Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti

Vlada165 (676)|11.10.2005 09:25
[QUOTE="neooo"]
, jinak než ve fullscreenu to tedy pustit taky nepůjde...[/QUOTE]

Jo zatim prave asi nic nineho nezbyva, nez Oziho pustit jako prvni.
Aplikace prepinam vetsinou vBarem (nebo jak se to presne jmenuje) ze "SysTray", takze tohle prave TT neumozni :-( ...
Na jednom tlacitku uz mam mapovano uplne zhasinani displaye (pro pesi navigaci pro vydrz baterky pokud jsem dele nebo vecer a nestaci zhasinat podsviceni) takze by to jeste chtelo nejakeho toho taskmanagera pres tlacitka - nevite prosim o nejakem ? Dik ...
Rosacek (5)|11.10.2005 09:39
Ja mam na jednom HW tlacitku definovane DNES,kdyz na to zmacku tak vidim obrazovaku DNEs a pres vBar si muzu prepnout co je potreba. ¨
Dalsi varianta je mit na jednom tlacito TT a na druhem jina GPS soft a prepinat tlacitky
neooo666 (243)|11.10.2005 09:43
[QUOTE="vladas"]
takze by to jeste chtelo nejakeho toho taskmanagera pres tlacitka - nevite prosim o nejakem ? Dik ...[/QUOTE]

Nemám to odzkoušeno, ale nabízí to např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Buttons. Alt-Tab. Pocket PC devices are becoming more and more keyboard oriented and a good task switching utility is vital for comfortable operation with the keyboard. A new Spb Pocket Plus 3.0 feature is that you can now assign the [Switch Programs (Alt-Tab)] command to a hardware button.

Just press the assigned hardware button several times to select an application you need. After you select it the application will open automatically.
carbik_ce4you (132)|11.10.2005 10:44
Nevim, co mas za pristroj, ale na mem MDA3 vypnu podsviceni tak, ze podrzim vypinaci tlacitko asi 2s a stejne tak podsviceni i zapnu. Kratkym stiskem, vypnu MDA. Usetril by jsi tak hw tlacitko.
Vlada165 (676)|11.10.2005 13:17
Jak genialni a pritom jednoduche - hned jsem to tak udelal a funguje :-) Akorat skoda, ze u z mam na jednom tlacitku vypnani displaye, na jednom tohle, na jednom otaceni displaye a uz mi zbyva jen jedno volne :-(
Vlada165 (676)|11.10.2005 13:23
Na mem Yakumo DeltaX to funguje stejne, ale takhle to vypina jen podsviceni a tim my m zpusobem to pres programek "DisplayOFF" nebo jak se jmenuje vypnu uplne, pojud treba posloucham MP3, nebo si jen pesky zaznamenavam body trasy a chci mit trasu komplet v logu, takze si display zpnu jen pred zaznamenavanim bodu. Doufam, ze tedy neni jen cerna obrazovka, ale ze je opravdu vypnuty a i ta cerna obazovka by mozna teoreticky mela zrat mene proudu nez kdyz na ni neco je zobrazeno ...
libor_m (1026)|11.10.2005 15:12
BZ se v TTN zobrazují v pořadí dle vzdálenosti od aktuálního bodu, proto nikdy nemohou být dle abecedy. V přehledu je navíc možné zobrazit jen prvních 100 BZ. Proto je tam ale tlačítko, které vypadá jako klávesnice, to se stiskne a vykoukne klávesnice. Stačí začít zadávat j-e-s-e-n ... a nejdeš ho hravě.
plachow_ce4you (159)|11.10.2005 20:57
Prosím HELP!!! :-)

Mám nově MDA III a zaboha nemůžu nakonfigorvat GPSku v TomTomovi 5. Mám i MDA II, ve kterém zcela jasně spáruju a na Serial portu 5 mi TomTom v poklidu GPSku (ASUS) najde a jede. Jenomže MDA III mi GPSku najde, spáruje, ale vytvoří jakýsik SPP Slave, což samozřejmě ve výběru GPS portů v TomTom není (zkusil jsem ale všechny BT porty co tam jsou, bez úspěchu). Dokonce mám pocit i že nakonektěná GPS se po spuštění TomTom odpojí... Nevíte prosím někdo, co s tím?

