Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

ROM - WM61 - CZ/SK - Eržika X - nová generace - verze 1.3 - 8.8.2010

Dryha_ce4you (143)|10.6.2010 23:51
for Adow:

neboj HR delam, uz sem se s WM neco naradil ne :) to BT na XP zkusim zitra snad konecne, na kabel to bezi .. proste zahadane no uvidime :)
ale dela to od 1.1 kdy jsem presel na verzi se sense 2.5
scopres (45)|11.6.2010 07:13
Postupně po používání všelijakých TFlo, Sense a dalších udělátek, jsem dospěl k názoru, že to jsou všechno jenom pi*oviny, které zasírají paměť a zpomalujou systém. Úplně stejného efektu (i když přiznávám ne stejně efektního) lze dosáhnout instalací několika pluginů do today. Volná paměť mi pod 40% neklesne, můžu si užívat rychlého iGo, vykašlat se na restarty a různé optimalizace paměti a celkově je systém o dost rychlejší a stabilnější.

PS: ne že bych byl nedočkavý (jako že jsem), ale jak to časově vypadá s tou WM6.5 v kitchen??
Adow (1267)|11.6.2010 07:31
Kitchen WM6.5 vydám jako nadstavbu kitchen Eržiky X 1.2. Obojí bude do týdne.
SSLEEP (21)|11.6.2010 09:43
Jeste k tomu skrytymu cislu jak tu nekdo psal. Predevcirem jsem volal kamosovi a rikal mi proc mam skryty cislo, tak jsem dal zobrazit cislo kontaktum a potvrdil jsem to a pak zpatky zobrazit vsem a uz jsem se normalne zobrazoval. Jeste to ale vyzkousim jestli to nebyla jen nahoda.:)
mbiba_ce4you (143)|11.6.2010 10:34
[quote=scopres]Postupně po používání všelijakých TFlo, Sense a dalších udělátek, jsem dospěl k názoru, že to jsou všechno jenom pi*oviny, které zasírají paměť a zpomalujou systém. Úplně stejného efektu (i když přiznávám ne stejně efektního) lze dosáhnout instalací několika pluginů do today. Volná paměť mi pod 40% neklesne, můžu si užívat rychlého iGo, vykašlat se na restarty a různé optimalizace paměti a celkově je systém o dost rychlejší a stabilnější.
[/quote]

To mi mluvíš z duše, pro mě to do Sense 2.1 včetně bylo nepoužitelné, až verze 2.5 by se použít dala, ale myslím si, že je systém nakonec i tak funkčnější bez něj a hlavněje fakt, že něco jako restart nebo nespuštění aplikace kvůli nedostatku paměti fakt neznám, ale taky je fakt, že tam 20MB snad nikdy nevyužiju což by mohlo být právě místo na Sense 2.5 ale asi bych se dostal moc ke stropu a bojím se problémů, neustálého restartování, vypínání Sense, divného nepředvídatelného chování atd...

Jedina nadstavba, ktera se mi libi a ted ji zkousim je S2U2, je tam sice tolik nastavení, že než to člověk všechno vyladí k obrazu svému, stráví nad tím čtrnáct dní, k čemuž příspívá i divná česká lokalizace (doporučuju napřed nastavit a pak počeštit). Jednak to zas tak moc nežere (4 MB), jednak to částečně počeští telefon protože v zamčeném stavu to dokáže fungovat většinu dne, přidá to founu pár funkcí (roztažení fotky kontaktu při příchozím hovoru, vibrace při spojení, upozornšní na zmeškané události) a když si na to člověk zvykne, tak je to schopný i vypadat celkem hezky, rozhodně to doporučuju odpůrcům Sense aspoň pár týdnů vyzkoušet :-) Myslím, že v kombinaci s klasickou today je to skvela kombinace :-) Dovedu si klidně představit Eržiku NoTF + S2U2 a určitě to jednou zkusím, až mi omrzí wm 6.5.5 :-)

Wm 6.5.x už mi sami o sobě přijdou poměrně dost ergonomické ale asi bych taky zkusil win 6.5 cz od Adowa, přeci jen čeština je lepší ačkoliv se většina z nás v angličtině zřejmě orientuje, tak i tak...

Muzu se zeptat, jake pluginy pro today pouzivas? Ja tam mam TodayAgenda, EasyTodayLauncher, Meteoservis (integrovaný taky s S2U2), G-profile, je něco ještě lepšího?

Mbiba


mbiba_ce4you (143)|11.6.2010 10:37
[quote=SSLEEP]Jeste k tomu skrytymu cislu jak tu nekdo psal. Predevcirem jsem volal kamosovi a rikal mi proc mam skryty cislo, tak jsem dal zobrazit cislo kontaktum a potvrdil jsem to a pak zpatky zobrazit vsem a uz jsem se normalne zobrazoval. Jeste to ale vyzkousim jestli to nebyla jen nahoda.:) [/quote]

Ja mam tohle nastaveno siti, protoze sam skryte cislo nemam rad, tak ho ani nepouzivam a funguje to, nikdy nikdo neříkal, že jsem skrytej a to jsem všemožných rom zkusil docela strašně moc...

