Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

beecher (9270)|15.8.2005 11:28
Na sve "dilo", tzn. kdyz neco rucne nebo myslenkove vytvoris, coz vase DB POIs samozrejme je (urceni souradnic, tvorba POI souboru atd), tak mas samozrejme autorske pravo (pokud to neni neceho kopie nebo neco odvozene - napr. pouziti samplu z pisnicky ve sve pisnicce). Otazkou pak je, jak se o sve dilo podelis. Doporucuji pouzit nejakou z Creative Commons Licenses.
libor_m (1026)|15.8.2005 12:02
Díky za podnětný příspěvek ;)
Peta_ce4you (314)|16.8.2005 08:47
[QUOTE="Telematix Software"]Jiz byl vydan RC2 k verzi 1.1. Pokud betatesteri nenahalsi zadny zasadni problem, bude verze 1.1 vydana pocatkem nasledujiciho tydne (okolo 16.8).

Omlouvame se vsem, kteri byli timto problemem postiženi. [/QUOTE]

Bude dnes update?? Funguje uz zjistovani novych verzi v programu??
kopacek (466)|17.8.2005 11:26
Tak verze 1.1 je tady, právě se mně podařilo ji nainstalovat (přes Dynavix Mobile Manager). Aktualizace proběhla O.K., start programu je téměř o polovinu času kratší a program si vystačí pouze s 10 MB paměti. Tak doufejme, že i BT bude funkční a budeme moci program konečně začít testovat při navigaci... ;)
pantata_ce4you (149)|17.8.2005 11:42
Kterak se k ni da dostat? Mobile Manager zahlasi, ze pry zadna aktualizace nebyla nalezena?
kopacek (466)|17.8.2005 12:11
[QUOTE="pantata"][QUOTE="kopacek"]Tak verze 1.1 je tady, právě se mně podařilo ji nainstalovat (přes Dynavix Mobile Manager). Aktualizace proběhla O.K., start programu je téměř o polovinu času kratší a program si vystačí pouze s 10 MB paměti. Tak doufejme, že i BT bude funkční a budeme moci program konečně začít testovat při navigaci... ;) [/QUOTE]
Kterak se k ni da dostat? Mobile Manager zahlasi, ze pry zadna aktualizace nebyla nalezena?[/QUOTE]
Provedl jsem to následovně: PDA jsem nejdříve standartně připojil k PC a nechal proběhnout synchronizaci přes ActiveSync. Pak jsem na PC spustil Mobile Manager. Hned na první obrazovce je možnost volby, zda má prohledat aktualizace na netu (dole je volba, zda tuto akci má provést, standratně je to nastaveno aby prohlédaval aktualizace). Po odkliknutí této první stránky se spustil Internet Explorer (?!) na stránce Dynavixu, sekce Download. - Když jsem tam šel standartně, bez Mobile Manageru, tak je tam v sekci Download pouze nějaká recenze. Nyní se ale objeví původní verze a nová verze, která se stáhne do PC (má to ani ne 3MB). Po spuštění tohoto prográmku se konečně provede aktualizace Dynavixu v PDA, trvalo to asi 5 minut. Je to poněkud krkolomné, ale proběhlo to bez problémů a chybových hlášení.
pantata_ce4you (149)|17.8.2005 12:23
[QUOTE="kopacek"]Pak jsem na PC spustil Mobile Manager. Hned na první obrazovce je možnost volby, zda má prohledat aktualizace na netu (dole je volba, zda tuto akci má provést, standratně je to nastaveno aby prohlédaval aktualizace). Po odkliknutí této první stránky se spustil Internet Explorer (?!) na stránce Dynavixu, sekce Download. - Když jsem tam šel standartně, bez Mobile Manageru, tak je tam v sekci Download pouze nějaká recenze. Nyní se ale objeví původní verze a nová verze, která se stáhne do PC (má to ani ne 3MB). Po spuštění tohoto prográmku se konečně provede aktualizace Dynavixu v PDA, trvalo to asi 5 minut. Je to poněkud krkolomné, ale proběhlo to bez problémů a chybových hlášení.[/QUOTE]
Totez jsem zkousel. Rozdil je v tom, ze nemam IE jako default prohlizec :mad: .
EDIT: ani po nastaveni IE jako default se proste nic nedeje, pry je moje instalace aktualni ... hmm :sarcastic:

