Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

velitel (58)|6.9.2005 12:24
Zaurus se prodava napr. tady:http://www.pdacentrum.cz/default.asp?nDepartmentID=207&nLanguageID=1 Pravdou je, oficialni dovoz do CR neni.
A koncim, at to nenatahujem

Yankee.106 (231)|7.9.2005 10:20
Tak, jsem si konečně pořídil DNVX.

Pro Telematix: když jsem spustil poprvé DNVX, hledal GPS, což je zřejmě v pořádku, ale po najití GPS a spárování a vypnutí volby "zapnout BT po startu" jsem si všiml, že DNVX neustále "zkouší" cosi s BT. Prostě jednou za čas problikne LEDka. Nebylo by jednodušší, kdyby si každý musel BT zapnout ručně tak jako je tomu u PKima? Odpadlo by asi dost problémů.

Mám, bohužel, hx4700
beecher (9270)|7.9.2005 11:36
To Telematix: Nema nahodou Dynavix na HP 4700 spise problem pametoveho razu - nedostatek souvisleho bloku volne pameti? Podobne jako IDOS pro PPC, jak se resilo zde?

Jen se ptam, proto mne prosim nekamenujte... ;)
Telematix Software (289)|7.9.2005 11:45
[QUOTE="Yankee.106"]Tak, jsem si konečně pořídil DNVX.[/QUOTE] :yes: :yes: :yes:
[QUOTE="Yankee.106"]Pro Telematix: když jsem spustil poprvé DNVX, hledal GPS, což je zřejmě v pořádku, ale po najití GPS a spárování a vypnutí volby "zapnout BT po startu" jsem si všiml, že DNVX neustále "zkouší" cosi s BT. Prostě jednou za čas problikne LEDka. Nebylo by jednodušší, kdyby si každý musel BT zapnout ručně tak jako je tomu u PKima? Odpadlo by asi dost problémů.[/QUOTE]
Volba "zaponout Bt pri startu" udela pouze to, ze Bluetooth zapne, pokud zapnuty nebyl. Jinou veci je, ze se automaticky hleda GPS. Pokdu vobu nezathnete, musite si BT spoustet rucne. Po startu programu se zkusi vsechny porty, kde uz byla GPS nalzezena a pokud se nenajde, projdou se vsechny COM porty v PDA. Pri tom se saha i na Bluetoothove porty. Pokud to nechcete, muzete si nastavit COM port napevno v menu Volby > Nastaveni > Nastaveni. Doufam, ze jsem spravne pochopil Vasi poznamku a ze ji lze takto vyresit.
Pavel Stejskal (155)|7.9.2005 12:17
2Yankee.106
Pokud potřebuješ s programem pracovat nazvěme to "offline" tzn. bez modulu GPS, chceš si prostě pohrabat v programu doma na stole, zkusit si zadat trasu a pod. tak po startu Dynavixu klikni na bílou vlajku a v menu zadej "Spustit simulaci", nyní můžeš zkoumat program a GPS se nebude vyhledávat a Ty můžeš otestovat třeba simulaci trasy. Ještě jednu připomínku právě k simulaci trasy. Manuál jsem po zakoupení Dynavixu přečetl, ale nedostatečně a měl jsem problém se simulací trasy. Vybereš nějakým způsobem výchozí bod, když se Ti tento bod zobrazí na mapě, tak klikni na tlačítko "Více" a objeví se Ti další možnosti a zde je nutné kliknout na tlačítko "Přesunout pozici". Pokud toto neuděláš, tak např. mne začínala trasa vždy v Praze na Legerově ulici a předpokládám, že by jsi na tom byl stejně. Pokud jsi na tuto funkci přišel, tak jsi lépe četl manuál než já.
Jinak Tě vítám mezi námi.
kopacek (466)|7.9.2005 13:27
[QUOTE="Yankee.106"]Tak, jsem si konečně pořídil DNVX....Mám, bohužel, hx4700[/QUOTE]
I já vítám dalšího uživatele této kombinace! Bude nás víc, nebudeme se bát vlka, nic...:D
Jelikož se zatím neozval žádný uživatel kombinace DNX + hx4700 + CF nebo SD GPS, ujímám se jako první role testera. Zítra převezmu na zkoušku GPSku do SD slotu (Navilock NL-207S) a zkusím potrápit Dynavix. Pokud by to dopadlo dobře, tak by nám svitla naděje jak alespoň obejít problém s BT (když už ne vyřešit). Přeci jenom GPSka nestojí tolik, co např. Loox 720... ;)
Yankee.106 (231)|7.9.2005 13:34
1. se omlouvám, sedím u moře a píši na PDA, proto tendle "styl" :-)))

