Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti

petr22_ce4you (454)|23.5.2005 07:59
Takze jsem zkousel navigaci na turisticke mape a funguje to naprosto suprove. Jsou tam vsechny ulicky ve vesnickach, polni cesty, tusristicke znacky a vsecko okolo. Navigacni body jsou udelane evidentne jako GPS souradnice, tudiz lze navigovat na kazde mape.

Turisticka mapa pouzita pro navigaci v aute zatim ma jen par chybek:

1. mapa se automaticky neprepne pri prechodu do jineho regionu - jede se po bile plose.
2. mapy na sebe nenavazuji - pri vylete na Lovos nebo Skryjska jezirka problem, protoze treba na Lovos vede cesta okolo kopce a pri kazdem obejiti dokola se musi 2x prepnout mapa, kazda z map proste vedle sebe zobrazuje bilou plochu i kdyz je druha mapa nainstalovana


A jeste me neco napada - bylo by dobre rozlisisovat vyjeti z trasy umyslne a ztratou signalu. Pokud nema GPS chvili signal, vyleti ukazatel z trati, zarve "jedete mimo zvolenou trasu" a zacne prepocitavat trasu. Ale pri ztrate signalu by to nemelo rvat nic o tom ze jedu spatne, protoze to silene mate a musim zjistovat co se to deje.
roadmonster (37)|23.5.2005 10:04
[QUOTE="Jarouš"]Červená barva šipky je u SmartMaps podle mne absolutně nevhodná a pokud mne paměť neklame, bylo na to již někde poukázáno. Pokud mám nastavené podrobnější měřítko mapy a jedu po silnici I. třídy, tzn. po červeně značené silnici, tak šipka není skoro vůbec vidět...[/QUOTE]

Já s tím problém nemám... U SM (pokud naviguju), si stejně dám GPS position lock, abych nevyjel z mapy a pak taky vím, že jsem vždycky uprostřed...

PS: Zkusil sis dát "velkou" navigační šipku? Dělá se to někde v nastavení - sice je taky červená, ale se silnicí I. třídy už by Ti splynout neměla.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|23.5.2005 11:01
[QUOTE="roadmonster"]PS: Zkusil sis dát "velkou" navigační šipku? Dělá se to někde v nastavení - sice je taky červená, ale se silnicí I. třídy už by Ti splynout neměla.[/QUOTE]
Ale jistě, tu velkou šipku používám, zrovna včera jsem drandil Pha/Bruntál/Pha a pokud nepoužiji maximální zvětšení mapy (tzn. aktivní zatržítko "Změna rozlišení"), tak je šipka i v červeném provedení poměrně zřetelná... ale pokud mám nastavené pro určitý úsek maximální zvětšení a dostanu se do místa křížení více pruhů silnic červeně značených, tak je nezřetelná... otestuj např. nějaký výjezd z Prahy u Barrandovského mostu (4 pruhy do města, 4 pruhy z města, křížení Strakonická/Plzeň/Jižní spojka atd.), tak tam prostě při jízdě nemám čas šipku vyhledávat a možná by jiná barva, než červená, byla výhodnější, škoda, že není možné vybrat si barvu z více variant...
roadmonster (37)|23.5.2005 11:57
to Jarouš: Ono by stačilo ji zarámovat třeba bílým polem (jako Route66), ale jak jsem už psal - zatím jsem s tím nikdy problém neměl...
Kromě toho bych se u SM před vážnou reorganizací voleb možná trochu bránil přidáváním dalších fcí do nastavení - protože SM vlastně žádné nastavení nemá a něco se dělá pod GPS, něco jiného pod Mapou a cestami, něco jiného zase ve volbách...
ipf (2136)|23.5.2005 15:03
[QUOTE="petr22"]...A jeste me neco napada... Pokud nema GPS chvili signal, vyleti ukazatel z trati, zarve "jedete mimo zvolenou trasu" a zacne prepocitavat trasu. Ale pri ztrate signalu by to nemelo rvat nic o tom ze jedu spatne, protoze to silene mate a musim zjistovat co se to deje.
[/QUOTE]