Editováno moderátorem: Prosím bez osobních útoků na kohokoliv
kopacek (466)|17.8.2005 12:44
[QUOTE="pantata"]Totez jsem zkousel. Rozdil je v tom, ze nemam IE jako default prohlizec :mad: . Programatory Telematixu by bylo vhodne asi zastrelit :!:
EDIT: ani po nastaveni IE jako default se proste nic nedeje, pry je moje instalace aktualni ... hmm :sarcastic: [/QUOTE]
Hm, to je chuťovka, vypadá to, že to bude jedna z těch metod aktualizací, kdy silně závisí na konkrétní konfiguraci počítače, což není dobrá zpráva...
DaBa (78)|17.8.2005 13:56
To Pantata> Zkus to ted jeste jednou. Kdyz jsem to zkousel tesne po oznameni Kopackem, tak se mi to taky nepovedlo. Ted najednou to uz slapalo.
pantata_ce4you (149)|17.8.2005 14:30
Dik :yes:

To Moderator: to nebyl osobni utok ;), ale naprosto obecny. Ostatne bych ocekaval, ze uzivatele autori vcas o vydani informuji :no:
hasa (9)|17.8.2005 14:40
[QUOTE="kopacek"]Tak verze 1.1 je tady, právě se mně podařilo ji nainstalovat (přes Dynavix Mobile Manager). Aktualizace proběhla O.K., start programu je téměř o polovinu času kratší a program si vystačí pouze s 10 MB paměti. Tak doufejme, že i BT bude funkční a budeme moci program konečně začít testovat při navigaci... ;) [/QUOTE]

To by mě zajímalo, proč mě o ní telematix neinformoval, když mám nastaveno zasílání informací a novinek?
beecher (9270)|17.8.2005 14:55
Ze by proto, ze sice na serveru je, ale oficialne jeste vydana nebyla (tzn. neni o ni info ani na strankach Dynavixu)? ;)
Pavel Stejskal (155)|17.8.2005 17:19
Kluci jakou Vám to teď po updatu hlásí verzi? Mne při startu programu hlásí 1.0.10741. Jenže já jsem včera tu navigaci kupoval a při instalaci to zrovna něco stáhlo z webu, tak jsem to nainstaloval. Tak nevím jestli to bylo update 1.1, nebo ne. Dnes mne, ale dost často hlásil výpadek signálu. Tak jenom doufám, že to nemám po updatu. Jo, vyčetl jsem tu verzi při startu programu správně, nebo mám hledat jinde?
Dík
DaBa (78)|17.8.2005 17:32
Po upgrade co je ted ke stazeni by ti to melo hlasit verzi 1.1.11033, takze bych to byt tebou radsi jeste vyzkousel aktualizovat.
Pavel Stejskal (155)|17.8.2005 17:43
Díky, večer se na to vrhnu.
kopacek (466)|17.8.2005 19:03
Tak mám za sebou prvních cca 40 km navigace s verzí 1.1 (a vlastně první navigaci s Dynavixem vůbec, předchozí verze nebyla použitelná kvůli problému s BT). Program konečně "neodpálil" BT a navigace běžela, ale až do přiblížení k cíli (zbývaly ani ne 2km do cíle). Při opuštění naplánované trasy (na závěr používám zkratku po místní komunikaci) Dynavix po třetím návrhu k otočení tvrdě "spadnul". - Bylo nutné program znovu spustit a opět nechat vypočítat trasu. Chci se proto zeptat uživatelů, kteří již měli funkční předchozí verzi, zda se jim padání programu objevuje nebo ne, tedy zda jde o obecný problém (a v tom případě lze navigaci těžko označit za funkční, neumím si představit spouštění programu a vybirání trasy za jízdy) nebo zda jde opět o nějakou "nevhodnou" kombinaci HW.
pantata_ce4you (149)|17.8.2005 19:21
To kopacek: Obcas to spadlo ...

Jinak me zkusenosti po prvnic cca 70 km s 1.1.

1. Zadne zmeny v GUI
2. BT funguje, shodit se mi to nepovedlo (akorat mi vytuhlo PDA, ale za to muze spis kombinace vseho mozneho :) co jsem na to zkousel) :yes:
3. Konecne to nehlasi pod kazdym podjezdem ztratu signalu :yes:
4. V predchozi verzi po nastaveni omezeni silnic pro jednotlive vypocty po zadani "navigovat" program upad. Nyni funguje, jen trochu dyl pocita :yes:
5. Spotreba pameti vyrazne klesla, po ukonceni Dynavixu sice neco obsazene pam. zustane, ale jiz to neni tak hrozne. Ale SR je porad vhodny ....