2. 2telematix: pochopil jste správně, nicméně mám nastaveno dle vašeho návodu (metoda pokus omyl), ale i tak DNVX stále šouní po GPSce .... mám ji na COM8, BT vypnuto a volba "odškrtnuta". Samotná GPS pro sychr zapnuta ;-)

3. 2Pavel Stejskal: simulaci jsem testoval, ale o5 metoda pokus omyl, jelikož NEMÁM manuál, ikdyž mám originál balení! Dá se získat dodatečně od Telematixů, třeba v PDF?
Pavel Stejskal (155)|7.9.2005 14:06
2Yankee.106
návod jsem našel na instalačním CD Dynavixu ve formátu .pdf, cca 1.5 MB.
Pokud sedíš u moře a chceš návod hned teď, tak uděllej následující:
(předpokládám, že máš instalaci na SD), přes nějaký souborový manažer běž ve svém PDA na SD kartu/DYNAVIX/LANG/CS/manual_mobile/index.html a máš přesně ten samej návod (akorát ve formátu html) včetně obrázků, jako ten, který najdeš na instalačním CD Dynavixu, který je ve formátu .pdf. Má to ovšem jednu opravdu malinkou vadu na kráse. Návod je tuším pro verzi 1.0 a současná verze je 1.1, ale nezoufej, základ, který tam je, tak pro základní práci s programem je OK. Pokud se pletu a návod je pro 1.1, tak omluva. Pokud by jsi chtěl návod v .pdf teď poslat e-mailem, tak mne napiš adresu na kterou to chceš a už letí k Tobě. Jo máš doufám aktualizováno na 1.1?
Tak zatím čau
Pavel Stejskal (155)|7.9.2005 14:42
2kopacek
tak Ti držím palce, aby to makalo.
Jinak Loox 718, nebo 720 by byla také :yes: volba. Ale to prosím ber s trochou humoru, určitě se nikomu nechci posmívat, že mu něco nefunguje.
Telematix Software (289)|7.9.2005 15:13
[QUOTE="beecher"]To Telematix: Nema nahodou Dynavix na HP 4700 spise problem pametoveho razu - nedostatek souvisleho bloku volne pameti? Podobne jako IDOS pro PPC, jak se resilo zde?[/QUOTE]
Samozrejme, ze zakald prolbmeu je podobny - architektura Windows CE. Kdyz to kdysi kdosi v praveku PDA v Redmondu vymyslel, tak Windows CE dimenzoval jako lespi databaknu (kontakty, kalendar, atd.) Navigacni system je na (nebo spise za) hranici, kterou tato architektura zvlada (nikoho tehdy nenapdalo PDA k tomuto vyuzivat) a je dost obtizne se do danych omezeni vejit (zvlast, kdyz ne vse je zdokumentovane, popsane, vysvetlene atd.).
Nevim to jiste, ale tusim, ze vsechny technky pro praci s pameti uvedene v clanku o IDOSu pouzivame nebo jsem vyzkouseli.