Právě jsem se vrátil z Monaca a kromě fajn zážitků z GP mám ještě jeden s TomTomNavigátorem. Dálnice Itálií (obzvlášť Riviéra) vede stylem: tunel - most - tunel - most - tunel- most... a tunelů jsou desítky a některé dlouhé i několik stovek metrů. TomTom v případě zajetí do tunelu (a ztráty signálu) pokračuje "navigační šipkou" po silnici rychlostí, jaká byla při vjezdu do tunelu (čili žádné přepočítávání trasy) a po výjezdu provede opravu podle skutečného stavu. Je to perfektní řešení, které doporučuji do SmartMps.
petr22_ce4you (454)|23.5.2005 15:10
To se prave deje - jede to rovne do lesa a za chvili zarve "jedete mimo zvolenou trasu". Jenze to je spatne - je to straslive matouci, protoze nerozlisuje to ze skutecne jedu jinudy a ze ztratil signal

Kdyz jedu kde to neznam, a zacne to rvat ze jedu spatne - tak se napred leknu, a pak teprve zacnu koukat co se deje

Proste pri ztrate signalu a vyjeti sipky z drahy by to nemelo rvat ze jedu spatne. Idealni by bylo, kdyby to chvili automaticky pokracovalo PO TRASE, a ne nahodne nekam rovne do lesa.
Kocir (836)|23.5.2005 15:20
Na to je uplne jednoduche a trivialni reseni.

V pripade, ztraty signalu:
- vzit posledni rychlost (mozna i prumernou za poslednich x metru) a tuto rychlost predpokladat, ze v ni pokracuje vozidlo

- vzit v potaz smer auta a silnice

- vzit v potaz pripadnou odbocku.

Pak SW bude schopen simulovat cestu na zaklade poslednich udaju (smer, silnice) a posouvat sipku po trase po ktere se predpoklada ze se pojede.
Suri_ce4you (117)|26.5.2005 12:52
Tak jsem si tuhle srandu taky koupil :-) První dojmy jsou celkem dobré...
K hlasové navigaci bych ale dotaz měl: Mám nastaveno nehlásit čísla komunikací ani typy křiovatek a vždy to řekne "....za 200 m křižovatka, jeďte přímo, pokračujte po silnici první třídy...." Nešlo by to zkrátit jen na "....za 200 m křižovatka, jeďte přímo...." ???? To pokračujte po silnici první třídy je fakt děsný. Samo myslím volitelně, někomu se to třeba líbí nebo hodí.

Vladimír Synek (14)|26.5.2005 20:58
[QUOTE] první třídy...." Nešlo by to zkrátit jen na "....za 200 m křižovatka, jeďte přímo...." ???? To pokračujte po silnici první třídy je fakt děsný. Samo myslím volitelně, někomu se to třeba líbí nebo hodí.

[/QUOTE]

MENU Volby-Navigace a v záložce Obecné zaškrtnout "Zjednodušená navigace"

Vláďa
Suri_ce4you (117)|28.5.2005 12:18
To mám zaškrtnutý..... vynechá to hlášení u každé křižovatky nebo exitu, ale jakmile to promluví, tak to řekne. Ale mě by se líbilo, kdyby, a to i v podrobné hlasové navigaci, byly ty řeči kradší. Prostě křižovatka, jeď rovně, doprava apod. Proč ještě doplní pokračujte po silnici první třídy. Strašný.... a to ta ženská ještě zvedne na poslední slabice intonaci, jakoby se mě ptala... :-)
roadmonster (37)|1.6.2005 11:34
[QUOTE="Kocir"]
- vzit v potaz pripadnou odbocku.

Pak SW bude schopen simulovat cestu na zaklade poslednich udaju (smer, silnice) a posouvat sipku po trase po ktere se predpoklada ze se pojede.
[/QUOTE]

Tady bych se tvůrců zastal - už takhle to není jednoduché - má se to ještě dál zesložiťovat odbočkama??
A kromě toho mi přijde "předpokládání trasy" jako velice riskantní záležitost - to ať raději hlásí planý poplach. Něco jiného je samozřejmě simulace pokračování trasy "přímo rovně" při výpadku všech satelitů najednou.

A ještě poznámka to kjicha a kolektiv ;-)
SM přidáváním nových a nových fcí přestávají být přehledné. Nedělat s nimi od listopadu, asi bych už potřeboval manuál. Pokud se tam má přidat ještě slibované nastavování průmerných rychlostí (třeba i včetně mnou navržené fce "nahraj průměry"), tak bude zmatek ještě větší. Co takhle nastavovacím formulářům vyhradit nějaké spec. menu a nerozhazovat je tematicky do již existujících?