Verdikt: vnitrnosti uz vypadaji pouzitelne, ted je potreba tam doplnit funkce, aby se to dalo pouzivat (aspon ukladani naplanovane trasy pls .... ).
Pavel Stejskal (155)|17.8.2005 20:08
První zkušenosti s Dynavixem
včera jsem tento sw zakoupil docela se strachem po zkušenostech některých z Vás, ale myslím, že i já bych měl pár řádků napsat, protože mé první dojmy jsou velice kladné.

1) instalace - trochu zdlouhavá a i přes připojení k webu nezdařila se automatická aktivace a musel jsem použít metodu přes SMS, jinak nainstalováno korektně hned napoprvé.

2) spuštění a seznámení se sw - chvíli mne to dalo, ale na většinu funkcí jsem přišel, nebo pomohla nápověda. Drobnosti vyřešil 1 e-mail a 1 telefonát výrobci (velice vstřícní a ochotní, díky).

3) navigace v terénu - najel jsem asi 400km, hláška o signálu GPS mnohokrát, ale už tady píšete, že to je ve v.1.1 OK,( ja měl dnes ještě 1.0.). Jedenkrát program spadnul, ale nebyl ani nutný SR, pouze znova zadat trasu. Nemohl by si program pamatovat poslední naplánovanou trasu? Příklad proč: 3 zastávky na cestě, jdu za zákazníkem do jeho firmy a potřebuji pracovat s PDA, které bezmyšlenkovitě vypnu a můžu trasu plánovat znovu. Jinak hlasová navigace výborná. Programem jsem zatím nadšen a myslím, že jsem snad vedle nešlápl.

4) moje připomínky:
chybí 3D, ale to snad bude
velice bych uvítal možnost zadat adresu bodu z kontaktu v PDA, kdo z nás si pamatuje názvy ulic, kam jezdí třeba 1x ročně a značně by se zkrátil čas při zadávání trasy a bylo by to velice pohodlné
menší čitelnost údajů ve spodních lištách, možná by stačilo silnější písmo.
Moc prosím za dodělání funkce pro ukládání naplánovaných tras.

