Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

Džanek (194)|21.9.2005 13:52
Tak už se mi podařil upgrade verze 1.2 ! A mé dojmy? Pánové z Telematixu se vážně pochlapili !!! Konečně je lépe čitelný řádek s informacemi o jízdě, jsou nové funkce, zatim jsem je neměl čas vyzkoušet. A na co jsem byl nejvíc zvědav? Na rychlost výpočtu trasy a co to? Ještě včera se starou verzí to počítalo 58s a dnes s verzí 1.2 9s!! Takže jde vidět, že na tom opravdu makají. Jen tak dál;)
pantata_ce4you (149)|21.9.2005 14:53
Hura :yes: umi to ukladat a nacist trasu. Tim se z toho stal pro mne pouzitelny program.

Yankee.106 (231)|21.9.2005 14:59
Právě jsem provedl HR a jdu jako první aplikaci nainstalovat Dynavix. S těmi vylepšeními, jste mě ale potěšili!
Pavel Stejskal (155)|21.9.2005 19:40
Kluci, tak Vám závidím, přišly mne dnes 2 e-maily od Dynavixu, že můžu aktualizovat z 1.1 na 1.2, bohužel i když postupuji dle návodu v e-mailech, tak DynavixMobileManager mám aktuální, a i verze 1.1, která fyzicky v PDA je, tak je aktuální a verzi 1.2 mne to nenabídne :(
Prosím Telematix:
1) nemohu zjistit verzi DynavixMobileManageru, nenašel jsem v programu "About", na www stránkách je sice "Vaše současná verze:", ale bohužel dál není nic. Dále "Nová Verze k dispozici: 11467" a já z tohoto nepoznám jestli ta verze 11467 je pro mne aktuální, nebo ne. Mohli by jste vždy u hlášky "Nová Verze k dispozici: 11467" uvést datum aktualizace?
2) Nemohly by být aktualizace navigace na webu ke stažení, ať se nemusím přemlouvat DynavixMobileManager, aby tu verzi 1.2 už konečně našel?
Jinak jsem zkoušel aktualizaci jak přes ActiveSync, tak přes čtečku karet.
DynavixMobileManager jsem aktualizoval naposledy, když byla vydána aktualizace navigace na 1.1
Pavel Stejskal (155)|21.9.2005 21:25
Tak už mám taky 1.2, problém byl v DynavixMobileManageru, vypadá to opravdu dobře.
Yankee.106 (231)|22.9.2005 13:16
Aktualizoval jsem si také DNVX, resp. došlo k nové instalaci po HR.

1. Zatím mi DNVX nespadl ani jednou :!: Že by pomohla sv. reinstalace :?:
2. Poprvé jsem mohl "navigovat rychlou trasou" :disgusted:
3. Při přepočtu bodu 2. (no prostě jsem uhnul pozdě :? ) mi regulérně zahlásil nedostatek paměti a neodkráčel do věčných lovišť a nadále ukazoval kudy jedu. SUPER, není to sice ono, ale funguje dále. Rulez. Ale proč má nedostatek paměti? Po SR mám 43MB :!: Více prostě na hx4700 neudělám :no:
4. Kolega, který viděl navigaci, prohlásil: "za kolik mi to prodáš :?: . Podle tohodle se opravdu dá jezdit :!: " :D
Peta_ce4you (314)|22.9.2005 14:07
zkousel jsem si naplanovat trasu ze Zlina do Frankfurtu nad mohanem na hx4700 vzdy se to zavre bez jakekoliv hlasky...

dela to nekomu??
Pavel Stejskal (155)|22.9.2005 18:46
Tak jsem zkusil zadat tu trasu a můžu říci, že na Looxu 718 (aspoň teda na mém) to spočítá trasu bez problémů.
Yankee.106 (231)|23.9.2005 21:53
[QUOTE="Peta"]zkousel jsem si naplanovat trasu ze Zlina do Frankfurtu nad mohanem na hx4700 vzdy se to zavre bez jakekoliv hlasky...

dela to nekomu??[/QUOTE]
Tak jsem to zkusil na svém hx4700. Na poprvé, když jsem dal "rychlou trasu" to DNVX zabalil, ale když jsem dal "nejkratší trasu", začal mě navigovat.

Pro Telematix, není nějaká chyba při výpočtu "rychlé trasy"? Již jsem to psal v předchozím příspěvku, že jsem měl potíže s "rychlou cestou", ale "nejkratší byla fpoho" ?
beecher (9270)|24.9.2005 12:36
Jeste mam asi hodne blbej dotaz, ale umi Dynavix navigovat i pesi?
habrda (43)|27.9.2005 11:55
pro Telematix:
[QUOTE="Telematix Software"][QUOTE="habrda"]1. s iPaq 3870 s WM2003 Dynavix opravdu nefunguje?[/QUOTE]
Nikdo to nezkusil - proto tam neni napsane. Lze se domluvit bud na na vraceni penez, pokud nepujde (a nebude aktivovan vic nez na 1 PDA) nebo na zapujceni betaverze pro test.[/QUOTE]

zkusím se zeptat ještě jednou - měl bych zájem o zapůjčení betaverze pro test, co mám pro to udělat?

