Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Garmin-Asus nüvifone M10 - obecná diskuze, tipy a zkušenosti...

father (44)|29.3.2011 12:51
Mám opět po čase stejný problém. Telefon mi zvoní pouze při prvním příchozím hovoru po vypnutí a zapnutí telefonu, při každém dalším už jen vibruje. Začne zvonit zas až po vypnutí a zapnutí. Ale pak zvoní nahlas i při úplně ztišeném zvuku postranním tlačítkem.
Nejdřív přestal zvonit na vestavěné zvuky úplně a šel jen na formát aac, přitom při sms přehraje cokoli. Nic jsem po celou dobu neinstaloval, pouze comander. Už minule to řešil jen HR. Věděl by někdo co s tím?
lhruska (14)|30.3.2011 07:22
Doba pokročila, tak bych se chtěl zeptat, zda už je nějaký SW pro M10 pomocí kterého bude 100% funkční budík, zatím ani u jednoho FW mi budík nefunguje pořádně (čas od času prostě nezazvoní, stává se mi to tak 1x za měsíc, ale i tak to dost nas*r*)? pokud oprava na budík stále není asi nezbyde než M10 vyměnit. Jakou alternativu pro tento přístroj zvolit, aby měl podobnou citlivost GPS ?
tomsoft (2734)|30.3.2011 08:11
Zařízení s podobnou citlivostí neexistuje. Prostě není. Navíc nové zařízení nekoupíš s WM 6.x.
Co se týče budíku, měl jsem a nedávno jsem to tady popisoval, podobný problém. Ale teď mám už přes dva měsíce stejnou ROM a ještě se mi nestalo, že by to ráno nezvonilo.
Jako budík používám G-Alarm a neměl jsem jediný problém. Ten ASUS budík jsem snad nikdy nepoužíval.
pitka (1346)|30.3.2011 20:28
K tomu se přidám, neexistuje na trhu lepší zařízení s citlivou GPS. A dále WM, kde stále běží většina navigačních SW.
S budíkem jsem za celou dobu neměl problémy (možná po opici, to většinou blbě slyším :D ).
Je to asi tím, že neinstaluji každý SW brak. ;)
lhruska (14)|30.3.2011 21:24
No, právě proto jsem se ptal, kdyby náhodou podobně citlivé zařízení existovalo, že bych ho třeba zkusil :-). Jinak po opici jsem nebyl a hluchej určitě taky nejsem ;), mám to nazkoušený prostě mi tak 1x měsíčně nezazvoní , nemá to závislost na ničem čeho bych si všimnul, že bych ten den dělal jinak než jindy. Dnes odpoledne jsem si schválně řídil budíka co 15minut a na 6 pokus taky nezazvonil , když nezazvonil do 5minut od nastaveného času, tak jsem M10 odemkl a na displeji byl tak 5s vidět čas 5minut pře časem , kdy měl zvonit, pak najednou skokově změnil čas na aktuální , ale budík nic (ostatně Tomsoft o tom taky tenkrát psal) , prostě čas od času nezazvoní. Každej brak taky neinstaluju, instaluju pouze toto : SPB Shell(protože jsem na něj zvyklej z dřívějška, totalcomander, GCZ II (na geocaching), Tomtom (protože mi víc vyhovují trasy, který mi navrhne), Dial-up (aby to pořád nelezlo na net), Meteoservis a ještě OZIexplorer. Víc nic, možná , že se něco z toho může někomu zdát jako brak (to je věc názoru), ale já si myslím, že toho není tolik , aby kvůli tomu musel zlobit budík. :-( Na omnii i8000 jsem používal přesně stejnou skladbu SW a budík nezlobil, ale právě kvůli té citlivosti GPS jsem omnii vyměnil za M10ku. Je pravda , že se mi stýská po foťáku , displeji, výdrži, klávesnici z omnie :oops: , ale ta GPS u M10 to prostě přebije . Ještě zkusím ten G-alarm, jak používá Tomsoft a uvidím.
tomsoft (2734)|30.3.2011 21:44
Tohle G-Alarm ani žádný budík nevyřeší. Každý budík bude zvonit, ale pokud je v systému "zaseknutý" čas, tak budík nemá důvod zvonit.
Takže důvod, proč nezvoní budík je jasný, nenastal ještě čas buzení.
Proč se v systému zastaví čas, což je ten hlavní důvod, to netuším. Ono když uděláš HR a nebudeš tam instalovat NIC, resp. ve Tvém případě ty navi SW tam klidně nainstaluj, ale SPB tam nedávej a bude ti to fungovat.
Pokud za to může nějaký SW a za všechno vždy může nějaký SW, tak to jinak než udělat HR a NIC neinstalovat, nepříjdeš.
Vše, co je od výrobce, tak tam funguej bez problémů. Dám za to krk, že když tam nebudeš instalovat VŮBEC NIC, že budík bude zvonit jak má.
Přesně to mi dělalo taky.... když jsem ráno probudil, slyším, že nic neslyším.... odemknu M10 a na pár sekund sjem viděl čas třeba 02:10, jindy zase 03:40 atd.... a jak se to odemklo, tak se to vzpamatovalo a začko to zvonit.
Tak jsem to vše vyházel a po HR to zvonilo jak má. Za všechno můžou progamy, nekompatibilní programy. Že fungují jinde je jedna věc, ale tady fungovat nemusí.
Už aby bylo nějaké "pěkné" zařízení s WP7, tam se tyhle blbosti řešit nemusí, páč tam vše funguje :)
lhruska (14)|30.3.2011 22:23
to Tomsoft: Závidím ti tvůj optimismus , že ve WP7 bude vše fungovat jak má :-) . Ale s tím SW máš pravdu, vše je věcí SW (ať už na úrovni FW, ovladačů, nebo aplikací samotných). Proto jsem před 8 dny zkusil update z 626 na 627 , ale už se mi to po update stalo taky . Hned zítra schválně zkusím HR a pak vypustím SPB a nahodím jen naviSW. Potestuju nějaký čas a dám vědět, i když zvyknout si na ten desktop od Asusu bude těžký, možná těžší než říct v práci sorry zase nezvonil :-) .
tomsoft (2734)|30.3.2011 23:01
[quote=lahr]... sorry zase nezvonil[/quote] :D :D :D :D :yes:
O tom WP7 jsem to nemyslel, jako že to je dokonalé, ale že tam není moc co instalovat, tak si to člověk nemá čím pokazit :)
Jo, vyzkoušej to co popisuješ. Ale pamatuju si, že s tím NEbuzením jsem jednu dobu zápasil i na HD. Takže to bude nějaký ten SW :oops:


