Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

Marek71 (91)|14.11.2005 17:22
Váhal som, niekoľkokrát som navštívil web www.beonroad.cz aj www.nebloudim.cz, či priamo web aponie... podľa zverejnených info mal byť produkt k dispozícii v prvej polovici listopadu a ani dnes stále nie je akékoľvek novšie info.

Takže som napokon včera kúpil Dynavix. Nemyslím, že by som urobil špatne... ale to už sem nepatrí.
RodNoc (35)|14.11.2005 20:14
Myslím, že jste udělal dobře. Dnes jsem kontaktoval Aponii. Program stále není a asi jentak v listopadu nebude. Není dokonce ani demo, to vysvětluje proč třeba www.poi.cz to stále netestovalo. Takže bych řekl, že tady někdo pěkně kecá když tvrdí, že to zkoušel. Jinak zapomeňte na čísla popisné v ČR v B.O.R., jsou jenom v západní Evropě.
Marek71 (91)|15.11.2005 15:10
Zdravím, ako som už spomenul, som čerstvý majiteľ Dynavixu. Mám otázku na skúsenejších užívateľov.

Ide nejakým sposobom spustiť simulácia navigácie, ale tak, že si určím aj počiatok trasy, to znamená, že umiestnim východzí bod na nejakú adresu, príp. ho nájdem inak, podobne ako cieľ cesty. Ide toto ?

Dočítal som sa, že bude možnosť vo verzii 1.3 vytvárať si vlastné POI. Bude aj možnosť importovať hotové POI, napr. z text. súboru formátu ako je na www.poi.cz ?

Vďaka zatiaľ,
Marek.

PS: Inak zatiaľ spokojnosť, od víkendu som Dynavix vyskúšal na trase Most-Ml.Boleslav-Praha, nejaké 3 trasy v Prahe a potom Plzeň.

Trasu Most-Boleslav som išiel prvýkrát, takže som vobec "nekontroloval", kadiaľ na Dynavix vedie, do cieľa som došiel a to je podstatné, neťahal ma po poliach a keď som potom pozrel trasu, usúdil som, že tak isto by som išiel aj ja. Akurát to bolo v pohode a bez hľadania v mape. :yes:

V Prahe som narazil na chybu v mape, konkrétne križovatka Argentínska-Plynární. Ak sa ide z Arg. smerom od mosta Barikádniků, Dynavix tvrdí, že mám odbočiť vľavo, pričom to nie je možné, povolený smer je iba rovno, vľavo vobec a doprava smie iba bus MHD. Musí sa odbočiť do jednej bočnej ulice ako smerom na metro a potom odtiaľ sa pripojí na Plynární.
Ale chápem, že toto je vec mapových podkladov. Je možno už podobné veci niekam hlásiť ? Ja som takú možnosť nenašiel.

V Prahe som otestoval aj jednu známu trasu a bol som prekvapený, že ma Dynavix vedie inak, ako som zvyknutý. No ale musím uznať, že tá jeho trasa je lepšia :)

V Plzni to bolo bez problémov, potreboval som dojsť na jednu adresu a odtiaľ potom von smerom na Rozvadov. Bez zaváhania.
kopacek (466)|15.11.2005 15:31
[QUOTE="Marek71"]Ide nejakým sposobom spustiť simulácia navigácie, ale tak, že si určím aj počiatok trasy, to znamená, že umiestnim východzí bod na nejakú adresu, príp. ho nájdem inak, podobne ako cieľ cesty. Ide toto ?[/QUOTE]
Ahoj, jde to od verze 1.2. Najdes jakymkoliv zpusobem misto, kde chces aby zacala navigace (hledat adresu, bod zajmu, oblibene,...) a pak na dolni liste dvakrat zvolis "Dalsi strana" a na treti obrazovce se objevi volba "Presunout start". Tu vybrat a zvolene misto se stane pocatecnim bodem navigace.
Marek71 (91)|15.11.2005 16:31
kopacek: Vďaka, našiel som, vyskúšal, funguje.
Surgical (2364)|20.11.2005 16:55
Tak po prispevku Telematix ze 12.11.2005 jsem zvedav, ktery tyden bude ten pristi...A do ktereho Noveho roku ze bude 3D zobrazeni, ovladani prstem atd. :)
Džanek (194)|20.11.2005 17:10
Taky jsem na to VELMI zvědav. Ani nejsou schopni odpovědět na to, co vše přinese nová verze 1.3 Asi s tím chválením budu příště opatrnější ...
Telematix Software (289)|20.11.2005 19:12
Bohuzel verze 1.3 zatim neprosla uspesne beta-testy. V pondeli by mel byt na svete dalsi Relese Candidate. Omlouvam se tedy za predcasny slib, ale prednost dostala kvalita pred dodrzenim tohoto slibu.
Obdobene, co se tyce novinek ve verzi 1.3, tak nebudu slibovat - verze 1.4 (a mozna jeste 1.5), ktere budou do konce tohoto roku, prinesou spoustu novych veci, ale neni jasne, co v ktere verzi bude - pracuje se paralelne na mnoha vecech. Dokoncuje se mapa Evropy, 3D, ostry provoz Dynavix Live!, uzivatelske body zajmu, ovladani prstem a spousty drobnosti.

