Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

ROM - WM61 - CZ/SK - Eržika X - nová generace - verze 1.3 - 8.8.2010

scopres (45)|31.7.2010 19:43
Pro ty co mají potíže s 2G vs 3G

taky jsem si všiml, že tam kde je špatný příjem 3G, ale přeci jen nějaký je, jde baterie do pr...
Objevil jsem tuhle utilitku:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=478519

je úžasná, jedu trvale na 2G, pouze u některých aplikací, kde to má význam se to přepne na 3G, po skončení se to přepne zase zpět na 2G
lukis_ce4you (35)|1.8.2010 18:22
Už jsem se tu ptal na rozložení qwerty u klávesnice. úplnou od HTC mám už přehozenou, jde mi o tu standardní systémovou. Za boha nedokážu najít způsob, jak z ní udělat českou qwerty. V advanced configu je jen volba jazyka, přes nastavení locales v registrech to taky nejde... Pls. poraďte.
Adow (1267)|2.8.2010 08:45
Takže ukončuji bug-log pro Eržiku X 1.2. Škoda, že nenapsal třeba Laufass, kterej má bugů plnou ROM :). Vím, že Eržika není 100pro, ale která ROM je. Ani ta originální ne.
Takže tu mám následující úkoly - budu se snažit to vytvořit tenhle týden:
- Převaření NoTF, TF3D 1.1, 2.1 a Sense 2.1 aby dobře vytáčely a měly ty správné doplňky (menu).
- Převaření Sense 2.5 s integrovaným CHT 1.8.5. Další karty do Sense 2.5 dávat nebudu (Facebook jsem zkoušel a toto řešení žere zbytečně moc RAMky a na rychlosti taky nepřidává - nechám ho ale pro zájemce v kitchen).
- Možná mě něco málo ještě napadne, ale nic moc velkýho nečekejte..

scopres: s bodem 1 ti asi nepomůžu - to mi nikdy neudělalo a bod 2 - popravdě 10-14 bez resetu je na WM docela hodně. Aktualizuje se ti QuickGPS (Rychlé GPS)?

lukis: Na té malé Windowsácké podle mě změnit layout jen tak jednoduše nejde. Narozdíl od HTC kde jsou konfig soubory s tlačítkama, tady je vše v jednom DLL. Tam umím změnit obrázky (barvičky atd.), ale na rozložení jsem krátkej.
scopres (45)|3.8.2010 13:06
To Adow: jak to myslíš aktualizuje rychlé GPS? to se přece aktualizuje přes web a ne přes GPS? Funkci této funkce jsem nikdy nepochopil ... Mám nastaveno že se aktualizuje, když se připojím active sync, jinak je vyplé. Je možné že aktualizované nebylo (je tam 6 dní max), ale nevím, nenapadlo mě ,že by to mohlo nějak souviset.

PS: je možné nějakým způsobem restartovat drivery??
Adow (1267)|3.8.2010 15:39
QuickGPS stahuje z netu přibližné pozice satelitů podle aktuální GSM polohy a tím pádem je fix (někdy o dost) rychlejší.
Restartovat jde služby, drivery nevím. Služby jdou přes TaskManagera v Systémových nástrojích. Nahoře ťunkeš na takovou šipku, dáš Services a pak tam máš dole mačkátka play/stop jak na přehrávači. Ale jak píšu, nejsou to ovladače, ale různé služby. Když vybereš Devices, tak bys tam taky mohl něco najít. Podle mě je teda ale jednodušší reset :D..
sfinga (2)|5.8.2010 14:09
Ptal jsem se uz pred casem a nejak to zapadlo bez jakekoliv odpovedi, tak zkousim znovu:

Zdravim, nevite nekdo, jak vyresit nasledujici problem?
Jelikoz se objevuje jak v Erzice, tak jinych ROMkach, vidim to na nejaky bug Sense 2.5.

Jde o to, ze po par hodinach v provozu zamrzava HTC prehravac.
Kdyz najedu na jeho zalozku, objevi se v levem hornim rohu takove to rotujici "nacitaci" kolecko a nemizi.
Tlacitka v prehravaci vubec nereaguji a kdyz otevru album, zobrazi se jen seznam skladeb na prvni zalozce - ostatni jsou prazdne.
Pomuze jen uplny restart (pouhy restart Sense nepomuze).