Mbiba

mbiba_ce4you (143)|11.6.2010 10:47
[quote=Adow]
Sense 2.5 prostě není na Diamonda dělaný a bere si RAMky vzhledem k tomu, kolik má Diamond k dispozici prostě moc.. Stejně tak ROMka se Sense 2.5 bude prostě pomalejší než ROMka jen s Titaniem nebo Sense 2.1. Sense 2.5 má kolem sebe řadu doplňků, které žerou RAMku a zaměstnávají systém..
[/quote]

Omlouvám se, ýe ještě otravuju, ale muzu se tedy konkretne zeptat, jak to beha,jak casto je nutny restart, jak tech volnych 20 MB vadí funkčnosti a co se vyskytuje za problémy při běhu blízko 0 volna? Moje užití je přehrávání mp3, trochu volání a SMS + kalendář a úkoly, poznámky, semtam fotka a nějaká ta Opera Mini občas.

Dík

Mbiba
Adow (1267)|11.6.2010 11:01
Já nejsem běžnej uživatel a dřív než bych udělal reset stihnu flashnout novou ROMku (ne že bych chtěl, to je bohužel úděl kuchařů). Jinak ale se Sense 2.5 problémy nemám - ono to v podstatě restartovat nepotřebuje - spíš preventivně jednou za pár dní. I to iGo jede, ale je trhanější. Stačí ale pomocí utilitky ukončit Sense, používat iGo a pak Sense zase spustit - osobně mě tějak netrápí. Že by systém z ničeho nic spadnul nebo se choval jinak nestabilně, to ne. Maximálně nějakej program zahlásí že má málo paměti.
scopres (45)|11.6.2010 11:28
TO Mbiba:
koukám používáme podobné věci :D . Today agendu jsem zkoušel, ale bez stylusu je to neovladatelné

Zhora dolů:
datum - standart VM, všechny ty efektní hodiny mají jedinou funkci - řeknou nám kterého je a kolik je hodin, a to tenhle řádek umí taky :)
meteoservis vm, kerý strčí hravě do kapsy všechny počasáky z TFlo i Senze ale i spešl programy od všech možných firem.
Easy Today Launcher - 2 řádky ikon nejčastějších programů co spouštím (tj 12 celkem)
Doručené pošta/sms - standart VM
Úkoly - standart VM
Kalendáře - standart VM tady snad jedině bych ocenil nejaký plugin - lépe konfigurovatelný pro volbu zobrazování. Když je více schůzek začne mi to rolovat today, což není optimální.

levý soft key mám nakonfigurovaný na Fantastic Bytes Softvare Launch manager 1.35 - pole 5x3 ikon programů kde mám zbylé programy, které nepoužívám příliš často. Do menu windows tedy už nelezu vůbec, pokud něco vyloženě nenastavuju.

pravý soft key - lock. Momentálně tam mám Device lock - který standartně zamkne WM. Ale jinak jsem tam měl S2U2, které tam zase nejspíše vrátím.
mbiba_ce4you (143)|11.6.2010 11:40
[quote=scopres]TO Mbiba:
koukám používáme podobné věci :D . Today agendu jsem zkoušel, ale bez stylusu je to neovladatelné


[/quote]

Já TodayAgenda bez stylusu jedu bez problémů (jen nastavení stylusem je nutnost) i s dřevorubeckejma prstama a vyhovuje mi :-)

Jinak máme na pluginy podobný vkus a to co neznám vyzkouším, díky moc za tipy...

Mbiba
scopres (45)|11.6.2010 11:47
Today agendu jsem zkoušel, je perfektní, ale bez stylusu nepoužitelná. To mi dost vadíˇ- špatně se mi trefuje do těch + a - :)

Ten WM mi v podstatě vyhovuje, jen bych tam potřeboval mít 1 schůzku na 1 řádku a když tam je víc jak 4 řádky nerolovat, ale další nezobrazovat.
scopres (45)|11.6.2010 12:03
TO Mbiba:
jakou ROM 6.5.5 používáš? je na ní něco co ti nefunguje resp. ne moc dobře funguje?? Já už prošel všechna možná fora a 1000 názorů na každou ROM :)
Adow (1267)|11.6.2010 13:07
Zkuste se, prosím, trošku držet tématu nebo si založte samostatnou diskuzi - zbytečně toto téma natahujete a znepřehledňujete ;)
mbiba_ce4you (143)|11.6.2010 13:16
[quote=scopres]TO Mbiba:
jakou ROM 6.5.5 používáš? je na ní něco co ti nefunguje resp. ne moc dobře funguje?? Já už prošel všechna možná fora a 1000 názorů na každou ROM :)[/quote]

Poslal jsem to jako soukromou zpravu sem do fora to nepatri :-) doporucuju tohle forum https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?fi=280&t=33286&s=&sbd=& tam se ted prave poslednich par tydnu resi rom s Windows 6.5.x pro Diamonda...