Už se těším na mapu EVROPY
kopacek (466)|17.8.2005 20:14
Jedna nova funkce v menu Nastaveni: moznost nastavit uroven hlasitosti navigace a to oddelene pro "ostrou" navigaci i pro simulaci. Po ukonceni programu se ale nevrati puvodne nastavena hlasitost, zustane nastavena hlasitost z Dynavixu (alespon na hx4700).
Pripominka za mne k autorum: prace s body zajmu by chtela vylepsit. Pojmenovani bodu zajmu "Cil z mapy:..." je ponekud nestastne, neni mozne body zajmu tridit ani pridelit graficky symbol (budova, parkoviste,...), pridat komentar, velmi by "bodla" moznost importovat body zajmu (nejlepe ve standartnim formatu .gpx).
kopacek (466)|17.8.2005 20:15
Jedna nova funkce v menu Nastaveni: moznost nastavit uroven hlasitosti navigace a to oddelene pro "ostrou" navigaci i pro simulaci. Po ukonceni programu se ale nevrati puvodne nastavena hlasitost, zustane nastavena hlasitost z Dynavixu (alespon na hx4700).
Pripominka za mne k autorum: prace s body zajmu by chtela vylepsit. Pojmenovani bodu zajmu "Cil z mapy:..." je ponekud nestastne, neni mozne body zajmu tridit ani pridelit graficky symbol (budova, parkoviste,...), pridat komentar, velmi by "bodla" moznost importovat body zajmu (nejlepe ve standartnim formatu .gpx).
pantata_ce4you (149)|17.8.2005 20:26
[QUOTE="Pavel Stejskal"] Jinak hlasová navigace výborná. [/QUOTE]
Hlasová navigace je super, trochu jsem pomuchlal sve auto :sarcastic: a nahradni nema drzak na PDA. Tak mam PDA v prirucni tasce, BT na palubovce (nastesti to nema pokovene sklo) a jezdim jen podle hlasovky :yes:
Jen jedna vec se trochu nepovedla - pokud je sjezd z dalnice "rozdelen na dvakrat", tak by to melo nejdrive zahlasit "drzte se vpravo" a az pred sjezdem - sjedte. Nyni to zahlasi sjedte nyni, clovek z dalnice sjede a ejhle, mel jet jeste kilometr v pravem pruhu a sjet az pak ...
DaBa (78)|17.8.2005 22:38
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Moc prosím za dodělání funkce pro ukládání naplánovaných tras. [/QUOTE]
Tak to asi mame kazdy jiny nazor. Me treba prijde dulezitejsi moznost zvolit kudy nechci jet treba z duvodu objizdky nebo moznost vlastnich POI, jako to ma treba TT5. Ale to je vec nazoru a potreby urcitych funkci. Jinak musim rict, ze mam vetsinu navigacnich sw,krome Alturionu, a Dynavix neni uplne spatny a pokud tam nekdy dodelaji funkce jako ma TT, tak to bude bezkonkurencni sw a ty penize se vyplati dat. Proste chybi tam napr ukladani tras, objizdky, alternativni trasa, vlastni POI, 3D atd. A musim rict, ze cim dele bude trvat implementace, tim vic lidi sahne treba po TT. Proste bych rekl, ze nejlepsi by byl krizenec mezi Dynavixem a TT5 :)
kopacek (466)|17.8.2005 23:06
Ja bych se uplne nejvic primlouval za to, aby byl program stoprocentne funkcni, coz pro mne znamena, ze v prubehu navigace nezatuhne nebo nespadne. Vse ostatni je vitano, ale pokud navigace pada, je to dle meho soudu vec, na kterou se nelze spolehnout. Za temer trictvrte roku pouzivani Garmin Que se mi ani jednou nestalo, ze by navigace spadla a zvyknul jsem si na to jako samozrejmost... Takze bych uvital trebas i mene "vychytavek" (alespon prozatim), ale odladeny a funkcni software.
DaBa (78)|17.8.2005 23:12
Tak to nevim, me to funguje. A jinak neznam program, ktery by nespadnul. Opravdu se mi to stalo aspon jednou u vsech.
Free30x (17)|17.8.2005 23:26
Dnes koupeno, instalovano + webinstalace noveho Dynavix mobile manageru, cca 130km naprosto OK. Vecer jsem vsak spustil internetovou AKTUALIZACI a program mi "lehnul" uz pri spusteni, chybely nejake knihovny a druha hlaska error508. Takze reinstal. Nastesti to jde temer samo a kod ze SMS jsem si pro jistotu jiz opsal do pouzdra s instalačnim CD :) . Jinak je to prijemny program, ale pripojim se k zadatelum o import POI + ukladani tras.
kopacek (466)|18.8.2005 09:35
[QUOTE="DaBa"]Tak to nevim, me to funguje. A jinak neznam program, ktery by nespadnul. Opravdu se mi to stalo aspon jednou u vsech.[/QUOTE]
U mne je ten Garmin Que asi vyjimkou, opravdu nespadnul ani jednou (najeto cca 20 tis. km...). Jinak dnes s Dynavixem navigace bez problemu az opet s vyjimkou pri priblizeni k cili, spadlo to stejne jako vcera cca 2 km pred cilem. Vypada to, ze hx4700 bude opet tim, co Dynavix ma nejmeme rad (stejne jako pri problemech s BT).
pantata_ce4you (149)|18.8.2005 11:37
Tak 1.1. funguje i s prujezdni mapou Evropy :yes: i kdyz neskutecne pomalu :no:
Peta_ce4you (314)|18.8.2005 13:28
me to vcera spadlo pote co 3x za sebou byl nucen prepocitat trasu v rozmeni asi 15 minut, nevypadlo BT jen se zavrel dynavix...
kopacek (466)|18.8.2005 13:55
Tak alespon drobne poteseni, ze v tom nejsem sam... :? Zatim to u mne vypada, ze kdyz se prepocitava trasa, tak spadne (a to i kdyz zbyva do cile par stovek metru, takze software nemusi resit nic sloziteho...). Jake mate PDA?
Pavel Stejskal (155)|18.8.2005 20:35
Zdravím
tak dnes jsem jezdil s verzí 1.1, hlášky o signálu téměř zmizely, takže toto je OK.
Přepočítávání při odbočení z trasy je bleskurychlé a to jsem ho testoval zblbnout opravdu extrémě a vždy makal OK, (mám nainstalovanou i průjezdní mapu Evropy). Za celý den mne program ani jednou nespadl, nebo neměl náznak jít pomaleji.
Musel jsem nastavit kvalitu silnic z čísla 7 na číslo 8 a toto mne už vyhovuje. Jediný problém, který jsem zaznamenal, tak to bylo při zadávání trasy kdy jsem v HK zadal jméno ulice a číslo baráku. V reálu k tomuto baráku je odbočka, ale v mapových podkladech chybí k tomuto baráku jakákoliv cesta a při zadání k přepočtu trasy jsem čekal 3min. a stále počítal, tak jsem to zrušil zadal trasu znovu a při přepočtu jsem po 3min. opět nevydržel a trasu jsem zadal znovu s názvem ulice, ale už bez čísla popisného a výpočet trasy proběhl ihned. K šílenství mne pouze přivádí zadávání trasy, než někde najdu jméno ulice a číslo popisné třeba ve 3 městech (ulice a čísla si nepamatuju, mám opravdu dost kontaktů) pro jednu trasu - hrůza a toho ztraceného času. Ještě víc mne vadí, když jedu do těch 3 zmiňovaných měst v jeden den, tak přijedu do podniku, vylezu z auta, beru PDA a jdu na jednání. Samozřejmě PDA bezděky vypnu, pak příjdu do auta zapnu PDA a můžu trasu plánovat znova, je pravdou, že už to je rychlejší, protože použiju funkci "Najít nedávný", kdyby tam někde bylo aspoň tlačítko načíst poslední trasu, to by byla velká paráda. Ale proč toto vlastně píšu, vždyť jsem to psal včera. Chci ale říci, že jsem zatím opravdu spokojenej a některé z našich připomínek určitě výrobce časem zapracuje a my pak budeme už jenom zářit štěstím.
Peta_ce4you (314)|19.8.2005 08:12
[QUOTE="kopacek"][QUOTE="Peta"] me to vcera spadlo pote co 3x za sebou byl nucen prepocitat trasu v rozmeni asi 15 minut, nevypadlo BT jen se zavrel dynavix...[/QUOTE]
Tak alespon drobne poteseni, ze v tom nejsem sam... :? Zatim to u mne vypada, ze kdyz se prepocitava trasa, tak spadne (a to i kdyz zbyva do cile par stovek metru, takze software nemusi resit nic sloziteho...). Jake mate PDA?[/QUOTE]

