Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

Pavel Stejskal (155)|20.10.2005 19:46
Kluci zdravím Vás,
tak co, jak Vám to jezdí a naviguje, je jsem celý tento týden v kanclu a vyřizuji papíry, takže já teď nenaviguju.
Stále čekám, jestli se ozve Yankee.106 a napíše nám nějaké poznatky z přechodu na LOOXe :D
Yankee.106 (231)|20.10.2005 21:42
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Stále čekám, jestli se ozve Yankee.106 a napíše nám nějaké poznatky z přechodu na LOOXe :D [/QUOTE]
Ahoj, již jsem myslím lehce odpovídal. ;) Myslím, že jsem ti asi neodpověděl na "obrázek" v profilu. Ten jsem vykradl na Sunnysoftu z jimi prodávaného LOOXe. Snad se na mě nebudou moc zlobit, a když ano, tak holt udělám foto a plesknu tam tu.

Co se týká navigace s DNVX.
1. zatím mi ani jednou nespadl :!:
2. po spuštění mám cca 90MB RAMěti :D
3. mohu si nastavit "třídy" silnic :!: :yes: což u hx4700 prostě nešlo. To pak DNVX buďto skončil na nedostatek paměti, i když ukazatel prokazatelně hlásil cca 20MB :!: při krátké cestě, nebo při rychlé variantě prostě zbaběle utekl z memoryho brouků :?
4. oproti hx4700 mi připadá výpočet pomalejší, ale asi je to jen subjektivní dojem.

Nicméně mám pár výhrad ke vzhledu. Již jsem některé psal minule:
- přepínání AUTO vs MANUAL zoom, je tam tak malý rozdíl mezi barvou, že to musím hodněkrát přepínat, než poznám co je nastaveno. Asi by bylo lepší místo změny z bílé na šedou napsat AUTO / MAN dle daného režimu.
- posun mapy, prý se na tom dělá
- nepochopil jsem, jak mohu "přepínat" mezi "rychlou" a "krátkou" variantou při již navolené navigaci. Byl jsem na to zvyklý u PK. Ale asi je to jen v nalezení těch správných tlačítek.
- report zavřených silnic (stará R4, jednosměrky staré několik let), resp. trvalých (dlouhodobých) změn v mapovém podkladu. Teď nemyslím kruháky, kterých v mém okolí chybí nemálo. S tím asi Telematix moc nenadělá.
- jo ocenil bych tlačítko pro okamžité přepočítání. Dostkráte se mi stane, že přejedu (nejsem pražák a nejsem zvyklý na tamější provoz) místo odbočení a pak musím pokračovat do dalšího přepočítání, které je občas dost dlouhé.

Jinak opravdu super navigace. Po Praze již jezdím jen s ní ;) a poslepu.
Pavel Stejskal (155)|20.10.2005 22:15
zdravím Tě Yankee.106
právě proto, že jsi napsal pouze" lehce", tak mne zajímaly Tvé další poznatky.
Přepínání AUTO, MANUAL mne až tak nevadí, jezdím stále na AUTO, což mne vyhovuje a tak nemám potřebu přepínat, ale věřím, že může být problém s rozpoznáním barvy.
Co konkrétně myslíš posunem mapy? Tento bod by mne opravdu velice zajímal.
Přepínání trasy rychlá a krátká při navolené navigaci, člověče, to mne nikdy nenapadlo a ani nevím, jestli to DNVX umožňuje.
S názorem na report souhlasím.
To tlačítko bych bral taky hned a ještě pokud by byla možnost, aby šlo naprogramovat na hardwarové tlačítko PDA, joj to by byla velká paráda :D
Yankee.106 (231)|20.10.2005 22:38
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Co konkrétně myslíš posunem mapy? Tento bod by mne opravdu velice zajímal.[/QUOTE]
No u DNVX se pousouvá mapa kliknutím někam na obrazovku a tam se posune mapa. U PK jsem byl zvyklý ji chytnout a sunout, ale na tom výrobce intezivně pracuje. Mě osobně stávající funkčnost neskutečně se... a ve své podstatě se v některých místech (tlačítka "+" a "-") nedá použít :evil:
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Přepínání trasy rychlá a krátká při navolené navigaci, člověče, to mne nikdy nenapadlo a ani nevím, jestli to DNVX umožňuje.[/QUOTE]
No já to používal u PK celkem často, ale je to jen asi "zlozvyk" přenesený do toho NavSW. :oops:
IvanB_ce4you (46)|21.10.2005 15:18
Nazdar pánové. Dynyvix naviguje, a to je dobré. Ne, že by byl bez chybiček, ale naviguje a přepočítává. V poslední době jsem toho zrovna taky moc nenajezdil, ale včera mne profese zavála do tušimické elektrárny. Při cestě zpět jsem si zadal cíl, kde sídlí naše redakce a nejkratší trasu. Z elektrárny mne vedl až do Kadaně neuvěřitelnýma kotárama, ale dobře, takže chválím. Stejně to byla jen moje vina, že jsem mu zadal silnice bez omezení horších komunikací, takže to bral okreskama. Několikrát mě přišlo, že mě navedl poněkud opožděně, ale je možné, že jsem rovněž nedokázal rychle vyhodnotit situaci během jízdy, ale ikdyž jsem blbě odbočil, tak trasu přepočítal. Jen v Kadani se mu moc přepočítávat v městských uličkách nechtělo a jedna ulice v mapě DNVXu nebyla, přestože tam musí být hodně přes sto let.Ale jinak jsem vcelku spokojen. Jaké máte kdo zkušenosti se zadáním omezení silnic, když vlastně nevíte kde cíl je. Víte jen, že tam nevede dálnice, nebo rychlostní komunikace. Co se Vám komu nejvíce osvědčilo??? Šťastné cesty s dynavixem přeje IvanB.
Pavel Stejskal (155)|21.10.2005 17:50
Ivane ahoj,
nastavení silnic mám pro rychlou trasu 0-8. Volbu pro navigaci používám jenom "rychlá trasa". Mám těžkou nohu, tak rychlá trasa bývá pro mne lepší a DNVX naviguje povětšinu hlavními tahy a ne okreskami.
kopacek (466)|21.10.2005 21:02
Já používám rovněž pouze nejrychlejší trasu, ale omezení 0 - 7. To mně vyhovuje podstatně lépe než 0 - 8, protože DNVX tak vynechává typ silnice "vhodný maximálně pro kolo".
Yankee.106 (231)|21.10.2005 21:36
S LOOXem to jde nyní i mě a používám obé. Jak rychlou, tak krátkou trasu. Proto jsem psal, že bych uvítal možnost "přepočtu" v již rozjeté navigaci. A také používám 0-7, protože jezdit kravínem mě opravdu nebaží.
Peta_ce4you (314)|25.10.2005 20:15
vite neco o www.beonroad.cz??
kopacek (466)|25.10.2005 23:46
Hm, to je zajimave... Ve Smartmaps zjistili, ze se opravdu neda navigovat bodle bitovych map a presly k vektorum od TeleAtlasu. ;) Takze mapovy zaklad bude uplne stejny jako mame v DNVX a lisit se bude pouze uzivatelske prostredi. Je rozhodne fajn, ze pribyva konkurence, urcite to prospeje ke zlepsovani navigacnich softwaru. Ja uz se rozhodne tesim na dynamickou navigaci, to ze nebloudim uz zacinam povazovat skoro za samozrejmost, ale nebloudit a vyhnout se zacpam, to je zase neco radove lepsiho...
beecher (9270)|26.10.2005 09:53
(OT): Podle bitovych map se urcite ve SM nenaviguje, nad bitovou mapou je polozena vektorova sit cest... Mapa je zde pouze pro zobrazeni mista, kde se nachazim... ;)