Mbiba
mbiba_ce4you (143)|11.6.2010 13:22
[quote=Adow]Zkuste se, prosím, trošku držet tématu nebo si založte samostatnou diskuzi - zbytečně toto téma natahujete a znepřehledňujete ;) [/quote]

Omlouvám se, vůbec mi nedoběhlo, že nejsem na fóru WIndows Mobile 6.5 - zkušenosti na stejném serveru, tak sem aspon ten svůj poslední elaborát stáhnul a poslal jako soukromou zprávu a asi ho dám ještě do správný diskuse... :-)

Mbiba

jakub.krieger (15)|11.6.2010 15:04
adow, jaká verze 6.5 tam bude?...já osobně se přimlouvám za 6.5.5...ty ovládací prvky dole jsou fakt super;)
Adow (1267)|11.6.2010 16:17
jakub.krieger: Verze WM6.5 bude WM6.5 :D.. Konkrétně 21884. A bude pouze v češtině - pro slovenštinu nemám soubory. Následující text se rozhodně není reakcí na tvůj příspěvek, je tak nějak všeobecnej ;).

A aby to někdo nepochopil špatně - nebudu vydávat Eržiku s WM6.5, pouze doplněk pro kitchen pro případné fandy, kteří si budou chtít WM6.5 uvařit. Neberte si následující věty jako nějaké moje stěžování, brečení apod. - jen chci nastínit situaci a vysvětlit, že není tak jednoduché dělat další varianty Eržiky.

[h]Proč nechci začínat s WM6.5[/h]

1. Osobně nejsem příznivcem WM6.5 - osobně mám raději, když na displeji vidím 2x tolik položek a raději si sem-tam vytáhnu špejli. Paměťově bych si taky zrovna nepomohl a dělat verze bez Sense nechci. Takové ROMky tu už jsou.

2. Už teď dělám 10 variant Eržiky (NoTF - TF3D 1.1 - TF3D 2.1 - Sense 2.1 - Sense 2.5, CZ - SK). Úplně ten nejrychlejší test - jen že ROMka vůbec jede mi zabere cca 20-30 minut (uvařit, flashnout, vyzkoušet). A věřte tomu, že každou variantu testuju hned několikrát, protože pokaždé objevím nějakou tu mušku a celej proces jede znovu. Takže kromě toho, že dávám dohromady kitchen, pěkných pár hodin i dnů zabere jen testování před vydáním. A to jsem už zrušil členění Lite - Full - variant by bylo hned 2x víc.

3. Už teď mám "problém" s uživatelskou podporou, protože prostě nemám 10 telefonů a v nich těch 10 variant. Představte si situaci: mám v telefonu Sense 2.5 a mám jen jeden telefon, který používám i na práci. V případě dotazu "nejede mi to a to, mám verzi Sense 2.1" musím abych mohl odpovědět a případně něco vyzkoušet flashnout verzi Sense 2.1. A pak zpět k té mé. Vše co dělám, se snažím dělat zodpovědně a pořádně. Kuchař, kterej uvaří ROMku, která má chyby, uživatelé se v ní topí a on nepomůže není rozhodně můj vzor. Neumím dělat nic jen tak napůl - bez podpory.

4. Když sečtu a podtrhnu body 2. a 3. nemám prostě na to (hlavně časově, ale ani psychicky :)), abych dával dohromady další varianty s WM6.5. Nejde to, to bych musel mít opravdu několik telefonů a týden by musel mít minimálně 10 dnů, ze kterých bych plné 3 (ty navíc) věnoval jen a jen Eržice :D. Normálně chodím do práce, mám rodinu, rekonstruuju barák, vyřizuju dotace atd.. Sorry, ale další verze si věšet na krk nechci. Eržikou si rozhodně na živobití nevydělám (za poslední 2 měsíce bych měl z Eržiky výplatu 300 Kč - díky MildaC :D) a mám na práci taky důležitější věci. Ale o to tu nejde - přistupuju stejně k těm, kteří na Eržiku někdy přispěli jako k těm, kteří ji "jen" používají.

5. Když jsem dával ven Eržiku X a přidal jsem i kitchen, doufal jsem, že se toho ještě někdo ujme a uvaří i nějakou jinou variantu Eržiky, kterou by nějaká menšina uživatelů uvítala. Bohužel to takhle nefunguje. Ale co se kitchen týče, tak vydám i k nové verzi a rád s vařením poradím - nemám důvod abych si něco nechával jen sám pro sebe.

6. Není tu jen Eržika, jsou tu ostatní ROMky. Dnes už není Eržika jediná česká Rómka - tak jako na začátku. Těší mě, kolik lidí Eržiku používá, jsem na to taky hrdej ;). Ale respektuju když se někomu nelíbí (třeba právě kvůli WM6.1 nebo že je tam moc věcí) a nahraje si jinou. Však máme demokracii..