RStein s námi ostatně s odstranovani problemu s Bluetoothem pomaha. To je totiz vylomenina o jeste jednu uroven horsi. Dynavix je narocny na pamet. Sam ale (diky temto "advanced" technikam prace s pameti) funguje. Prekvapive ale ovladac Bluetotohu je ten, kdo ma na iPAQu hx4700 (ale jde i o jine PDA) potize pamet si najit (nevim proc - jeho princip chovani neni vysvetleny nikde). Tedy prolbem, co mel IDOS, nema Dynavix, ale Bluetooth stack. Bohuzel to neni nas software, takze ho nemuzeme opravit. Nevime ani, jak pracuje a co tedy zpusobi jeho odpojeni. Nase pokusy (to slovo pomerne presne vystihuje, jak byl problem omezen :) ), spocivaji v jinem pristupu k pameti (napr. nacitani ruznych kusu dat ruznymi zpusoby, vypocty v jinych typech pameti, uvolnvnani pameti v ruznem poradi, naopak uz neuvolnovani jinych kusu do konce behu programu apod.) a pak v zmenosvnai pametovych naroku.
Doufam, ze nyni chapate, proc je pro nas - jako pro vyrobce - tento problem tak slozity - navic co PDA, to jina situace :(
Telematix Software (289)|7.9.2005 15:16
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Vybereš nějakým způsobem výchozí bod, když se Ti tento bod zobrazí na mapě, tak klikni na tlačítko "Více" a objeví se Ti další možnosti a zde je nutné kliknout na tlačítko "Přesunout pozici". Pokud toto neuděláš, tak např. mne začínala trasa vždy v Praze na Legerově ulici a předpokládám, že by jsi na tom byl stejně[/QUOTE]
Verze 1.2 bude mít sipku v simulaci umistenou tam, kde byla posledni znama pozice z GPS nebo kam naposledy dojela simulace. Snad se tim situace zlepsi :)
Pavel Stejskal (155)|7.9.2005 15:22
Výborně a díky, moc se těším, však to zkouším přes DynavixManagera 2 den jestli náhodou už ta veze 1.2.....:D
landys_ce4you (119)|7.9.2005 15:53
Tak to je super, me ta dira v Praze taky pekne vytaci :-)
[QUOTE="Telematix Software"]Verze 1.2 bude mít sipku v simulaci umistenou tam, kde byla posledni znama pozice z GPS nebo kam naposledy dojela simulace. Snad se tim situace zlepsi :)[/QUOTE]
Jak jste daleko s 3D? Poustite to zatim k ledu?
Moznost uzivatelskych skupin POI (radary, atd.), vcetne "varovani"?
Moznost vlastni upravy mapy o dlouhodobe uzavrene useky, nebo rucni propojeni mist v pripade nove otevrenych useku, atd? Samozrejme s nejakou moznosti alespon docasneho ulozeni.
beecher (9270)|7.9.2005 16:59
To Telematix: Diky za vysvetleni, ktere nemuselo byt tak obsahle... Teda aspon pro mne, mne stacilo Ano/Ne... ;)

Podobny problem s BT mel i muj Dell Axim X50v (BT se nechtel spustit, pokud nebylo vice jak 30MB volneho mista v RAMce/Programy), nastesti to v Dellu vyresili novou ROMkou...