Jinak s TomTomem, MDA2 a GPSkou mám zkušeností dost, minulý týden jsem byl například v Anglii autem, navigace Tomtomem naprosto bomba, dokonce i anti "hračičková" přítelkyně po "na kruhovém objezdu jeďte vpravo, třetí odbočka" prohlásila, že je to neuvěřitelné :-)
RStein (2012)|11.10.2005 21:03
MDA III nemám, ale na MDA II jsem svoji GPS nehledal v BT GPS, ale v ostatních kabelových GPS (Other Cable GPS). Pak mi vše fungovalo bez problémů.

plachow_ce4you (159)|11.10.2005 21:18
No tybrďo, to je ale workaround :-) Zkusil jsem to (ač jsem na MDA2 dával normálně BT GPS) a na "kabelovém" portu 6 se to snad chytlo... Dík za nápad :-)
Mahtion (24)|12.10.2005 07:27
[QUOTE="Rosacek"]Ja mam na jednom HW tlacitku definovane DNES,kdyz na to zmacku tak vidim obrazovaku DNEs a pres vBar si muzu prepnout co je potreba. ¨
Dalsi varianta je mit na jednom tlacito TT a na druhem jina GPS soft a prepinat tlacitky[/QUOTE]

Ja mam na jednom tlacitku navesene otaceni display a na druhem Today obrazovku, cimz se dostanu ke vsem aplikacim kdykoli.

[QUOTE="Rosacek"] uKima mi docela vyhovuje, ze mne napred ve zvolene vzdalenosti upozorni, ze se "bude neco dit"[/QUOTE]

TomTom te taky upozorni a navic nejen priblblym tutanim, ale rekne ti i co se bude dit. Taky se ti u Toma nestane, ze bys jel mimo silnici. I me se z prvu zdal Kim jako super soft, ale po te, co jsem parkrat jel podle Toma (jeste verze3) po Evrope, nedam na nej dopustit. Opravdu to chce s nim najet par kilometru a uvidis, ze 3D navigace, kde presne vidis, jak bude vypadat silnice pred tebou vcetne kruhovych objezdu, najezdu na dalnice ti proste hodne pomuze. Dalsi vyhodou je plynulost posunu obrazu..
Je pravdou, ze TomTom je narocny na pamet, ale pri dnesnich stale klesajicich cenach za pametova media mi to neprijde jako tak strasny handicap. Vzdyt gigova karta se da pordit za 1600 a 2GB za 3500..
Pochopitelne se podle neho neda jezdit bez myslenek, jak zde jiz bylo napsano a i me nektere malickosti obcas dokazi vytocit. Urcite ale vim, ze bych se nechtel vracet k nedotazenemu Kimovi, ktery uz nemam ani nainstalovany a pochybuji, ze ho kdy jeste nainstaluji. Pres vsechny vyhrady neni nic lepsiho nez TomTom...
sevenheaven (15)|17.10.2005 09:21
Ahoj všem, mám vážný problém, po zapnutí TomTom 5.1 a připojení k Bluletooth GPS Asus mi celá aplikace asi tak za minutu až dvě spadne. Nepomáhá ani přeinstalování ani měkký či tvrdý reset. Zajímavé je, že vše chodilo do minulého týdne uplně bez problémů a pak najednou z ničeho nic toto. Ani po HardResetu a znovu nainstalovani zadne zmena. Myslel jsem si, že je chyba v TomTomu, ale testoval jsem Navigon a ten se chová uplně stejně. Nemohl byste někdo poradit, pokud se Vám něco podobného již stalo? Děkuji.
docc1 (101)|17.10.2005 10:21
zdravim.
puvodne jsem dotaz dal jinam, smazu ho tam.
v patek jsem na me mda2 nalil tomtom 5 a vse bezelo v pohode, instalace byla pres kolebku z notebooku, activesync 3,7, winxp, spojeni jako guest.
tomtom se osvedcil a tak jsem chtel vycistit mda a dat si ho do ciste instalace po hard resetu.
ten jsem doma udelal, naistalovat zaklad veci a pri pokusu o instalaci tomtoma vyskoci chybova hlaska viz priloha.
tuto druhou instalaci delam ze sveho stolniho pc, se kterym je mda2 normalne sparovano, opet kolebka, ac3,7 a win xp.
tusite nekdo kde je chyba? :-(
samozrejme ze propojeny to ale je, synchronizace probiha a vsechno ostatni jde taky nainstalovat ...:O null
marcel008 (8)|17.10.2005 13:50
O tohle se musím podělit, ve čtvrtek jsem byl v Německu a nechal jsem se navigovat podle -nejrychlejší trasy- ale v životě mne nedapadlo že se projedu asi 4 km po lesní cestě!!! bylo to sice asi o 10 km blíž, jak jsem se potom díval na mapu, ale to jako nevim. na výjezdu z lesa se místní, kteří si zde odskočili na WC evidentně podivovali tomu že nějakému českému autu musí udělat místo pro vyjetí z lesa :-), nedovedu si to představit touhle cestou v zimě :-)
Crusader_ce4you (624)|17.10.2005 14:21
No, jak tu již někdo psal, je to jenom elektronika. Občas to chce i dopočítávat hlavou ;) Přece když vidím, že mě to naviguje za kombajnem do kukuřičného pole, tak tam nepojedu, ale pokračuji dál po silnici a on si TomTom dopočítá novou trasu. Nesmíte všichni té navigaci zase bezmezně věřit. Všichni používáme soft a hardware za několik tisíc korun a všichni by jsme si přáli mít navigaci jako NASA. Holt se držte toho, že ne vše je 100% ní.:cool: ( ale abych nebyl za poučovatele, tak přesně to samé se stalo i mě a dokonce tady v Čechách :D )
RStein (2012)|17.10.2005 15:27
A jeden bug ? v hlasove navigaci, ktera je jinak pomerne spolehliva.

