nekdo zase muze chtit oddelenou, bylo by nejlepe, aby benzinky mel asi jeden admin, ktery povede verzi jak oddelenych CS dle firmy, tak sloucenou
pietnik (73)|7.9.2005 09:04
[QUOTE="Roacher"] ...daly by se pak v aplikaci použít klidně jen tyto a nechat vypnuty ty "originální" (reaguju na to,že někdo protestuje proti tomu že ho to upozorňuje na každou pumpu 2x :) )[/QUOTE]

To mas tezky, dodelanejch pump je sice hodne, ale stale chybi spousta malych nonameovych, ktere v puvodni databazi jsou. Takze zatim to resim tak, ze si tam necham oboje, ale upominani si nastavuju jen na CZ-benzinky, tech puvodnich si proste kdyztak musim vsimnout v bezici mape.

BTW moc pouzitelnych zvuku na upozorneni na POI v TT neni, nevite nekdo, zda se tam daji nejak nacpat vlastni?
MilanSu (823)|7.9.2005 09:06
Tak jsem si taky doplnil fotku, kdyz je to zadane a hlasim se na ADMIN POI benzinky
Myrek_ce4you (188)|7.9.2005 09:08
Ja si klidne vezmu na starost radary :)
Baharis_ce4you (95)|7.9.2005 09:29
--- Omlouvám se za to (ne)číslování POI. Nějak jsem to nepochopil, ale už to je dobrý:)
--- Ještě mě prozraďte, jak ten seznam řadíte podle abecedy. Angličtinou zas tak nevládnu a nemůžu to v tom prg. najít. Soubor radary který poslal Ivanm je sezařený podle abecedy a samozřejmně se v něm lépe hledá:?:
--- Co se týká správcovství, je mi to úplně jedno. Můžu vzít hrady-zámky-zříceniny, nebo jeden z nich. Jak bude potřeba.
--- Mám nově zamněřené ČSOB, Lídl, Obi,Aral, OMV, JET a Slovnaft. Ale asi to tak nezpěchá a pokud je nový způsob na spadnutí, asi v tom nebudu dělat zmatky a počkám na ustavené správce jednotlivých POI:?: :?: :?:
Henry_ce4you (58)|7.9.2005 09:30
[QUOTE="MilanSu"]ADMIN POI Takze je to mineno tak jak jsem myslel, takze si klidne vezmu na starost benzinky. Vzhledem k tomu, ze si myslim, ze je dobra sloucena verze a nekdo zase muze chtit oddelenou, bylo by nejlepe, aby benzinky mel asi jeden admin, ktery povede verzi jak oddelenych CS dle firmy, tak sloucenou[/QUOTE]
Vytvořil bys např. kategorii CZ-benzinky_neznackove, kde budou ty, co nejsou jinde a každý by si pak spojil ty benzinky, které chce.
MilanSu (823)|7.9.2005 10:08
Nevím jestli to dobre chapu, myslis ty CS, ktere jsou v POI a nejsou v CZ-CS ? To bude asi problem, jelikoz POI nelze nejak jednoduse zjistit souradnice a prochazet vsechny je dost casove narocne. Pokud mi zaslete udaje, ktere zjistite na cestach, neni problem.
Pokud by se vsak podarilo vyeliminovat z POI ty, ktere nejsou v CZ-CS, pak by stacilo mit zapnuto pouze upozorneni na CZ-CS. Zkusim se na to vecer podivat, jestli by to nejak neslo zautomatizovat.
Osobne jsem za to drzet na CZ-POI i sloucenou verzi, na co stahovat x-souboru a spojovat je, kdyz uz mohou byt spojene na CZ-POI (navic ten spojeny soubor neni zase az tak velky aby to vadilo).
Ale stejne si myslim, ze CS by mel mit jeden ADMIN, protoze kdyz nekdo zasle zmenu prislusne CS je treba to promitnout do dilciho i spojeneho souboru
MilanSu (823)|7.9.2005 10:13
SORRY, blbe jsem se dival na obrazek, na www si oznacim ty ke slouceni a stahnu si uz slouceny soubor (tak jsem to pochopil).
Ale stejne by nevadilo mit tam komplet vsechny (abych nemusel pri kazde zmene oznacovat ty ktere chci) a kdyz nekdo chce jenom nektere, at si vybere.
Ty slouceny nejsou tak velky, aby zabiraly misto, a mne ( a myslim i radu ostatnich) zajima, ze je to CS a jestli zastavim se rozhodnu az kdyz ji vidim.
Henry_ce4you (58)|7.9.2005 10:15
[QUOTE="MilanSu"]Nevím jestli to dobre chapu, ...[/QUOTE]

