Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Sunnysoft Interwrite Pro – překlepy, špatné formulace, náměty ...

Šeba_oldd (1184)|15.3.2005 23:25
Me to tak chodi na Compactu i na LOOX 720 mala cestina z MDA 3 - spokojenost
Wuffi (1599)|16.3.2005 14:37
[QUOTE="Kleid"]Slovo ktere se slovni nauci jde jednoduse smazat, tak se nikdo nedovi co jste psal. Pridrzte stylus na "cervenem slovu" a potvzenim dialogu smazete slovo.

[/QUOTE]

Nechci Vam kazit radost, ale slova smazana dle Vaseho popisu mi to stale nabizi.
8daniela (23)|17.3.2005 21:22
Měla bych námět k podpoře HW klávesnic. S Palmone wireless mi nefungovaly české znaky v programu TextMaker, řešila jsem to SW Paragon KB a dotazem u Vás. Okamžitě jste se tel.ozvali, to musím ocenit, a Váš pracovník mě přesvědčoval, že Paragon SW nepotřebuji, že stačí Vaše podpora. Jako naprostému laikovi mi to vzalo několik hodin zkoumání, než jsem zjistila, že opravdu podpora funguje, pokud si ovšem někde z internetu stáhnu české fonty. Naprosto nechápu, proč sada alespoň dvou českých fontů případně upozornění, že podpora funguje pouze tehdy, když si Váš zákazník fonty někde sežene, není součástí Vaší dodávky.
xkovi_ce4you (568)|25.6.2005 12:49
Uz nevim, kam to jeste napsat, v diskuzi o nove verzi IW 8.6 se bohuzel nikdo neozval, tak snad tady.. mam posledni verzi IW 8.6 pro Acery, pricemz mi na me klavesnici Genius KB-06XE ne a ne fungovat klavesa CTRL, takze zkratky CTRL+SHIFT, CTRL+C/V nemam moznost z HW klavesnice udelat :(
Nevim, ale delalo to zatim u vsech verzi 8.6, co sem zkusil, od te hned prvni az po tu, co ted mam.. je to problem konkretni klavesnice, nebo tento pripad jste uz zaznamenali i u jinych?
jumbo_ce4you (162)|19.8.2005 10:02
Jenom takova blbinka, kterou jsem zahledl i v predchozich verzich - viz screen :D
00083796_Screen007_6nf.jpg
zany (71)|19.8.2005 10:41
nevím jak ostatní, ale já v klávesnici postrádám znak &
jumbo_ce4you (162)|19.8.2005 10:56
[QUOTE="Zany"]nevím jak ostatní, ale já v klávesnici postrádám znak &[/QUOTE]

Je fakt, ze pro nej taky klikam na US klavesnici. Ale ze by to bylo vic nez petkrat za celo dobu, co mam PDA? :))
Johny_G (384)|19.8.2005 14:29
Jakožto uživatel QVGA PPC jsem s InterWrite Pro 8.6 téměř naprosto spokojen. Jediná věc, která mi vadí, je naprostá nepoužitelnost Transcriberu v češtine. V angličtině píše takřka neomylně, ale v češtině jsem uspokojivě nenapsal jedinou větu :-). Nemluvě o tom, že funkční klávesy (hlavně backspace) v Transcriberu neopakují. Umazat špatně pochopené slovo o deseti znacích připomíná pokročilou fázi parkinsonovy choroby. Nicméně lokalizace je perfektní, klávesnice už ve verzi 8.6 (konečně) také, a Recognizer neumím používat - musel bych se znovu učit psát - otvírat nápovědu kvůli každému znaku se mi nechce :-). Pokud se vám v další verzi podaří nějak vymyslet ten Trascriber, budu 100% spokojeným zákazníkem :-) (dá-li se to tak říci, když u Aceru je lokalizace zdarma :-), ale předpokládám, že firma vám zaplatila předem a promítla to do ceny přístroje, takže něco na tom bude :-)).
Zdenek Malinsky (9781)|19.8.2005 15:09
[QUOTE="Johny_G"] naprostá nepoužitelnost Transcriberu v češtine.[/QUOTE]Pokud ti jde o diakritiku, tak tu umí jen InterWrite. Block Recognizer ani tento Transcriber ji neumí.
jumbo_ce4you (162)|19.8.2005 15:34
[QUOTE="Johny_G"]....a Recognizer neumím používat - musel bych se znovu učit psát - otvírat nápovědu kvůli každému znaku se mi nechce :-)...[/QUOTE]