co jineho nez HX 4700:-)) pokud se drzim trasy, neni nucet prepocitavat, tak to nepadalo,...
kopacek (466)|19.8.2005 10:20
[QUOTE="Peta"]co jineho nez HX 4700:-)) pokud se drzim trasy, neni nucet prepocitavat, tak to nepadalo,...[/QUOTE]
Tak jsem behem dvou dnu potrapil Dynavix a vysledkem je zjisteni, ze prepocitani vetsinou funguje naprosto skvele ale jsou konkretni mista, kde program spadne stoprocentne a navic vzdy na stejnem miste. Otazkou je, zda je k tomu zapotrebi ono misto a nas hx4700, nebo zda se to stane i u jinych PDA...
DaBa (78)|19.8.2005 10:34
Tak sem napis ty mista, at se to muze proverit.
kopacek (466)|19.8.2005 10:40
To jsem puvodne chtel napsat, ale vzhledem k tomu, ze jsem tato mista nasel v miste sveho bydliste a to je pekna ... (Severni Morava, Bruntal), nepredpokladam, ze by byla sance to vyzkouset s vice uzivateli a ruznymi PDA. Chtelo by to, kdyby nekdo takova mista odhalil v ponekud lepe dostupnych mistech, kde je prece jenom vetsi pocet uzivatelu PDA s Dynavixem..
DaBa (78)|19.8.2005 11:22
Nikdy nevis. Tak priste pojedu do OV pres Bruntal a ne pres Olomouc. Jezdim tam kazdy mesic, takze jednou se to urcite povede :)
Yankee.106 (231)|19.8.2005 21:35
Mám jeden stupido dotaz. V e-mailu, který mi dnes přišel, se píše: Snížení paměťové náročnosti: doporučujeme 17 MB pro ČR, 25 MB pro ČR + průjezdní síť Evropy (pro hodně dlouhé trasy 30 MB); pro VGA obrazovku 640x480 nutno počítat o 5 MB více , jak tomu mám rozumnět? To jako že mi to po startu Dynavixu sežere 30MB RAMky nebo to je údaj k instalaci? (v době SD karet celkem nepodstatný). Pokud je to obsazená RAMka, tak je to dost brutální, tolik snad nemám ani po HR?!??!?
pantata_ce4you (149)|20.8.2005 07:39
Pro provoz to chce tech 20-35 MB pameti. Nejvic pameti to sezere pri planovani trasy.
Yankee.106 (231)|20.8.2005 09:10
Tak to je celkem dost, ne?!?!?! To je nepoužitelné, protože používat PDA jenom na GPS navigaci je nesmysl :evil: Já mám veškeré aplikace v iPAQ file storage a i tak mám max. 25MB volné paměti.
pantata_ce4you (149)|20.8.2005 09:22
Mam v Aceru po SR 37MB volnych, aplikace vetsinou na SD .... Krome Dynavixu mam jeste par dalsich navigaci a vsechny jsou na pamet narocne (nektere min, nektere vic). Proste pokud planuji trasu pres celou Evropu, kdy maji mapy cca 1GB, tak to holt misto pro zpracovani potrebuje ...
Radek Novák (309)|20.8.2005 16:38
Mám v MDAc po HR a instalaci potřebných programu cca 26MB volných,. Pro ČR naprosto dostačující.
kopacek (466)|20.8.2005 18:30
V hlavni pameti ve slozce Program files/Dynavix/Log jsou ukladany soubory xx_log.txt s podrobnou dokumentaci o behu programu. Je tam vzdy zprava o tom, jak program uvolnuje pamet a vzdy presne cislo s udajem o zbyvajici pameti. Tak napr. pri 35 MB volne pameti to v prubehu navigace pise: " After calling rfinder there are 10992 kB of available memory." Z toho lze lehce zjistit, ze pri pouziti pouze mapy CR a VGA zarizeni to opravdu "sezere" temer 26 MB pameti.
Pavel Stejskal (155)|24.8.2005 21:16
Čau kluci, tak jak, já mám najeté další kilometry, sem tam drobná nepřesnost v mapách (hlavně nově postavené kruháky), jinak spolehlivost a moje spokojenost. Už se moc těším na mapu Evropy a 3D. :))
Telematix Software (289)|24.8.2005 21:34
Uvědomil jsem si, že jsem zapoměl upozornit:

Již byla vydána verze 1.1.

Novinky ve verzi 1.1.
- Řada úprav vede k lepší stabilitě Bluetooth ovladače, který se dříve občas za jízdy ukončil a nebylo možné připojit GPS
- Zlepšení v Dynavix Mobile Manažeru, mj. možnost výběru komponent: mapy, skiny, jazykové nastavení
- Vlastní nastavení úrovně hlasitosti, zvlášť pro simulační režim a pro skutečnou jízdu
- Při přidávání nepojmenovaného Oblíbeného cíle je nabídnut dialog pro změnu jména. Pokud je blízko pojmenovaná ulice, je v dialogu nabídnut její název
- Snížení paměťové náročnosti: doporučujeme 17 MB pro ČR, 25 MB pro ČR + průjezdní síť Evropy (pro hodně dlouhé trasy 30 MB); pro VGA obrazovku 640x480 nutno počítat o 5 MB více
- Nový skin Tyrkysový

Drobné opravy a vylepšení:
- Hlášení "Error when opening SELECT ..." bránilo někdy ve výpočtu trasy
- Opraveno hlášení při startu programu, kolik paměti je třeba uvolnit: dříve hlásilo chybné vyšší číslo
- Opravy v automatickém měřítku při pomalé jízdě
- Hlášení o ztrátě satelitního signálu je už přesnější, neozývá se chybně
- Lepší umístění tlačítek plus, mínus a ikony auta
- Při volbě v Nastavení "čas do cíle" se čas nyní formátuje např. "2:05 h" nebo "8 min" místo předchozího "2h 5m" nebo "8m"
- V dialogu Nastavení PDA při zaškrtnutí "Zapnout Bluetooth při startu" se Bluetooth zapne už při opuštění dialogu
- Zlepšení v zadávání kódu produktu: když je neplatný, je možné zadat jiný kód
- Automatická volba dalšího parametru GPS opravuje připojení k některým přístrojům
- Při uzavírání dialogů se ozve pípnutí pro potvrzení, že uživatel klepnul na tlačítko. To by mělo zamezit opakovanému klepnutí
- Více nastavení se ukládá při ukončení programu na SD kartu, aby při úplném vybití PDA mohla být znovu použita
- V úvodní obrazovce jiný formát registračního čísla

Návod na aktualizaci programu Dynavix® Mobile 2005 pomocí Dynavix Mobile Manageru
Tento návod popisuje postup aktualizace programu Dynavix® Mobile 2005 na nejvyšší dostupnou verzi. K provedení této aktualizace je potřeba mít paměťovou kartu s nainstalovanou starší verzí programu Dynavix® Mobile 2005 a osobní počítač (dále jen PC) s operačním systémem Microsoft Windows 2000/XP a s připojením k internetu, na kterém je nainstalován Dynavix® Mobile Manager a ke kterému lze připojit paměťovou kartu buďto použitím čtečky paměťových karet nebo pomocí PDA či MDA připojeného přes ActiveSync.