Na jedne krizovatce u Benesova, ktera je klasickym T, TomTom sverepe mlci a nenaviguje, i kdyz podle naplanovane trasy v mape je videt, ze musim odbocit doprava.
Stalo se to jeste nekomu na nejakem jinem miste?
Vlada165 (676)|17.10.2005 15:49
Kdyz si chci pripravit predem treba trasu z bodu A do B, jde to nejak udelat predem, abych ji proste ulozil v "definitivni podobe" a on si ji nacetl presne tak, jak je a "nepletl" do toho navic i misto, kde se prave nachazim ?
(mam pocit, ze i z itinerare to vzdy znovu prepocitava a obcas trochu obmeni)

Jde mu nejak natvrdo zakazat, aby treba neplanoval cesu do Jeseniku pres Polsko a pokud zkousim planovat ruzne varianty, tak abych mu pri kazdem novem planovani nemusel to Polsko zakazovat a on si pamatoval, ze se mu ma vyhybat ? Dik ...
tortoise (546)|17.10.2005 18:40
Von ten algoritmus na výpočet bude nějakej trochu divnej. Rád si hraju, že si nechám počítat pro mně známé cesty jejich nejkratší a nejrychlejší varianty (a pak to porovnávám se skutečností).
Nejednou se mi stane, že dle výpočtu TT5 třeba nejrychlejší i nejkratší cesta trvají na minutu stejně, ale ta rychlejší je o 5km delší.
Nebo se mi stalo, že nejkratší varianta měla odhadovaný čas asi o 2 minuty rychlejší a přesto mi jako nejrychlejší byla nabízená delší a o ty 2 min pomalejší trasa. Ne že by bylo nějak zásadní, důležité je, že člověk vždy dojede, kam potřebuje, ale stejně mi to přijde divný.
libor_m (1026)|18.10.2005 07:22
[QUOTE="RStein"]A jeden bug ? v hlasove navigaci ... Stalo se to jeste nekomu na nejakem jinem miste?[/QUOTE]
Stalo, nejsem si teď schopen vzpomenout, kde přesně, u Benešovat to rozhodně nebylo, ale jedno takové místo taky mám.
plachow_ce4you (159)|18.10.2005 10:05
Doc: nesetkal... Zkusils nainstalovat TomTom jen z těch cabů přímo do PDAčka (jsou 4, v podstatě povinné jen 2, navigátor a GPS). Mohlo by to pomoci