Phlo (25)|31.3.2011 14:19
tak mám takovou dobrou vychytávku s letním časem.

zde je:
1. nastavení času nastaveno na synchronizaci se satelity a letní čas vypnuto
2. při změně na letní čas se automaticky čas neposunul, změnil jsem tedy na nastavení "letní čas zapnuto"
3. všechny schůzky zadané na telefonu se mi posunuly o 1hod. vpřed (funguje i opačně, při vrácení času se vše opraví)
4. synchronizace s LN - schůzky jsou v LN všechny v pořádku,
- schůzky na m10: ty zadané na m10 OK, ty zadané na PC posunuté o hodinu
5. vymazaní schůzek na m10 a znova synchronizace (přesypání LN do m10)
6. vše je OK a při zadání jak na m10 tak v LN vše běží jak má


Nějaké vysvětlení, respektive poučení???

ROM: 6.27 synchronizace s LotusNotes (OneBridge)


permar (552)|31.3.2011 20:27
Popsal jsi to perfektně, a je to přesně tak jak popisuješ .Kolega z práce měl ,hlavně s posunem času schůzek, pěkně zavařenou hlavu.....:)) . Doporučuji nastavit ručně.......
tomsoft (2734)|31.3.2011 21:00
Tak to jsem to vymáááák celkem dobře. Já jsem si cvičně udělal HR a synchronizoval to s Outlookem až v letním čase :D :D :D

OT:
Permare, volno už mám od středy :) :))
lhruska (14)|1.4.2011 11:13
Už jsem se tu na to kdysy ptal, doba pokročila, tak už třeba někdo bude vědět. Nebyla by nějaká možnost jak udržet v chodu GPS i v úsporném režimu (kvůli záznamu trasy)?
Něco jako je toto pro WIFI :
WiFi je aktivní i v režimu spánku
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power\State\Suspend\{98C5250D-C29A-4985-AE5F-AFE5367E5006}]
"default"=dword:00000001

tomsoft (2734)|1.4.2011 13:09
Co tohle?
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power]
"DisableGwesPowerOff"=dword:0000000[color=red]0[/color]