Dalsi diskuzi o Be-on-road prosim vest tady. Dekuji.(/OT)
Jiří Pospíšil_ce4you (923)|27.10.2005 17:33
Tak jsem si dnes na INVEXu poprvé ohmatal a vyzkoušel DYNAVIX.
Moc lidí u u něj nebylo, takže jsem si mohl delší dobu s ním pohrát. A když všechno shrnu, tak jsem byl z něj velmi zklamán.

Radši budu používat TOMTOMa, který sice není do čísel popisných tak jako DYNAVIX ( to číslo baráku už v ulici snad najdu) než tento produkt.

Pokud někdo vyzkoušel TOMTOMa a pak přešel na tento program musí být podle mne velmi rozčarován. Nemluvím o chybách o kterých se vede tato diskuze, ale jen o intuitě a přívětivosti tohoto programu k uživateli.

A taky nechápu proč tam tento program předváděli na atypickém displeji IPAQu 6515. Určitě měli zvolit displej s co největší uhlopřípčkou a standartního rozlišení - 240x320 a né 240x240. ;)
martinhamr_ce4you (486)|28.10.2005 07:17
Bože,ty jsi jim pomluvil program..
Nepřeháníš to!!!
Jiří Pospíšil_ce4you (923)|28.10.2005 08:12
[QUOTE="martinhamr"]
Bože,ty jsi jim pomluvil program..
Nepřeháníš to!!![/QUOTE]

Nepřeháním. A za svým názorem si stojím.


A asi nejsem sám. Vykopíroval jsem příspěvek z diskuze "INVEX 2005", protože myslím, že ten sem patří a potvrzuje má slova.


[QUOTE="Falco"]Ještě k navigacím.
Byl jsem totálně zklamaný z Dynavixu. Stál jsem nad PDA snad 10min. a když se mi nepodařilo naplánovat ani jednoduchou trasu, nadhodil jsem problém kolemstojícím (nechtěl jsem se ztrapnit u firmy), ale ti tápali stejně jako já. Přivolaný expert chvilku ťukal, pak blábolil, ale trasu stejnak nenaplánoval. Připadlo mi, že ovládání je dost zmatené a dost neintuitivní.
[/QUOTE]
Kocir (836)|28.10.2005 09:21
Trasa se planuje uplne jednoduse

1) Vybrat jednu z ikon:
- vyhledat body zajmu (lze hledat zde i adresy)
- vyhledat oblibene
- vyhledat posledne zvolene

2) vybrat ikonu Navigovat

3) vybrat ikonu Rychla nebo Kratka trasa.

NIC VIC.

Co se tyce porovnani s TT5, je tento program jiz ve verzi "5" a DNVX je ve verzi 1 (subverze 1.2). Jiz dnes v nekterych aspektech ma lepsi vlastnosti nez TT 5
- lepsi mapove podklady (coz je celkem dost dulezite)
- daleko lepsi vyhledavani POI a ulic (coz TT je skoro nepouzitelne i s pracujicima POI)
- smyslplne informace o POI (u TT5 se jedna o parodii)
- pripravene napojeni na TMC i pro CR

Velkou vyhodou DNVX je jeho svizny a dynamicky vyvoj, ktery je plne v souladu s pozadavky uzivatelu. Vzdyt se podivejte na rozdil verzi 1.0 a 1.2.
Tohoto se u TT nikdy nedockate. Spise naopak. Kdo zna TT3 a TT5 tak vi o cem mluvim. TT5 ziskalo perfektni ergonomii, ale skoro 50procent funkci bylo ocesano, nektere dosti zasadni.