Asi bych si vzpomenul ještě na další věci, ale nehodlám vás tímhle zatěžovat. Tenhle příspěvek vemte jen jako shrnutí věčného tématu Eržika WM6.5 :cool:.
_Amos_ (368)|11.6.2010 16:54
Já na to musím reagovat z vlastní zkušenosti... Přiznejme si, že je to o naší lenosti. Ono je krásné když se o nás takto Adow stará a vždy nám vše vyřeší. Sám jsem v době kdy vydal Adow svoji kuchyni, po ni nesáhnul, přitom je tak luxusní a každý amatér si uvaří minimálně podle přednastaveného receptu svoji verzi Eržiky (když už nic jiného). Takže to, že Adow udělá WM6.5 je pro nás všechny výzva si to prostě zkusit a rozšířit si obzory. Pak si třeba podle dalších návodů můžete sami začít hrát s různýma vychtávkama, jako kdysi třeba našel Albi: transparent pro WM6.1. A pak zjistíte o čem to je...
Milis (129)|12.6.2010 12:22
Ahoj, jen rychlý dotaz. Měl jsem Artemisku a neš umřela, flashnul jsem si WM6.5 a byl jsem spokojen tak jako nikdy, niž jsem jít už nikdy nechtěl. Nicméně teď mám postaršího Diamonda, už dva dny čtu a zjistil jsem, že ono to s WM6.5 není úplně ideální stran funkčnosti a rychlosti. Diamond ještě nemám tak prolezlý a nechci vyloženě riskovat bricked device. Zároveň se mi ale docela líbí Sense.

Proto se ptám, jelikož s některými ROMkami některé věci nechodí:

Má Eržika se Sense veškerou funkčnost jako origo HTC ROMka? G.senzor, GPRS, FM, Office... a všechno? Pokud ano, jsem asi ochoten jít na 6.1 dokonalé, než 6.5 nedokonalé.
oujea (10)|12.6.2010 12:53
na eržice mi jelo uplně vše :) a to jsem měl nějakou starou verzi
Milis (129)|12.6.2010 13:18
Tak nevím, flešnul jsem hadrSPL, vše ok ale když jsem pro kontrolu spustil tu utilitku znovu, neukázalo mi to, že aktuální mám ten OliNex 1.40, ale ukázal mi to původní, 1.39.473.57 (příklad). Zatím jsem tedy raději neflešoval, protože se mi to nelíbí a vypadá to , že to není flešlé. Jak to mohu ověřit? Díky

edit: odpověď viz XDA BIBLE :-), je to OK


edit2. tak sense je tak nepřizpůspbitelné, že asi skončím stejně u 6.5, které si poladím podle svého.. škoda, vypadá to hezky....
Milis (129)|12.6.2010 16:48
Dotaz na autora: Čím je dosaženo toho seynamu spuštěných programů nahoře vedle ikonky start? Je to nějaký prográmek, nebo součást Win?
mbiba_ce4you (143)|12.6.2010 18:08
[quote=Millisx]Dotaz na autora: Čím je dosaženo toho seynamu spuštěných programů nahoře vedle ikonky start? Je to nějaký prográmek, nebo součást Win?[/quote]

To bude správce spuštěných programů WkTask :-)

Mbiba

Blekota_ce4you (73)|12.6.2010 20:39
[quote]5. Když jsem dával ven Eržiku X a přidal jsem i kitchen, doufal jsem, že se toho ještě někdo ujme a uvaří i nějakou jinou variantu Eržiky, kterou by nějaká menšina uživatelů uvítala.[/quote]

Dobře Adowovi rozumím. Sám jsem si dělal ROMku (samozřejmě na základě jím vydané Kuchyně a Eržiky X) a musím uznat, že udělat ROMku, která by splňovala požadavky všech, prostě nejde. Eržika je hodně vymazlená a rád ji na svém Diamondu používám. Sám jsem se zatím s kuchtěním vlastní ROMky nedostal tak daleko, abych ji mohl zveřejnit. Pořád se v tom tak nějak hrabu a pořád se mi tam něco nelíbí. Možná ji jednou vydám jako takovou mladší sestru Eržiky, ale zatím to vypadá ještě na hodně bezesných nocí nad laděním a upravováním...
mbiba_ce4you (143)|13.6.2010 12:04
[quote=Adow]jakub.krieger:


1. Osobně nejsem příznivcem WM6.5 - osobně mám raději, když na displeji vidím 2x tolik položek a raději si sem-tam vytáhnu špejli. Paměťově bych si taky zrovna nepomohl a dělat verze bez Sense nechci. Takové ROMky tu už jsou.