Podívej se ještě jednou na ten screenshot - vpravo si zatrhneš, které benzínky chceš (Aral, Agip a OMV třeba) a dole si zvolíš název souboru (když nedáš, tak to hodí CZ-slouceni(počet záznamů) a klepneš na "Vytvořit" - stáhne se ti rovnou sloučený ov2 soubor.

2 Rossini: ještě jsem neudělal tu historii záznamu, nečekal jsem, že se to bude používat tak brzy, mám po dovolené dost práce... :o)
Henry_ce4you (58)|7.9.2005 10:19
[QUOTE="MilanSu"]SORRY, blbe jsem se dival na obrazek, na www si oznacim ty ke slouceni a stahnu si uz slouceny soubor (tak jsem to pochopil).
Ale stejne by nevadilo mit tam komplet vsechny (abych nemusel pri kazde zmene oznacovat ty ktere chci) a kdyz nekdo chce jenom nektere, at si vybere.
Ty slouceny nejsou tak velky, aby zabiraly misto, a mne ( a myslim i radu ostatnich) zajima, ze je to CS a jestli zastavim se rozhodnu az kdyz ji vidim.[/QUOTE]

Byl jsi rychlejší...
Jde jen o jeden problém a tím je to, že každou změnu bys musel upravovat na dvou místech a to může být příčina chyb, jinak to možné je, každý může vytvořit kategorii (i soukromou - pro jiné skrytou např.: seznam milenek...)
rossini_ce4you (72)|7.9.2005 10:23
[QUOTE="Henry"]
2 Rossini: ještě jsem neudělal tu historii záznamu, nečekal jsem, že se to bude používat tak brzy, mám po dovolené dost práce... :o)[/QUOTE]

Vůbec nespěchej, nasazení bude, až řekneš... jinak viz můj mail ;)
MilanSu (823)|7.9.2005 11:02
No asi mas pravdu, ale rovnez neni problem vzhledem k cetnosti zmen u CS upravit zaznam na dvou mistech. Navic ke sloucenym je mozne dat ikonu (jako u samostatnych predpokladam bude ZIP = OV2+BMP), sloucenim se vytvori jen OV2.
Pokud to nebude vadit provozu serveru, a budu admin CS, rad provedu zmeny na dvou mistech (samozrejme pokud bude zajem o sloucene)
Henry_ce4you (58)|7.9.2005 11:09
[QUOTE="pietnik"]Souhlasim, mozna by nebylo od veci casem spojit i nakupni centra, hypermarkety a obchodaky, az jich bude prilis.[/QUOTE]

"Zásada redundantnosti" je proti! ;)
Ale mohl bych při výpisu kategorií u sloučení testovat první čtyři znaky (+3 za CZ-) a pokud by se vyskytly 4 a více kategorií (musely by začínat stejně, např.: CZ-Nakup_Tesco, CZ-Nakup_Makro...), tak by to dole hodilo tlačítko "Vytvořit: CZ-Naku*" a jedním klikem by se to stáhlo vše, co vy na to?
Henry_ce4you (58)|7.9.2005 11:14
[QUOTE="MilanSu"]No asi mas pravdu, ale rovnez neni problem vzhledem k cetnosti zmen u CS upravit zaznam na dvou mistech. Navic ke sloucenym je mozne dat ikonu (jako u samostatnych predpokladam bude ZIP = OV2+BMP), sloucenim se vytvori jen OV2.
Pokud to nebude vadit provozu serveru, a budu admin CS, rad provedu zmeny na dvou mistech (samozrejme pokud bude zajem o sloucene)[/QUOTE]

Bohužel jsem s ZIPem v PHP nikdy nedělal a tak to neumím - stáhne se vždy jen ov2 soubor, BMP si musí každý stáhnout sám přes pravé tlačítko myši, u sloučených si může stáhnoui ikonu z galerie, ale pak ji musí přejmenovat dle názvu ov2.
pietnik (73)|7.9.2005 11:14
Mam dotaz: jak zjistim souradnice oblibene polozky v TT?