V soucasne dobe diky mladosti produktu DNVX, mu schazi finalne dopracovane ovladani prstem a 3D pohled. Ovsem verte, ze za par dni, tydnu muze byt vse jinak.

Pres moji pocatecni skepci k DNVX a zejmena jeho cene, jsem po jeho zakoupini zcela zmenil nazor a R66, Navigon, Dynavix jsou z meho PDA jiz smazany a jsou jen vzpominkou na spartankse casy, kdy nebyla zadna slusna navigace s plnohodnotnou mapou pro CR.
Pavlucha (1496)|28.10.2005 09:29
[QUOTE="Kocir"]
Co se tyce porovnani s TT5, je tento program jiz ve verzi "5" a DNVX je ve verzi 1 (subverze 1.2). [/QUOTE]

... takže za pár let bude na stejné úrovni jako TT5? - prima - za tu cenu se to vyplatí.
Měl jsem Dynavix v ruce asi půl hodiny a poměr cena/výkon mi přijde jako z jiného světa. :sarcastic:
Pavel Stejskal (155)|28.10.2005 09:40
Pánové, pánové, patřím mezi spokojené uživatele DNVX a z druhé strany, když mne jeden můj zákazník ukazoval TOM TOM 5, taky jsem nebyl schopen naplánovat trasu a program mne přišel oproti DNVX neintuitivní. Záleží na zvyku, Také nepíšu v diskuzi Tom Toma, že je program pro mne nepoužitelný, protože je pro mne neintuitivní a mapové podklady pro část Moravy nejsou zrovna OK. Program je určitě použitelný pro jinou partu lidí, než moji. Dále je dobré si uvědomit, že DNVX je teprve ve verzi 1.2 a neustále se vylepšuje a opravdu na dost připomínek nás uživatelů Telematix reaguje a zapracovává je.
K displeji 240x240, už i tady na ce4you v diskuzích k navigaci padly otázky na navigační soft, který právě toto rozlišení podporuje. Podporuje ho třeba TOM TOM 5.1? Tak proč to neprezentovat, že?

Edit: než jsem to na PDA naťapal, tak přibyly 2 příspěvky, takže se v něčem opakuji.
S tou vyšší cenou musím souhlasit.
Telematix Software (289)|28.10.2005 09:58
Je potřeba říct, že verze, která byla ve stojanech byla dost upravená, aby "přežila Invex"
- nešla ukončovat
- některé funkce a tlačítka byla vypnutá (např. zobrazení "start menu")
- aby byla videt prace programu pri jizde, tak v kazdem PDA jela dokolecka nejaka drive zaznamenana trasa (jizda z LOGu). To melo za nasledek, ze tuto jizdu bylo vzdy potreba nejprve ukoncit zapnutim simulace a pak si teprve slo s programem hrat. Po vypnuti simulace se opet program sam rozjel.

Asi to nebylo uplne stastne udelane pro lidi, kteri si chteli program vyzkouset - ve skutecnosti je to totiz o dost jednodussi. Zase ale ti, co sli kolem, videli a slyseli jak navigace probiha pirmo na PDA... (na vystavovani nejsme profeisonalove - delali jsme to poprve ;) )

Radi jsme komukoliv cokoliv ukazali a poradili. Stacilo se zeptat ;)
Kocir (836)|28.10.2005 10:34
[QUOTE="Pavlucha"][QUOTE="Kocir"]
Co se tyce porovnani s TT5, je tento program jiz ve verzi "5" a DNVX je ve verzi 1 (subverze 1.2). [/QUOTE]

... takže za pár let bude na stejné úrovni jako TT5? - prima - za tu cenu se to vyplatí.
Měl jsem Dynavix v ruce asi půl hodiny a poměr cena/výkon mi přijde jako z jiného světa. :sarcastic: [/QUOTE]

Proc ta ironie? Diskutujeme a nebo se jedna o duel?
Pokud se jedna o duel, pak v tom pripade: "Ano mate pravdu, TT je nas buh, a DNVX se bude kazdy tyden zdrazovat o 1000 korun a funce budou ubyvat".

Ja si ovsem myslim, ze zde diskutujeme a srovnavame nazory a poznatky. Jinak to je o nicem.
Jiří Pospíšil_ce4you (923)|28.10.2005 18:24
[QUOTE="Telematix Software"]Asi to nebylo uplne stastne udelane pro lidi, kteri si chteli program vyzkouset [/QUOTE]

Vystavovat ořezanou verzi navigačního programu, na které si nelze vyzkoušet navigaci, to je jako lízat sladký med přes lahev. ( Možná je ten med dobrý, ale já jeho chuť nikdy nepoznám, protože lížu jen tu sklenici.)

[QUOTE="Pavel Stejskal"] Podporuje ho třeba TOM TOM 5.1? Tak proč to neprezentovat, že?
[/QUOTE]

TOMTOM 5.1 na rozlišení 240 x 240 samozřejmě běhá zcela bez problémů.
Kocir (836)|28.10.2005 18:41
Jezisi PANE JIRKOP, CTETE PORADNE !!!