Verze 1.3 s urcinosti prinese zmenseni mapovych podkladu. Dale rozsirena cisla domu v dalsici obcich, orpavy v jmenech nazvu na severni Morave (+par dalsich inovaci mapy), zvysena stabilita + opravy ruznych drobnosti hlasenych uzivateli (napr. drivejsi hlaseni "nyni")+podpora WindowsMobile 5. Mozna take neco z vyse uvedenho (spise ale ne).
Džanek (194)|20.11.2005 21:05
No, pokud se Vám podaří tohle všechno udělat do konce roku, tak to klobouk dolů. Jinak je opravdu dobré občas nás uživatele informovat o vývoji Dynavixu. Každá nová věc potěší :)
pepa_ce4you (105)|21.11.2005 19:55
[QUOTE="Telematix Software"]Bohuzel verze 1.3 zatim neprosla uspesne beta-testy. V pondeli by mel byt na svete dalsi Relese Candidate. Omlouvam se tedy za predcasny slib, ale prednost dostala kvalita pred dodrzenim tohoto slibu.
Obdobene, co se tyce novinek ve verzi 1.3, tak nebudu slibovat - verze 1.4 (a mozna jeste 1.5), ktere budou do konce tohoto roku, prinesou spoustu novych veci, ale neni jasne, co v ktere verzi bude - pracuje se paralelne na mnoha vecech. Dokoncuje se mapa Evropy, 3D, ostry provoz Dynavix Live!, uzivatelske body zajmu, ovladani prstem a spousty drobnosti.
[/QUOTE]

Chtěl bych se zeptat na Dynavix Live. Bude traffic z celé republiky a odkud budou získávány informace? dík
Peta_ce4you (314)|21.11.2005 21:38
[QUOTE="pepa"][QUOTE="Telematix Software"]Bohuzel verze 1.3 zatim neprosla uspesne beta-testy. V pondeli by mel byt na svete dalsi Relese Candidate. Omlouvam se tedy za predcasny slib, ale prednost dostala kvalita pred dodrzenim tohoto slibu.
Obdobene, co se tyce novinek ve verzi 1.3, tak nebudu slibovat - verze 1.4 (a mozna jeste 1.5), ktere budou do konce tohoto roku, prinesou spoustu novych veci, ale neni jasne, co v ktere verzi bude - pracuje se paralelne na mnoha vecech. Dokoncuje se mapa Evropy, 3D, ostry provoz Dynavix Live!, uzivatelske body zajmu, ovladani prstem a spousty drobnosti.
[/QUOTE]

Chtěl bych se zeptat na Dynavix Live. Bude traffic z celé republiky a odkud budou získávány informace? dík[/QUOTE]

toto bezi pres mobil, me by zajimalo kdy bude umet
RDS
Grachus_ce4you (81)|21.11.2005 22:01
No podle zprav co jsou tak je jenom zatim provoz zkusebni na uzemi Prahy a od noveho roku by mela prijit Dynavix Live pres GPRS protoze TMC jeste dost dobre nefunguje ale tipuju ze nekdy v pristim roce by to uz mohlo fungovat i pres TMC. Bavili jsme se o tom v teto diskuzi o par stranek zpet.
pepa_ce4you (105)|22.11.2005 16:31
[QUOTE="Grachus"]No podle zprav co jsou tak je jenom zatim provoz zkusebni na uzemi Prahy a od noveho roku by mela prijit Dynavix Live pres GPRS protoze TMC jeste dost dobre nefunguje ale tipuju ze nekdy v pristim roce by to uz mohlo fungovat i pres TMC. Bavili jsme se o tom v teto diskuzi o par stranek zpet.[/QUOTE]

Ja vím že přes GPRS ale i pro ty data via GPRS musejí někde sehnat informace - takže u UAMK či někde jinde?
Grachus_ce4you (81)|22.11.2005 21:58
Hmm tak to opravdu nevim od koho ty informace ziskavaji... ale asi to bude jak rikas, je to myslim jediny zdroj zatim. Zas tak se v tom nevyznam :oops:
martinhamr_ce4you (486)|23.11.2005 08:19
Ahoj,koukal jsem se na stránky Dynavixu a musím říct že jejich program asi je bezvadnej,ale ta ohavná grafika.Je to strašně přeplácané.Dále mne znechucuje to neustálé vychloubání jak je tento program nej,nej,nej...A ty placené,jakobi recenze ostatních programů,kde je samozřejmě vítěz.Jak se říká samochvála smrdí! :sarcastic:
Grachus_ce4you (81)|23.11.2005 11:13
No musis si vyzkouset vic navigaci a budes prekvapenej ze i to osklive kacatko Dynavix docela dobre funguje a nabizi nekdy i vice nez ostatni, nekdy i mene ale to se snad dorovna o Vanocich. Jde hlavne o konfortnost navigace.... Ale kazdy ma svuj nazor ze? Jsou uzivatele kteri jsou spokojeni i ti kteri to zrovna nemusi a maji jine predstavy... to je u kazdeho produktu :D
martinhamr_ce4you (486)|23.11.2005 11:31
[QUOTE="Grachus"]No musis si vyzkouset vic navigaci a budes prekvapenej ze i to osklive kacatko Dynavix docela dobre funguje a nabizi nekdy i vice nez ostatni, nekdy i mene ale to se snad dorovna o Vanocich. Jde hlavne o konfortnost navigace.... Ale kazdy ma svuj nazor ze? Jsou uzivatele kteri jsou spokojeni i ti kteri to zrovna nemusi a maji jine predstavy... to je u kazdeho produktu :D [/QUOTE]