A pak - zjistil sem, ze uzitecny pomocnik pro praci s POI je www.mapy.cz - kdyz rozkliknete detailni info u libovolneho bodu, vyskoci vam rada podrobnosti, vcetne souradnic! Napr. zde

EDIT: A nutno dodat, ze ty souradnice jsou presne! Bydlim u metra Haje a koukam, ze na mapy.cz tu stanici metra maji zadanou naprosto presne, zatimco poloha, kterou jsem stahl z CZ-POI az tak presna neni.

Pokud to tu pro nikoho neni zrovna zadna novinka, tak sorry, ale me to potesilo :)
pietnik (73)|7.9.2005 11:28
Takze vazeni, kdyby nekdo chtel zpracovat i jine bankomaty - napr. ČSpoř. (ja ted na to bohuzel tolik casu nemam), tak zapomoci mapy.cz by to mela byt hracka - viz. zde

Najde se nejaky admin pro bankomaty? :)
Baharis_ce4you (95)|7.9.2005 12:17
Nevím, nakolik to souvisí s tématem, nebo jestli to někomu pomůže. Dostal jsem typ na free prg. Google Earth 3.0.0548, což je mapa světa složená z satelitních snímků (podle postupu výstavby různých objektů asi 1 1/2 roku stará). Ověřil jsem si, že ukazuje naprosto přesné souřadnice kurzoru. Zatím se s ním učím dělat, ale v recenzích píší, že je lepší, než podobné prg., třeba NASA. Pokud by to někomu mohlo pomoct, odkaz na stažení jeZDE
Pokud ne, tak se omlouvám.
pietnik (73)|7.9.2005 14:12
Sikovnej programek! Skoda jen, ze uplne pokryti je jen ve vetsich mestech, takze preci jen mapy.cz vedou ;) Konecne jsem vsak diky GoogleEarthu zjistil jak osklivou strechu ma nas barak, jeste ze na ni neni ze zeme videt :)

EDIT: ti z vas, co maji datovy limit - virtualni prochazka po zemekouli je sice pekna vec, ale moc to s timto softem neprehanejte, ten stream mi za par minut sezral 30 MB :)
MilanSu (823)|7.9.2005 16:48
[QUOTE="Henry"]
Bohužel jsem s ZIPem v PHP nikdy nedělal a tak to neumím - stáhne se vždy jen ov2 soubor, BMP si musí každý stáhnout sám přes pravé tlačítko myši, u sloučených si může stáhnoui ikonu z galerie, ale pak ji musí přejmenovat dle názvu ov2.[/QUOTE]
Mas pravdu, pokud bude k dispozici galerie ikon, pak neni problem, je fakt, ze je zbytecne porad stahovat bmp (i kdyz je maly). Pak je skutecne zbytecne vest sloucene CS (at si je kazdy slouci kdyz bude chtit, stejne jako nak.strediska, bankomaty .....).
Od kdy bude ostra verze ?
MilanSu (823)|7.9.2005 16:55
Zkusim se podivat na ty z POI co nejsou v CZ. Stejne si myslim, ze by CS mel mit jeden ADMIN. Protoze napr pri doplneni treba ARAL bude treba upravit i ty z POI, pripadne se meni firmy (Neco na SHELL). Myslim, ze to by bylo nejlepsi aby admin mel vzdy kategori (bankomaty, CS, Zamky+hrady, FastFood, Nakupy ....)
MilanSu (823)|7.9.2005 17:03
[QUOTE="pietnik"]Mam dotaz: jak zjistim souradnice oblibene polozky v TT?
[/QUOTE]
V PoiEditu otevres "nazevMape".cfg a tam jsou. Jsou tam jak oblibene, tak v podstate asi i posledni navstivena mista, mista z itinerare .......
pietnik (73)|7.9.2005 17:13
Dik,

a jak to tedy resite v terenu, kdyz narazite na misto, ktere si chcete uchovat v souradnicich, ulozite ho jako oblibeny/BZ, pojmenujete, a pak to dohledate v POIeditu? Nebo na to mate jiny soft nez TT?

