Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

EasySMS a Bluetooth

Bronajzzz (15)|29.12.2002 21:00
Na světě je nová verze programu EasySMS. Autor opatrně sděluje, že už by měla být schopna podporovat kromě infra i bluetooth. Ovšem že sám nemá PPC zařízení s bluetooth a nemůže to otestovat. Mně samotnému se konfigurace rozchodit nedaří (iPaq 3970 + Ericsson R520). Bude mít někdo jiný štěstí ?
Paullus_ce4you (400)|30.12.2002 02:16
Mně to chodí na FS Pocket Looxu s Nokií 8910 a kupodivu to fungovalo i na té předešlé verzi EasySMS.
Předtím musím mít spuštěný speciální looxácký BT program Plugfree a když odesílám SMS, tak příkaz SEND SMS mi automaticky připojí mobil a zprávu odešle. COM mám nastavený na 5.
Domnívám se, že program EasySMS je velice vydařený, zejména pro jeho jednoduchost a snadné ovládání. Sunnysoft GSM Manager používám spíše pro zálohování adresáře z telefonu, než pro zasílání SMS, i když je také spolehlivý, co se spojení týče.
Myslím si, že všechny tyto programy začínají nabývat na aktuálnosti v souvislosti se záměry některých providerů přestat podporovat zasílání SMS přes Internet.
Bronajzzz (15)|5.1.2003 15:17
Tak jsem stále neúspěšný. Mimochodem, vyzkoušel jsem i velmi nadějně vypadající free program GSM Link, verze 4.0.4 z http://lepocketpc.free.fr/, ale ten, napsán ve VBS, mi pokaždé při pokusu o připojení na BT port (nebo jakýkoliv jiný než infraport) vyhodí chybu programu. A přes infra se nechce spojit s telefonem, resp. nenalezne GSM zařízení. Navíc infra pro mne není řešení, potřebuji program pro práci se SMS přes Bluetooth.
Paullus_ce4you (400)|5.1.2003 20:42
Pro Bronajzzz:

A jiné programy (např. Inbox či PocketIE) komunikující mezi Vaším Ipaqem a MT prostřednictvím BT Vám fungují? Pokud ano, tak to nasvědčuje skutečnosti, že máte řádně vytvořený bluetoothový port a zařízení spárována, pročež by neměl být problém zprovoznit i ty SMS programy. Možná byste to mohl ověřit vyzkoušením třeba i demoverze Sunnysoft Manageru (http://www.sunnysoft.cz/clanek.php?clanekid=5).
Bronajzzz (15)|5.1.2003 23:17
No, jsem začátečník, iPaqa mám půl roku, před tím Palm. Nevím, jak lze s Inboxem operovat via Bluetooth s mobilním telefonem ? Ale jinak jsem jednou spároval s s mým telefonem a od té doby se normálně připojuju přes BT na internet, tedy PocketIE, nPOP, ICQ, M3Gate WAP, i FTP a Telnet mi s příslušnými programy funguje bez problému. Zkusím ten Sunnysoft Manager, ale stejně je to nějaké divné, že ostatním programům se přes BT nechce na můj telefon...
Schivan (20)|6.1.2003 12:22
Mam ten isty problem. Ked sparujem svoj Ipaq3970 s N6310i pomocou BT, vsetky programy ostatne pouzivane programy mi funguju viac menej bez problemov. Pri Easy SMS som skusal vsetky mozne porty s nasledovnym vysledkom.
Porty BTC1-BTC4 systemova hlaska Initializing port a nasledne chybova hlaska Cant initialize mobile. Porty COM1-COM5,COM7 a COM9 Systemova hlaska Connecting to mobile.. - nasledok je zamrznutie programu, neda sa ukoncit - nutny restart.
COM 6 a COM 8 Vysledok Initializing port, nadviazanie spojenia s MT, okamzite prerusenie spojenia a hlaska Cant initialize mobile..
Inak pri Irda spojeni funguje vsetko bez problemov, vratane dorucenia vypisu.

Skoda, ze BT spojenie nefunguje, bolo by to super. Na Sunnysoft GSM manageri mi sice BT chodi, ale zas nedostavam dorucenky [:(] .

Prajem pekny den
null (0)|8.1.2003 13:14
Mam identickou zkusenost.

EasySMS se pripoji na COM port nastaveny k linkovani pres BT na mobil, iPAQ inicializuje BT spojeni k mobilu, mobil prijme, okamzite se spojeni prerusi a EasySMS zahlasi Cannot initialize ....

Pres infra to chodi perfektne, ale je to tezko pouzitelne. Kdyz uz musim vyndavat telefon tak si tu smsku napisu s T9 rovnou na telefonu.

BT je jinak samozrejme funkcni. Lze lezt na internet atd.

Honza
Jarek72 (37)|11.4.2005 19:22
Kdyz dam kontrolu novych zprav na mobilu v programu EasySMS tak mi napise ze mam napr. 29 novych ale nikde je nevidim ???
Umoznuje to vubec tento program ??? cist sms co prijdou na mobil ? kdyz uz tam ma tu funkci Receive SMS?
Diky
Jarek72 (37)|11.4.2005 21:13
Uz jsem to nasel omlouvam se za predcasny ptani :-)