Ošklivé káčátko není,jen mě rozčiluje to zaryté nejlepšenství....:?
Kocir (836)|23.11.2005 19:08
[QUOTE="martinhamr"][QUOTE="Grachus"]No musis si vyzkouset vic navigaci a budes prekvapenej ze i to osklive kacatko Dynavix docela dobre funguje a nabizi nekdy i vice nez ostatni, nekdy i mene ale to se snad dorovna o Vanocich. Jde hlavne o konfortnost navigace.... Ale kazdy ma svuj nazor ze? Jsou uzivatele kteri jsou spokojeni i ti kteri to zrovna nemusi a maji jine predstavy... to je u kazdeho produktu :D [/QUOTE]

Ošklivé káčátko není,jen mě rozčiluje to zaryté nejlepšenství....:? [/QUOTE]

A coo jako maji delat? Maji rikat, ze DNVX je nejhorsi? Zvlast kdyz v recenzich a testech jsou vitezove?
Pavel Stejskal (155)|23.11.2005 19:25
A myslím, že v blízké budoucnosti bude mít i konkurence co dělat, aby udržela s Dynavixem krok.
Surgical (2364)|23.11.2005 19:40
Myslet znamena ho... vedet. Uvidime, jak pravil slepy, kdyz sel do kina na nemy film.
Pokud konkurence (TomTom, jina existujici autonavigace defacto neprichazi v uvahu) rozsiri podklady pro CR alespon na uroven Dynavixu a naopak Dynavix doplni ke svym podkladum street atlas Evropy alespon na urovni TomToma a zaroven doda, co slibuje do uzivatelskeho rozhrani programu, pak budeme mit dva rovnocenne konkurenty a o oblibenosti toho ci onoho bude rozhodovat cenova politika, marketing a dalsi faktory, clovek neznaly TomToma je Dynavixem nadsen....az do chvile, nez uvidi TomToma. Zase na poslech je Dynavix diky zenskemu hlasku v cestine prijemnejsi pro pany tvorstva...
V soucasnosti jsou produkty ne zcela srovnatelne pokrytim, takze logicky oslovuji ponekud rozdilne skupiny zajemcu, takze prime srovnani zatim neni zcela koser.
A pokud be-on-road nezustane v garazi a taky vyrazi na nase cesty, pak bude situace jeste zajimavejsi a pro uzivatele priznivejsi, ze :) A sbohem, tradaa, monopolni ceny a zisky, coz zase chapu, nelibe ponesou vyrobci, distributori a dalsi zucastneni na tvorbe zisku z techto produktu, ale to je holt zivot.
Pavel Stejskal (155)|23.11.2005 20:44
Ale i TomToma ve verzi 5.1 jsme někteří měli možnost zkusit, někteří tady vlastní Dynavix i TomTom a stačí se podívat o pár stránek zpět co se psalo, ale tím rozhodně nechci říci, že TomTom je špatný soft, vůbec ne je fakt dobrý, ale já jsem ve svém předcházejícím příspěvku měl spíše na mysli připravovanou službu DynavixLive a dokud v ČR nebude příjem dopravních informací přes RDS, tak uživatelé TomToma budou asi mít smůlu a pokud bude chodit přenos přes GPRS i RDS současně, tak kolik z nás má GPS modul s podporou TMC?
tortoise (546)|24.11.2005 10:10
[QUOTE="Surgical"]Zase na poslech je Dynavix diky zenskemu hlasku v cestine prijemnejsi pro pany tvorstva...[/QUOTE]

Osobně jsem raději, když mi do řízení auta kecá chlap než ženská. Úplně nejlepší je možnost ty hlasy přepínat a nahrávat vlastní jako u TomTom
Marek71 (91)|24.11.2005 12:02
Ja s tou ženskou nemám problém, hlas má príjemný a niekedy si s ňou aj "pokecám" :-)

Druhá vec je, že viac hlasov na výber a pridanie vlastného hlasu ( alebo hlasu priateľky, manželky a pod. ) by nebolo na škodu. Ale to je v podstate detail.

Skor som zvedavý, či v chystanej ver. 1.3 bude možnosť užívateľských POI a importu napr. z csv súboru tak, aby sa mohlia využiť tá spústa českých POI na online.poi.cz. To by bolo moc fajn.

M.
libor_m (1026)|24.11.2005 15:18
Tato diskuze vzhledem ke změnám struktury uzamyká a pokračovat můžete zde: https://www.ce4you.cz/forums/view_forum.asp?f=600