Nastesti tyhle harakiri s pameti jsou ve WM5 odstraneny diky novemu memory managmenetu...
Telematix Software (289)|7.9.2005 17:01
[QUOTE="landys"]
Jak jste daleko s 3D? Poustite to zatim k ledu?
Moznost uzivatelskych skupin POI (radary, atd.), vcetne "varovani"?
Moznost vlastni upravy mapy o dlouhodobe uzavrene useky, nebo rucni propojeni mist v pripade nove otevrenych useku, atd? Samozrejme s nejakou moznosti alespon docasneho ulozeni.[/QUOTE]
3D je stale pozastavene, prednost dostala dynamicka navigace podle aktualni dopravni situace (spolecne s moznosti uzavirat si useky rucne atd.) a mapa Evropy (oboje uz je rozpracovane). 3D prijde hned potom - stale je realne, ze bude letos (neslibuji).
Ostatni je na seznamu pripravovanych funkci, ale ted nelze odhadnout, kdy prijdou na radu (poradi se urcuje mmj. dle aktualni poptavky)
Fredy_ce4you (20)|7.9.2005 21:40
pro Telematix : chci Vás pochválit za velmi záslužnou práci, jakou je vývoj Dynavixu. Co se týče funkcí, které čekají až co ukáže poptávka, tak mezi první bych určitě zařadil 3D navigaci. V naší firmě ,,zatim,, používáme TT5, ale jen proto, že tuto funkci má. Je to neocenitelné zvláště na složitějších křižovatkách nebo nájezdech na dálnice, kterých je třeba ve Francii spousta. Přece jen je lepší orientace, když vidím v navigaci přesný tvar křižovatky nebo již zmíněného nájezdu. Toto 2D bohužel nikdy neukáže.
Proto nákup tohoto produktu plánujeme až po vydání této velmi užitečné funkce, jakou je 3D.
Potom bysme dále uvítali možnost vytváření vlastních POI bodů. Je to výborné například pro ukládání pozic zákazníků.
V tomto je TT5 zatim jedinečný. Věřím ale, že brzy přestane být Dynavixu konkurenčním.
Přeji celému Vašemu týmu hodně úspěchu, při zdokonalování této již tak hodně dobré navigaci.
Pavel Stejskal (155)|8.9.2005 18:05
2 kopacek
tak jak jsi dopadl s GPS do SD slotu (Navilock NL-207S), maká to OK? Napiš nám něco ze svých zkušeností. Sic mám Looxe, ale zajímá mne to.
kopacek (466)|9.9.2005 13:49
Ahoj, akci s testem SD GPSky musím o týden přesunout, dorazí k distributorovi až koncem příštího týdne. To už bude snad i verze 1.2, tak zároveň uvidíme, jesli se něco nezměnilo i s BT.
Jelikož vám štastnějším s Looxem co nevidět "hrozí" nová wokna (na rozdíl od nás hx-kářů, my možná příští léto :((), chtěl jsem se zeptat Telematixe, zda nebo kdy bude Dynavix kompatibliní s WM5.
beecher (9270)|9.9.2005 15:28
To Telematix: Dneska jsem narazil na webu AHMobile, ze zacali nabizet [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], coz je BT GPSka s TMC prijmem...
Telematix Software (289)|12.9.2005 10:53
[QUOTE="beecher"]To Telematix: Dneska jsem narazil na webu AHMobile, ze zacali nabizet [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], coz je BT GPSka s TMC prijmem...[/QUOTE]
No vida. Jeste k ni sehnat protkol... Dik za tip
Telematix Software (289)|12.9.2005 10:55
[QUOTE="kopacek"] zda nebo kdy bude Dynavix kompatibliní s WM5.[/QUOTE]Bude. Termin neradnou slibovat, protoze nemame stale ani vzorek PDA s WM5 a M$ stale nevydal vyvojove nastroje.... Az toto oboje bude, nemel by to byt zasadni problem (odhadem tak do mesice, pokud nenastanou nejake vazne komplikace)
ms_ce4you (364)|12.9.2005 11:10
2Telematix:

pry je mozne ziskat dvoumesicni verzi programu. Je to pravda ? V pripade, ze ano, kde a jak ?
Telematix Software (289)|12.9.2005 11:32
[QUOTE="ms"]2Telematix:

pry je mozne ziskat dvoumesicni verzi programu. Je to pravda ? V pripade, ze ano, kde a jak ?[/QUOTE]
To je bohuzel fama.
beecher (9270)|13.9.2005 10:46
To Telematix: Tak jsem tak hledal a nasel jsem TMC Forum, ktere tak nejak ma nastarosti TMC. Registracni poplatek cini 4200 Euro + VAT, no ale pak se asi dostanete k TMC protokolu.

EDIT: Presneji receno, tady se daji koupit ISO standardy TMC.
Telematix Software (289)|13.9.2005 14:38
[QUOTE="beecher"]To Telematix: Tak jsem tak hledal a nasel jsem TMC Forum, ktere tak nejak ma nastarosti TMC. Registracni poplatek cini 4200 Euro + VAT, no ale pak se asi dostanete k TMC protokolu.