KarelB_ce4you (50)|28.9.2005 12:14
[QUOTE]Tak jsem to zkusil na svém hx4700. Na poprvé, když jsem dal "rychlou trasu" to DNVX zabalil, ale když jsem dal "nejkratší trasu", začal mě navigovat.[/QUOTE]

Potvrzuji - dělá mi to samé, souhlasím s názorem na nějaký problém při výpočtu rychlé trasy. Nicméně mně se DNVX neukončí ale korektně vypíše hlášku o nedostatku paměti. S krátkou trasou jsem bez problémů dojel včera až do Vídně. Tak se DNVX ovšem chová jen s průjezdní mapou Evropy.
Mapa ČR -> teď už žádné problémy. Na hx4700 mám ale zatím jen češtinu. Měl jsem ze začátku z této kombinace (hx4700 a DNVX) obavy, ale pokud to bude takhle pokračovat dá,l bude to dobré. Každá nová verze znamená jasný postup dopředu jak ve funkčnosti programu, tak jeho stabilitě.

Karel
kopacek (466)|28.9.2005 13:53
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti ve verzi 1.2 při navigaci podle naplánované trasy (tedy průjezd body na trase, které jste si určili sami) a sjetí z této trasy (např. z důvodu objížďky). Mně se chová program v této situaci značně podivně (a zcela jinak, než při sjetí z trasy při navigaci, kterou celou spočítal DNVX): program si dokonale zapamatuje místo, kde jsem sjel z trasy a dál (i několik desítek km!) mně tvrdošíjně naviguje zpět na místo, kde jsem trasu opustil, nikoliv "dopředu", směrem k cíli a to až do okamžiku návratu na původně spočítanou trasu (?!). Celou dobu je neustále na displeji zvýrazněná původně spočítaná trasa. Navíc při příjezdu k místu napojení na původní trasu mně to ještě jednou naposled "natvrdo" pošle obráceným směrem (tedy vlastně do "protisměru"). Zcela jinak (a správně) se chová DNVX při sjetí z trasy, kterou celou naplánoval sám - bleskurychle spočítá alternativní trasu směrem k cíli. Nevím, jestli jde o chybu ve verzi 1.2, nebo opět o nějakou kombinaci HW + SW + konkrétní místa na mapě. Ovšem zatím mně to udělalo při každém výskytu naplánovaná trasa + sjetí z trasy.
Pavel Stejskal (155)|28.9.2005 19:31
Vítku zdravím Tě,
body na trase používám prakticky stále, ale s podobným stavem, který popisuješ jsem se zatím nesetkal. Body na trase používám dvojím způsobem.
1) bod na trase jako průjezd, abych malinko DNVXu naznačil, kudy bych rád jel, ale pozor na jednu věc, pokud zadáš bod na trase nějaké město např. přes tlačítko "Najít bod zájmu (POI)", tak se automaticky načte střed zadaného města a musíš si ten bod ručně přesunout na silnici, po které pojedeš, jinak Tě navigace požene do středu města a až jím projedeš, tak tě navede zpět na silnici, z které Tě vytáhla.
2) bod na trase v kterém se chci na své trase zastavit např. zákazník se kterým mám nějaké jednání. Často se stane, že mne program navede správně, ale já zastavím třeba o 20m vedle, (protože zrovna tam je místo na zaparkování) než je zadaný bod, tzn. nedojedu do mnou zadaného bodu a po jednání se zrovna otáčím a jedu pryč na další trasu a DNVX vesele přepočte trasu a jedu dál.
Takže tady Ti asi moc neporadím, s verzí 1.2 jsem najel zatím asi jen 700 km což je málo a trasy jsem teď měl opravdu jednoznačné a zrovna tam nebyly ani objížďky.
Peta_ce4you (314)|28.9.2005 21:09
[QUOTE="Pavel Stejskal"]
1) bod na trase jako průjezd, abych malinko DNVXu naznačil, kudy bych rád jel, ale pozor na jednu věc, pokud zadáš bod na trase nějaké město např. přes tlačítko "Najít bod zájmu (POI)", tak se automaticky načte střed zadaného města a musíš si ten bod ručně přesunout na silnici, po které pojedeš, jinak Tě navigace požene do středu města a až jím projedeš, tak tě navede zpět na silnici, z které Tě vytáhla.
[/QUOTE]