Vyuzivam HTC jako MP3 prehravac a tohle je tudiz pro me hodne dulezite. Jiny player nechci, ten HTC mi plne vyhovuje.
Budu vdecny za kazdou radu. Diky
Dryha_ce4you (143)|6.8.2010 09:21
co je to pár hodin? když mám puštěn přehrávač přes BT sluchátka při sekání zahrady tak jede cca 3hodiny v kuse a nic se neděje

Jinak co se mého upgrade na Plácačku HD2 týká tak asi bude odsunut/zrušen ... pes má nádor na čelisti takže musí na operaci ... a cena operace je ...
Adow (1267)|8.8.2010 15:26
[h]Aktualizace - Eržika X 1.3[/h]

Changelog:
  • novější klávesnice z Diamondu2 (EZ Input 2.0) - Úplná QWERTY má upravené rozložení (QWERTZ) a definici znaků pro CZ a SK, tato verze neobsahuje Kompaktní QWERTY![/*]
  • u verze se Sense 2.5.2012 Co0kie Home Tab 1.8.5 se speciálním Eržika nastavením + CHT Editor 1.8.5.1[/*]
  • aplikace NoData vyměněna GPRS Enabler/Disabler - pro ovládání prsty, umí ukončit aktivní připojení - najdete jej v Programy-Komunikace-Povolená připojení[/*]
  • přidána utilitka Marzens TouchInCallScreenTweak - najdete ji v Systémových nástrojích a s její pomocí si můžete nastavit chování displeje telefonu během hovoru[/*]
  • všechny varianty by mají telefonní aplikaci, která je pro ně určena (NoTF a TF3D 1.1 Diamond dialer, TF3D 2.1, Sense 2.1 a Sense 2.5 Tachi dialer)[/*]
  • opravena menu u NoTF a TF3D 1.1[/*]
  • některé další drobné opravy/úpravy[/*]
Download:
Eržika X 1.3 - všechny varianty - Melicher.eu

Poznámka ke klávesnici: chtěl jsem původně použít novější EZ Input 2.1, ale dělal mi docela problémy (třeba nešla napsat nová SMS). Proto jsem se rozhodl pro EZ Input 2.0. S tím jsem si musel taky docela hodně pohrát, protože neobsahuje slovenštinu (ta je tam teda trošku našvindlovaná, ale funguje včetně XT9 - pouze slovenské varianty ROM) a předělával jsem taky rozvržení kláves. EZ Input 2.0 neobsahuje klávesnici Kompaktní QWERTY - nepište mi o ni - prostě tam není. Pokud bez ní nemůžete žít, budete si muset Eržiku uvařit s EZ Input 1.5 (k dispozici je opět kitchen) nebo používat nadále Eržiku X 1.2.

Kdo chtěl Sense 2.5 s kartou Facebook, tak ta je nově součástí kitchen - můžete si Eržiku s ní uvařit.

Pokud ROM nebude mít nějaké větší problémy, tak je to z mé strany poslední dílo pro Diamonda (1). K dalším úpravám máte k dipozici kitchen ;).
beesee (46)|8.8.2010 17:16
Adow: Ještě jednou moc díky za dlouhodobou péči o Eržiku (potažmo o nás). Myslím, že spousta z nás už úplně zapomněla jak vypadá původní originální ROM - při posledním flashování jsem zkusmo nahrál původní ROM a byl to docela šok... Díky Tobě se naše mašinky dostaly na úplně jinou úroveň a troufám si tvrdit, že Tvoje Eržika patří mezi ty nejlepší ROMky, které kdy spatřily displeje Diamondů... O skvělé podpoře ani nemluvím... Přeju Ti hodně úspěchů při vaření na dalších mašinkách a DÍKY!!!
ellbunda_ce4you (63)|9.8.2010 08:09
... nezbývá než jen souhlasit, nahlas zatleskat a tiše zaplakat :-)

díky
šakal (6)|9.8.2010 09:06
Adow: Taky se přidávám s díky. Spousta práce na Eržice a rychlá podpora 24/7, tomu se dá jen tlaskat :) Možná, že bych už Diamonda ani neměl.