Aktualizace probíhá ve dvou krocích: Nejprve se aktualizuje Dynavix® Mobile Manager a potom se pomocí aktuálního manageru aktualizují data a program na paměťové kartě.

Aktualizace Dynavix® Mobile Manageru
- Spusťte Dynavix® Mobile Manager na PC.
- Postupujte pomocí tlačítka Další, na stránce Kontrola aktualizací Dynavix® Mobile nesmíte zaškrtnout políčko Vynechat tento krok, nehledat aktualizace.
- Po kliknutí na Další bude zobrazeno sdělení, že je k dispozici aktualizace Manageru, zároveň se ve webovém prohlížeči otevře stránka s odkazem na instalační soubor aktuální verze. Pokud se tak nestane, Váš Manager je aktuální a můžete přejít k Aktualizaci programu. Jestliže Manager oznamuje, že aktualizace je k dispozici, ale neotevře se WWW stránka, otevřete ve webovém prohlížeči URL http://www.dynavix.com/dynavix_mobile_update/manager_update.php a pokračujte podle dalších bodů tohoto návodu.
- Ukončete spuštěný Dynavix® Mobile Manager.
- Na WWW stránce, která se zobrazila v prohlížeči kliknutím na Stáhnout uložte instalační soubor na disk.
- Vyčkejte, až se instalační soubor stáhne a uloží.
- Spusťte stažený instalační soubor.
- Budete upozorněni, že Dynavix® Mobile Manager je na PC již nainstalován, klikněte na OK, abyste povolili odinstalování starého a nainstalování nového programu.
- O výsledku instalace budete informováni. Pokud necháte před zavřením dialogu zaškrtnuté políčko Spustit prognram Dynavix® Mobile Manager, spustí se manager k provedení aktualizace programu.

Aktualizace programu Dynavix® Mobile 2005
- Spusťte Dynavix® Mobile Manager. Pokud jste nyní instalovali novou verzi manageru, pravděpodobně se spustil po ukončení instalace.
- Pomocí tlačítka Další postupujte až ke stránce Zvolte akci a zde vyberte AKTUALIZOVAT a klikněte na Další.
- Připojte paměťovou kartu k počítači takto:
- Pokud k připojení používáte PDA či MDA, vložte kartu do tohoto zařízení a připojte jej pomocí ActiveSync k PC.
- Pokud k připojení používáte čtečku paměťových karet, vložte kartu do čtečky a v Dynavix® Mobile Manageru na stránce PDA / MDA není připojeno zaškrtněte políčko Pokračovat bez připojeného PDA a klikněte na Další.
- Zobrazí se stránka Aktualizace k dispozici se seznamem dostupných aktualizací.
- Kliknutím na Další spustíte proces aktualizace dat a programu na paměťové kartě, o průběhu a výsledku budete informováni.

V případě potíží zkuste stahnout kompletní instalaci verze 1.1 nebo se obraťte na technickou podporu ([EMAIL=support@dynavix.com]support@dynavix.com[/EMAIL]).
Telematix Software (289)|24.8.2005 21:48
V nejbližších dnech již začneme finalizvoat verzi 1.2, která mmj. přinse:
- podpora hp ipaq 65xx (displej 240x240)
- zrcyhleni startu programu

pravděpodobně také:
- podpora displejů "na ležato" (Typhoon 7000 aj.)
- ukládání a načítání tras s více body

+ drobné opravy a vylepešení, malé snížení paměťové náročnosti atd.
kopacek (466)|24.8.2005 22:08
Také jsem již urazil několik stovek kilometrů a musím přiznat, že je to opravdu dobrá navigace, obzvláště když uvážíme, že máme verzi 1.1 a jsme tak vlastně na začátku ;)
Mám na ostatní otázku, zda se i vám při průjezdu měst občas stane, že i při nastavení výpočtu na nejrychlejší trasu a při omezení tras na vypnuto (0 až 8) má program občas snahu vás navigovat přes proklatě klikaté "zkratky" po malinkých vedlejších uličkách? Při dodržení pokynů navigace by tak trasa byla rozhodně časově delší, než při průjezdu hlavními silnicemi. Asi by to šlo vyřešit pohráním si s nastavením omezení, máte s tím již někdo zkušenosti?
petr22_ce4you (454)|24.8.2005 22:13
To bude znamy problem navigacnich dat od teleatlasu