EDIT: Presneji receno, tady se daji koupit ISO standardy TMC.[/QUOTE]
To neni nas problem. Problem je, rict konkretni GPS/TMC jak ma ladit stanice atd. - tedy komunikacni protokol, kterym se nastavuje - vlastni TMC jiz mame do znacne miry hotove z automotive (tezke) navigace.
venousek_ce4you (29)|13.9.2005 14:59
Telematix Software: Musím uznat, že Dynavix je skutečně vynikající program a předčil v mnohém má očekávání. Mám ale jeden dotaz: Instaloval jsem verzi 1.1, ale na úvodní obrazovce mám označení 1.0.1něco. Mám tedy nainstalovanou jednajedničku nebo se mi něco při instalaci nepovedlo a nainstalovala se origoš verze z CD? Jinak fakt dávám:yes:
beecher (9270)|13.9.2005 15:04
[QUOTE="Telematix Software"]To neni ans problem. Problem je, rict konkretni GPS/TMC jak ma ladit stanice atd. - tedy komunikacni protokol, kterym se nasavuje - vlastni TMC jiz mame do znacne miry hotove z automotive (tezke) navigace.[/QUOTE]Jo tak, ja myslel, ze nevite jak na TMC celkove... :D Toz to pardon... :yes:

No, ale jestli to bude mit kazdy vyrobce sve GPSky udelano to ovladani jinak, to bude velmi zajimave... :sarcastic:
Telematix Software (289)|13.9.2005 15:31
[QUOTE="venousek"]Telematix Software: Musím uznat, že Dynavix je skutečně vynikající program a předčil v mnohém má očekávání. Mám ale jeden dotaz: Instaloval jsem verzi 1.1, ale na úvodní obrazovce mám označení 1.0.1něco. Mám tedy nainstalovanou jednajedničku nebo se mi něco při instalaci nepovedlo a nainstalovala se origoš verze z CD? Jinak fakt dávám:yes: [/QUOTE]
Mate nasinalovanou verzi 1.0, zkuste pouzit aktualizaci pres Dynavix Mobile Manager...
venousek_ce4you (29)|13.9.2005 16:07
Telematix Software: Děkuji, vyzkouším.
beecher (9270)|13.9.2005 16:25
To Telematix: Mne tak napada, rikali jste neco, ze vydate take seznam distributoru Dynavixu. Mohu prosim vedet, jak to s nim vypada? Dekuji.
OldSoldier_ce4you (15)|13.9.2005 16:45
Jen bych mel dotaz: Kdy vyjde verze 1.2 a jestli uz se vi, co bude noveho.
KarelB_ce4you (50)|13.9.2005 21:43
Zdravím,

používá někdo z vás Dynavix a průjezdní mapu Evropy? Já jsem se o to několikrát pokusil ale moc to nechodí. I když startuju s téměř 35 MB volné paměti celá věc padá, je problém vůbec napočítat trasu, často se program bez výstrahy samovolně ukončí. Taky mne trochu zaskočila absence spojení z Mikulova do Vídně ale to je zřetelně problém kategorizace silnic, v Rakousku to zřejmě není 1. třída. Jinak ČR už je celkem super a zdá se téměř 100% funkční.
PS: Hádejte co mám - samozřejmě HX4700 8-o