Jinak co se týče navigace na neexistující cesty, projel jsem s TomTomem cca 15.000 km po Evropě a nemám k němu žádné výrazné výhrady (naopak jen skoro čisté nadšení). Jedinej malej kix byla nedostavěná zavřená dálnice z Rozvadova na německé straně, ta ho zmátla a hnal mě přes vesnice... Cestou zpět se mě na ní naopak snažil navést (jel jsem směrem od Frankfurtu/Norimberku, tuším A3?).

Naopak v Anglii je přesnej naprosto naprosto. Obzvláště pikantní je navigace v jihozápadní Anglii, kde mezi pastvinama (a kamenýma zídkama) je silnice sotva na jedno auto. To už člověk trochu znervózní :-)
docc1 (101)|18.10.2005 10:54
ok, zkusim, to mi nenapadlo :-(
ale bojim se ze i kdyby to slo, tak pak musim jeste z CD3 tam nalejt mapu, a ta uz myslim v cabu neni ...
ale i tak diky!
MilanSu (823)|18.10.2005 11:44
[QUOTE="doc"]ale bojim se ze i kdyby to slo, tak pak musim jeste z CD3 tam nalejt mapu, a ta uz myslim v cabu neni ...
ale i tak diky![/QUOTE]
mapy je nejlip vyextrahovat na HDD (pokud nemas velkou SD kartu aby se tam vesly vsechny) a na SD si zkopirujes (neinstaluji se, jenom kopiruji, pres kabel nebo ctecku) vzdy jen soubor map (slozka), ktere potrebujes. Malokdy potrebuji celou evropu.
bubo_ce4you (151)|18.10.2005 22:19
[QUOTE="sevenheaven"]Ahoj všem, mám vážný problém, po zapnutí TomTom 5.1 a připojení k Bluletooth GPS Asus mi celá aplikace asi tak za minutu až dvě spadne.[/QUOTE]

Není problem v čitelnosti karty? Mně to taky dělalo něco podobného a pak jsem zjistil, že po pádu aplikace je na kartě vidět nesmysly a pomáhá až její zasunutí a vysunutí. Celkovým řešením bylo, že jsem kartu přeformátoval a svoje MDAc přeinstaloval...
libor_m (1026)|19.10.2005 08:15
1. listopadu 2005 končí možnost upgradu na TomTom Navigator 5 za €59
habrda (43)|19.10.2005 12:10
Tak jsem si pořídil TomToma před třemi týdny (mimochodem, když je tu řeč o ceně, tak za 4.855 CZK bez DPH na shop.palmpc.cz, kde mají za zajímavou cenu i TomTom s GPS Nemerix) a jsem nadšen

co mě ale trochu zklamalo, jsou dopravní informace, aktivoval jsem si měsíční zkušební verzi a otestoval v Rakousku od hranic se Slovinskem přes Graz a Vídeň. Nahlásilo mi to dvě uzavírky a kolonu před Vídní. Uzavírky (nebo zúžení) byly opravdu dvě, ale úplně jinde, na místě jedné hlášené uzavírky zbyly jen oranžové pruhy na dálnici. A kolona před Vídní nebyla, přesto ji TomTom hlásil, i když jsem si ručně zaktualizoval informace asi 15 minut před Vídní.

Jaké máte s dopravními infomacemi zkušenosti? Mě připadjí dost neaktuální, ale zkoušel jsem to jen jednou, tak nevím ...