EDIT: a jeste, kdyz chci ulozit zmeny vtom .cfg primo na karte tak mi to napise, ze to momentalne neni mozne ulozit...?!?
Baharis_ce4you (95)|7.9.2005 17:41
Nevím jestli je to, co jsi chtěl vědět, ale když na místě v terénu chci znát souřadnice toho místa na kterém jsu, tak se podívám do modulu GPS a zapíšu, nebo namluvím do diktafonu (PDA). Nebo mám ssebou klasickou GPS Garmin.
Endrju (37)|7.9.2005 18:00
ja to delam uplne jinak, pokud potrebuju rychle za jizdy treba uchovat misto radaru nebo tak neco, tak kliknu na pridat oblibene, tam pozice GPS, pojmenuju ..... pak zjistim pozici tak, ze dam planovat cestu, dam z oblibeneho mista(nove ulozeneho) a pak cilove misto o 100m dal podle mapy .... a jakmile dam ukazat trasu, tak se mi to objevi v zelenem oknu a tam se souradnice okamzite ukazujou, takze tam si je bud zapisu, (prohlidka trasy 10% rychlosti a nebo udelam print screen a to je uplne nejlepsi a nejrychlejsi .... )
Ivanm_ce4you (466)|7.9.2005 21:28
Co se tyka POI, ja vubec se souradnicema nepracuju. V aute kliknu na misto, mam udelanou samostatnou kategorii BZ nazvanou 111, aby byla hned na zacatku. BZ se vetsinou sam oznaci jmenem nejblizsi ulice-silnice. Doma to natahnu do POIEDITu. Dopisu presnejsi nazev nazev a dam ulozit jako... Serazeni se docili kliknutim na sloupec Description. Nejaka presnost na 10-20 metru je OK. A treba policajti nestoji porad stejne a upozorneni 300-500 m tu nepresnost vyeliminuje.

Co se tyka benzinek z POI.DAT-ja je vubec nezobrazuji a stejne plati i pro NONAME-u tech vubec radeji ani neberu, ale to kazdy vi sam, jestli JO/NE. Kdyz je kriticka palivova situace, je mozne dat hledat i z BZ, ktere se nezobrazuji. Navic tim hledanim se automaticky zacnou zobrazovat.
Pro me je zbytecne mit porad zobrazene vsechny sosarny- a jeste aby bzucely a blikaly.

Sloucena kategorie ma pro me 2 zakladni nevyhody:
1-napr. u sosaren pohledem nepoznam, ktera to je.
2-pokud tech bodu bude hooodne, tak pri zobrazovani se prace PDA celkem zpomaluje. Typicky je to znat u mest CR.

Na druhou stranu- mam pocit, ze pokud je kategorii BZ vice nez 31 /ani se nemusi vsechny zobrazovat/, neda se uz zadna dalsi vytvorit.
MilanSu (823)|8.9.2005 00:53
CZ-Cerpaci stanice
Podarilo se mi vyexportovat data CS z Infomapy (cca 2700 POI), takze je predelam do verze OV2 a rozhazim podle firmy (ty znamejsi) a pripadne zkontroluji s CZ-POI. Bude to nejakou chvili trvat, musim prepocitat souradnice a udelat nejaky programek na transport do CSV. Tim si myslim, ze budeme mit CZ-CS prakticky kompletni, nektere mozne chybejici se dodelaji v behu.
Tazke ostatni zatim vyckejte a nedelejte zbytecne dalsi CS¨(Benzina, Robin oil ...)
hujahu_ce4you (21)|8.9.2005 07:03
[QUOTE="MilanSu"]CZ-Cerpaci stanice
Podarilo se mi vyexportovat data CS z Infomapy (cca 2700 POI.......)[/QUOTE]
Dobra prace...taky jsem se snazil to exportovat, ale bezuspesne... prozradis tu fintu? Jeste technicka..:) mas posledni (aktualni) POI databaze z PJSoft?...kdyztak na jejich webu.
rossini_ce4you (72)|8.9.2005 10:27
DATUM - Tak to uvedu na pravou míru