Ono to nerozlisuje silnice III tridy od ulicek, polnich cest a der v zemi, neexistujici silnice nepocitaje

Pro ten program vypada jakakoliv takova silnice pouzitelna pro navigaci - tudiz jestli mu matematicky vyjde kratsi trasa, tak ji pouzije. Chovaji se takhle vsechny navigacni softy. Program nema jak poznat co to je ve skutecnosti za silnici - takze blame TeleAtlas za mapy generovane pomoci nahodneho generatoru silnic
kopacek (466)|24.8.2005 23:13
[QUOTE="petr22"]To bude znamy problem navigacnich dat od teleatlasu...[/QUOTE]
Je to asi tak, používám ještě navigaci s mapami od Navtequ (Garmin Que) a tam tento problém není, vždy jsou opravdu vybírány silnice správné kategorie. Problémem ale je, že Navteq s pokrytím naší kotliny opravdu nespěchá... Zajímavá skutečnost je ovšem i s Teleatlasem. - Ve firemním autě používáme zabudovanou navigaci (VDO Dayton) s mapou od Teleatlasu. Přímo u nich jsme objednávali aktuální verzi map pro ČR (je to verze z letošního července) a podrobné pokrytí končí zhruba v prostoru Vysočiny! Zdá se nám tak, že mapy pro naše PDA jsou sice podrobnější (pokryta již celá ČR), ale také asi v některých parametrech méně přesná (=kvalitní), než data pro vestavěnou navigaci. U vestavěné navigace totiž výše uvedené problémy (špatná kategorízace cest) s mapou od Teleatlasu nemáme. Snad se to časem srovná a obě navigace budou používat stejná data...
petr22_ce4you (454)|25.8.2005 00:11
VDO navigace vyrabime u nas ve fabrice a to ze jejich mapy jsou vime davno :-) Docela nechapu jak muzou mit rozdilne verze map. Tyhle navigacni mapy vetsinu neexistujicich silnic co jsou v Dynavixu, TT a spol vubec neobsahuji, stejne jako ulety ohledne neexistujicich nadjezdu, silnic o stovky metru mimo a dalsich. Hlavne nechapu, jak ty mapove silnice mohly vzniknout - to ze chybi silnice bych pochopil. Ale to ze je na mape silnice, nadjezd ktery nikdy na danem miste nebyl a tudiz tam nemohlo zamerovaci auto projet, to je zahada.

Druha moznost je, ze maji "profi" mapy pro lepsi zakazniky - vyrobce automobilovych navigaci - a zbytek prodavaji ostatnim.
Ty nepresnosti nejsou jen u nas, v Nemecku je toho plno - napr u Lobau - desitky neexistujicich silnic. Kdyz jsem tam jel Audinou, bylo to OK.

Ja byt Telematix a nekdo mi dodat takovouhle mapu, tak okamzite nakoupim u konkurence. Podrobna mapa je sice hezka, jenze musi obsahovat skutecne silnice, a ne vymyslene.

Tu mapu jsem podrobne skoumal v TT - polni cesty a silnice III tridy (coz je stejne jako ty vymyslene) jsou vyznaceny uplne stejne, tudiz navigacni soft na mape nerozlisi co je a co neni pouzitelne - a silnice III tridy normalne pouziva k navigaci, tudiz program za to nemuze. A dal je to jen matematika - hledani trasy vektorovou siti s preferenci silnic II a I tridy, na tom se vic vymyslet neda. Leda update map.

Schvalne - co napsat Teleatlasu - jaktoze je na mapach spousta neexistujicich silnic ?
Peta_ce4you (314)|25.8.2005 09:30
[QUOTE="petr22"]VDO navigace vyrabime u nas ve fabrice a to ze jejich mapy jsou vime davno :-) Docela nechapu jak muzou mit rozdilne verze map. ...[/QUOTE]

Zajimave je ze dalnice na podebraty je o cca 30 km delsi nez ve skutecnosti:-))

tak u vyskova to bere dalnici ktera jeste neni...
petr22_ce4you (454)|25.8.2005 09:36
V jakych mapovych datech je tahle silenost ? To si prekontroluju

Ani v jedne mape teleatlasu to tedka nevidim

Netusite nekdo jestli ma smysl komukoliv hlasit tyhle chyby - prodejce, dodavatel ?