P.S. Máte rádi koně? Koukněte se i sem :)
landys_ce4you (119)|20.10.2005 07:30
Vsimnul jsem si, ze Sunnysoft uz taky TomToma nabizi http://www.sunnysoft.cz/upload/sunnysoft_1129728285.pdf. Ma taky hezke soupravicky s PDA, treba http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/detail.asp?itemId=523820&level=186.
EDIT by MODERATOR
RadimK_ce4you (223)|22.10.2005 18:44
Hm, tak jsem si po nejake dobe preinstaloval Tomtoma 5.1 a mam ted nejak pocit, ze se mi ztratily nektere POI, nektere kategorie tam urcite byly a ted ne. Mam tam ted snad jen hranicni prechody a knihovny... Preinstalovaval jsem to nekolikrat a nic.
99tky (156)|23.10.2005 05:43
Jsem cerstvym majitelem tt5 prvni co me zklamalo byla absence aspon orientacnich /po mem rohovych/ cisel domu, to povazuji za nedostatek. MODERATOR: Nejde. Jestli to jde nejak dodelat zatim nevim. Na prvni osahani mi prjde taky divne razeni klavesnice, ktera vlastne neni klavesnici ale pouhou abecedou. tt5 asi slape lepe taky na necem jinem nez ji honim ja /mdalll/. prvni cesta byla Praha Chomutov. Kdo cestu zna vi ze v Ruzyni muze slozit ruce do klina a jet porad rovne. Pred odbockou na Louny jsem byl upozornen a vyzvam "na konci vpravo". Konec tam neni uz cca 2roky. ten kdo to nezna si pocka cca 4km nez ho uklidni smerovka ze udelal dobre, kdyz neposlechl. Adept na mastnou pokutu, pak bude ten kdo poslechne radu a odboci ze Stepanske vpravo do Jecne.

Ted /zatim/ jeden dotaz: ma vliv na sviznost, kdyz "vytahnu" ostatni mapy. Nekde jsem prisel na nabidku, ktera mi to umoznovala.
habrda (43)|23.10.2005 11:01
[QUOTE="99tky"]Na prvni osahani mi prjde taky divne razeni klavesnice, ktera vlastne neni klavesnici ale pouhou abecedou.[/QUOTE]

v předvolbách klávesnice lze nastavit kromě ABCD řazení klávesnice také QWERTY klávesnice
killerGBU_ce4you (148)|23.10.2005 15:48
Dobrý den,
přešel jsemz z Ipaq 5500 na MDAC, všechno chodí jak má (GPS leadtek 937 nebo jaké je to číslo, gps mám napevno v autě) řeším jenom problém s rychlostí přenosu dat, u ipaqu jsem měl nastaveno přes 38400 a chodilo to perfektně, ale v MDAC to je jako kdyby bylo 9600, strašně dlouho trvá něž zjistí že jsem na křiovatce zahnul, jediné kde se dá nastavit rychlost přenosu je u kabelových GPS, ale já mám BT
neooo666 (243)|25.10.2005 19:26
Zdravím diskuzi a rád bych přidal další zkušenost s Tomem - který má za sebou nějaký ten pátek vývoje a ladění, a proto po něm váhající uživatel sáhne jako po trhem osvědčené navigační aplikaci a očekává, že ta je ve své pětkové verzi prosta dětských nemocí a podobných neduhů a podle ohlasů se těší na software splňující určitá očekávání. Toho je dosaženo prakticky téměř k dokonalosti, a proto také nabízí jako jednu z variant naplánované cesty volbu mezi nerychlejší a nejkratší trasou - rozdíl je každému zřejmý. A tak mě mimo jiné zaskočil fakt, proč mě při volbě "Nejrychlejší trasa" naviguje přes serpentiny široké tak pro jeden traktor a vhodné pro závody koloběžek když mohu využít pohodlné rychlostní komunikace bez nutnosti 3Hz kroucením volantem a ještě jsem v cíli o 15min dříve (na celkově 60min trase). Ignoroval jsem tedy naplánovanou trasu (do Zlína) a jel si po svém. Během cesty jsem vypozoroval, že je to zřejmě opět způsobeno nepřesností mapových podkladů, které ne vždy korektně korespondují v záznamech jednotlivých průjezdních zón trasy. Chyb v mapách je jako máku a v souvislosti s tímto např. i úsek 5km za Vsetínem, kdy už jedu dávno mimo obec, jsem v Tomovi stále nesprávně v zóně červené (obydlené) i když už jedu 90km/h. To způsobí rapidní pokles odhadu dojezdu do cíle (Tom předpokládá 50km/h) a ten se začne v této oblasti citelně snižovat. Je mi jasné že na nějaké metry se nehraje, ovšem tato nepřesnost přetrvávala v úseku nějakých 10-15km a to už je poměrně hodně. Pokud tedy Tomík při výpočtu trasy bere v potaz i tuto skutečnost (jakože asi jo) je potom zřejmé, proč mě naviguje jako nejrychlejší variantou polňačkami pokud u nich dojde ke shodnému či nepatrně nižšímu výsledku. Toto jsem částečně přičítal i předpokladu, že s s námi jako ČR nizozemský vývojář aplikace asi příliš nepočítá, neboť čeští zákazníci zajisté netvoří většinu uživatelů, a že třeba západně od nás to bude fungovat na jedničku, ale podle ohlasů ze zdejší diskuze tomu asi také tak nebude.
Jasně že je to jenom program a nedělá nic jiného než kombinuje vektory, sčítá čísla a celé to graficky zobrazuje, ale pokud už jednou někdo nabízí vychytávku "Nejrychlejší / nejkratší trasa" a nechává si za to platit, potom by měl mít zřetelněji odlišeny okresky od rychlostních komunikací v mapových podkladech (byť dodaných třetí stranou), a z tohoto předpokladu pak vycházet. Jinak je využití této funkce pouze marketingovou habaďůrou a osvědčila se mi pouze pokud v naplánované trase figuruje komunikace dálniční sítě.
Třeba už jste to stačili vypozorovat a třeba si jiní zase lámou hlavu nad tím proč brouzdají polní cesty, ať tak nebo tak chtěl jsem se s vámi všemi o tento vypozorovaný postřeh na tomto fóru podělit. Závěrem chci dodat, že Toma jsem si vybral protože mi z na trhu dostupných aplikací tohoto zaměření vyhovuje nejvíce a jsem s ním, i přes to něco málo nedotaženého, vesměs spokojen, takže prosím no flame na téma navigace naviguje do cíle :D
RStein (2012)|25.10.2005 20:49
Vlastne jste si odpovedel sam.