Mám takovou otázečku. Pokukuješ po něčem jiném než WM pro tvůj další foun po D2?
Adow (1267)|9.8.2010 09:51
No já zase asi chvilku (rok-dva) zůstanu u D2. Chtěl jsem původně Androida, ale žádnej se mi nelíbil velikostně.
Mám jasno asi v tom, že WM7 už asi nebudou nic pro mě.
luckies (3)|9.8.2010 19:37
připojuji se k ostatním díkům za výbornou ROMku...budeš nám opravdu chybět adowe.

akorát mám problém v nové notf verzi kdy na dialeru nejdou hacky...jde to nejak odstranit???Diky moc jinak slape jako vzdy perfektne...
stava_ce4you (5)|9.8.2010 19:54
Mam dotaz k Erzika_X_1.3CZ_TF3D_1.1.Nejde me pres TouchFlo spustit internet prohlizec.To same v pocasi pokud se chci nabitkou"vice" pripojit na weather.Mam neco spatne nastavene,nebo je to chyba tehle verze.Jinak spousteni v programech me Internet Exploer a Opera funguji.Predem Diky
ellbunda_ce4you (63)|9.8.2010 20:55
já bych měl nakonec přece jenom ještě jeden dotaz, zda nemáš seznam instalovaných aplikací a přibližně kolik zabírají v RAM, rád bych něco uvolnil, mám teď drobné problémky s Tomtom a příchozím hovorem
Adow (1267)|9.8.2010 23:09
luckies: Všimnul jsem si, že tam nejde č ve slově ukončit... Čeština je pořád stejná (a v ní je to dobře). Moc nechápu odkud se to tam motá.. Zkoušel jsem měnit soubory s jazykama, ale nepomohlo to. Vzdal jsem to.

stava: Ve verzi 1.2 to fungovalo? Podle mě asi ne, ale když mi to nikdo nenahlásí...... Vytvořil jsem tady jeden CABík - zkus ho, po resetu by to mohlo fungovat. Je to řešení, které jsem našel tady, jen jsem to udělal jako CAB.

ellbunda: Stáhni si kitchen a tam v adresáři Tools/RomSaved najdeš definiční soubory pro jednotlivé varianty - jsou tam vypsány balíčky, které jsou v ROM zahrnuty. Co kolik zabírá v RAM si zjisti v TaskManageru.

All: Jak už jsem psal - Diamonda má žena a já se jí v něm nemůžu pořád hrabat a něco jí tam flashovat :D.. Takže pokud toho bude víc, tak se na nějaký mušky zkusím podívat. Teď vyrážím na dovču a nejspíš budu bez netu, takže nebudu moct odpovídat. Po dobu mé nepřítomnosti mě zastoupí strejda Google - ve většině případů vám určitě pomůže :D.
stava_ce4you (5)|10.8.2010 08:34
DIKY.Po instalaci cabiku uz to slape O.K.
mbiba_ce4you (143)|10.8.2010 16:18
To Adow: Už dva dny zkouším noTF verzi a zatím nadšení... A dokonce nečekanej dárek v podobě bomba klávesnice, kde dokonce korektně funguje přidávání slov! no bomba! Ještě to v nadcházejících dnech otestuju, jak to chodí a jestli někde není nějaká botka, ale zatím rozhodně nejlepší Eržika :-)

Potvrzuji chybnou diakritiku v dialeru, ale to jen snad kdybys na to náhodou přišel, jak to opravit, asi nemá cenu se s tím zabejvat :-D

Zatím každá ROM s wm 6.5.x mě nějak vypekla, tak sem ty experimenty utnul, presne receno pote co mi v kapse telefon blikal po zmeskanem hovoru tak dlouho, az se zaseknul a pak nechtel bootovat, pomohl az hardreset a ja se nemohl dozvedet, kdo, ze mi to volal, a bylo to dulezity bohuzel... Svým způsobem mi tohle občas udělá Benko, BsB, Ralphussion rom, i kdyz az ted to bylo tak fatalni, ze byl nutny hard-reset, jen se to sekne bez zjevného důvodu. Holt ne všechny rom jsou tak vychytané jako Eržika :-)

Prostě díky za skvělou ROM a hezkou dovolenou...