2. Už teď dělám 10 variant Eržiky (NoTF - TF3D 1.1 - TF3D 2.1 - Sense 2.1 - Sense 2.5, CZ - SK). Úplně ten nejrychlejší test - jen že ROMka vůbec jede mi zabere cca 20-30 minut (uvařit, flashnout, vyzkoušet). A věřte tomu, že každou variantu testuju hned několikrát, protože pokaždé objevím nějakou tu mušku a celej proces jede znovu. Takže kromě toho, že dávám dohromady kitchen, pěkných pár hodin i dnů zabere jen testování před vydáním. A to jsem už zrušil členění Lite - Full - variant by bylo hned 2x víc.
.
.
.
.
[/quote]

[1]Jo tak to chapu, uz dlouhu mi zacinalo bejt jasny, ze wm 6.5.x pro Tebe zadnej zazrak nejsou, bohužel, je jasný, že přeci nebudeš vyvíjet něco co Ti nevyhovuje! To dá rozum.

[2]Ze zacatku sem si myslel, ze prirozenym vyvojem jednou zacnes i s verzi 6.5.x a tak nejak starsi uz se vyvijet ani nebudou, tim by sice odpadl narust prace, ale porad je tu neoddiskutovatelny bod jedna - proc delat na necem co nechci pouzivat...

Zbyle body jsou jinymi slovy jen bod 2 a nezbyva nez smeknout co vsecko jsi schopen a ochoten delat pro nas (jeste k tomu dost neplatici) uzivatele Diamondu/CompactIV, tak kvalitni CZ/SK rom prostě jiná velmi pravděpodobně není. Znovu klobouk dolu!

A co se tyce te poznamky o lenosti, v mem pripade rozhodne trefa do cerneho, jednou to zkusit chci si uvarit neco sveho, cas by na to i byl. Jenze zatim je lenost silnejsi nez ja a prijde mi pohodlenejsi cekat ze neco noveho vyjde, mozna to tak ma vic lidi :-( Rozhodne kdybych se do toho pustil ja, tezko by byla vic nez jedna varianta ROM, tolik bych ji rozhodne neukociroval, takze znovu klobouk dolu! Budu se muset zacist do navodu u zverejnene kuchyne abych videl co a jak to vlastne obnasi, snad porazim lenost, pak muzu teprve tvrdit, ze na to mam/nemam a vznaset dotazy :-)

A k tomu vecnemu souboji wm 6.1, 6.5 (v teto verzi opravdu zadny posun taky nevidim, souhlas) versus wm 6.5.x - neco je pravdy na tom, ze se pak na tu obrazovku nic nevejde kdyz je vsechno pro dotyk prstu, treba je to jen iPhone / Android móda, všichni to tak chtěj ale nakonec to ani nevede k větší použitelnosti, čert ví..., nekdy je stylus vyhoda nekdy ne, ale da se pouzivat bez problemu oboji, tedy bez problermu Erzika, rom s wm 6.5.x porad nejakou tu musku maji (i kdyz jich posledni dobou ubyva), ale cestina je jenom v Eržice, takze je na kazdym cemu da prednost. Jasam jsem chvilku s wm 6.5.5 a chvilku s Erzikou - i kdyz poslednich mesic a pul tam ma Ralphuzssion rom s wm 6.5.5 (od te doby co mam jen jeden telefon to musim nejak prostridavat :-D.

Me osobne by ve wm 6.1 stacilo ke stesti skrolovani kdekoliv a ne pouze na tech posuvnicich a vetsi tllacitko OK ve spodnim rohu a mozna task manager ArkSwitch, protoze do praveho horniho rohu se na tak maly misto proste hur trefuje, pak by to vse mohlo zustat jak je :-)

Proste dekuju za skvelou rom, at uz jakekoliv verze.

Mbiba



007ToMMaS (111)|13.6.2010 12:45
mam na vas taku prozbu mohli by ste mi prosimvas napisat stručny navod ako vytvorit vlastnu rom? alebo ako si niaku upravit podla svojich predstav a tak isto by som vas poprosil aj o ten program cez ktory sa to robi :) lebo nikde som to nenasiel.... dakujem
mbiba_ce4you (143)|13.6.2010 12:53
[quote=007ToMMaS]mam na vas taku prozbu mohli by ste mi prosimvas napisat stručny navod ako vytvorit vlastnu rom? alebo ako si niaku upravit podla svojich predstav a tak isto by som vas poprosil aj o ten program cez ktory sa to robi :) lebo nikde som to nenasiel.... dakujem [/quote]

https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=35277

Mbiba

007ToMMaS (111)|13.6.2010 13:24
dik :)
Nepik (6)|13.6.2010 23:04
Zdravim pratele Erziky!Obracim se na vas s problemem,o kterem jsem tu uz kdysi(par mesicu zpet)psal.stahl jsem jakousi Erziku(verzi nevim,ale to asi neni podstatne),a popisoval jsem tu muj problem...jednalo se o to,ze jakmile se telefon vypl(at uz ze by dosla baterka nebo jsem ho vypl ja),tak po te co jsem ho nastartoval se seklo "to"prostredi.(pardon ze se vyjadruju jak 5ti lety decko,ale fakt nevim co je to za program,system ...).proste slo o to,ze horni male hodiny mi normalne sli,kdyz prosla sms svitila mi v hodni liste obalka.ovsem velke hodiny byli zasekle na case zapnuti tlf,a kdyz prisla napr sms(dole na tom jakem si posouvatku sviti ze mam 1sms ze),taky nic(jen ona obalka v horni liste).takze sem treba 30minut jen restartovaval dokud se vse nenahodilo.