Karel B
Pavel Stejskal (155)|13.9.2005 22:37
Teď jsem nikde po Evropě nebyl, takže v reálu to otestované nemám, ale když jsem testoval simulaci trasy např. Vysoké Mýto - Milano (It.), nebo Lyon (Fr.), tak vše OK. Nebude spíš problém, že při zadání města bez dalšího bližšího určení se automaticky zobrazí střed města (aspoň v ČR) a tím, že jde pouze o průjezdní mapu Evropy je možné, že do středu zahraničního města už chybí silnice, tak program nemůže dopočítat trasu? Zkus zadat město a potom přesuň pozici na nějakou příjezdovou dálnici ve směru z kterého chceš přijet na kraji cílového města. To co píšu je momentálně myšlenka, která mne teď napadla, takže to může být i naprosto mimo mísu.
Preston_ce4you (13)|14.9.2005 03:08
[QUOTE="Fredy"]Co se týče funkcí, které čekají až co ukáže poptávka, tak mezi první bych určitě zařadil 3D navigaci. V naší firmě ,,zatim,, používáme TT5, ale jen proto, že tuto funkci má. Je to neocenitelné zvláště na složitějších křižovatkách nebo nájezdech na dálnice, kterých je třeba ve Francii spousta. Přece jen je lepší orientace, když vidím v navigaci přesný tvar křižovatky nebo již zmíněného nájezdu. Toto 2D bohužel nikdy neukáže.[/QUOTE]

Dovolím si zásadně nesouhlasit! Měl jsem tu čest s TomTom 5 a jsem hrdým majitelem Dynavixu a musím říci, že okno s detailním vyobrazením křižovatky v Dynavixu je mnohonásobně přehlednější než-li "3D" zobrazení v TomTomu. Osobně řadím 3D také až na další pozice...

2 Telematix: Měl bych menší výhrady k zoomování, občas by byla vhodnější rychlejší změna velikosti zobrazení, především asi ve chvíli, kdy se blíží křižovatka, není nutné vyobrazovat další půlkilometr za ní... Toto by myslím pomohlo hodně uživatelům v lepší orientaci... Takže námět na úpravu - nechte program zoomovat plynule se zkracující se vzdáleností ke křižovatce (samozřejmě té relevantní :) ).

Dále by bylo super implementovat větší klávesnici (ála TomTom), čímž by se eliminovala nutnost používat za jízdy stylus, který nejen-že odvádí pozornost ve chvíli kdy ho člověk drží v ruce, ale především pak ve chvíli, kdy mu upadne... ;)
Peta_ce4you (314)|14.9.2005 09:03

[QUOTE]Zommovani[/QUOTE]

Ja bych uvital kdy by se pri automatickem zmeně měřítka dalo nastavit rozmezi minimalni a maximalni. napr min 50 max 400.
KarelB_ce4you (50)|14.9.2005 20:49
To Pavel Stejskal: Nejede to i když najdu konkrétní ulici, chová se to někdy velmi podobně jako 1.0 s mapou ČR - napočítá trasu, vydá první povel a pak to "zabalí" modrý zub. Osobně mám obavy, že problém bude nějak souviset s mým (a nejen mým?) Ipaq hx 4700 ...
Každopádně díky za názor a radu.

Karel B
kopacek (466)|14.9.2005 23:32
[QUOTE="KarelB"]...Osobně mám obavy, že problém bude nějak souviset s mým (a nejen mým?) Ipaq hx 4700 ...
[/QUOTE]
Neumím si představit, že by na našich hx4700 běžela regulérně mapa Evropy, když s mapou ČR to asi tak třikrát denně zabalí modrý zub a dvakrát spadne DNVX. Já osobně jsem se už s hx4700 psychicky rozloučil a chystám přechod na jiné PDA. Řešením není ani použití GPS jiné než BT (např. do SD slotu). - To sice nespadne BT, ale zůstane ukončování DNVX. Navíc (a především) jsou ale všecny ne BT GPSky u výrobců tzv. na odpis, už je nikdo nevyvíjí, takže je to neperspektivní...
KarelB_ce4you (50)|15.9.2005 22:04
[QUOTE]Neumím si představit, že by na našich hx4700 běžela regulérně mapa Evropy, když s mapou ČR to asi tak třikrát denně zabalí modrý zub a dvakrát spadne DNVX...[/QUOTE]