Mbiba

Křiwi (5)|10.8.2010 19:17
Zdarec mam prosbičku občas se mi stavá že diamond zamrzne oběví se takoví to mravenčení.. nevíte někdo co stím?
_Amos_ (368)|10.8.2010 21:01
mbiba: Až to Adow zabalí úplně, tak najdu více motivace na vydání své romky 6.5.x, základ bych měl krásně fungující, ale chtěl bych trochu víc věcí z Eržiky a hlavně česky. Zatím si s tím hraji a říkám si, kde na to bral Adow čas...

adow: Pane šefkuchaři příjemnou dovolenou
mbiba_ce4you (143)|10.8.2010 21:03
Kdybys chtěl pomůžu, já bych prostě potřeboval, aby to bylo hlavně stabilní...A to zatím není, protože to většinou ten kuchař opoustí v nehotovém stavu :-/ asi to je fakt narocny, nejen casove...

Muj sen by byla Erzika s wm 6.5.x, ale pochopil sem, ze toho se dockaji az "dedvojkari"...



Mbiba
FunThomas (14)|11.8.2010 13:49
Neviem, ci sa to tu uz riesilo, ale par tyzdnov dozadu som dal Erziku X 1.2 a mam s nou tieto problemy:
-velke hodiny na Home obrazovke casto meskaju
-Opera sa mi uz parkrat vypla, ked som otocil mobil nalezato
-neukazuje mi v Home, ze mam neprecitanu SMSku (ani neblika to okruhle tlacitko)
-pri stlaceni tlacitka, ktorym sa vypina/blokuje mi uz niekolkokrat zamrzol - na displeji zostane "sum" (ako v TV, ale staticky)

Idem vyskusat X 1.3, tak uvidime.
Dryha_ce4you (143)|11.8.2010 16:34
Adow je proste pan Kuchar a diky za tu dobu s jeho Erzou :yes:

ja dneskem zacinam novou eru ... HD2 ... a pokud bude moznost a cas tak mam chut zkusit Erzu i na nej, jak uu Ada psal bude delat TD2 coz by mohlo jit s trochou sikovnosti prevarit,protoze na samostatny vareni si fakt neverim :)

DIKY ADOW!
mbiba_ce4you (143)|12.8.2010 11:05
Ještě k diakritice v dialeru noTF verze... Po pár dnech jsem vypozoroval, že v dialeru je diakritika blbě jen do momentu než při hovoru přes tlačítka přejede taková ta oponka, aby se nedala mačkat :-), pak se to jako mávnutím kouzelného proutku pod oponou najednou spraví a č, ž a ř se objeví, po odtažení oponky se to zase zkazí. Horší je, že ta diakritika není jen věc dialeru, bez korektního zobrazení ž,č,ř je i kamera, google mapy - v hláškách na ítám apod, nikoliv na mapě... Nezkoušel jsem všechno, ani nevím jak tyto aplikace mohou souviset, jedinně mě napadá, že je to HTC dialer a HTC camera, ale google mapy...

Až na tohle zatím běhá parádně :-) Chci se zeptat uživatele jiných než noTF verze, jestli ta diakritika taky zlobí u nich. tf 1.1 má i stejnej dialer, blbne to tam taky tajhle? Ostatní máte jinej dialer takže pak co kamera a google mapy?

Já si klidně nainstaluje nějakou verzi s TF a vypnu ho, pokud to bude tam OK.

Díky

Mbiba
MildaC (28)|13.8.2010 07:31
používám verzi X1.3 Sense 2.5, a jediné místo, kde je špatně čeština je foťák. Nikde jinde jsem to nepostřehl.
Blekota_ce4you (73)|14.8.2010 11:49
Tak jsem zkusil Erziku 1.3 Sense 2.5 a diakritika je spatne jen v nastaveni fotaku, jinak je vse v pohode.
Lufik (3)|15.8.2010 18:45
Chtel jsme se zeptat jeslti nevite jak zmenit barvu pisma ve zpravach mam 2.5 sense dekuji
_Amos_ (368)|15.8.2010 22:42
Lufik: Přečti si toto a měnit budeš soubor 115191c7_manila
_Amos_ (368)|16.8.2010 09:02
Převařil jsem si 1.3 s původní klávesnicí a zobrazování č je v pořádku, takže to dělá nová klávesnice. Jinak mě se nezobrazovalo č skoro nikde. Třeba Google maps nepsalo č ve slovíčku načítání apod....
mbiba_ce4you (143)|17.8.2010 10:40
[quote=_Amos_]Převařil jsem si 1.3 s původní klávesnicí a zobrazování č je v pořádku, takže to dělá nová klávesnice. Jinak mě se nezobrazovalo č skoro nikde. Třeba Google maps nepsalo č ve slovíčku načítání apod....[/quote]