DNVX je jiz ve verzi 1.2, a prodava se a tudiz realne existuje.
To o cem pise ten clovek z Telematixu je to, ze V TE BUDOVE NA VYSTAVISTI NENI ZADNY SIGNAL GPS a proto se tam simuloval signal GPS pomoci nejakeho asi NMEA soubouru. Tedy aby jste mohli mit pocit jako ze jste ve skutecnosti nekde na cestach. Tento signal normalne ZPRACOVAVALA NORMALNI FUNKCNI VERZE !!!.

Nevyhodou tohoto reseni nadruhou stranu bylo to, ze uzivatel, ktery si to chtel vyzkouset, tak se musel prepnout do rezimu prace bez prijmu GPS (pokud znate DNVX tak jiste vite, ze to je jeho standardni funkce a ze ji mel i TT3 a ze TT5 uz ji nema.). Bohuzel kdo ten program nezna, tak se neprepnul a nemohl si tak program vyzkouset.

Jedine v cem se ten DNVX co jste videl na INVEXu lisil od klasicke verze, bylo to, ze byla vypla funkce minimalizace programu ci jeho ukonceni. Ptate se proc? Aby nekteri chytraci se nesnazili dostat do adresaru PDA a mazat nejake soubory. Je to stejny duvod, jako proc PDA jsou zabudovana v boxes podobajicich se trezorum a proc nekteri svoje nove programy neumistuji na PDA umistenych volne k pouziti. Tak jak tady kdosi narkl beonroad, ze ma nefunkcni demo.

Prosim ctete poradne a uvazujte nez zacnete psat. Naplnujete tim jenom opravnenost rceni, ze spousta mylnych nazoru vznika na zaklade nevedomosti.

Jinak musim dodat, ze jsem priznivcem TT a ze TT5 mam na svem PDA. Ale presto si uvedomuji, ze TT5 je v pate verzi a stale ma problemy (jak vidno podle ohlasu) s BT a dokonce mel i s VGA (opraveno - stane se). Budme vsichni radi, ze se nasla ceska firma, ktera se odvazila s ceskym kapitalem vstoupit do projektu ceske navigace pro cesko. Celou dobu jsme na to vsichni cekali a volali po tom. Ted tu takovej soft je a vy ho hned po prvni verzi kamenujete.
Jiří Pospíšil_ce4you (923)|28.10.2005 19:19
Poslední můj příspěvek k programu DYNAVIX. Takže poslední slovo nechám někomu jinému.

Osobně mě nezajímá jaké číslo ten, který program má. Protože se prodává za poměrně dost peněz, tak mi je zcela jedno jestli má číslo 1 nebo číslo 999. A nezajímá mne jestli se prodává půl roku nebo deset let.


Pro mne je důležité je jestli je intuitivní, příjemný na ovládání,přehledný, rychlý a bezproblémový chod.

- a u mne intutivní a příijmený na ovládání DYNAVIX prostě není
- 3D pohled tento program nenabízí. A kdo tento pohled jednou zkusil, tak už nechce jiný. Aspoň podle mne.
- bezproblémový chod možná je už v těch vyšších verzích odstraněn. Ale podle ohlasů je to tak trochu sázka do loterie. Podle toho kolik je volno paměti. A jestli musím kvůlu navigaci vše smazat, nebo ještě lépe provést HR, tak je ten program na nic.
- cena je taky vysoká. Mnohokrát zde již probírána.
- jedině v čem tento program boduje jem, že má lepší mapové podklady a body zájmi POI.

Jinými slovy u mne TOMTOM ve všech předcházející bodech vyhrává ( až na ten poslední, i zde zas pomáhá www.poi.cz ).
Kocir (836)|28.10.2005 20:24
JirkoP::)

Odpovim pro prehlednost kapitalkama

Poslední můj příspěvek k programu DYNAVIX. Takže poslední slovo nechám někomu jinému.

Osobně mě nezajímá jaké číslo ten, který program má. Protože se prodává za poměrně dost peněz, tak mi je zcela jedno jestli má číslo 1 nebo číslo 999. A nezajímá mne jestli se prodává půl roku nebo deset let.
POKUD MA JI O OBJEKTIVNI POROVNANI TAK BY VAS TO ASI MELO ZAJIMAT.
POKUD VAM JDE O VYBER SW ZA KTERY CHCETE ZAPLATIT PAK MATE PRAVDU


Pro mne je důležité je jestli je intuitivní, příjemný na ovládání,přehledný, rychlý a bezproblémový chod.

ZDE SI DOVOLIM ZAREAGOVAT NEBOT DNVX NAROZDIL OD VAS ZNAM VELICE DOBRE

- a u mne intutivní a příijmený na ovládání DYNAVIX prostě není
TO JE OTAZKA, PO PRVNIM NAINSTALOVANI TT5 JSEM HO CHTEL DAT PRIC NEBOT TO BYLA HRUZA OPROTI TT3. TED UZ SE ME LIBI A NEMAM VYHRAD - PROSTE ZVYKL JSEM SI. U DNVX JE TO TO SAME. PO CASE SI ZVYKNETE A SPOUSTA VECI SE ZDA BYT PRIJEMNA

- 3D pohled tento program nenabízí. A kdo tento pohled jednou zkusil, tak už nechce jiný. Aspoň podle mne.
MATE PRAVDU A SOUHLASIM, ALE DNVX HO BUDE MIT A JAKO UPGRADE ZDARMA

- bezproblémový chod možná je už v těch vyšších verzích odstraněn. Ale podle ohlasů je to tak trochu sázka do loterie. Podle toho kolik je volno paměti. A jestli musím kvůlu navigaci vše smazat, nebo ještě lépe provést HR, tak je ten program na nic.
NEMAM PROBLEMY. PROBLEM S NAROCNOSTI NA PAMET JE OD VERZE 1.1 ASI VYRESEN. MAM NA PDA 10MB VOLNYCH A JSEM V POHODE

- cena je taky vysoká. Mnohokrát zde již probírána.
NENI TO DRAHE, PROSTE TO TAK STOJI.