Mně ČR chodí celkem v pohodě, fakt je ten, že tam je jen OS a čeština, navíc jsem podle návodu tady z fóra (díky!) promazal některé zbytečnosti a tak startuji zhruba se 40 MB volné paměti. Podle logů se Dynavix dostává tak k 20 MB volné paměti na konci přepočítání trasy a nepadá ani program ani BT. Zato s mapou Evropy se to chová přesně jak píšeš, chování je ale zcela nedefinované, někdy to vyhučí hned po výpočtu trasy (BT), někdy během výpočtu (celý program), někdy během navigace. Co se mu hrubě nelíbí je jízda mimo vozovky (třeba Mikulov - Vídeň kde není silnice) a pak to zabalí úplně a zmizí z paměti.
kopacek (466)|15.9.2005 23:37
Tak to se potvrzuje to, že hx má (kromě známého BT problému) i malou paměť vzhledem k tomu, že to je VGA zařízení. Jelikož já používám PDA i na jinou činnost, než jen navigaci, tak startuji DNVX s max. 30 MB a program se chová s mapou ČR úplně stejně jako u tebe se 40 MB a mapou Evropy. Uvidíme, co přinese 1.2, třeba se na nás usměje štěstí a zlepší se to :?
Preston_ce4you (13)|16.9.2005 14:55
Tak ja jsem kvuli Dynavixu presel na Looxe 718 a panove, klobouk dolu, chova se to uplne jinak... jen skoda, ze uz je Looxik v servisu na reklamaci, protoze mi po peti dnech zacla blbnout wi-fi (po zapnuti se zacal trast cely obraz). Nova zakladni deska to udajne vyresi, radeji jsem se i ptal, jestli se jim to stava casto a rikali, ze to jeste nevideli, takze to asi byl opravdu specialni kousek... takze mohu vrele doporucit, Loox je uplne jine kafe! :)