To je ale škoda, ta nová klávesnice je super, hlavně ta QWERTZ :-)

mbiba_ce4you (143)|17.8.2010 10:42
[quote=_Amos_]Převařil jsem si 1.3 s původní klávesnicí a zobrazování č je v pořádku, takže to dělá nová klávesnice. Jinak mě se nezobrazovalo č skoro nikde. Třeba Google maps nepsalo č ve slovíčku načítání apod....[/quote]

jo google maps jsem zjistil je hodně postižená absencí písmenek s háčky :-(, ale zase nikde jinde než jsem psal původně jsem to nikdy neviděl...

Mbiba


mbiba_ce4you (143)|17.8.2010 10:50
Mám malý problém s dialerem (noTF verze) který se mi překlápí automaticky na šířku. Zaprvý toto chování se mi moc nelíbí a zadruhý to má našířku rozpadlou grafiku. Tušíte někdo kde nastavím, aby zrovna dialer zůstal v portraitu? V G-config nic takovýho nejde nastavit a gyrator, kde to snad kdysi šlo pozakazovat, se mi zase instalovat jen kvůli tomu moc nechce...

Díky za případný typ jak na to...

Mbiba
mbiba_ce4you (143)|17.8.2010 11:25
[quote=mbiba]Mám malý problém s dialerem (noTF verze) který se mi překlápí automaticky na šířku. Zaprvý toto chování se mi moc nelíbí a zadruhý to má našířku rozpadlou grafiku. Tušíte někdo kde nastavím, aby zrovna dialer zůstal v portraitu? V G-config nic takovýho nejde nastavit a gyrator, kde to snad kdysi šlo pozakazovat, se mi zase instalovat jen kvůli tomu moc nechce...

Díky za případný typ jak na to...

Mbiba[/quote]

Tak ja si odovim sam, nastavil jsem rotaci pro průžkumníka, word, excel, powerpoint a adobe reader. Kromě průzkumníka to nikde stejně nerotovalo. Po smazání těch aplikací z g-config už dialer netrojčí :-) Asi je tam někde nějaká závislost s dialerem. Nevadí jdu zase používat ruční rotaci jen když je to opravdu nutný :-)

Mbiba
mbiba_ce4you (143)|17.8.2010 13:26
Ještě jeden problém.... Když si zapnu zobrazování SMS v konverzacích, je nefunkční tlačítko odpovědět a předat dál, odpovědět se dá po každém otevření zprávy, ale občas předávám dál. I položky Ospovědět, předat dál v rozbalovacím menu jsou zašedlé...Je nějaká možnost to rozchodit nez vypnou zobrazení v chatu?

Díky Mbiba
Adow (1267)|20.8.2010 17:32
mbiba, _Amos_: Mám D2 zatím s WM6.5 a někdy se mi po WM6.1 docela stýská.. Už by to byl krok zpět, tak to nechám na WM6.5, ale jinak si stojím za tím, že (až na pár grafickejch změn) jsou WM6.1 rychlejší a stabilnější...

Dryha: Při troše snahy a kombinací více kitchen (třeba origo HD2 a té mé pro D2) to určitě zvládneš ;). Základ je stejný rozlišení, naprostá většina balíčků je stejná (protože používám většinu právě z HD2)..

mbiba: Ta oponka při telefonování v dialeru je jen nakreslenej obrázek (ta průhlednost je jen simulovaná) - takže tam je to dobře :D

All: Pokud někdo chcete Eržiku X 1.3 (NoTF a TF3D 1.1) s Dimond dialerem a starší klávesnicí (tak aby jak píše _Amos_ správně fungovala diakritika), stáhněte si kitchen a soubor tady v příloze. Soubor rozbalte, načtěte do kitchen variantu kterou chcete (Load ROM) a stiskněte Create ROM. Po pár minutách chrochtání se objeví nová ROM ve složce RELEASE_Diamond.
mbiba_ce4you (143)|20.8.2010 18:45
[quote=Adow]mbiba, _Amos_: ale jinak si stojím za tím, že (až na pár grafickejch změn) jsou WM6.1 rychlejší a stabilnější...