- jedině v čem tento program boduje jem, že má lepší mapové podklady a body zájmi POI.
A NENI TOTO TO CO JE PODSTATNE? JE TO JAKO RICI, "JEDINE V CEM TO AUTO BODUJE, JE TO, ZE MA MOTOR NAROZDIL OD OSTATNICH"

Jinými slovy u mne TOMTOM ve všech předcházející bodech vyhrává ( až na ten poslední, i zde zas pomáhá www.poi.cz ).
POI - VYHLEDAVAT V TT POI JE DOST POROD. KDYZ CHCI NECO NAJIT TAK SE MUSIM NAPRED ZAMYSLET NAD TIM, DO KTERE KATEGORIE TO ASI ZARADILI. TADY U DNVX V RAMCIO JEDNOHO VYHLEDAVANI VYHLEDATE ULICE, MESTA A POI DOHROMADY.:yes:
Peta_ce4you (314)|29.10.2005 12:53
Dynavix pry mel na stanku navigaci pro PC, vite o tom neco??
Grachus_ce4you (81)|31.10.2005 10:31
JJ videl jsem to. Oni to meli na notebooku a ukazovali to tam a taky to meli na Tablet PC a nejakych hardwarech do aut (tezka navigace). Koupit se to zatim bezne neda (pokud tedy nejsi nejaka firma ktera bude chtit kompletni reseni). Chteli tim demonstrovat ze lze Dynavix pouzit kdekoliv a nezalezi na platforme... vzdy se prizpusobi. :cool:
Peta_ce4you (314)|1.11.2005 08:30
[QUOTE="Grachus"]JJ videl jsem to. Oni to meli na notebooku a ukazovali to tam a taky to meli na Tablet PC a nejakych hardwarech do aut (tezka navigace). Koupit se to zatim bezne neda (pokud tedy nejsi nejaka firma ktera bude chtit kompletni reseni). Chteli tim demonstrovat ze lze Dynavix pouzit kdekoliv a nezalezi na platforme... vzdy se prizpusobi. :cool: [/QUOTE]

to je skoda pro notebook i table by se mi to hodilo...
IvanB_ce4you (46)|3.11.2005 13:14
Zdravím všechny. Už se Vám někomu stalo následovné??? Potřeboval jsem jet z Karlových Varů do ulice Pražská v Žatci, tak jsem se to pokusil najít v simulaci DNVXu, ale byl jsem nemile překvapen. Zatímco rychlou trasu (přes Kadaň) zpočítal program bez problémů, krátkou trasu nalézt a zpočítat tvrdošíjně odmítal. Jen mi vyhodil hlášku, že mám nedostatek paměti a tudíž mám povypínat běžící aplikace a pod. Ale to se mi nezdá, protože mám na svém MDAIII volné 27,76 MB úložné a 62,21 MB programové paměti, což si myslím, že by DNVXu mělo bohatě stačit. Udělal jsem softreset a zadal jsem mu stejnou cílovou adresu, ale ještě se dvěma průjezdnými body (Bochov, Lubenec) jinou trasou na Žatec. Rychlou zpočítal a ukázal, krátkou nadále odmítal.
Krátkou trasu zpočítal teprve, když jsem zapnul GPSku. Už Vám někomu něco podobného DNVX provedl???
Přeji pěkný den IvanB.:?: :(( :?:
kopacek (466)|3.11.2005 13:39
Ahoj Ivane, to je pekny bug! Zkusil jsem to na svem LX718 a melo to velmi zajimavy prubeh: Start Karlovy Vary, Vridelni ulice, cil Zatec, ulice Prazska. Rychla navigace O.K. Kratka navigace: zacal pocitat, roztocilo se "duhove" kolecko, po cca 15-ti vterinach zacala bezet hlasova navigace (!!!!) ale jinak vse ostatni zatuhlo (stale stejna obrazovka s duhovym koleckem, nefunkcni jakekoliv tlacitko na PDA nebo v DNVX, pritom hlasova navigace nadale "neuprosne" navigovala). Jedine reseni - SR stylusem...
homat (6)|3.11.2005 14:46
[QUOTE="kopacek"]Ahoj Ivane, to je pekny bug! Zkusil jsem to na svem LX718 a melo to velmi zajimavy prubeh: Start Karlovy Vary, Vridelni ulice, cil Zatec, ulice Prazska. Rychla navigace O.K. Kratka navigace: zacal pocitat, roztocilo se "duhove" kolecko, po cca 15-ti vterinach zacala bezet hlasova navigace (!!!!) ale jinak vse ostatni zatuhlo (stale stejna obrazovka s duhovym koleckem, nefunkcni jakekoliv tlacitko na PDA nebo v DNVX, pritom hlasova navigace nadale "neuprosne" navigovala). Jedine reseni - SR stylusem...[/QUOTE]