[color=red]EDIT:[/color]
Tak tohle asi nebude to pravé.... :(
Vectrix (11)|4.4.2011 18:54
Zdravím opět po čase, přátelé M10 :). Možná budu trochu otravný, tak se za to předem omlouvám. Pořídil jsem si nové PC a chci tam nainstalovat ten přiložený software, abych mohl s M10 komunikovat. Jenomže mi to pořád hlásí, že mám nainstalovat Flash player 8 a novější. Já mám v PC nejaktuálnější verzi. Tak jsem ji zkusil přeinstalovat, reset a pořád nic. Tak několikrát dokolečka. Ještě bych dodal, že mám W7 64bit SP. Myslím, že podobné téma se tady už probíralo. Pokud tomu tak je, mohli byste mě, prosím, nasměrovat :). Už půl hodiny to zkouším tady vyhledat, ale nějak se mi nedaří :(. Pokud ovšem hledám marně ;) a takovýto problém se tady neřešil, měl by někdo nějaké řešení? Díky moc předem za odpovědi a v případě, že už takové téma tady vyřešeno je, tak se ještě jednou omlouvám za otravování. Zdravím. Vectrix
tomsoft (2734)|4.4.2011 20:05
Abych se přiznal, moc nerozumím tomuto dotazu. Co má spolenčého s M10, popřípadě s Windows Mobile?
Mám taky nový PC, heč :)
Ale pro komunikaci s M10 jsem tam nic neinstaloval. tak nevím jak komunikuješ nebo co jsi tam chtěl instalovat?
Co ti to hlásí, že máš nainstalovat FlashPlayer 8?
A hlavně kdy to něco hlásí?
Vectrix (11)|5.4.2011 06:54
Zdravím Tomsofte. Snažím se do svého PC dostat ten přiložený software, který jsme všichni obdrželi na CD( šedé CD s nápisem nuvifone Getting started CD) spolu s M10. Na něm je pokud se nemýlím i ActiveSync. Toto CD po spuštění po mě vyžaduje ten zmiňovaný Flash player. . S M10 to má společné to, že se mi kvůli tomu nedaří připojit ji k PC. A tak se ptám tady, jestli někdo z uživatelů M10 neměl podobný problém s instalací přiloženého software. Díky za odpovědi. Doufám, že jsem tentokrát vystihl dostatečně podstatu mého problému :) Vectrix
tomsoft (2734)|5.4.2011 08:26
Tak to nevím.... já to CD ani nevím, kde ho mám a je mi to jedno. Nepotřebuješ ho.
Ten FlashPlayer vyžaduje jen ten hloupý ovládací program (MenuCD), takže to vyhoď a spusť tu instalaci ručně, ne? Když se podíváš na obsah toho CD, tak tam budou složky, kde to všechno je a dá se to spustit ručně.
Třeba ten AS. Ale pokud máš nový PC, resp nový WIN7, tak nevím, co tam chceš instalovat.... pokud máš aktuální Windows Update, tak si to systém postahuje všechno sám.
Nebo se na to vykašli, CD hoď někam pod stůl a nainstaluj tohle. Jsou to aktualizované ovladače od MS pro novější typy mobilních zařízení, které se připojují pomoc AS nebo WMDC.
Já mám tento MSI balíček integrován přímo do instalace Windows7 a nic už tam dalšího neinstaluju a s M10 komunikuju tam a zpátky :)
Stažení [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je to pouze pro x64
Vectrix (11)|6.4.2011 15:27
Děkuji Tomsofte, zkusím ten MSI balíček :)
jimicek_ce4you (1)|7.4.2011 07:53
to vectrix: taky jsem měl problém s Flash playerem v 64bit Windows (sice ne u M10 - ale to neni podstatné). Ze stranek Adobe vyplynulo, že nemají 64bit verzi v definitivní podobě. Je nutno použít jejich beta verzi
tibet_ce4you (35)|7.4.2011 09:32
ahoj,
trochu tady řeším kolem psaní, a tak jsem se chtěl zeptat, jak dostat do M10 českou klávesnici.
díky moc a přeji hezký den!
tomsoft (2734)|7.4.2011 09:35
Co znamná "česko klávesnici" ?
Ty ji tam nemáš? Snandardně tam je a lze psát normálně česky, včetně xT9.
tibet_ce4you (35)|7.4.2011 11:24
ahoj, našel jsem akorát jak přepnout velký a malý písmena, ale nenašel jsem nastavení klávesnice.
můžeš mi prosím říci, kde se nachází i s tou T9-kou?
velké díky všem na tomuto fóru!
edware (27)|7.4.2011 15:08
to tibet: Při psaní se pod klávesnicí zobrazí ikonka klávesnice, když ji podržím vyskočí okno kde lze nastavit chování klávesnice- zvuk,vibrace, a "doplňování" slov.
Pokud jde o háčky a čárky tak zkus podržet klávesu déle.