[/quote]

Já byl velký zastánce wm 6.5.x, jenže nakonec musím souhlasit Eržika na Diamondu, jede prostě nejlíp. Uznávám, že sem se pletl. Jediné co je lepší je asi výdrž 3,5 dne versus 2 a kousek dnu Eržiky při stejném užívání. Ale wm 6.5.x BsB nebo Ralphussion mě občas (nejspíš pokud se prodlužovala doba od restartu) udělaj to, že se zaseknou a občas po zaseknutí bez HR nenabootujou :-( Takže jako hračka fajn, ale to je tak všechno. Wm 6.1 tam prostě asi patří a nemá cenu to nahrazovat novějšíma...

A ještě jsem postupně zjistil, že to co se mi líbilo jako vlastnost wm 6.5.x se da nastavit i do wm 6.1 uplne stejne, takze jediny plus je tlacitko X vpravo dole za cenu rozhozeny grafiky nekterych programu a dialerů... To za to nestojí, jen ta výdrž zamrzí, ale dá se to...

Mbiba

mbiba_ce4you (143)|20.8.2010 18:50
[quote=Adow]
All: Pokud někdo chcete Eržiku X 1.3 (NoTF a TF3D 1.1) s Dimond dialerem a starší klávesnicí (tak aby jak píše _Amos_ správně fungovala diakritika), stáhněte si kitchen a soubor tady v příloze. Soubor rozbalte, načtěte do kitchen variantu kterou chcete (Load ROM) a stiskněte Create ROM. Po pár minutách chrochtání se objeví nová ROM ve složce RELEASE_Diamond.[/quote]

Díky za postup, až u mě převáží pocit, že přínos verze 2.0 se nedá srovnat s korektní diakritikou všude, tak si to uvařím, třeba mi to chytne :-) Vždycky když si totiž ostříhám nehty, nemuzu na full qwerty potom par dni psat :-D a Phone Keypad je v obou verzích stejně funkční :-)

Mbiba

AppleS (1)|7.9.2010 15:27
Zdarec.. mam takovy problem s Erzika_X_1.3_WM61_21056_CZ_TF3D_2.1 ... Kdyz jdu do nastaveni ->systém a vyberu polozku Externí GPS, tam dam zalozku Hardware a chci si nastavit Hardwarový port GPS, tak dam treba COM1 a kliknu na OK. Poté jdu zkontrolovat, jestli je Hardwarový port GPS nastaven na COM1 a on není, je tam "(žádné)" :// Tudíž mi vubec nefunguje GPS navigace.. na predchozim systému to slo nastavit a GPS jela fpoho.. nevite co stim ? Dekuji za odpoved :))
007ToMMaS (111)|7.9.2010 16:38
to je EXTERNE GPS takže už podla toho môžeš vedieť že ide nejde o GPS modul ktorý obsahuje mobilný telefon...
Adow (1267)|8.9.2010 11:37
[quote=AppleS]Zdarec.. mam takovy problem s Erzika_X_1.3_WM61_21056_CZ_TF3D_2.1 ... Kdyz jdu do nastaveni ->systém a vyberu polozku Externí GPS, tam dam zalozku Hardware a chci si nastavit Hardwarový port GPS, tak dam treba COM1 a kliknu na OK. Poté jdu zkontrolovat, jestli je Hardwarový port GPS nastaven na COM1 a on není, je tam "(žádné)" :// Tudíž mi vubec nefunguje GPS navigace.. na predchozim systému to slo nastavit a GPS jela fpoho.. nevite co stim ? Dekuji za odpoved :))[/quote]
Tohle vůbec nenastavuj. Interní navigace je na COM4.
mbiba_ce4you (143)|8.9.2010 12:53
Zdravím, temer k plné spokojenosti používám verzi 1,3 NoTF, kterou jsem si převařil s EzInput 1.5 kvuli diakritice, pridal sem jeste par balicku se zvukama a javou. Mam jen jednu neprijemnou vec, nevite co mi tam muze rozhazovat hodiny, proste najednou wm ukazuji cas cca o 7 hodin pozadu. Podeziram nejakou aplikaci, ktera se snazi synchronizovat cas a neni nastavena, ale napada vas jaka by to mohla delat? Nic jenom na to jsem samozrejme neinstaloval, spis neco o cem ani netusim, ze to dela. Mam tam navic Myphone, T Profiler, TouchWatch, wmsvatky, TodayAgenda, EasyLauncher, PocketMusic a navigace Garmin+Sygic, jinak asi nic.