1) Jak uz tady nekolikrat zaznelo, mapove pokryti Moravy neni idealni

2) Vypocet nejrychlejsi a nejkratsi trasy neni marketingova habadura, ale odhad z existujicich dat. Jestlize jsou spatne mapove podklady, jsou spatne i vypocty - tvurci TomToma ani jine navigacni aplikace opravdu nemaji zadnou moznost, jak zmapovat miliony kilometru silnicni site ve vsech castech sveta ;)

Mam take dalsi priklad na "nedokonalost" TomToma . Trasu Benesov - Libomysl pri nejrychlejsi variante vede po dalnici a celkove ujedu 90 km. Nejkratsi trasa ma jen 60 km a v cili budu dle TT o par minut pozdeji. Samozrejme, ze 60 km trasa je vyhodnejsi i rychlejsi, ale tohle nema sanci SW urcit.

Musim rict, ze ja uz si bez navigace nedokazu svoje cesty predstavit - mozna si obcas zajedu, ale vetinou dorazim na misto rychle, kdykoli si muzu vyhledat nejblizsi obchody, benzinky, necham se navest az do cilove ulice bez b;loudeni a stresu. Ja jsem (nejen) z TT nadseny a povazuji GPS navigaci, ktera se da dneska poridit za "par korun" (pri srovnani uzitna cena/hodnota) ,za jednu ze svych nejlepsich investici :)

Ale to uz jsem trochu OT ;)
Latexman (28)|25.10.2005 22:45
Tak podle sdělení lidí od Sunnysoftu na Invexu by do konce měsíce listopadu měl vyjít nový datový podklad (mapa). Údajně by to měla být verze 5.3. Některé firmy už jí ve svých softech mají. Berte to jako informaci bez záruky. Ale bylo by příjemné kdyby to tak bylo. Třeba tam bude už i tunel Mrázovka v Praze a dodělaná Morava :-)
P.L._ce4you (23)|26.10.2005 09:37
[QUOTE="neooo"]A tak mě mimo jiné zaskočil fakt, proč mě při volbě "Nejrychlejší trasa" naviguje přes serpentiny široké tak pro jeden traktor a vhodné pro závody koloběžek když mohu využít pohodlné rychlostní komunikace