Toto me dost vadi, zajimalo by me zda by neslo pridat volbu ktera by umela rozlisit zda je to zastavka nebo jen prujezd...treba planovac co je na skoda-auto to umi..
kopacek (466)|29.9.2005 14:07
Ahoj Pavle, díky za odpověď (BTW LX718 je bezkonkurenční, už tam mám nainstalováno úplně vše, co jsem měl na hx4700 a DNVX běží zcela bez problémů). Ten průjezd nebude tím, co píšeš. - Vždy si dám tu práci, že uvedu průjezdní bod úplně přesně, prostě přesně tím místem projedu (na dálnici si např. dám tu práci, že provedu max. zvětšení a bod dám do správného pruhu dálnice, aby DNVX neměl problém s tím, že chci jet v protisměru).
Poslední příklad divné navigace při průjezdu podle uložené trasy a sjetí mám z dneška. - Na dálnici ve směru Olomouc -> Vyškov se nedá odbočit do centra Vyškova na sjezdu u Vyškova (u benzínové pumpy), musí se sjet asi o 5 km dříve. A celou dobu od sjezdu z dálnice mě DNVX navigoval zpět na toto místo, kde jsem sjel z dálnice (nikoliv dál směrem k cíli). A opět, v centru Vyškova, na křižovatce, kde jsem se napojil na původní trasu, mě poslal doleva, i když trasa pokračovala doprava. Na displeji byly v ten okamžik zvýrazněné (fialovou barvou) jako trasa oba směry - doleva i doprava !!?? Pokud budeš mít čas a chuť, tak prosím zkus, jestli se Ti to stane také - navigaci podle uložené trasy a sjetí z této trasy. Díky! ;)
Peta_ce4you (314)|29.9.2005 16:35
[QUOTE="kopacek"]Pokud budeš mít čas a chuť, tak prosím zkus, jestli se Ti to stane také - navigaci podle uložené trasy a sjetí z této trasy. Díky! ;) [/QUOTE]

Myslim, ze toto je spravne.. Dynavix nemuze vedet ze tama nechces jet, rekl bych ze by to chtelo tu volbu co jsem rikal, proste neco pro podrobnejsi planovani trasy,ale ne pro zastavku v tombo bode...
Telematix Software (289)|29.9.2005 16:58
[QUOTE="Peta"][QUOTE="kopacek"]Pokud budeš mít čas a chuť, tak prosím zkus, jestli se Ti to stane také - navigaci podle uložené trasy a sjetí z této trasy. Díky! ;) [/QUOTE]

Myslim, ze toto je spravne.. Dynavix nemuze vedet ze tama nechces jet, rekl bych ze by to chtelo tu volbu co jsem rikal, proste neco pro podrobnejsi planovani trasy,ale ne pro zastavku v tombo bode...[/QUOTE]
Od toho se v menu Navigace objevuje volba Preskocit bod na trase - tim mu reknete, ze ten dalsi uz projet nechcete a ma navigovat na nasledujici....
kopacek (466)|29.9.2005 23:40
[QUOTE="Telematix Software"][...volba Preskocit bod na trase - tim mu reknete, ze ten dalsi uz projet nechcete a ma navigovat na nasledujici....[/QUOTE]
O.K., zkusim, ale ono to udela i v nasledujicim pripade: Start v bode A, prujezdni bod B je vzdalen 50 km od bodu A. Za 20 km od bodu A sjedu z trasy. Od tohoto okamziku mne to az do navratu na puvodni trasu naviguje na misto, kde jsem sjel z trasy (tedy nikoliv do bodu B). Mel jsem za to, ze volba "Preskocit bod na trase" zpusobi navigaci na dalsi bod trasy, tedy na bod C, ale ja se opravdu potrebuji dostat do bodu B (napr. misto schuzky)... Nejlepe vyzkouset, zitra jdu na to. ;)
Pavel Stejskal (155)|30.9.2005 21:26
Vítku ahoj, Tvé dva poslední příspěvky, jsem četl až teď, byl jsem služebně 2 dny v Nitře na autosalonu, tak jsem samozřejmě jel až do Nitry podle DNVXu a docela dobrý,ale zaujal mne Tvůj poslední příspěvek (naplánování a sjetí z trasy), ale myslím, že mne to funguje normálně. Uvedu příklad: naplánuju trasu Vysoké Mýto - Nitra. Trasa se spočítala OK, před hranicí ČR/SR jsem sjel k pumpě koupit dálniční známku pro SR. Tzn. sjel jsem z trasy, ale DNVX trasu přepočítal a po rozjetí mne navigoval normálně z pumpy na dálnici ve směru jízdy. Pokud jsem to dobře pochopil, tak na Tvém PDA by mne DNVX navigoval zpět na příjezd k pumpě a tam by po mne chtěl, abych najel na dálnici, je to tak?
2 Telematix:
(všiml jsem si toho až teď protože spodní lišty jsou v 1.2 už čitelné) stačí opravdu z dálnice k benzince, která je hned souběžně s dálnicí, DNVX přepočte trasu a mne se v tuto chvíli vynuluje informace "Vzdálenost od začátku trasy", nemohl by si spíš DNVX opravdu pamatovat stále počet celkově ujetých km na právě aktuální trase?
kopacek (466)|30.9.2005 23:58
Ahoj Pavle, zatím jsem vždy musel sjet z trasy dále než k pumpě (kvůli objížďkám několik km), takže nevím, jak by se to zachovalo na takovém krátkém kousku (vyzkouším hned v pondělí). Ještě důležité je, jestli jsi měl na trase více průjezdních bodů (tebou určených) a alespoň jeden projetý za sebou a jeden před sebou (nikoliv cíl).
kopacek (466)|1.10.2005 01:12
2 Telematix: V menu Nastaveni - Nastaveni tlacitek lze priradit volbu Sjet z trasy (v popisu v dolni casti obrazovky je napsano: Debug Leave found route). Co "umi" tento prikaz?
beecher (9270)|1.10.2005 07:33
To bych rekl, ze nekdo neco zapomnel, co se testovalo odstranit, tak jako ten chirurg jednou zapomnel v tele hodinky... ;)