Někdo tu hlásil chyby odboček. POI mají (bohužel) podobné problémy:
- POI (zejm. pumpy) jsou situovány jinde, než SM uvádí. Např. Aral na 5.května je umístěn na fotbalové hřiště (místo přímo na magistrálu) a naviguje to tím pádem úplně jinam!

A ještě poslední, co by se mi líbilo:
- zobrazení POI neumožňuje více druhů najednou (např. hrady, zříceniny a zámky)
petr22_ce4you (454)|1.6.2005 11:47
Plany poplach je uplne nejhorsi moznost

Protoze pokud zacne rvat ze jedu spatne i v pripade ze jedu dobre, tak je to chyba navigace. Ze jedu spatne ma pravo hlasit jen v jedinem pripade - kdy se pozice ze satelitu odlisuje od trasy.

Pri vypadku signalu ma maximalne vydat nejaky zvuk zcela odlisny od vseho ostatniho a pekne pokracovat automaticky po trase.
Ivanm_ce4you (466)|3.6.2005 08:43
Pred koupi: rozhoduji se mezi Navigator Praha a CR. Jak moc pouzitelna po prakticke strance je ta navigace v Praze? Odpovidaji ty navrzene trasy trochu realite kazdodenniho provozu? Vim, ze ta cena neni moc rozdilna /v kompletu/, ale tohle by me zajimalo.
diky
ipf (2136)|3.6.2005 09:30
[QUOTE="Ivanm"].. Jak moc pouzitelna po prakticke strance je ta navigace v Praze? Odpovidaji ty navrzene trasy trochu realite kazdodenniho provozu?...[/QUOTE]

Co je to realita provozu? Navigátor prostě nevidí zácpy a není ochoten riskovat. Např. z Holešovic (Argentinské ulice) na Floru se dá jet přes Ohradu, jenže většinou rychlejší je přeskákat to po magistrále, která je sice plná, ale podstatně rychlejší. Navíc, momentálně se přemosťují Švábky, takže tam dost vyhniješ. Tak si vyber. Pro neznalého Prahy je SmartMaps vynikající, pro znalce provozu a dopravy je spíš pro nalezení trasy do míst, kam ještě nejel.
jan.honek (65)|3.6.2005 09:36
tak tak, svatá pravda:D :D
v centru je to v dnešní době spíš o intuici a na to žádná navigace nepomůže....
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|3.6.2005 09:53
jj, jak píše IPF, o realitě provozu musíš mít své informace, tzn. při plánovaní trasy musíš zadat vlastní body zájmu, které se vyhnou známým ucpávkám, ale stejně od toho nečekej, že pojedeš od čísla k číslu, naviguje to tzv. "od křižovatky ke křižovatce" a klidně se může stát, že od cílové křižovatky to je ke skutečnému cíli ještě pěkný kus, na kterém v jednosměrkách zakufruješ... ale jezdit se podle toho dá docela spolehlivě, pouze jednou mne to zavedlo do ulice, která byla pro normální provoz uzavřena bloky betonu, i když mapa to má jako průjezdnou ulici...
Ivanm_ce4you (466)|3.6.2005 13:56
Je mi jasne, ze aktualni situaci to asi nezvladne. Dobre by bylo moci zadat dlouhodobejsi body, kudy se neda jezdit /opravy.../. Ale č.p. to nezna ani orientacne? pokud to dela alespon k nejblizsi krizovatce, to by slo. Takova Vinohradska se asi jinak pouzit neda. Takze jestli to chapu, tak ČR navigator v pohode, Praha podminene. To jsem cekal.