Ale to co tu chci resit je to,ze sem si ted stahl(ted uz asi predposledni)Erziku nekdy z dubna tohoto roku,s tim ze to byla neduha me predchozi verze,ale vcera jsem se presvedcil o opaku---stejny problem,zasekle velke hodiny,sms vyznacena jen v horni liste:( a tak bych se chtel zeptat,ma nekdo stejny problem?jak ho odstranit?Je to vubec mozne?da se "to neco"(program ....)restartovavat se zapnutym pc?proste jen tu aplikaci bez toho abych musel zdlouhave vypinat a opet zapinak telefon?....

Snad si to nekdo docte a treba poradi,at uz min nebo vic,kazda rada dobra:)


Dekuju moc a ahoj!

scopres (45)|14.6.2010 07:09
Rada je jasná: udělěj mtty, znovu to flashni a udělej Hard reset a máš po problémech.
Vše popsáno dříve
Nepik (6)|14.6.2010 08:52
Aj,tak to pro me bude jak za trest:( bo win7 64bit.nsade ctu ze s tim jsou jen problemy problemy a problemy:(
mbiba_ce4you (143)|14.6.2010 08:55
[quote=Nepik]Aj,tak to pro me bude jak za trest:( bo win7 64bit.nsade ctu ze s tim jsou jen problemy problemy a problemy:([/quote]

Tak to zkus udelat u nekoho s XP, tam to beha normalne...

Mbiba

Adow (1267)|14.6.2010 09:27
[quote=Nepik]Aj,tak to pro me bude jak za trest:( bo win7 64bit.nsade ctu ze s tim jsou jen problemy problemy a problemy:([/quote]
V tématu o MTTY je odkaz na XDA-Developers a tam je postup i na 64-bitový Visty a sedmičky..
Medhys (10)|14.6.2010 12:59
[quote=Nepik]Zdravim pratele Erziky!Obracim se na vas s problemem,o kterem jsem tu uz kdysi(par mesicu zpet)psal.stahl jsem jakousi Erziku(verzi nevim,ale to asi neni podstatne),a popisoval jsem tu muj problem...jednalo se o to,ze jakmile se telefon vypl(at uz ze by dosla baterka nebo jsem ho vypl ja),tak po te co jsem ho nastartoval se seklo "to"prostredi.(pardon ze se vyjadruju jak 5ti lety decko,ale fakt nevim co je to za program,system ...).proste slo o to,ze horni male hodiny mi normalne sli,kdyz prosla sms svitila mi v hodni liste obalka.ovsem velke hodiny byli zasekle na case zapnuti tlf,a kdyz prisla napr sms(dole na tom jakem si posouvatku sviti ze mam 1sms ze),taky nic(jen ona obalka v horni liste).takze sem treba 30minut jen restartovaval dokud se vse nenahodilo.

Ale to co tu chci resit je to,ze sem si ted stahl(ted uz asi predposledni)Erziku nekdy z dubna tohoto roku,s tim ze to byla neduha me predchozi verze,ale vcera jsem se presvedcil o opaku---stejny problem,zasekle velke hodiny,sms vyznacena jen v horni liste:( a tak bych se chtel zeptat,ma nekdo stejny problem?jak ho odstranit?Je to vubec mozne?da se "to neco"(program ....)restartovavat se zapnutym pc?proste jen tu aplikaci bez toho abych musel zdlouhave vypinat a opet zapinak telefon?....

Snad si to nekdo docte a treba poradi,at uz min nebo vic,kazda rada dobra:)


Dekuju moc a ahoj!

[/quote]

Stačí shodit a opět nahodit TouchFlo/Sence...SIN TaskMng nebo Nastavení-Dnes-Položky-HTC Sence/TouchFlo odškrtnout a pak opět zaškrtnout. :yes:
Lufik (3)|15.6.2010 07:51
Chtěl jsem se zeptat jestli už někdo přišel na to proč ukazatel neukazuje reálnej stav baterie a chce to restart abych se ho dozvěděl
mbiba_ce4you (143)|15.6.2010 10:41
[quote=Lufik]Chtěl jsem se zeptat jestli už někdo přišel na to proč ukazatel neukazuje reálnej stav baterie a chce to restart abych se ho dozvěděl [/quote]

To by mě taky zajímalo, já to přestal radši používat, někdy se to prostě sekne na určitým procentu a svítí to tam třeba několik hodin, pak to samo přeskočí na něco jako o 60% méně apod. :-D Všichni na to doporučují kalibrovat baterku, což jsem udělal asi podle 3 návodů, ale žádná změna nenastala. Trošku se to zlepší delším použitím jedné rom, asi si to postupně zvyká, ale stejně to není úplně ono, nejraději se to zasekává na 80% :-( Je to nezávislý na ROM, dělá to prostě všude stejně... Ukazuje to dobře jen pokud energie ubývá rychle, když je něco špatně a žere se baterka něčím zhrouceným, nebo i třeba při wifi nebo intenzivním používání, taky přes noc se to zpravidle do rána vrátí na nějakou správnou hodnotu...