to tomsoft: pokud jsem správně hledal tak Resco Keyboard nenaučím používat XT9 ?
tibet_ce4you (35)|7.4.2011 16:02
ahoj,

moc díky, to je přesně ono!

EDWARE je "HRDINA DNE" !

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tomsoft (2734)|7.4.2011 16:29
[quote=edware]pokud jsem správně hledal tak Resco Keyboard nenaučím používat XT9?[/quote] Bohužel ne :(

to: tibet
Tak to jsem myslel, že už máme za sebou a psát na klávesnci v PDA už umíme, no nic... :oops:

lehtinen (1)|7.4.2011 22:56
Dobrý den,
na rychlo jsem prošel tuto diskuzi, ale je fakt rozsáhlá, na většinu věcí jsem našel odpověď, ale jedna věc. při volání se telefon rychle zamkne a třeba jej odemknou i pro třeba hlasitý odposlech. Dá se vypnout tento zámek jen pro telefonování?
Díky moc za pomoc
tibet_ce4you (35)|8.4.2011 09:01
[quote=tomsoft]

to: tibet
Tak to jsem myslel, že už máme za sebou a psát na klávesnci v PDA už umíme, no nic... :oops:

[/quote]

díky za upozornění:-)
no, v první řadě bych chtěl napsat, že používám telefon pro jeho nejdůležitější účel, a to volání.
pokud něco montuji, přidržuji, anebo visím ve vzduchu, tak mám přinejlepším volnou ruku pouze jednu,
z toho důvodu mi současná klávesnice trochu nevyhovuje, písmena se znaky na klávesnici jsou příliž blízko
sebe.
existuje jistě nějaký šikovný softík, který tuto malou vadu jistě hravě nahradí,zatím jsem žádný nevyzkoušel,
a tak nemohu o tom polemizovat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
M10 je dozajista dobrý telefon, seznamuji se z jeho kvalitami pozvolna, když je volná chvíle, ale nespím s ním
v posteli,ani nemám potřebu ho neustále držet dychtivě v ruce s očekáváním jaký "emocionální ejakulát" mi odepíše můj neznámý 2000-cí virtuální kamarád nebo kamarádka ( asi tak pravdivý jako ve filnu "gamer", či "náhradníci":-)
nezdílím masovou sociální horečku na telefonu,abych skončil tak, že nebudu schopen volně komukovat na veřejnosti,
či v rodině ( jak je tomu hodně k vidění u mladých lidí)
a lidi kteří poskytnou rychle, konkrétní a praktickou odpověď komukoli bez ohledu na ocenění a bez impertinentních výkalů rád veřejně pochválím, protože si to zaslouží a je mi jedno jestli píší po vyjmenovanovaném slově měkké " i ".
co bylo v blízké minulosti na fórech samozřejmostí je dnes sporadickým jevem, a jsem rád, že i na tomto fóru lidi najdou místo se podělit o zkušenosti a nápady.