diky
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|3.6.2005 18:30
No, delší ulice mají uvedená i nějaká ta čísla, např. Vinohradská je tam 5x (např.Vinohradská 11,6), koukal jsem i na další dlouhé ulice... Vídeňská i Jeremiášova opět děleny na 5 úseků... prostě te to navede do té dlouhé ulice a tam musíš příslušné číslo dohledat, ono je to stejně často problematické, čísla nejdou vždy vzestupnou řadou ...
Ivanm_ce4you (466)|7.6.2005 20:29
Chtel bych vedet, jestli se nejak lisi Navigacni data podle toho, jestli mam navigator CR, nebo treba Praha. Konkretne, jestli kazdy ma v samoobsluze:
02.06.2005 Update dat pro vyhledavání cest 7.92 MB , nebo je to jine, podle zakoupene verze.
PLANstudio (171)|7.6.2005 20:54
[QUOTE="Ivanm"]Chtel bych vedet, jestli se nejak lisi Navigacni data podle toho, jestli mam navigator CR, nebo treba Praha. Konkretne, jestli kazdy ma v samoobsluze:
02.06.2005 Update dat pro vyhledavání cest 7.92 MB , nebo je to jine, podle zakoupene verze.
[/QUOTE]

Data jsou jen jedny, v Samoobsluze se nabízí pro všechny tentýž soubor.
Tzn. samostatná navigační Praha není, jen celá ČR.
petr22_ce4you (454)|7.6.2005 22:12
Data jsou jedny

proto funguje navigace na jakekoliv mape - Evropa, CR, Praha, turisticke, zadna mapa........
Ivanm_ce4you (466)|7.6.2005 23:14
Aha, trochu jsem si myslel, ze treba Navigator Praha na tom bude trochu lepe. Malinko by to chtelo- ted myslim v Praze- zahustit.
Jinak se mi to trochu opozduje. Nevim, jestli treba BT GPS jsou na tom lepe, ale moje dratova...
Dobre to pracuje tak do 40 km/h, v 60 uz je to znat, na dalnici pri vyjezdu me to upozorni zhruba ve chvili, kdy uz davno mam byt v odbocovacim pruhu a vlevo uz mam plnou caru. A udaj o rychlosti je pozadu tak asi 3 vteriny.

Ale celkove spokojenost, opravdu se tak 90% casu da ridit jen dle ucha. :-)
Jeste napisu, co by se me libilo, kdyby se dalo konfigurovat.
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 00:09
Takze tady jsou moje postrehy. Nejsou serazene podle dulezitosti.

**Hodilo by se rychle tlacitko na display na zobrazeni itinerare a bylo by dobre, kdyby se dala aktualni pozice poznat i v itinerari -nebo alespon jiz projeta trasa.

**ta modra sipka se vzdalenosti na konci navigace obcas uplne prekryje mapovy podklad, stacila by asi i silnejsi cara, s uzivatelsky definovatelnou barvou.

**celkove by bylo dobre, kdybych si mohl nadefinovat i jine barvy. Zejmena u pozicni sipky, jak zde nekolikrat zaznelo, by to chtelo i jine, nez cerne oramovani a i zakladni barvu.

**nocni rezim barev

**na dalnici /vlivem vysoke rychlosti/ je navigace zpozdena, i kdyz je upozorneni nastavano pomoci casu. mozna by program mohl lepe zohlednit vyssi rychlost.

**zobrazovat/volitelne/ zbyvajici km/cas do konce trasy pri stavajici trase. Km jsou asi schudnejsi.

**pokud se vyskytne pri jizde nejake okno s oznamenim programu -treba dotaz na prepocitavani trasy- tlacitko ANO/NE je prilis male pro stisk prstem.

**moznost uzivatelsky zvolit/vypnout casti hlasove navigace, konkretne myslim treba, ze mam jet primo. Je tam zjednodusena nav. ale stejne bych si to chtel lepe nastavit.

**pokud bych vypnul hlasovou navigaci, zobrazovana sipka -> , <- je neprilis zretelna. Neco vyraznejsiho primo v mape /volitelne/ by se hodilo.

**intonace hlasu, pokud nechci cisla silnic je NEPRIJEMNA

**na virtualni tlacitka by se asi dalo ulozit vice fci, treba ZAP/VYP hlasova navigace.

**moznost uzivatelsky ovlivnit nastaveni pro hledani trasy, hl u Ekonomicka. Ty ostatni 2 jsou jasne. I kdyz:

Pro trasu v Praze Cerny most -centrum /treba Parizska/ je rychla i ekonom. trasa zvolena pres Kbelskou, Libereckou a Argentinskou, pouze pro kratkou je to pres Harfu. Mam pocit, ze nastavena rychlost v Praze na okruhu je prehnane vysoka

To je vse. Spoustu veci bych si chtel nastavit sam, neco by asi nebylo tak slozite.