Zkusil jsem výše popsanou operaci s looxem 718 a bez problému. Problém bude skutečně asi v RAM. Původně jsem měl dynavix na ACER N50 (64MB RAM) a obdobný problém jsem řešil velmi často. Podařilo se mi ACER vyreklamovat a přešel jsme na FSC Loox 718. Na novém PDA není žádný problém s navigací. Pouze pokud je PDA používáno delší dobu bez restartu, byť jsou veškeré běžící programy ukončeny, se občas kousne (např. při přepínání z denního na noční režim) . Osvědčilo se mi před začátkem navigace provést soft reset, systém je poté po celou dobu navigace stabilní.
IvanB_ce4you (46)|3.11.2005 15:54
Ahoj pánové, obávám se, že chyba v nedostatku paměti nebude. Zkusil jsem to znovu. Nejprve jsem udělal softreset MDA a pak jsem v simulaci zadal start Karlovy Vary - Vřídelní ulice / cíl Žatec - ulice Pražská. Rychlá trasa OK, krátká nespočítána a neukázána, MDA nevytuhl. Paměť volná úložná 40,59 MB,použité 16,42 MB. Paměť volná programová 52,84 MB, použité 15,92. Nechci být pontičkář, ale doufám, že podobných chyb a nesrovnalostí moc v DNVXu již není. Co na problém říkají odborníci z Telematixu??? IvanB
homat (6)|3.11.2005 16:10
[QUOTE="IvanB"]Ahoj pánové, obávám se, že chyba v nedostatku paměti nebude. Zkusil jsem to znovu. Nejprve jsem udělal softreset MDA a pak jsem v simulaci zadal start Karlovy Vary - Vřídelní ulice / cíl Žatec - ulice Pražská. Rychlá trasa OK, krátká nespočítána a neukázána, MDA nevytuhl. Paměť volná úložná 40,59 MB,použité 16,42 MB. Paměť volná programová 52,84 MB, použité 15,92. Nechci být pontičkář, ale doufám, že podobných chyb a nesrovnalostí moc v DNVXu již není. Co na problém říkají odborníci z Telematixu??? IvanB[/QUOTE]

Vliv na náročnost výpočtu trasy mají i omezení nastavené uživatelem. Máte nějaká omezení v nastavení "Silnice v mapách".

Zkusil jsem znovu simulovat Vámi určenou trasu na FSC LX 718 a opět bez problémů na krátké i rychlé trase.
Píšete, že nejprve zadáte rachlou a poté krátkou. Je simulace před zadáním krátké trasy řádně ukončena? Jaký je stav když zadáte nejprve krátkou?

S ACER N50 jsem také měl okolo 40MB volné operační paměti, vždy to však nestačilo.
Yankee.106 (231)|3.11.2005 16:18
Takže na LOOXu 720 SR
start: KV-Vřídelní/Ivana Petroviče Pavlova
konec: ŽA-Pražská/Lva Tolstého

spočteno za cca 15s, navigace Krátká (konečně:!: ) bez problémů. Při spuštění 105MB RAM.
Pavel Stejskal (155)|3.11.2005 21:33
[QUOTE="Yankee.106"]Takže na LOOXu 720 SR
start: KV-Vřídelní/Ivana Petroviče Pavlova
konec: ŽA-Pražská/Lva Tolstého

spočteno za cca 15s, navigace Krátká (konečně:!: ) bez problémů. Při spuštění 105MB RAM.[/QUOTE]
Kluci ahoj,
rád zas čtu Vaše příspěvky, dlouho tady bylo nezvykle mrtvo, ale k problému.
Mé výsledky jsou naprosto shodné jako má Yankee.106, pouze při spuštění 68MB RAM a LOOX 718. Ale jestli 718, nebo 720 to už je jedno že.
kopacek (466)|4.11.2005 08:36
Tak kluci, je to jenom o paměti. Provedl jsem totéž po SR a v pohodě, po 15s začala běžet regurélní navigace. Volná paměť před spuštěním DNVX 96 MB. Předchozí, neúspěšný pokus proběhl na PDA, které nebylo již minimálně dva týdny resetováno a volné paměti bylo "pouze" cca 60 MB. V obou případech nebylo žádné omezení pro výběr silnic v krátké trase a test proběhl hned po startu DNVX (žádné předchozí navigační úkony).
IvanB_ce4you (46)|4.11.2005 10:51
Ahoj Kluci, na základě vámi udělaných simulací, jsem se do toho dnes ráno pustil opět. Trasa stejná K.Vary - Vřídelní ul. - Žatec - Pražská. ROM i RAM přes 40MB volných.
První pokus při zapnutí MDA a DNVXu při simulaci krátké trasy kupodivu asi během 15 s trasu vypočetl a začal navigovat. Protože jsem byl překvapen, tak jsem se koukl na omezení silnic, které bylo ale nesmyslně, blbě, nastaveno(pouze 6a7). Při předchozích nastaveních, o kterých jsem psal včera, jsem měl poze zakázanou 0 a 1 a 8. Ukončil jsem program, opět nastartoval DNVX a v nastavení silnic zakázal pouze 0,1 a 8, DNVX opět krátkou trasu nevypočítal. Ukončil jsem program, udělal SR, nastavil silnice bez omezení, tedy 0-8, program trasu poměrně rychle nalezl a začal navigovat. V reálu by ovšem nebyla použitelná, protože vede přes vojenský výcvikový prostor v Doupovských horách. To mu ovšem nemám za zlé, protože to nemůže vědět. Opětovně jsem program ukončil, nastavil omezení silnic 0,1 a 8 a spustil simulaci. Stejná hláška o nedostatku paměti.
Tak jsem znovu, už po kolikáté??? jsem ukončil program, udělal SR MDA a nastavil zase předešlé zadání. Stejný výsledek!!! Údajný nedostatek paměti. Zadal jsem tedy rychlou trasu s průjezdným bodem přes Bochov a to vesele spočetl a začal navigovat. Fakt to nechápu. Zadal jsem jinou trasu K. Vary - Moravská ul. - Louny - Česká ul. krátká trasa, zákaz silnic 0,1 a 8. Opět hláška o nedostatku paměti. Při zrušení omezení silnic Trasu DNVX spočetl a začal navigovat. Tak tomu tedy fakt vůbec nerozumím. Co si o tom myslíte??? IvanB
Yankee.106 (231)|4.11.2005 21:43
[QUOTE="IvanB"]Ahoj Kluci,...
... Opět hláška o nedostatku paměti. Při zrušení omezení silnic Trasu DNVX spočetl a začal navigovat. Tak tomu tedy fakt vůbec nerozumím. Co si o tom myslíte??? IvanB[/QUOTE]
Pokud to mohu přirovnat, tak naprosto stejně se chovalo iPAQo hx4700. Pokud jsem mu dal nějaké omezení silnic, tak to DNVX nezvládl a buďto zbaběle zdrhl z paměti (rychlá cesta) nebo alespoň hodil hlášku o nedostatku paměti (krátká cesta). Myslel jsem si, že je to jen a pouze hxem, ale nyní mi to už tak nepřipadá? Co na to Telematix?