p.s. pokud někdo narazí na tibetský "uchen" skript pro tenhle telefónek, tak to bude super!
hezký "weekend" !
tomsoft (2734)|8.4.2011 11:05
Kdybych něco montoval, přidržoval atd.... tak určitě netelefonuji. Ale to je věc názoru.
Toto fórum, resp. specializované sekce, které se týkají konkrétního zařízení, nejsou na to, aby naučilo uživatele používat klávesnici. To se na mě nezlob, ale mě vůbec ani nenadpalo, že by někoho nenapdalo, přidržet prst
na nějaké té klávese a tím tak vyvolat další nabídku kláves. Takhle fungují všechny soft klávesnice snad na vše podobných tel. a i toto je popsáno v manuálu k tomuto zařízení.
Možná bych doporučul zařízení s HW klávesnicí. Je fakt, že M10, z důvodu displeje 3,5", má soft klávesnici menší než jiná zařízení a tohle mohli soudruzi z ASUS udělat jinak.... bohužel neudělali :(
Tak jsou jen dvě množnosti.... nějak se s tím smířit nebo používat jinou software klávesnici, jako je třeba Resco Keyboard, Finger Keyboard atd...
Tyto jiné klávesnice mají jnak řešené rozvržení kláves a tlačítka jsou tak o kousek větší. Osobně používám tu Resco klávesnici a jsem nadmíru spokojen. Tu originální jsem už neviděl ani nepamatuju.
Samozřejmě nic není dokonalé a ty jiné klávesnicie ve většině případů neumí českou xT9. Čeké znaky mají, to ano, ale nemají zásobu českých slov. Píše se na nich podobně jako na originální, jen mají více funkcí,
doporučuji vyzkoušet.

Jinak já s telefonem taky nespím, nejsem na žádných soc. sra*kách a podobně. Prostě ho používám k obrazu svému. Ten obraz ale máme každý jiný a to je dobře, jinak bychom mohli mít všichni jeden stejný teefon :)
Poskytnu vždy radu nebo zkušenost, ale když nevím přesně, o co dotyčnému jde, tak nemůžu sloužit.

Abych to zkrátil.... pokud jde o psaní na M10, vyzkoušej některé ze soft klávesnici, o kterých jsem psal. Je jich určitě více, ale některé jsou staršího data a tak nejsou schopny pracovat na nových OS nebo přímo v M10.
tibet_ce4you (35)|8.4.2011 11:43
ahoj tomsofte,
díky za obsáhlou odpověď, doufám že jsi to nebral osobně :-)
v minulosti si psal, že máš smysl pro humor (jistě i černý), všechno co jsem psal bylo obecné,
je to vidět všude kolem sebe na ulici, doma i ve školách.
pokud bych to chtěl určit pouze tobě, poslal bych ti PM,a né tě veřejně lynčoval.
svobodně se vyjádřit bylo snad po léta velkým snem všech lidí tady, co si zažili slávu minulou.
nasávám informace z různých zdrojů ohledně počítačů, telefonů, technických zkušeností a dovedností,
ale musím to do mého hardisku "štosovat"pozvolna:-)
přeji dlouhé působení tomuto fóru se spousty spokojených uživatelů !
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
resco keyboard je super, funguje s maximální spokojeností !
tibet_ce4you (35)|9.4.2011 11:31
ahoj,
rád bych se chtěl zeptat k tomu resco contact manageru 2.05.
sháním k tomu češtinu, narazil jsem akorát tady na tomhle fóru:
http://www.mobil-cestiny.cz/register.php
ale registrovat se tam smskou za 80Kč bez záruky nevím nevím...
za jakékoli info díky.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
permar (552)|9.4.2011 13:01
Stránky ,které jsi uvedl,jsou korektní a když chci češtinu do programů ,tak si ji stáhnu z těch stránek.........
mikron_ce4you (2)|9.4.2011 17:46
Zdravím vás jako další majitel tohoto báječného stroje :-)

Mám takový problém:

Každou chvilku se mi systém sám od sebe připojuje ke GPRS a zase odpojuje, aniž bych to povolil. Na displeji bliká "Připojování k celular....", když mám datové přenosy vypnuté, tak to zase otravuje hláškou "Nelze se připojit".

Sice mám datový paušál a vezme si to vždycky jen pár kB, ale žere to baterii a smysl toho připojování mi uniká.... nemám rád, když se něco někam připojuje a nemám to pod kontrolou.