Ale jeste jednou musim zduraznit, ze verze navigator se mi VELMI LIBI a vrele doporucuji ke koupi. Za tu cenu je to opravdu skoro pro kazdeho.
ipf (2136)|8.6.2005 00:37
[QUOTE="Ivanm"]... na dalnici pri vyjezdu me to upozorni zhruba ve chvili, kdy uz davno mam byt v odbocovacim pruhu ....[/QUOTE]

Doporučoval bych, aby po vzoru T-T-N byla na displeji vidět příští významná změna směru (tj. odbočení z hlavní silnice, sjetí z dálnice, atd) spolu s grafickým uvedením směru změny (šipka doleva, doprava, výjezd vlevo...) a vzdáleností k této změně.
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 08:43
mam pocit, ze pokud byla zapnuta zjednodusena navigace, ignorovalo to minim. 1 starsi kruhovy objezd . Smer byl sice relativne primy, ale to u kruhace moc neplati-tenhle mel myslim 5 vyjezdu a mel 2 jizdni pruhy- v Koline na Prahu? Takze vetsi graf. symbol na display by byl mily. Pokud by i v nem byly zakreslena cesta, bylo by to jeste lepsi.
Moc nevim, jak se berou ty navigacni body. Pri navigaci to asi hlasi kazdy bod, pres ktery se jede, ale jak je to u Zjednodusene? Pokud je zmena vetsi, nez x stupnu?
Mozna spatne hledam, ale v napovede jsem nenasel vic veci. Napr.: navigace na prujezdni body, rozdil mezi NAV a zjednodus. NAV.

A napoveda primo z programu mi nejede. Bud otevru html v adresari, nebo ctu pdf., ale prijdou mi trochu obecne.
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 10:34
A jeden dotaz: pokud mate nainstalovany vsechny UPDATEs, jakou verzi se vam navigator hlasi? Me 2.3.4, i kdyz by to melo byt uz 2.3.5
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|8.6.2005 11:44
Předchozí i dnes instalovaná aktualizace hlásí verzi 2.2.6 :D... co dělám blbě, když mám aktualizace instalované, tzn. že správná instalovaná verze má mít označení 2.3.5??? ... na Aponii je i první info o připravované mapě Středojižní Evropa, nebudu psát, co a za kolik, přečtěte si sami ...

petr22_ce4you (454)|8.6.2005 12:05
Musis instalovat databazi cest i aktualizaci programu

ten 10 MB soubor aktualizuje jen navigaci, ne program
Ronin (45)|8.6.2005 12:11
Já mám po nahrátí všech updatů verzi 2.3.5
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 12:14
pro poradek:
nejdulezitejsi jsou asi:
Update SmartMaps Navigator - verze 2.3.5 2.33 MB
a uplne novy -dnesni:
Update dat pro vyhledavání cest 9.52 MB.

Me zase to ukazuje 2.3.4 Snad se to nemusi odinstal a instal...

Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 12:29
bylo by take dobre, aby byla lepsi kontrola nad akutualnosti nainstalovanych updatu. Volby-o aplikaci a tam verze mapy, nav. dat.
POI nejsou tak problematicke.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|8.6.2005 12:57
[QUOTE="petr22"]Musis instalovat databazi cest i aktualizaci programu

ten 10 MB soubor aktualizuje jen navigaci, ne program[/QUOTE]
Jo, to jsem dělal, ale na základě tvé odpovědi jsem se zamyslel a zjistil jsem, že jsem blb, neboť program mám instalovaný v paměti a vše ostatní na kartě... no a všechny aktualizace (NAV, body zájmu apod.) jsem ze zvyku šoupal jen na kartu, včetně aktualizace programu :sarcastic:, jak píšu, blb no... napraveno a aktualizace programu provedena v paměti a již to píše verze 2.3.5... díky za nakopnutí správným směrem...
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 13:19
Ja to taky cpu do RAM a mam : 2.3.4
Tak to bakapnu a jde se na to znovu od zacatku.
ipf (2136)|8.6.2005 14:02
Ten samý problém, vzpomenout si, co jsem cpal do RAM a co na kartu.
Takže dotaz pro tvůrce:
Byl by veliký problém, aby si instalátor sám zjistil, kde je co naskládané a rovnou tyto cesty nabídl? A kdyby se programátor přes léto nudil :D , mohl by instalátor nabídnout změnu úložiště ;) ?
Díky.
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 14:11
Mam intenzivni pocit, ze ty updaty stejne nejsou inkrementalni,nebo snad ano? Proc se tedy nepouzije automaticky posledni nainstalovany? Nebo at to tedy ukaze, kde to predchozi bydli. pokud to nainstaluji jinam, vetsinou si tu duplicitu /ale starsi/ v pohode smaznu sam.
Pripadne, at se da nejak zjistit verze z nazvu nainstalovaneho souboru.