Toto jsem částečně přičítal i předpokladu, že s s námi jako ČR nizozemský vývojář aplikace asi příliš nepočítá, neboť čeští zákazníci zajisté netvoří většinu uživatelů, a že třeba západně od nás to bude fungovat na jedničku, ale podle ohlasů ze zdejší diskuze tomu asi také tak nebude.[/QUOTE]

1. Nejrychlejší neznamená jen po lepších silnicích. Pokud TT zjistí, že zkratkou po poli se ušetří čas, tak tě tam pošle. Pokud víš, že existuje lepší cesta nebo se ti nabídnutá varianta nelíbí, tak jeď jinudy a TT najde alternativu.

2. Vývojáři TT ovlivňují jen kvalitu software. Mapy kupují včetně chyb, které tam vytvořil jejich dodavatel.
killerGBU_ce4you (148)|27.10.2005 21:09
Dobrý den,
přešel jsemz z Ipaq 5500 na MDAC, všechno chodí jak má (GPS leadtek 937 nebo jaké je to číslo, gps mám napevno v autě) řeším jenom problém s rychlostí přenosu dat, u ipaqu jsem měl nastaveno přes 38400 a chodilo to perfektně, ale v MDAC to je jako kdyby bylo 9600, strašně dlouho trvá něž zjistí že jsem na křiovatce zahnul, jediné kde se dá nastavit rychlost přenosu je u kabelových GPS, ale já mám BT
mat`a (9)|28.10.2005 12:16
Zdravim, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsem nasel ke koupi tomtom 5 nainstalovany primo na SD karte. Ani na strankach vyrobce jsem se o teto variante dodani sw nic nedocetl. Mam to chapat tak, ze je cela evropa na 1 sd karte? prijde mi to nerealne... nemate nekdo blizsi info? diky
boban1108 (72)|28.10.2005 17:04
Koukal jsem na to a samozřejmě tomu nerozumím. Pokud by byla celá Evropa na SD kartě, tak kapacitu odhaduji tak na 4 GB. Jinak prodej TT5 na SD jsem zaregistroval v diskusích na německých forech. Je to levnější a je to skutečně na SD kartě, ale na té kartě je kromě softwaru např. pouze mapa D-A-CH a jiné ne.
Suoraj (704)|30.10.2005 14:51
[QUOTE="mat`a"]Zdravim, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsem nasel ke koupi tomtom 5 nainstalovany primo na SD karte. nemate nekdo blizsi info? diky[/QUOTE]

Ano - takhle se Tomík prodává v Belgii a Holandsku (určitě i jinde). Je to ke koupi v supermárketech stejně jako rohlíky. Dokonce sem sem někam do této diskuze dával fotky. Jak se dá předpokládat tak je tam pouze jedna mapa.

Ale důvod proč sem koukal sem do diskuze vyhodil někomu instalační program TTN5 instalovaný na MDA II s WM5 chybovou hlášku? A jak to řešit?
killerGBU_ce4you (148)|30.10.2005 16:51
Ty: Hlasu si muzes vytvorit kolik chces
Ja predchozi: "nemate nekdo jiz vytvorenou zenskou navigaci?"
Vysvetleni: jak se dela vim, ale nejsem zenska a ani to nebyl dotaz "lze/jak vytvorit?"

ženský hlas mam (neni to sice etické, ale mám) jak se dělá vim, ale ten program mi nechce fungovat
Gattor (32)|30.10.2005 22:34
mne ten program funguje. uz jsem to zkousel s tou "duchodkyni". nedal by si ty WAV/OGGy k dispozici?
mat`a (9)|31.10.2005 12:25
[QUOTE="mat`a"]Zdravim, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsem nasel ke koupi tomtom 5 nainstalovany primo na SD karte. nemate nekdo blizsi info? diky[/QUOTE]Z nazvu vyrobku vypliva, ze jsou v baleni mapy Western Europe. Takze asi neco je na CD neco na SDkarte. Nevite nekdo jak velka je prilozena SD karta? bohuzel sam prodejce ani netusi co to vlastne prodava. Nevi jake mapy, karta, vubec nic nevi :? :D