Vypátral jsem že se připojují konkrétně tyto procesy:
- system (úplně samo od sebe, čas od času)
- Que.exe (úplně samo od sebe, čas od času)
- GPS_catcher.exe (při prohlížení map, nicméně k připojení jsem nedal souhlas)
- RNDIS driver (asi taky samo od sebe)

Nevíte, jestli se to dá nějak řídit, zakázat, povolit, aby se to nepřipojovalo každých 5 minut? Dá se to někde vyladit v registrech?

Díky moc za rady!!
tomsoft (2734)|9.4.2011 18:02
Vítej do klubu :)
Připojování je normální jev, který se tady už řešil snad tisickrát.....
Není to jen tak samo od sebe. V systému máš nastaveno, že se něco bude samo aktualizovat (počasí, maily, GPS data atd...)
Podle těch procesů to bude nejspíš GPS data. Tak si tam nastav "Ručně".
Připojit se chce buď nějaký program nebo systém. V obou případech se to dá vždy nastavit na ruční aktualizaci.
Když bude nastaveno na automaticky a ty zakážeš datové přenosy, tak je jasné, že ti to bude zobrazovat tu chybu.
Podívej se do nastavení GPS (Nabídka Start .... "Navigace - Menu GPS").
lhruska (14)|9.4.2011 19:40
Chtel bych se zeptat, jak nastavit , aby Resco keyboard byl po restartu M10ky automaticky aktivni? Musim to vzdy po restartu prepnout rucne, neni to nic strasnyho , ale otravuje to zivot :-)
tomsoft (2734)|9.4.2011 21:17
Tohle by mělo fungovat normálně... nic takového po retsratu nedělám a RescoKey je pořád jako výchozí klávesnice.
Zkus se podívat do nastavení té RescoKlávesnice, které najdeš v Nabídce Start v programech.... je tam zástupce "Reco Keyboard PRO" a tam by mělo být zvoleno - zaškrtnuto "Set As Default Input"
lhruska (14)|9.4.2011 21:32
Dik, zaskrtnuto bylo , tak jsem odinstaloval a nainstaloval znovu a zatim drzi jako vychozi i po restartu, tak snad to vydrzi.
trpas (5)|13.4.2011 12:24
ahoj všichni, nevíte někdo jak docílit toho, aby se poslaná MMS z M10 neobjevila na jiném telefonu strašně prťavá a nečitelná ???
bobak_ce4you (55)|14.4.2011 14:31
ano Tomsofte přesunul jsem se sem ( problem je v příspevku mikyho o koupi M10 v OKey a že měl problem -do servisu a tam mu řekli že je to foun pro Keńu )a je mě to divne jak mohla byti v M10 mapa evropy to by se asi dolo přehrat ale ty starostri s aktualizaci podle ID (jak to ma garmin) proč to pišu no zrovna jsem tam dnes chtel jit maji ty hepy day a tudiž -10% navic takovy gigant se sedmdesati kšeftama že by si dovolil šedivky ani se me tomu nechce věřit no necham si to jeste projit hlavou nebo jedu do alzy nebo sunysoftu vem čert 4-5 stovek zase je to pětina z Lifetime garmin.hm
tomsoft (2734)|14.4.2011 15:04
Gigant ne gigant, ale pěkně to se*ou :evil:
Jestli to někde nakoupili pro jinou než EU zemi, což asi není propblém, tak tam můžou mít mapy EU, to je jedno, ale už to u náš žádný servis nevezme nebo nepůjdou aktualizace.
Já bych si teda osobně nikdy nic podobného v takový krámech nekupoval. V oficiálním seznamů partnerů, žádný takový OKey není.
Ano, člověk ušetří 500,- , ale co pak s tím dál ???
bobak_ce4you (55)|14.4.2011 15:32
dik za rychlou reakci -maš recht asi jo -no kdyby se to dalo nějak poznat jako dřive nař Nok mela pod baterii dlouhe čislo s pismeny a jestě imei a s toho to slo taky ale tady u M10 nevim jestli je nejak zakodovana do těch čisel země určeni nebo alespon region protože přelepovat si myslim to nikdo nebude no nic jeste jednou diky a až se rozhoupu ozvu se bez vas a teto diskuse bych do toho nejspiše nesel
mikron_ce4you (2)|15.4.2011 20:19
Tomsofte díky za radu k tomu připojování k netu, úspěšně zakázáno... :-)