Je zajímavý, že třeba ukazatel baterky S2U2 je daleko přesnější a věrnější i když asi taky není na 100%.

Jak říkám, u mě je to údaj k ničemu, takže kde to jde tam to vypnu :-), nakonec čárky stačí, jak tam vletí jedna, je čas :-)

Mbiba





šakal (6)|15.6.2010 11:14
Nejdřív nemůžu jinak než poděkovat Adowovi za skvělou ROM :)

Mám jen jeden problém. Měl jsem v každé Eržice nastaveno, aby displej svítil naplno už při odemykání, jelikož jsem jinak na sluníčku v háji. Nyní ale když změním v Advanced Configu nastavení Displeje, Podsvícení při zámku na cokoliv, po restartu je vždy defaultní nastavení Ztlumené při odemykání. Už jsem zkusil vše. Neřešil to už někdo? Díky.

Mám Eržiku X 1.2 Sense 2.5.
jakub.krieger (15)|15.6.2010 11:25
Nevíte někdo o aplikaci, která by sesynchronizovala narozeniny u mých přátel na fcb s diamondem?
Sense to umí, ale bohužel jsem přesedlal na jinou rom kde není a tahle fce mi opravdu shází. Díky za radu:)
Adow (1267)|15.6.2010 17:46
šakal: Bohužel nevím v čem je problém. Tahle vlastnost je nadefinovaná v předchozích verzích Eržiky naprosto stejně. Ledaže by nový build tohle nepodporoval, ale nezdá se mi to pravděpodobný..

jakub.krieger: Napadá mě jen takový treošku blbý řešení - nahrát ROM se Sense, načíst data z Facebooku, zesynchronizovat třeba s Outlookem. Pak nahrát tu novou ROM a zase udělat synchronizaci. Ty narozeniny ti tam jednou pro vždy zůstanou..
MildaC (28)|15.6.2010 18:39
Používám Eržiku X1.2 a mohu říci, že je to zatím nejlepší verze, co jsem ve founu měl.
Trápí mě ale jeden menší problém. Když mám příchozí hovor, tak se mi někdy stane, že se rozsvítí displej, ale na něm je stále úvodní obrazovka s hodinama. Nezobrazí mi to prostě příchozí číslo, nevidím tedy kdo mi volá.
Nevíte někdo, v čem by mohla být chyba ?
To samé se mi stávalo i ve verzi X1.1 ( ale v předchozích ne )
Berdis (1)|15.6.2010 21:38
Ahoj všem,
celá ROM ERŽIKA X 1.2 (sense 2.5) mi přijde velice dobrá. Při používání jsem narazil na jeden problém:
na kartě KONTAKTY nejde přidat skupinu kontaktů.

Je na to nějaké řešení?
Děkuji za odpovědi
mbiba_ce4you (143)|16.6.2010 09:09
[quote=MildaC]Když mám příchozí hovor, tak se mi někdy stane, že se rozsvítí displej, ale na něm je stále úvodní obrazovka s hodinama. Nezobrazí mi to prostě příchozí číslo, nevidím tedy kdo mi volá.
Nevíte někdo, v čem by mohla být chyba ?
To samé se mi stávalo i ve verzi X1.1 ( ale v předchozích ne )[/quote]

Tohle se mi stávalo ve verzi 8 noTF a připisoval jsem to, dileru tachi, kteremu nejaka aplikace prepsala nejake knihovny, delal mi to TAchi dialer i na romkách s wm 6.5. Od te doby, co tam je tusim Qilin dialer, tak sem si toho nevsimnul...

Mbiba

lupolupolupo (24)|16.6.2010 19:17
[quote=Adow][h]Changelog[/h]
Eržika X 1.0 je výchozí verzí. Změny oproti "betaverzi" 0.9:
  • Doladění systému[/*]
  • přidání aplikací, opravy odkazů[/*]
  • přidání modů do TF3D/Sense[/*]
  • optimalizována správa RAM - necachují se obrázky[/*]
  • spousta dalších úprav - už si je ani nepamatuju[/*]
  • pozn. k verzi Sense 2.5 - ta obsahuje i Manila Locker - bohužel po několika denním zápasení se mi nedaří zprovoznit stránku nastavení - takže změny nastavení jdou dělat jen v registrech. Pokud se někomu podaří ji donutit fungovat, budu samozřejmě rád :D.[/*]
Eržika X 1.1 - upgrade pro verze 1.0
  • nová utilitka pro nastavení výchozí klávesnice[/*]
  • oprava Internet Exploreru[/*]
Eržika X 1.1 - pouze Sense 2.5.20121225.0
  • nová verze Sense 2.5 - 2.5.20121225.0 včetně modů a potřebných nových balíčků + opravy češtiny - výrazně rychlejší[/*]
  • nová utilitka pro nastavení výchozí klávesnice[/*]
  • oprava Internet Exploreru[/*]
  • nové verze balíčků (kromě těch, které potřebuje v nových verzích nové Sense 2.5):
  • - Menu_Enhancement_1_1_20113129_00 (HTC menu - někomu se ve starší verzi nezdála grafika)
    - USB_To_PC_Pop_Up_2_3_20111720_00 (nové prostředí pro nastavení připojení k PC přes USB)[/*]