Myslim, ze programator/ři/ky , maji asi docela rusno. :-)
Jan Hendrych (8)|8.6.2005 21:59
No mam SmartMaps cca 2 tydny vcelku jsem snim spokojeny jenom se chci zeptat asi nejlepe tvurcu? Neslo by dodelat na fullscreen jeste jeden udaj (vedle rychlost atd-) udaj jak daleko a kolik priblizne casu je do cile? Dost to pomaha a vsechny nav. software to maji. A pak az budete s mapu otacet bude to super.
Ivanm_ce4you (466)|8.6.2005 22:07
Jak daleko v km by melo byt jednoduche -mozno udelat rychle.
Cas je slozitejsi, ale asi program ma nejake preference dle silnic, jinak by nemel variantu Rychla-ekonomicka. Rucni GPS to ma takhle: vezme soucasnou rychlost a km do cile a spocita to. Trochu/hodne/ nepresne, ale dostacujici. Dobre by bylo, aby se dalo nastavit:
prijezd do cile za 1h 23min, nebo v 12:48
Takze to by taky melo jit-ale asi to bude trvat.
Otaceni rastrove mapy-horko tezko. IMHO je nejvetsi problem pri jizde na JIH, jinak to mozek zvlada dobre.
Jan Hendrych (8)|8.6.2005 22:39
Jo jo s tim otacenim mapy to souhlasim byl to spise :) ale ta vzadalenost a cas do konce by to chtelo presne by bylo dostacujici jak pises.
vlkodlak (10)|10.6.2005 18:00
Zdravim vsechny,chtel bych vas vsechny poprosit o malou sluzbu.Mohl by me nekdo na email poslat co nejvetsi zvetseninu (ve verzi smartmapy navigator) mapy Chrudimi ulice havlickova a U stadionu(jestli tam jdou ii popisy ulic).
Na te demo verzi toho moc neni videt nejde to tolik priblizit.
email:tomasneuman@tiscali.cz
dekuji vsem.
P.S.abych vedel jestli mam uvazovat o koupi.
Ivanm_ce4you (466)|10.6.2005 19:48
Chrudim v autoatlase 1:100 000 Navigator ulice nema, mozna by se vesla k Pardubicim, nebo v turisticke -to nemam.
vlkodlak (10)|10.6.2005 20:39
[QUOTE="Ivanm"]Chrudim v autoatlase 1:100 000 Navigator ulice nema, mozna by se vesla k Pardubicim, nebo v turisticke -to nemam.[/QUOTE]

ok dekuji moc
roadmonster (37)|14.6.2005 09:16
[QUOTE="Jan Hendrych"]No mam SmartMaps cca 2 tydny vcelku jsem snim spokojeny jenom se chci zeptat asi nejlepe tvurcu? Neslo by dodelat na fullscreen jeste jeden udaj (vedle rychlost atd-) udaj jak daleko a kolik priblizne casu je do cile? Dost to pomaha a vsechny nav. software to maji...[/QUOTE]