Podle nazvu odhaduji, ze to bude znamenat, ze kdyz prejedu nebo sjedu z cesty, kterou ma Dynavix naplanovanou, tak mu muzu dat pokyn na prepocet cesty, a nebo zanechani naplanove trasy v momente, kdy jsem si vzpomnel, ze jsem nechal neco doma, tak vim, jak a kde se otocit, takze dam prikaz Dynavixu, aby prestal navigovat ale zachoval trasu.
Telematix Software (289)|1.10.2005 10:57
[QUOTE="kopacek"]Ahoj Pavle, zatím jsem vždy musel sjet z trasy dále než k pumpě (kvůli objížďkám několik km), takže nevím, jak by se to zachovalo na takovém krátkém kousku (vyzkouším hned v pondělí). [/QUOTE]
A nemohlo to byt tak, ze nejkratsi cesta k dalsimu bodu na trase byla "otocit se a jet po puvodni trase"? Pokud ano, tak je to normalni chovani.
Telematix Software (289)|1.10.2005 11:07
[QUOTE="kopacek"]2 Telematix: V menu Nastaveni - Nastaveni tlacitek lze priradit volbu Sjet z trasy (v popisu v dolni casti obrazovky je napsano: Debug Leave found route). Co "umi" tento prikaz?[/QUOTE]
Chybicka se vloudila. :D To je opravdu jen testovaci pomucka. Slouzi pro overovani funkci Dynaivxu (kdyz se do programu vlozi nejaka zaznamenana cesta, tak timto povelem lze programu rict, aby z teto trasy na dalsi krizovatce sjel a tim program donutime prepocitavat trasu - presne k overeni spravneho fungovani prepoctu tras tato funkce slouzi.) Vam - uzivatelum asi k nicemu nebude.
Telematix Software (289)|1.10.2005 11:25
[QUOTE="Peta"][QUOTE="Pavel Stejskal"]
1) bod na trase jako průjezd, abych malinko DNVXu naznačil, kudy bych rád jel, ale pozor na jednu věc, pokud zadáš bod na trase nějaké město např. přes tlačítko "Najít bod zájmu (POI)", tak se automaticky načte střed zadaného města a musíš si ten bod ručně přesunout na silnici, po které pojedeš, jinak Tě navigace požene do středu města a až jím projedeš, tak tě navede zpět na silnici, z které Tě vytáhla.
[/QUOTE]

Toto me dost vadi, zajimalo by me zda by neslo pridat volbu ktera by umela rozlisit zda je to zastavka nebo jen prujezd...treba planovac co je na skoda-auto to umi..[/QUOTE]
Pokud vite, kudy chete jet (prujezdy ne zastavky), k cemu potrebujete navigaci? :) Navic navigace bude casem vedet, kde je silnice uzavrena, kde jsou kolony atd. Pak zadavani "prujezdnich" bodu bude jeste vice proti smyslu navigace.
Telematix Software (289)|1.10.2005 11:36
[QUOTE="Yankee.106"][QUOTE="Peta"]zkousel jsem si naplanovat trasu ze Zlina do Frankfurtu nad mohanem na hx4700 vzdy se to zavre bez jakekoliv hlasky... [/QUOTE]
Tak jsem to zkusil na svém hx4700. Na poprvé, když jsem dal "rychlou trasu" to DNVX zabalil, ale když jsem dal "nejkratší trasu", začal mě navigovat.[/QUOTE]
To Peta a Yankee106: Mate nejak nastaveni omezeni silnic v trasach?
Telematix Software (289)|1.10.2005 11:41
[QUOTE="beecher"]Jeste mam asi hodne blbej dotaz, ale umi Dynavix navigovat i pesi?[/QUOTE]
Neumi - nema na to data - zatimco pro auta jsou cesty skoro vsechny, pro pesi jich zdaleko tolik neni... Na verzi pro cysklisty a pesi nad soucasnou mapou se casem take podivame, ale ukolu je zatim mnoho :)
Pavel Stejskal (155)|1.10.2005 12:30
Telematix Software napsal(a)
Pokud vite, kudy chete jet (prujezdy ne zastavky), k cemu potrebujete navigaci?