A Dynavix na nem naprosto v pohode... i s Evropskou mapou... zatim jsem mel asi 4 dny na otestovani a fungovalo to bez jedineho zavahani ci padu... ;)
kopacek (466)|16.9.2005 15:20
Jezis, to je VYNIKAJICI zprava pri patku! Takze tim jsem se definitivne rozhodl rozbit prasatko a na Dynavixe poridit totez, co ty. Opravdu to ani jednou nespadlo a nevytuhnul BT? A s mapou Evropy? To zni jako pohadka... ;) Jaky jsi mel pocit z jineho displeje? Je sice o chlup mensi, nez na hx, ale asi to nebude ani poznat.
Pavel Stejskal (155)|16.9.2005 18:57
2 kopacek:
já myslím, že jsem tu několikrát psal, že jsem s kombinací Loox 718 a Dynavix spokojený. Myslíš, že bych měl já při své smůle tolik štěstí, že by to mne fungovalo a ostatním ne? Spíš to u mne s věcmama bývá naopak, všem fungují a mne ne. Např. když jsem vybalil Looxe a druhý nebo třetí den jsem na něj připojil sluchátka, tak jsem zjistil, že mám vadnou zdířku - nehraje mne pravé sluchátko. Ale MP3 v PDA neposlouchám, tak jsem to zatím nereklamoval.
Fredy_ce4you (20)|16.9.2005 19:19
to Preston : no jo, ale kdyz ti vymění základní desku, tak asi prijdes o jednu licenci pro Dynavix :(
Jinak mam ohlasy od lidi, co se taky chlubi s Dynavixem, ze to i na Aceru N50 jede bez problémů. To jen aby se doplnil seznam 100% funkční kombinace Dynavix vs PDA
kopacek (466)|16.9.2005 19:40
to Pavel Stejskal: Právě díky Tobě jsem jako jasného favorita na změnu označil Looxe, ale to víš, od stejně postiženého hx-káře ta zkušenost obzvláště potěší ;) Příští týden jedu pro 718 a konečně vychutnám ten pocit, že se podle DNVX dá nechat navigovat beze strachu, uprostřed které křižovatky to spadne. :cool:
Pavel Stancík (66)|16.9.2005 19:50
Zdravim. Má někdo zkušenost jak běhá Dynavix na MDA II .Také je to na 100 % ?.:sarcastic:
Pavel Stejskal (155)|16.9.2005 20:01
Víš, když jsem se rozhodoval mezi hx 4700 a Loox 718, tak jsem se rozhodoval i podle velikosti, protože PDA nosím v kvádru v náprsní kapse, které musím nosit do práce asi 4x týdně a 4700 byla do té kapsy už opravdu velká, proto mám Looxe a to jsem netušil, že v krátké době budu mít navigaci, která s 4700 bude mít velké problémy. To jsem měl zase vyjímečně jednou štěstí, protože 4700 byl v té době pro mne velmi horký favorit, takže Ti opravdu rozumím, že Tě to velmi štve a na Tvém místě bych byl z toho taky velmi rozladěný.
kopacek (466)|16.9.2005 22:03
To víš, že jsem to chvíli těžko rozdýchával, ale teď si asi dopřeji ten luxus, že 718 nechám jenom na DNVX, nebudu tam cpát žádný další soft, aby byl zaručený co nejhladší běh programu. I tak to bude levnější, než pevně zabudovaná autonavigace ;) Už se hodně těším, až DNVX rozběhne dynamickou navigaci, protože to je úplně jiná třída, nejenom se neztratit, ale ještě se vyhnout zácpám...
taunus (116)|17.9.2005 14:37
je zajimave ze po koupi uz tak draheho softwaru jako dynavix je si jeste musite kupovat pda ktere skousne spatne vyladeny soft aby jste podle toho mohli jezdit to me docela mrzi taky bych dynavix bral ale za tuhle cenu a jeste cekat az milostive opravy vsechny chyby co tam jsou aby to behalo bez problemu na hp4700 to se miopravdu nechce. jak ja jsem spokojen s tom tomem 5 a nic nepada to je zajimave vidte panove vyvojari :D neni to duvod k zamysleni?
Džanek (194)|17.9.2005 17:01
Tak jsem se stal novým majitelem navigace Dynavix. Musím říct, že jsem z tohoto programu dost zklamán. Např. když zadám start a cíl pak dám navigovat - najít rychlou trasu, tak to hledá trasu velmi dlouho cca minutu, navíc tam neni žádný ukazatel třeba procenta výpočtu trasy atd. To samé je, když sjedu z určené trasy. To pak přepočítává i 2 kilometry jízdy, pak následuje hláška ,,ztráta signálu a následně signál obnoven - nebo tak nějak,, a pak to zamrzne.
Používal jsem TT5 a ta rychlost je někde uplně jinde - výpočet trasy je skvěle zpracován a přepočet trasy je okamžitý.
Možná začínám chápat důvod vývojářů, proč to nenabízejí v demo verzi na vyzkoušení. Rozhodně bych si to po této zkušenosti nekoupil nebo alespoň počkal až to ,,doufám,, vyladí. Zatim jsem koupil zajíce v pytli a nechávám Dynavix v šuplíku a jezdím s TT5.

pro telematix - neni od Vás zrovna tento postup na prof. úrovni. 8000,- za nedodělaný program. Proč jste s prodejem nepočkali, až byste měli 100% jistotu , že program je spolehlivý ?!?
Grachus_ce4you (81)|17.9.2005 18:12
2 taunus: pokud by sis precetl par prispevku dozadu tak se tam pise ze hx 4700 neni zrovna idealne navrzene PDA a vzhledem k tomu jak velkou ma pamet a rozliseni (pricemz cim vetsi rozliseni tim vice zere program pameti) to neni idealni volba. Tento palcivy problem se zde i v Telematixu resi.

2 Dzank: Zkus vice popsat co se stalo, jaky mas PDA, verzi programu atd. Mozna ti tu nekdo pomuze problem vyresit. Jinak Telematix ma docela dobrou podporu tak se zkus obratit primo na ne. Jinak si muzes vyzkouset (zapujcit) program u firmy Sunnysoft nez si ho koupis (vyjet na dovcu a podle toho se rozhodnout).