Pokud mi paměť dobře slouží, slibují nám autoři SM tuhle fíčuru někdy od první lednové betaverze... nuže, jak jsme na tom? :sarcastic:
Suri_ce4you (117)|14.6.2005 11:07
Nějak nám přestali reagovat.... Ani na maily neodpovídají. Třeba mají plno kvalitní jiné práce a budeme se brzy radovat :-) Připomínek dostali víc než dost :-)
ipf (2136)|16.6.2005 08:17
DOTAZ PRO TVŮRCE PROGRAMU:
při svých cestách po republice využívám informací zveřejňovaných zde. Ve spoustě zpráv jsou udávány souřadnice místa takto:
Souřadnice místa události: [1164320, 682859]
Program však tento formát nedpodporuje, což je škoda, protože často narazím na neprůjezdný úsek a stojím někde v zácpě.
Je možné tento formát zahrnout i do programu? Popř. existuje nějaký jednoduchý způsob, jak z těchto údajů získat souřadnice, které program zobrazí?
Díky.
wisp_ce4you (200)|16.6.2005 19:24
[QUOTE="Jarouš"] ... na Aponii je i první info o připravované mapě Středojižní Evropa, nebudu psát, co a za kolik, přečtěte si sami ...
[/QUOTE]
Dnes odpoledne jsem v PLANstudiu koupil Středojižní Evropu! Není ještě oficiálně v prodeji, ale po domluvě v aponii, když jsem jim vysvětlil, že zítra jedu do Chorvatska, mne odkázali na kolegy v pražském PLANplanstudiu (jsem z Prahy).
Za týden jsem zpět - dám vědět jestli jsem trefil :D

Wisp
Geoffrey_ce4you (189)|17.6.2005 12:21
Narazil jsem na jeden problém. Když hledám trasu např. z bodu kde jsem, do nějaké ulice, kterou vyberu z rejstříku ( je tam), tak mi to najde trasu, která ale končí ne v té ulici kam chci, ale v předposlední ulici, před tou , kam chci. To samé mi dělá, když jsem si vyhledal vesnici v rejstříku, našlo mi to mapu i trasu, ale navigace končí v přeposlední vesnici v trase. Dost to nechápu, když ten bod vybírám ze seznamu a v trase je zapsán jako poslední, cílový.
Geoffrey_ce4you (189)|17.6.2005 13:13
Tak jsem zjistil, že to dělá pouze u některých položek z rejstříku.:mad:
Vladimír Krejčík (80)|20.6.2005 08:20
Necítím se být odborníkem na SM, ale pár kilometrů jsem s ním již ujel. Mám za to, že navigace pracuje na základě "neviditelné" vektorové mapy silniční sítě, která zatím i přes pravidelné aktualizace zdaleka nepokrývá celou silniční a uliční síť viditelné rastrové mapy. A myslím, že i databáze se vztahují k rastru, nikoli vektoru. Je tedy nutné se smířit s tím, že SM naviguje do nejbližšího známého bodu vektorové mapy. Myslím, že autoři nikdy a nikde nepravili, že SM je navigace z ulice do ulice, neřku-li od domu k domu.
Crusader_ce4you (624)|20.6.2005 10:42
Tak jsem si dnes koupil mapu Středojižní evropy. Nejdříve jsem byl nadšen, protože tam jsou zaznamenané silnice, které jsem potřeboval, ale jaké bylo moje překvapení. Nepočítal jsem samozřejmě s hlasovou navigací, ale že to nebude umět ani propojit modrou čaru dva zvolené body, to jsem nečeka. Na webu je psáno:
Mapa je ve verzi Standard, tzn. neobsahuje hlasovou navigaci. S pomocí GPS ukazuje aktualní pozici v mapě, umožňuje zaznamenat trasu a všechny ostatní funkce verze Standard.

Verzi Standard jsem nikdy nevlastnil, ale čekal jsem, že to bude umět alespoň propojit dva body, aby alespoň spolujezdec měl možnost vizuální kontroly trasy. Jsem moc zklamán
Kocir (836)|20.6.2005 11:16
[QUOTE="Crusader"]Tak jsem si dnes koupil mapu Středojižní evropy. Nejdříve jsem byl nadšen, protože tam jsou zaznamenané silnice, které jsem potřeboval, ale jaké bylo moje překvapení. Nepočítal jsem samozřejmě s hlasovou navigací, ale že to nebude umět ani propojit modrou čaru dva zvolené body, to jsem nečeka. Na webu je psáno:
Mapa je ve verzi Standard, tzn. neobsahuje hlasovou navigaci. S pomocí GPS ukazuje aktualní pozici v mapě, umožňuje zaznamenat trasu a všechny ostatní funkce verze Standard.

Verzi Standard jsem nikdy nevlastnil, ale čekal jsem, že to bude umět alespoň propojit dva body, aby alespoň spolujezdec měl možnost vizuální kontroly trasy. Jsem moc zklamán[/QUOTE]

Verze Standard nema v sobe ani routing, pouze POI a moznost vytycit si trasu manualne.