Pisu vyhradne na InterWrite Recognizeru a pisu normalnima tiskacima pismenama - neni treba se ucit nejake specialni znaky. Chybovost temer nula (a to tuzkou na papir necitelne cmaram), oproti SW klavesnicce mnohem rychlejsi. Naopak Transcriber jsem nikdy nepochopil (popravde jsem ho jedinkrat nepouzil, takze jsem se o to ani nesnazil :D ).
Johny_G (384)|19.8.2005 18:28
[QUOTE="Zdenek Malinsky"][QUOTE="Johny_G"] naprostá nepoužitelnost Transcriberu v češtine.[/QUOTE]Pokud ti jde o diakritiku, tak tu umí jen InterWrite. Block Recognizer ani tento Transcriber ji neumí.[/QUOTE]

O to mi nejde. Ono to nenapíše ani "Nazdar". Prostě to neumí česky :-). Nejvíc by se to hodilo třeba na IRC, kde kupříkladu diakritiku nepotřebuju.

[QUOTE="jumbo"][QUOTE="Johny_G"]....a Recognizer neumím používat - musel bych se znovu učit psát - otvírat nápovědu kvůli každému znaku se mi nechce :-)...[/QUOTE]

Pisu vyhradne na InterWrite Recognizeru a pisu normalnima tiskacima pismenama - neni treba se ucit nejake specialni znaky. Chybovost temer nula (a to tuzkou na papir necitelne cmaram), oproti SW klavesnicce mnohem rychlejsi. Naopak Transcriber jsem nikdy nepochopil (popravde jsem ho jedinkrat nepouzil, takze jsem se o to ani nesnazil :D ).[/QUOTE]

A jak to děláš? Já jsem zkusil hůlkovým písmem "A" a nešlo to, pak jsem zkusil "G" a taky nic :-). Až v nápovědě jsem zjistil, že se některá písmenka dají psát jenom malá, a musí být jedním tahem (vyjma "X")... Prostě jsem tomu nepřišel na chuť. Ale rád bych v tom uměl, to jo :-). Bylo by to rychlejší.
Zdenek Malinsky (9781)|19.8.2005 19:23
Block Recognizer je trošku vylepšený palmí grafitti. InterWrite umí i diakritiku - návod máš v hlavní nabídce v helpu a nebo je i na stránkách Sunnysoftu - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Mě osobně to nevyhovovalo, ale myslím, že to je celkem zajímavý způsob psaní.
hybo (3107)|19.8.2005 19:31
Block Recognizer prisel relativne nedavno a duvod pridani je jedinej...ulehcit palmistum prechod z Palmu na WinCE...
Johny_G (384)|19.8.2005 20:42
Já vím, jak se na tom má psát, ale nemám zvyk na psaní těch písmen. Každej člověk píše jinak, a učit se nový písmenka nebudu. Spíš mě mrzí ten transcriber.

(jo, a na klávesnici nefungujou Gestures pro směr nahoru - ale to mě fakt neštve :-))
jumbo_ce4you (162)|19.8.2005 21:39
[QUOTE="Johny_G"]A jak to děláš? Já jsem zkusil hůlkovým písmem "A" a nešlo to, pak jsem zkusil "G" a taky nic :-). Až v nápovědě jsem zjistil, že se některá písmenka dají psát jenom malá, a musí být jedním tahem (vyjma "X")... Prostě jsem tomu nepřišel na chuť. Ale rád bych v tom uměl, to jo :-). Bylo by to rychlejší. [/QUOTE]

Píšu všechna písmenka malá a opravdu jedním tahem. Je zajímavý, že snad tvůrci lokalizace přesně věděli, jak se mi bude psát dobře :D Jen "t" se píše podivně :)
xkovi_ce4you (568)|20.8.2005 12:01
A funguje vam na Acerech klavesa control? Ja ji pres externi klavku proste nespustim, takze prepinani mezi SW a HW klavescnici klavesovymi zkratkami, pripadne kombinace CTRL+C/V si mohu s usb klavesnici odpustit.. a to zamrzi:sarcastic:
našrot (126)|3.9.2005 21:07
[QUOTE="zidane"]Co se týče "Real VGA" tak urcitě budeme schopni implementovat řešení až bude "Real VGA" standardní součástí systému.[/QUOTE]