Při vložení nového souboru je mu systémem přiděleno datum automaticky. Od této chvíle je to "jakoby" datum vložení! ALE. Při aktualizaci POI souboru toto datum není systémem opraveno, musím jej ručně "zeditovat". Po té se již jedná o tzv. datum poslední aktualizace. MŮŽE se stát, že na to zeditování DATUMU já nebo libor zapomeneme, ale nejsem si vědom, kdy by se tak stalo!...

TZN. ANO, DATUM JE datumem POSLEDNÍ AKTUALIZACE a měl by tedy sloužit jako vodítko! Počet POI v souboru je dalším vodítkem, které zůstává v názvu pořád a při kopírování zip na lokál do stále stejného adresáře každá UVIDÍ, jakou poslední verzi resp. počet POI má!

konec! :))
Roacher (99)|8.9.2005 11:52
Posílám nějaký malý věcičky...možná už je máte...

Jinak sem to chtěl poslat rossinimu mailem...ale bezúspěšně-asi špatnej mail
rossini_ce4you (72)|8.9.2005 11:58
[QUOTE="Roacher"]
Jinak sem to chtěl poslat rossinimu mailem...ale bezúspěšně-asi špatnej mail[/QUOTE]

JAK špatnej MAIL?

rossini77@centrum.cz, ICQ: 293-407-921
Roacher (99)|8.9.2005 12:01
Jinak konečně jsem využil naši databázi POI (teda nepočítám benzínky,ty využívám docela často) konkrétně zrovna OBI...v neděli jsem potřeboval něco koupit,tak sem mrknul...aaa,nejbližší je v mondřanech, aaa,maj tam do 21 hod...bomba (mimochodem jel jsem tam v 19hod)...fakt to nemá chybu :))
Henry_ce4you (58)|8.9.2005 16:32
Pánové, zatímco já jedu bumbat na svatbu, tak tu mám pro vás námět na zamyšlení: Z poi.dat jsem vyextrahoval mimojiné benzínky (pro všechny státy to bylo 23 578 benzínek), ořezal jsem ty mimo naší republiku a zůstal obdélník.

Napadá někoho nějaký způsob jak se jednoduše "zbavit" těch benzínek německých, rakouských a polských???

Tyto benzínky jsem už dál do systému pod názvem: CZ-Cerpaci_stanice_zPOIDAT, když vám Rossini dá o víkendu odkaz ze svých stránek, tak můžete stahovat.

Henry
MilanSu (823)|8.9.2005 17:20
CZ-Benzinky, takze pro rekapitulaci ted upresnuji databazi cerpacich stanic
Beru ty co maji vice jak 20 stanic (to budou samostatne soubory).

celkem v samostatnych souborech 1342 POI, ostatni CS - 1369 POI, celkem 2711 POI.
Upravil jsem ikony pro samostatne soubory (barevnou hloubku a tím velikost souboru) a nazvy (CZ-CS + nazev). Pouze pro Petra a PapOil nemohu na www najit zadne logo. Pokud nekdo mate zaslete prosim na riippel@razdva.cz, ja nevim ani jak vypadaji v realu.
Musim to ted jeste doladit a upresnit souradnice (u jiz zadanych na CZ-POI pouziji tyto), doplnim telefon a oteviraci dobu.
Je toho dost tak vydrzte, az to bude komplet poslu to rossinimu