Naplánujte si trasu Dvořisko - Ostrava. Pokud mám nastaveno pro rychlou trasu typ silnic 0-8, tak trasa je vypočtena přes střed Olomouce a dál přes Fulnek. Celková délka 204 km a čas 3h 11min. Jenže já chci jet po obchvatu kolem Olomouce, tam bývám rychlejší a dále chci jet přes Hranice, protože i zde bývám rychlejší , než přes Fulnek, (někdy to může dělat i 25 min.) Tato trasa, kde zadám tedy 2 průjezdní body má délku 214 km a čas je vypočítán rovněž na 3h 11min.
Teď logicky otázka proč používám navigaci, když tuto trasu znám, a potřebuji navigvat jenom po Ostravě.
1) nemusím plánovat trasu za jízdy těsně před Ostravou, protože jsem to udělal před vyjetím na trasu a v té Ostravě tu navigci fakt většinou potřebuji.
2) pokud musím sjet z trasy (havárie atd) a cesta není značená jako objížďka, tak DNVX mne protáhne jinou cestou. Naposledy mne takto protáhl Hranicema, protože na průjezdu byla havárie, a ve městě byly objížďky, které moc značené nebyly. S DNVX jsem projel OK a ještě za mnou jelo asi dalších 5 aut, protože jsem asi budil dojmem, že to tam znám do poslední uličky. Havárii jsem se samozřejmě vyhnul.
Yankee.106 (231)|1.10.2005 13:48
[QUOTE="Telematix Software"]To Peta a Yankee106: Mate nejak nastaveni omezeni silnic v trasach?[/QUOTE]
Ano, "Rychlá trasa: od-0 do-4" a "Krátká trasa: od-0 do-8".

Jo a s verzí 1.2 a cca 43MB paměti po SR mi DNVX zatím:!: ani jednou nespadl při navigaci. Nicméně nemožnost naostro "Navigovat rychlou trasou" u me stále trvá. DNVX naprosto vždy skončí a zůstane jen zapnuté BT. Pokud to samé zvolím při simulaci, "navigace" se spustí. Nevím, kde dělám problém či kde jej hledat. Možná je to nějakou blbou GPSkou.
Telematix Software (289)|1.10.2005 13:51
[QUOTE="Yankee.106"][QUOTE="Telematix Software"]To Peta a Yankee106: Mate nejak nastaveni omezeni silnic v trasach?[/QUOTE]
Ano, "Rychlá trasa: od-0 do-4" a "Krátká trasa: od-0 do-8".

Jo a s verzí 1.2 a cca 43MB paměti po SR mi DNVX zatím:!: ani jednou nespadl při navigaci. Nicméně nemožnost naostro "Navigovat rychlou trasou" u me stále trvá. DNVX naprosto vždy skončí a zůstane jen zapnuté BT. Pokud to samé zvolím při simulaci, "navigace" se spustí. Nevím, kde dělám problém či kde jej hledat. Možná je to nějakou blbou GPSkou.[/QUOTE]
Na GPS nezalezi. Zkuste dat pro rychlou taky 0-8. Dynavix by ve verzi 1.2 mel spravne hledat rychle trasy (kudy by jste je cekal) a netahat Vas po polich (kde to zdrovna neni chyba v mapach). Zkuste to a dejte vedet, zda se Vam uz dari a zda trasy jsou OK.
Ostatne 0-4 je strasne prisne omezeni - tim uz se vyhybate zbytecne i hodne velkym silnicim. Nutite tim program prohledat celou republiku (Evropu) po silnicich zhruba II. tridy, zda se po nich neda dojet na Vami urcene misto - driv nez smi pouzit prvni silnici III. a nizsi tridy, musi zkusit vsechny II. a vyssi tridy silnic. Zkuste tedy tech 8 a kdyby jste nebyl spokojeny, zkuste 7 nebo max. 6.
Ja jsem s nastavenim 0-8 v 99% spokojeny (mam taky 4700) a jel jsem rychlou trasu Praha-Budapest-Balaton (skoda ze silnic u Balatonu v teto mape moc neni) a pak druhou zpatky (uz ne pres Budapetst) a program cestu v obou pripdech nasel a provedl me po ni... (1x program neprezil vypnuti a zapnuti PDA, jinak OK)
Peta_ce4you (314)|1.10.2005 14:02
[QUOTE="Telematix Software"]Na GPS nezalezi. Zkuste dat pro rychlou taky 0-8. Dynavix by ve verzi 1.2 mel spravne heldat rychle trasy (kudy by jste je cekal) a netahat Vas po polich (kde to neni chyba v mapach). Zkuste to a dejte vedet, zda se Vam uz dari a zda trasy jsou OK.[/QUOTE]