Nyní s LOOXem 720 nemám naprosto žádné problémy s chodem programu. Je to až s podivem :O
Kocir (836)|5.11.2005 08:34
YAKUMO Delta 300 GPS ...10MB....bez problemu
YAKUMO Delta X GPS.......15MB....bez problemu
pantata_ce4you (149)|5.11.2005 09:40
Acer n30 - trasu spocita, ale za 7 minut :o)
Kocir (836)|5.11.2005 12:01
U me DNVX zhruba to stejne jako TomTom, co se casu vypoctu tyce.
KarelB_ce4you (50)|7.11.2005 17:30
DNVX 1.2 & HX4700 = rychlá trasa - bez jakýchkoliv problémů, krátká trasa s mapou ČR občas znamená odchod z paměti bez výstrahy a to i během navigace (pokud začne přepočítávat). Pokud použiju průjezdní Evropu, tak výpočet rychlé trasy obvykle vůbec neprojde. Na iPaqu je jen čeština, nic víc. SW reset trošku pomáhá. Nastavení: rychlá trasa 0-4, krátká 0-8.:O Budu muset zkusit omezení u krátké trasy.
Pavel Stejskal (155)|7.11.2005 19:29
To nastavení pro rychlou trasu 0-4 se mne zdá docela dost omezené. Jak to trasy s tímto nastavením počítá? Pár kluků si tady stěžovalo na podobná nastavení. Já osobně mám rychlou 0-8 a je to pro mne OK.
Džanek (194)|8.11.2005 12:27
telematix : chci se zeptat, kdy vydáte upgrade, který bude podporovat 3D navigaci. Už je listopad a ještě žádná zmínka. Přitom to bylo slibováno do konce roku. Pokud už něco bližšího znáte, napište prosím, ať se máme na co těšit.

Děkuji
Grachus_ce4you (81)|8.11.2005 12:47
Vse ma prijit na Vanoce... budeme muset vyckat casu. Myslim ze e nezminovali ze by to chteli vydat v listopadu...
homat (6)|8.11.2005 13:05
na www.dynavix.com už je zmínka o verzi 1.3 a o verzi Dynavix Life, která podporuje dynamickou navigaci (zkušební provoz). Tak snad brzy.
P800 (66)|11.11.2005 19:30
Dnes jsem měl možnost osahat si be•on•road... v tuto chvíli jedu na legálním SmartMaps Navigator a PocketKiM (jen když potřebuji najít nějakou uličku v menším městě), jinak v ukradeném TomTom Navigator 5. Jednoznačně nejlepší z mého pohledu je TomTom Navigator a proto jsem se vlastně rozhodl, že si ho koupím. Ještě snad připadal v úvahu Dynavix, ale tam kromě ceny bylo mnoho dalších ale.. teď netoužím po ničem jiném než po be•on•road, je ve stylu TomToma (be•on•road: 3D je pro mě velmi důležité, skvělá a přesná hlasovka, parádní ovládání prstem, k dispozici ihned celá Evropa s možností instalací jednotlivých zemí atd.), mapové podklady od TeleAtlasu nejaktuálnější a hlavně bude k dispozici trial verze za směšných 150,- Kč (na čem třeba Dynavix jednoznačně pohoří), ne nepodstatná je cena, která je velmi nízká vzhledem ke kvalitě (tady mne napadá, že tvůrci Dynavixu zdůvodňovali vysokou cenu jejich produktu vysokými licenčními poplatky za mapové podklady a hle, přijde Aponia s licencí od stejné firmy a cena je úplně jinde), navíc jako legálnímu uživateli SmartMaps Navigator mi poskytnou ještě 15% slevu..