Tim si myslim, ze bude pokryti CZ komplet a nebude nutno vyuzivat CS z POI.DAT. Pripadne upravy se doplni za behu dle skutecnosti (zmena firmy, upresneni pozice ...)
EDIT by MODERATOR
Baharis_ce4you (95)|8.9.2005 20:07
[QUOTE="MilanSu"]Musim to ted jeste doladit a upresnit souradnice (u jiz zadanych na CZ-POI pouziji tyto), doplnim telefon a oteviraci dobu.
Je toho dost tak vydrzte, az to bude komplet poslu to rossinimu

Tim si myslim, ze bude pokryti CZ komplet a nebude nutno vyuzivat CS z POI.DAT. Pripadne upravy se doplni za behu dle skutecnosti (zmena firmy, upresneni pozice ...)[/QUOTE]
Než to budeš posílat Rossinimu, aby to bylo kompletní mohl bych ti dodat opravy pozic ztávajících a některé nové z Hodonína. Třeba OMV je o křižovatku posunutá! Dal bych to do jednoho ov2 a poslal. Jen napiš, jestli sem, nebo mailem.
------------------------------------------------------------------------------------------
Se omlouvám. Když jsem se podíval na počet tvojich POI, tak je to o něčem jiném. Máš jich tam o hodně víc. Si to odkontroluju, až to bude vystavené.:)
Ivanm_ce4you (466)|8.9.2005 20:52
Co treba v poieditu to seradit podle nazvu, jestli se to da nejak rozpoznat a bude to nejak pohromade.
Nebo to hodit do excelu a seradit podle LAT i LON a odrezat.
Jak veliky je ten soubor? Hod to treba neupravene na cz-poi a ja se toho ujmu. Nebo
ivanm na centru

[QUOTE="Henry"]Napadá někoho nějaký způsob jak se jednoduše "zbavit" těch benzínek německých, rakouských a polských???
[/QUOTE]
Ivanm_ce4you (466)|8.9.2005 20:55
mam ikonu pro JET. Pripada mi hezci, protoze JET je prevazne zluty. Kdyby nekdo chtel...
MilanSu (823)|8.9.2005 21:08
[QUOTE="Baharis"]Než to budeš posílat Rossinimu, ...[/QUOTE]
Posli to mailem na rippel@razdva.cz, ja to kdyztak upravim, samozrejme ze presnejsi jsou souradnice zjistene v realu
MilanSu (823)|8.9.2005 21:18
[QUOTE="Ivanm"]mam ikonu pro JET ....[/QUOTE]
Pouzil jsem ji, je citelnejsi
Ivanm_ce4you (466)|8.9.2005 23:14
a ikonu papoil uz nekdo udelal
Gurun_ce4you (72)|9.9.2005 08:07
Bré jitro

odělal jsem ikonu Parama jakpak ji sem dostanu
Zdenál_ce4you (103)|9.9.2005 08:08
k tomu ořezávání - nebylo by jednodušší načíst body např. do trackmakeru nebo jiného SW a okleštit to v grafice?
Gurun_ce4you (72)|9.9.2005 08:16
Už jsem to pochopil ale "eto maja pěrvaja ošibka v žizni" umístil jsem takovou obludu

zde je čitelná verze
Roacher (99)|9.9.2005 08:27
Díky za ty benzínky...jinak co jsou benzínky z mojí tvorby,tak ty by měli být přesnější než z infomapy nebo z mapy.cz ...výhozí souřadnice jsem čerpal odtud,ale pak opravoval ručně,takže EuroOil,ESSO,Slovnaft,...a já nevim který ještě by sem nechal,měly by být přesnější...ale jinak výborná práce!!!
MilanSu (823)|9.9.2005 09:37
[QUOTE="Roacher"]Díky za ty benzínky...[/QUOTE]
Pokud je benzinka jiz v CZ-POI, tak pouzivam tyto souradnice, akorat jsem objevil jiz nekolik duplicit u Agipu a Aralu
MilanSu (823)|9.9.2005 09:39
[QUOTE="Gurun"]Už jsem to pochopil ...[/QUOTE]
Paramo uz jsem si udelal, vyztrihl jsem z toho jenom to P, aby to bylo citelnejsi, schazi mi Petra