ja nemam v nastaveni zadne omezeni - me to nevypne BT, ale cely dynavix...
Yankee.106 (231)|1.10.2005 20:59
[QUOTE="Telematix Software"]Na GPS nezalezi. Zkuste dat pro rychlou taky 0-8.[/QUOTE]- ano to pomohlo, děkuji za radu, budu tedy asi používat jen volbu OD, když nebudu chtít jet po placené dálnici či Rce. Nicméně si myslím, že by to DNVX asi úplně zabalit neměl.

Pak bych měl několik připomínek:
1. uložení bodů na trase je bezva, ale přeci jen bych bral i uložení celé trasy. Tedy START, PRŮJEZD, CÍL. A proč? Trasu si připravím den předem a druhý den dám jen načíst danou trasu, či pokud se ukládá někam "čitelně", pošlu ji e-holubem člověku, který ji potřebuje projet :cool:
2. jak si při simulaci "otočím auto" :?: DNVX si "pamatuje" poslední polohu a to včetně toho jak jsem přijel a proto při simulaci "vždy jedu na nejbližší křižovatku" pro: Pokud možno, tak se otočte ;-)
3. posun mapy. To mi dělá obrovské problémy :evil: pokud se dostanu s navigací do oblasti fčních tlačítek "+", "-" apod. bere to nejen posun mapy, ale i tato fční tlačítka. Bral bych posun like PKiM :( Tedy, ťápnu, držím, sunu stylus.

Jinak s DNVX naprostá pohoda v řízení. Nedávno jsem dojel na hlasovou navigaci až do cíle :D Bez čumění do e-mapy a předešlé "konzultace" s papírovou.
Pavel Stejskal (155)|1.10.2005 21:47
2 Yankee.106
zdravím Tě, přiznám se, že jsem trochu nepochopil Tvůj bod č.1 - ukládání tras.
Já v pohodě ukládám trasy v podobě průjezdní body a cíl. Že se nezadává start je pro mne velká výhoda. Ráno před výjezdem na SC načtu uloženou trasu, kterou jsem si připravil třeba večer, a start trasy mne začne tam, kde zapnu GPS (v mém případě většinou když vyjíždím z domu, nebo o 7km dále z práce) Výhoda je v tom, že nemusíš ukládat stejnou trasu několikrát a to podle toho kolik máš možných startů. Jediná moje připomínka je, že chybí tlačítko pro kompletní otočení trasy. Ale možná někdy..., kdo ví...
Telematix Software (289)|1.10.2005 22:28
[QUOTE="Yankee.106"] ano to pomohlo, děkuji za radu, budu tedy asi používat jen volbu OD, když nebudu chtít jet po placené dálnici či Rce. Nicméně si myslím, že by to DNVX asi úplně zabalit neměl.[/QUOTE] No, on to pri rozumnych omezenich treba 7 vetsinou nezabali a na jinych zarizenich nez hx4700 to byva lepsi. Treba se to priste zase zlepsi :)
[QUOTE="Yankee.106"]Pak bych měl několik připomínek:
1. uložení bodů na trase je bezva, ale přeci jen bych bral i uložení celé trasy. Tedy START, PRŮJEZD, CÍL. A proč? Trasu si připravím den předem a druhý den dám jen načíst danou trasu, či pokud se ukládá někam "čitelně", pošlu ji e-holubem člověku, který ji potřebuje projet :cool: [/QUOTE]
hm. jak pise Pavel Stejskal, pirjde mi to taky smysuplnejsi takto. Pripravujeme cosi jineho noveho - uvidime, jak Vam to bude vyhovovat... Otoceni trasy je zamjiavejsi namet a mam pocit, ze uz je v senzamu vylepseni delsi dobu (ale je uz poradne dlouhy)
[QUOTE="Yankee.106"]2. jak si při simulaci "otočím auto" :?: DNVX si "pamatuje" poslední polohu a to včetně toho jak jsem přijel a proto při simulaci "vždy jedu na nejbližší křižovatku" pro: Pokud možno, tak se otočte ;-)[/QUOTE]
Nejsem si jisty, zda to taky neni debug featura a nemam ted PDA, abych to overil, ale mam pocit, ze se da na klavesu nastavit otoceni auta v simulaci. Pokud ne, je to debug a zkusime to pridat.
[QUOTE="Yankee.106"]3. posun mapy. To mi dělá obrovské problémy :evil: pokud se dostanu s navigací do oblasti fčních tlačítek "+", "-" apod. bere to nejen posun mapy, ale i tato fční tlačítka. Bral bych posun like PKiM :( Tedy, ťápnu, držím, sunu stylus.[/QUOTE]
Uz se na tom pracuje. Verze 1.3 nebo 1.4 by to mela vyresit.
[QUOTE="Yankee.106"]Jinak s DNVX naprostá pohoda v řízení. Nedávno jsem dojel na hlasovou navigaci až do cíle :D Bez čumění do e-mapy a předešlé "konzultace" s papírovou.[/QUOTE]
Hura. Vzdycky jsem rikal, ze se to jednou nekomu povede :D
Pavel Stejskal (155)|1.10.2005 22:51
[QUOTE="Telematix Software"]
[QUOTE="Yankee.106"]3. posun mapy. To mi dělá obrovské problémy :evil: pokud se dostanu s navigací do oblasti fčních tlačítek "+", "-" apod. bere to nejen posun mapy, ale i tato fční tlačítka. Bral bych posun like PKiM :( Tedy, ťápnu, držím, sunu stylus.[/QUOTE]
Uz se na tom pracuje. Verze 1.3 nebo 1.4 by to mela vyresit.[/QUOTE]