..toliko můj názor.
Džanek (194)|11.11.2005 20:10
Kolik ten be•on•road bude stat? Vypada to na schopneho konkurenta pro TT5 a Dynavix.
OldSoldier_ce4you (15)|12.11.2005 10:00
[QUOTE="homat"]na www.dynavix.com už je zmínka o verzi 1.3 a o verzi Dynavix Life, která podporuje dynamickou navigaci (zkušební provoz). Tak snad brzy.[/QUOTE]

No jo - slibovali, ze update ma byt v prosinci. Ptal jsem se na Dynavix Live a odpovedeli mi tohle:
[QUOTE="Dynavix"]Služba Dynavix Live je nyní v testovacím provozu (běží pouze pilotní verze). Bezplatný update by měl být ke stažení po novém roce.[/QUOTE]

Tak doufam, ze se dockame...
Telematix Software (289)|12.11.2005 22:47
[QUOTE="P800"]Dnes jsem měl možnost osahat si be•on•road... v tuto chvíli jedu na legálním SmartMaps Navigator a PocketKiM (jen když potřebuji najít nějakou uličku v menším městě), jinak v ukradeném TomTom Navigator 5. Jednoznačně nejlepší z mého pohledu je TomTom Navigator a proto jsem se vlastně rozhodl, že si ho koupím. Ještě snad připadal v úvahu Dynavix, ale tam kromě ceny bylo mnoho dalších ale.. teď netoužím po ničem jiném než po be•on•road, je ve stylu TomToma (be•on•road: 3D je pro mě velmi důležité, skvělá a přesná hlasovka, parádní ovládání prstem, k dispozici ihned celá Evropa s možností instalací jednotlivých zemí atd.), mapové podklady od TeleAtlasu nejaktuálnější a hlavně bude k dispozici trial verze za směšných 150,- Kč (na čem třeba Dynavix jednoznačně pohoří), ne nepodstatná je cena, která je velmi nízká vzhledem ke kvalitě (tady mne napadá, že tvůrci Dynavixu zdůvodňovali vysokou cenu jejich produktu vysokými licenčními poplatky za mapové podklady a hle, přijde Aponia s licencí od stejné firmy a cena je úplně jinde), navíc jako legálnímu uživateli SmartMaps Navigator mi poskytnou ještě 15% slevu..

..toliko můj názor.[/QUOTE]
Zdravim konkurenci. Asi si rikala: "Nic nemame, tak aspon odradime potencionalni kupce u konkurence. Nastesti to nema kdo vyvratit, protoze jsme to jeste nikomu neprodali. Aby taky jo, kdyz to neni hotove"... Tohle je fakt pekny reklamni clanek, sam bych ho nenapsal lepe. Jen bych ho nedal do nekolika konferenci najednou v totznem zneni ze :) ... Pockame na realitu. Dynavix verze 1.3 vyjde pristi tyden. Do konce roku bude 3D, dynamicka data (Live!), Evropa, uzivatelske POI a ovladnai na prst. A navic to naviguje v terenu a hleda trasy a taky se to da koupit.

... toliko muj nazor

Radek Prokes

PS: na vetsinu dotazu v konferenci odpovim po vydani verze 1.3 - mela by vyjit v nasledujicim tydnu. Cast odpovedi se pro verze 1.2 a 1.3 totiz bude lisit...
Džanek (194)|13.11.2005 08:58
Tak to je skvělá informace. Můžete poodhalit, co nového přinese verze 1.3? Pro mě je však zásadní informace, že se ještě do konce roku dočkáme 3D navigace a možnost si vytvářet vlastní POI !!

Dobrá práce
RodNoc (35)|14.11.2005 09:13
[QUOTE="P800"]Dnes jsem měl možnost osahat si be•on•road... v tuto chvíli jedu na legálním SmartMaps Navigator a PocketKiM (jen když potřebuji najít nějakou uličku v menším městě), jinak v ukradeném TomTom Navigator 5. Jednoznačně nejlepší z mého pohledu je TomTom Navigator a proto jsem se vlastně rozhodl, že si ho koupím. Ještě snad připadal v úvahu Dynavix, ale tam kromě ceny bylo mnoho dalších ale.. teď netoužím po ničem jiném než po be•on•road, je ve stylu TomToma (be•on•road: 3D je pro mě velmi důležité, skvělá a přesná hlasovka, parádní ovládání prstem, k dispozici ihned celá Evropa s možností instalací jednotlivých zemí atd.), mapové podklady od TeleAtlasu nejaktuálnější a hlavně bude k dispozici trial verze za směšných 150,- Kč (na čem třeba Dynavix jednoznačně pohoří), ne nepodstatná je cena, která je velmi nízká vzhledem ke kvalitě (tady mne napadá, že tvůrci Dynavixu zdůvodňovali vysokou cenu jejich produktu vysokými licenčními poplatky za mapové podklady a hle, přijde Aponia s licencí od stejné firmy a cena je úplně jinde), navíc jako legálnímu uživateli SmartMaps Navigator mi poskytnou ještě 15% slevu..

..toliko můj názor.[/QUOTE]

To je zajímavé, uvidíme, jestli zítra bude tato potěmkinova vesnice obyvatelná. Neboť v polovině listopadu maji vyjít na trh,
Jinak si myslim, že to je dost kec. Mapové podklady (dle Invexu) mají být jenom pro ČR.
Jejich webovky zatím nic tomu nenasvědčují, že zítra bude BOR v prodeji.
Ono když se podivám jak se párali s Smartmaps a skoro s nim nepohli, tak neveřim tomu, že je vůbec někdo schopen za šest měsíců kompletně naprogramovata a odladit program takové úrovně.