Netusite co by to mohlo bejt, nebo nepokazil jsem nekde nejakou volbu v Advanced config?

Díky

Mbiba
Pijer_ce4you (36)|8.9.2010 13:25
Hlásí vám taky při stahování "Eržika X 1.3 - všechny varianty - Melicher.eu" NOD infiltraci trojákem a hodí to do karantény?
Adow (1267)|8.9.2010 15:08
mbiba: Chyba v matrixu (síti tvého operátora). Před časem jsem tu dával CABík..
[quote=Adow]ellbunda: Tady je ten CAB na zrušení automatického nastavování času...[/quote]

Pijer: AVG mi mlčí.. Ikdyž poslední dobou mi to hlásí trojana ve víc souborech v kitchen.. 2 EXE jsou naprosto nezbytný pro uvaření ROM a jedno EXE pro naflashování Diamonda2. O těch každopádně na XDA-dev tvrdí, že je to planý varování. Nevím. Každopádně ZIPy s Eržikou 1.3 by měly být čistý. Kitchen to ale může hlásit.

mbiba_ce4you (143)|8.9.2010 17:40
[quote=Adow]mbiba: Chyba v matrixu (síti tvého operátora). Před časem jsem tu dával CABík..
[/quote]

Diky moc, asi neumim hledat, vzdal jsem to moc brzo.

Mbiba

Pijer_ce4you (36)|9.9.2010 11:00
Adow napsal/a:
Pijer: AVG mi mlčí.. Ikdyž poslední dobou mi to hlásí trojana ve víc souborech v kitchen.. 2 EXE jsou naprosto nezbytný pro uvaření ROM a jedno EXE pro naflashování Diamonda2. O těch každopádně na XDA-dev tvrdí, že je to planý varování. Nevím. Každopádně ZIPy s Eržikou 1.3 by měly být čistý. Kitchen to ale může hlásit.

Díky, snad to bude dobrý
FunThomas (14)|9.9.2010 11:49
Asi 2 tyzdne dozadu som prehodil Erzika_X_1.3_WM61_21056_SK_Sense_2.1.zip. Zo zaciatku som bol nadseny, pretoze sa mi telefon javil sviznejsi ako so Sense 2.5, ale uz zase zacina robit, to co predtym. Na Home obrazovke sa mi tie velke hodiny zaseknu na nejakom case a uz sa neaktualizuju, neukazuju sa mi zmeskane hovory a neprecitane SMSky, Opera sa niekedy pri otoceni na Landscape vypne a pod.
Co robit? :)
Adow (1267)|9.9.2010 15:53
Netuším.. V mém bývalém Diamondovi zrovna varianta se Sense 2.1 běží a hodiny se tam nesekají. Fakt nevím co napsat, protože "udělej HR a třeba se to zlepší" mi přijde laciný :D.
GavrasCZ (1)|10.9.2010 13:06
Dělá mi to stejný. Zajímavý je, že se to stane jen když zadám PIN hned při spuštění. V případě, že zadání PINu přejdu a následně ho vyvolám aktivací "telefon", tak hodiny fungují zcela normálně.
FunThomas (14)|10.9.2010 14:50
Mne sa nepodarilo najst nejake zakonitosti kedy to robi a kedy nie. Riesim to restartom Sense.
kufik84 (2)|10.9.2010 14:51
Ahoj.. předem děkuji za velmi dobrou práci v tvorbě této romky.

Nahrál jsem si do Diamonda eržiku 1.3 se sense 2.5. Mám dotaz na záložku programy, na kterou jsem byl trochu zvyklí a zde ji nemám. Prolezl jsem kde co, ale nedaří se mi ji objevit.

Poradí někdo jak tuto záložku zapnout? Přecejenom spoustět programy přes start se mi moc nechce :)

Děkuji kufik84