Dobrá zpráva, upřímně, taky mne to vadí.
kopacek (466)|2.10.2005 00:13
A ještě bych se moc, moc přimlouval za zkulturnění práce s body zájmu, tak jak je to zvykem u konkurenčních softů: možnost kategorizace (soukromé, firemní,..), grafická ikona, poznámka, import, export (při přechodu z hx4700 na Looxe mně těžce trápilo opětovné zadávání desítek bodů zájmu do stejného programu), možnost vyhledávání, třídění nejen podle názvu ale i podle toho, jak jsou vzdáleny od aktuální pozice (např. potřebuji najít nejbližší benzínovou stanici, parkoviště,...).
kopacek (466)|2.10.2005 00:25
Pokud se změní způsob posunu mapy (kéž by už ve verzi 1.3!) tak bych velmi uvítal, kdyby se po dotknutí stylusem v místě ulice objevil její název, stejně jako informace o bodu zájmu po klepnutí na něj. - Nyní se při větším měřítku přestanou zobrazovat všechny textové informace a je tak značně těžká orientace v mapě.
Jak jste spokojeni s tlačítkem + a - pro práci s měřítkem? Já osobně bych preferoval tlačítko, po jehož stisknutí by vyjel seznam dostupných měřítek a stiskem konkrétního měřítka by se zobrazilo. Dalo by se tak podstatně rychleji měnit měřítko mapy.
Telematix Software (289)|2.10.2005 00:33
[QUOTE="kopacek"]A ještě bych se moc, moc přimlouval za zkulturnění práce s body zájmu, tak jak je to zvykem u konkurenčních softů: možnost kategorizace (soukromé, firemní,..), grafická ikona, poznámka, import, export (při přechodu z hx4700 na Looxe mně těžce trápilo opětovné zadávání desítek bodů zájmu do stejného programu), možnost vyhledávání, třídění nejen podle názvu ale i podle toho, jak jsou vzdáleny od aktuální pozice (např. potřebuji najít nejbližší benzínovou stanici, parkoviště,...).[/QUOTE]
no, na tom se prave taky pracuje - to je to, kdyz jsem rikal, ze chystame neco noveho - presna podoba jeste neni - mozna to bude hodne zajimave.
Hledani nejblizsi pumpy apod. uz ale v Dynavixu je - pokud mate pozici (v simulaci nebo z GPS), tak se pri hledani POI objevi zatrhavatko "radit podle vzdalenosti" - muzte k tomu pripsat treba shell a mate je serazene podle vzdalenosti :)
Telematix Software (289)|2.10.2005 00:34
[QUOTE="kopacek"]Pokud se změní způsob posunu mapy (kéž by už ve verzi 1.3!) tak bych velmi uvítal, kdyby se po dotknutí stylusem v místě ulice objevil její název, stejně jako informace o bodu zájmu po klepnutí na něj. - Nyní se při větším měřítku přestanou zobrazovat všechny textové informace a je tak značně těžká orientace v mapě.
Jak jste spokojeni s tlačítkem + a - pro práci s měřítkem? Já osobně bych preferoval tlačítko, po jehož stisknutí by vyjel seznam dostupných měřítek a stiskem konkrétního měřítka by se zobrazilo. Dalo by se tak podstatně rychleji měnit měřítko mapy.[/QUOTE]
Ale v aute by to nebylo bezpecne. Jinak k praci z mapou: presne tak by to melo byt (tukani na objekty atd. - je to podsatatne sirsi uprava)
kopacek (466)|2.10.2005 01:07
[QUOTE="Telematix Software"]Ale v aute by to nebylo bezpecne...[/QUOTE]
No, to je prave ono, ja to za jizdy povazuji za tolik nebezpecne, ze jezdim vyhradne se zapnutym automatickym meritkem (a jsem s nim velmi spokojeny). Pro strycka prihodu mam radeji tlacitka + a - prirazena na kurzorove klavesy PDA, opet mi to pripadne bezpecnejsi, nez hledat + a - na displeji, navic bych nechtel mit displej upatlany od prstu, takze bych hledal stylus a prusvih je na spadnuti... Takze pro mne osobne jsou + a - minus na displeji behem navigace zbytecna a pri praci s mapou jsou znacne "pomala".
Ale rozhodne se tesim na novinky, ktere (jak tusim z Vasich odpovedi) budou velmi prijemne ;-)
Yankee.106 (231)|2.10.2005 08:30
[QUOTE="Telematix Software"]No, on to pri rozumnych omezenich treba 7 vetsinou nezabali a na jinych zarizenich nez hx4700 to byva lepsi. Treba se to priste zase zlepsi :)[/QUOTE]
Bohužel tento problém vyřeším jinak. Koupím si LOOXe720