Musim nejakou navigaci poridit co nejdrive. Rad bych vedel, jestli si vystacim s prilozenou SD kartou. At zbytecne nevyhazuju 2 litry z okna.
docc1 (101)|31.10.2005 12:56
zdravim. po naistalovani TT5 a BTtools vse funguje, lec se mi objevila jina moucha....
kdyz mi nekdo vola nebo ja jemu, pusti se mi bluetooth sam od sebe...
a nez se pusti, nic neslyslim a nikdo me.
dela to jeste nekomu? podle toho co jsem tu cetl tak asi ne :-(
Ivanm_ce4you (466)|31.10.2005 14:21
Zdravim, nejde mi nastavit hlasitost u BETAPLAYERu /prehravani MP3 na pozadi/ na 100% a TomToma na 70%. Resp. to funguje do doby, nez Miloslav poprve promluvi. Pak se hlasitost Betaplayeru snizi taky na tech 70%.
Nevi nekdo, jak by se to dalo osalit? Zatim me napada jen zvysit hlasitost pri tvorbe MP3...
basic_ce4you (66)|31.10.2005 14:30
Zkus (B)GSPlayer ten ma nastaveni urovni

OPRAVA GSPlayer - omlouvam se pisu desne blbe. moje chyba.
https://www.ce4you.cz/software/detail.asp?s=191
Gattor (32)|1.11.2005 10:53
ahoj, zkuste me nakopnout: kdy TT5 hlasi odbocky? jiz nekolikrat se mi stalo, ze mi ji nezahlasil a kolikrat hlasil jedte rovne. prijde mi, ze hlasi jen sjezd z hlavni a nebo krizeni s hlavni. coz by bylo super. porad po hlavni a jen kdyz z ni sjizdim, tak se ozve. ale to opravdu vi ktery silnice jsou hlavni?
Rosacek (5)|1.11.2005 11:18
Podle mych zkusenosti ma nekdy zmatek v hlavnich a vedlejsich, nekdy kdyz mlci tak mysli jet po hlavni at vede kamkoliv a jindy ma evidentne na mysli jed rovne, ikdyz hlavni odbocuje treba doprava :)

Mapovy podklady v tech pripadech asi nejsou moc aktualni.
Melo by platit, ze nerekne-li jinak jedu po hlavni, na dalnici pak vlevo
habrda (43)|1.11.2005 11:36
podobná zkušenost - pokud prejizdim ve Zbraslavi přes most Závodu míru a pokračuji rovně do Břežanského údolí, mlčí, i když hlavní odbočuje doleva
Gattor (32)|1.11.2005 15:06
dobra, diky. a co takhle pouziti pokrocileho planovani? dobra vec pri planovani/demostraci bez zapnute gps. pouzivate to i pri navigaci? kdyz se vybere navigace do cile a pak nastavi misto prujezdu, tak to tuto funkci v navigaci nahradi, ne? napadne vas nejaky priklad vyuziti pokrocileho planovani pri navigaci?
libor_m (1026)|3.11.2005 15:41
Pročistil jsem tuto diskuzi od OT a duplicitních dotazů. Ze 135 stránek jsem se dostal na 70. Neříkám, že je to skvělé a že by to nešlo ještě zkrátit. Určitě šlo. Strávil jsem s tím skoro 10 hodin a na víc jsem v tuto chvíli neměl. Snažně Vás prosím, držte se tématu a nově příchozím doporučuji si tuto diskuzi pročíst od začátku. Jsou v ní již pouze relevantní informace, které Vám určitě hodně dají a pokud se chcete opravdu něco dozvědět o tomto skvělém softu, tak nemůžete počítat, že za 10 min. četby budete vědět vše. Do budoucna budu nucen vzhledem k rozsahu diskuze všechny OT, dotazy mimo dané téma a duplicitní dotazy mazat. Děkuji za pozornost.
spacir_ce4you (4)|4.11.2005 10:51
Mam dotaz, nevite nekdo, co muze byt za problem, ze se mi do TT 5.1 nechteji natahnout mapy USA? Kdyz dam verzi TT 5, tak to jede.
Dik Spacir.