Eržika X 1.2
  • nový build OS WM 6.1 - 21056[/*]
  • Opera 10 v češině nebo slovenštině v základu[/*]
  • nové doplňky a nové verze doplňků správce komunikace a WiFi Router - sdílení internetu přes WiFi[/*]
  • vyměněn doplněk MenuEnhancement[/*]
  • u verze se Sense 2.5.2012 Co0kie Home Tab 1.8.0 se speciálním Eržika nastavením + CHT Editor[/*]
  • přidána aplikace MyPhone pro snadné zálohování přes GSM[/*]
  • nová verze GoogleMaps[/*]
  • funkční YouTube[/*]
  • optimalizovanější systém s menší spotřebou RAMky - to by mělo pomoci i na problémy s vyzváněním a dalšími, které souvisejí s RAM[/*]
  • další opravy/úpravy a věci na které jsem zapomenul...[/*]

[h][color=red]Download[/color][/h]
Eržika X 1.0 - všechny varianty: MediaFire - Melicher.eu
Eržika X 1.1 - pouze Sense 2.5.2012: MediaFire - Melicher.eu
Oprava otevírání e-maillů na X 1.1
Eržika X 1.2 - prozatím pouze verze NoTF, Sense 2.1 a Sense 2.5 - ostatní později - Melicher.eu
Pozn.: Nevytvářejte, prosím, vlastní mirrory (uploady) ROMek - když bude potřeba přidám sám. Jsem rád, když vím kolik lidí tu kterou verzi stáhne.
Taky prosím nikam nedávejte přímé odkazy na soubory - dávejte jen ty na složky - jinak nefunguje počítadlo. Děkuji ;).[/quote]
Dobrý den, můžu poprosit o verzi TouchFLO 3D 2.1. Děkuji.
oujea (10)|16.6.2010 20:44
můžete mi prosím poradit jak se zbavím té romky na uvítací obrazovce? Kde je obrázek uložen? díky
Adow (1267)|16.6.2010 21:23
lupolupolupo: Bude, neboj. Snad s k tomu dostanu o víkendu ;).

oujea: Mrkní dole v tomto příspěvku.
mmmichal555_ce4you (0)|17.6.2010 11:27
Mám nainstalovanou poslední Eržiku se Sense 2.5. Bohužel odezva mobilu je dost pomalá a často dochází k lagům. Před instalací jsem samozřejmě použil MTTY. Obávám se, že problém je v malé zásobě paměti. Po restartu jsem někde na 70 % a po chvíli práce se dostávám někam k 90%. Je možné nějak uvolnit pamět a zrychlit odezvu founu?
Eržiky ani Sense se vzdávat nechci.
Adow (1267)|17.6.2010 12:02
No poradil bych ti, ale vzhledem k poslední větě to moc dobře nejde.. Diamond na Sense prostě moc nestačí a nedává ho "levou zadní" tak jak stíhal při TF3D 1.1.
mmmichal555_ce4you (0)|17.6.2010 12:07
Tak poraď co s tím dělat? Nechám si rád poradit od zkušenějších. Je mi jasný, že Diamond je již pomalu dědeček a že bude mít s novými softwary problém.
Senze se mi líbí, ale když to jinak nepůjde, tak tam nainstaluji něco jiného. Spolehlivost má přednost před pěkným vzhledem.
mbiba_ce4you (143)|17.6.2010 12:37
[quote=mmmichal555]Tak poraď co s tím dělat? Nechám si rád poradit od zkušenějších. Je mi jasný, že Diamond je již pomalu dědeček a že bude mít s novými softwary problém.
Senze se mi líbí, ale když to jinak nepůjde, tak tam nainstaluji něco jiného. Spolehlivost má přednost před pěkným vzhledem.[/quote]

Napadá mě S2U2 je to komplexní nástavba na wm, která taky odbře vypadá a někomu může vyhovovat, hlavně nic moc nežere oprtoti manile... Ale neni to tak komplexni jako Manila...

Mbiba

Milis (129)|17.6.2010 14:57
S2U2 je naprosto luxusní, vymazlená utilitka, co nejenže hezky vypadá, ale je i velmi praktická (info o zmeškaných hovorech, SMS, mailech, událostech), jednoduše ovlýádatelné i bez odemykání telefonu. A hlavně nic to nežere. DOporučuji vyzkoušet. Osobně jsem skončil po všech těch sense, manilách a mobile shell u kombinace S2US? Resco today plugin a phonex today. Stačí a pěkné.