[QUOTE="Telematix Software"]hm. jak pise Pavel Stejskal, pirjde mi to taky smysuplnejsi takto. Pripravujeme cosi jineho noveho - uvidime, jak Vam to bude vyhovovat... Otoceni trasy je zamjiavejsi namet a mam pocit, ze uz je v senzamu vylepseni delsi dobu (ale je uz poradne dlouhy)[/QUOTE]
Prostě zlozvyk z PK. Ale stejně mi to nepřipadá špatné, prostě si cestu načtu do jiného DNVX (jak jsem psal, pošlu jej kolegovi, který ke mě jede a potřebuje se někde zastavit, třeba).

[QUOTE="Telematix Software"]Uz se na tom pracuje. Verze 1.3 nebo 1.4 by to mela vyresit.[/QUOTE]Už se těším na další apgrejd ;)
Džanek (194)|2.10.2005 08:44
Moc by mě potišilo v dalším upgrade vlastní vytváření kategorii bodů zájmu. Zatim mi to tato funkce dost chybí :(
Peta_ce4you (314)|2.10.2005 11:04
Jeste bych mel jeden namet nemohlo by v itinerari uvedeno i mesto?? (ulice ci jen cislo cesty jsou celkem nanic)

s tim souvisi ze by bylo dobre kdyby bylo mesto ci vesnice kterym jedu uvedena i v liste pri navigaci, pocket kim mel take dobrou funkci ze rikal nazev a vzdalenost do dalsi obce... take velmi dobre...
Pavel Stejskal (155)|2.10.2005 12:49
2 Peta
ano naprosto s názorem na absenci názvu města v itineráři souhlasím, totéž mne napadlo vůbec při mém prvním otevření této funkce, ale zatím jsem to jako připomínku nepsal, protože si myslím, že v mém osobním žebříčku je tato připomínka opravdu někde u konce.
Telematix Software (289)|2.10.2005 12:51
Take uz se chysta :)
Pavel Stejskal (155)|2.10.2005 14:50
2 Telematix
koukám, že už Vás asi málo čím zaskočíme ;), ale stále více překvapujete (příjemně) Vy nás :yes: a je to dobře.
beecher (9270)|2.10.2005 15:45
[QUOTE="Telematix Software"]Take uz se chysta :)[/QUOTE]Nebude jednodussi vydat nejaky roadmap, co mate naplanovano a v ktere verzi to prijde?
Telematix Software (289)|2.10.2005 19:41
[QUOTE="beecher"][QUOTE="Telematix Software"]Take uz se chysta :)[/QUOTE]Nebude jednodussi vydat nejaky roadmap, co mate naplanovano a v ktere verzi to prijde?[/QUOTE]
Dela se prilis veci paralelne a neda se dopredu presne rict, co ktera verze prinese (napr. ted se z velkych veci dela: mapa Evropy - zahrnuje zmenosvani map a zrychlovani vypoctu, pouzivani dynamickych dat o dporave v CR, posun mapy, 3D, kompletni ovladani prstem, prace s uzivatelskymi cili atd.).
Peta_ce4you (314)|2.10.2005 20:44
[QUOTE="Telematix Software"]Dela se prilis veci paralelne a neda se dopredu presne rict, co ktera verze prinese (napr. ted se z velkych veci dela: mapa Evropy - zahrnuje zmenosvani map a zrychlovani vypoctu, pouzivani dynamickych dat o dporave v CR, posun mapy, 3D, kompletni ovladani prstem, prace s uzivatelskymi cili atd.). [/QUOTE]

A to bude kdy, doufam ze to stihnete na Vanoce.:) Mam tam nejake cesty a nerad bych bloudil :D