Humoristi - např. normální háček nad Š a všechny čárky u rozpoznávače písmen jsou standardní součástí systému minimálně od verze WinCE 3.0 a vy máte pořád ta idiotská obrácená lomítka a nutnost filtru na PC... Tudíž se od vás asi nedá očekávat ani "Real VGA" klávesnice či rozpoznávač znaků. Tedy kdy budou normální háčky a možnost poslat soubor v příloze mailu tak, aby i příjemce viděl stejný text, jako já, bez nutnosti filtrů?
Kleid (213)|6.9.2005 00:10
Dovolim si trochu oponovat nad oznacenim humoristy:

ad1) REAL Vga je implementovano od verze 8.6 staci pouze sledovat aktualni deni (podpora predstavena spolecne s dalsimi funkcemi na srazu CE4YOU - Bzenec, ke stazeni od 1.6.2005)

ad2) pokud poradite jak psat do jedne kolonky a jednim tahem Š, Á, ... bez lokalizace, tak to jiste ctenari i ja uvitam

ad3) akcentove znaky v e-mailech nejsou otazkou filtru na stolnim PC, ale jsou odvisle na nastaveni kodovani e-mailove zpravy

ad4) pokud do prilohy pridate soubor typu PWD je logicke, ze pro jeho dekodovani na cilovem stroji je potreba mit konvektor

Pokud budete mit jakekoli dotazy ci pripominky, velmi rad se s Vami setkam a vse muzeme probrat osobne. Kontakt na mne naleznete na www.sunnysoft.cz
našrot (126)|6.9.2005 00:55
ad 1) ok, přehlédl jsem, omlouvám se, bylo to navázání na starší příspěvek

ad 2) stačí se podívat do helpu k Character recognizeru - kdysi (je to tak 4 roky) jsem to ukazoval asi nějakému Vašemu kolegovi, který na to prohlásil, že mu obrácená lomítka přijdou přirozenější, než normální háčky a že stejně většina lidí používá klávesnici. Jinak tedy ve zkratce - v nastavení rozpoznávače stačí zaškrtnout políčko "Allow accented characters" a pak se kromě přehlásek, těžkých přízvuků a cedille apod. dají psát i všechny čárky úplně normálně jako v první třídě do písanky, a také ten jediný normální háček na Š (který mimochodem zůstane i po přehrání do počítače bez sunnysoftího filtru). To se divím, že na to vývojáři ještě nepřišli.. nečtou manuál? ;o))

ad 3 a 4) pokud pošlu soubor PWD, tak stačí příjemci stáhnout třeba Active Sync, který je zadarmo a který ho převede, ale můžu poslat i přímo DOC, který PocketWord taky umí, ale když tam budou háčky, tak je příjemce v háji ;o) Normální mail, pravda, s háčky chodí.
Kleid (213)|6.9.2005 09:31
Ad Letter Recognizer (predpokladam ze ten Vas Charakter je to co myslite).

Nejdou psat akcentove znaky jako ň ř atd, mate pravdu že jediny co jdeje š. Vzniklo nejspis male nedorozumeni :) Helpy cteme :) Vecer jsem byl pri cteni mene pozorny.
našrot (126)|9.9.2005 15:40
:o) Ano, myslím Letter Recognizer - ještě nedávno jsme měl WinCE 3.0 a těžko se mi odvyká od původního názvosloví :o)

A bylo by tedy možné předělat zadávání háčků na normální?
zidane_ce4you (244)|13.9.2005 08:48
[QUOTE="našrot"]
A bylo by tedy možné předělat zadávání háčků na normální?[/QUOTE]
Dobrý den,
řekl bych, že je to subjektivní. Vám se třeba zadávání diakritiky zdá "nenormální" někdo jiný si zase tento způsob může "pochvalovat", je to o zvyku, co člověk to jiný názor.
Ale na druhou stranu chápu, že pokud jste byl zvyklý na něco jiného tak pro Vás zadávání může být obtížnější.
Nicméně měnit konvenci v zadávání diakritiky na jiné schéma bych nyní viděl jako chybu, protože mezi jednotlivými verzemi je třeba zachovat kontinualitu a nenutit uživatele měnit něco z předešlých verzí pro ně již zažitého na něco jiného.
Snad Vám moje vysvětlení stačí...
Přeji hezký den

našrot (126)|15.9.2005 22:03
Jistě, že to může být v současné době subjektivní, i když na papíře taky nepíšete místo háčku obrácené lomítko... spíš neexistuje výrobce českého rozpoznávače, který by nabízel normální háčky, a tak máte jednodušší marketing ;o) Zvyknout se dá opravdu na všechno, ale vůbec by nevadilo v další verzi nabídnout možnost psát háčky i normálně - nenutili byste tak uživatele k něčemu novému (přirozenému ;o) ), ale dávali byste jim další možnost. Nicméně jako dříve jediný výrobce české lokalizace jste již zákazníky donutili psát obrácená lomítka, ačkoliv jste nemuseli, a to Sunnysoftu zcela evidentně nevadilo, narozdíl od situace, kdyby nutili lidi psát normálně česky ;o)) S obrácenými lomítky je to taky neskonale pomalejší psaní.

Tedy Vaše vysvětlení je prostě jen šikovný alibismus, proč nedělat něco, co by Sunnysoft stálo další práci ;o)