Ještě dotaz: Dá se nějak někde nastavit iGO, aby při ukončení aplikace vypnulo také GPS satelity? Hezky si je při svém startu zapíná, to je fajn, ale ještě kdyby po sobě uklidilo... :-)
Už se tady o zapínání/vypínání GPS psalo, že se GPS zapíná při startu přístroje jsem se už smířil, ale bylo by fajn, kdyby je umělo iGO po sobě zase vypnout, anebo to nastavit někde jinde...
tomsoft (2734)|15.4.2011 20:48
Bohužel. Tak jak se po startu M10 GPS zapne, tak program, ketrý si ji zapne sám, už s tím taky nic neudělá.
Na tom je postavená celá M10.... prostě furt OnLine s GPS daty :)
Po ukončení nějakého navi programu, je třeba GPS vypnout.
Kdybych ale věděl, jaký parametrem to třeba ten QUE.EXE zapíná, tak by se dal udělat script, který by se třeba dal do kódu iGO nebo PRIMO a při ukončování aplikace by se GPS sama vypla.
Bohužel tu drobnost nevím. Jestli Pitka ví, jakým parametrem se GPS tím EXE ZAP/VYP mohlo by to přinést menší automatiku s GPSkou :)
tibet_ce4you (35)|16.4.2011 10:35
ahoj,
mám tady takovou triviálnost :-)
kontakty ze sim karty vsem nakopíroval do zařízení, ale teď je mám duplicitní .i když si v ve filtru nastavím pouze kontakty v zařízení
a zavřu vše, po otevření je to zase vše duplicitní.
je nutné smazat všechny kontakty na simce pro vyřešení problému, anebo stačí jen někde upravit v nastavení?
radši bych to tam na tý simkartě chtěl nechat pro případ, že by se chtěla použít s jiným telefonem.
za jakékoli tipy k tématu dík!
lapiduch_ce4you (18)|16.4.2011 11:26
Ahoj. Já jsem to zatím vždy řešil tak, jak popisuješ - kontakty v tel. a simka prázdná (htc artemis). Tak mne tato záležitost taky zajímá :?:
lapiduch_ce4you (18)|16.4.2011 14:59
Stala se mi nemilá věc. Měl jsem rom 626 s aktuálnimi mapami a dnes jsem fleshoval dle návodu abi soubor na kartě. Vše proběhlo v pořádku, ale když jsem zkusil navigaci, tak jsem zjistil, že zmizly mapy garmina. My storage se hlásí jako prázdná :(( Nepomohly ani asi 3 hard resety. Dá se něco s tím dělat ?
permar (552)|16.4.2011 17:30
Hmmm zajimave, po flashi ROM,je jedno ci ofico nebo od Pitky,se s My Storage nic nestane! Mozna poradi Tomsoft,ci Pitka,ale me se nikdy nic podobneho nestalo.....proste co bylo v My Storage to tam taky zustalo.
lapiduch_ce4you (18)|16.4.2011 17:53
Flash by Pitka proběhla velice rychle (odhad 3 min ? ), teď jsem flashoval zpět ofic. 626 v XPečkach a trvalo to 1,5 hod (je to normálni ?). Mapy tam opět nejsou, na my storage je cca 51 MB .
Děkuju za každou radu.
tomsoft (2734)|16.4.2011 18:57
No, flešováním jakékoli ROM a jakýmkoli způsobem se NIC nesmaže z žádného úložiště (My Storage, Storage Card) to je blbost. Já jsem zrovna včera dělal to stejné a vše je jak má, teda mapy jsou tam pořád.
Fleš z SD je mnohem rychlejší a jestli ta fleš z USB kabelu trvala tak dlouho, tak máš nějaký chaozz v PC. Ten fleš z USB trvá déle než z karty, ale asi o 15 minut max.
Ta doba je zavislá na tom, jak rychle pošle Windows ten ABI soubor do zařízení a když to trvalo tak dlouho, tak to bylo tím uploadem souboru do zařízení (ovladače ve Widows, rozhraní USB)
Žádným flešem nevratíš NIC na žádnou kartu, zbytečná práce. Fleš je jen pro paměť ROM, tedy paměť zařízení a nic se při fleši nikam jinam nekopiíruje ani nemaže.
Jestli ti něco smazalo My Storage, tak fleš to rozhodně nebyl.
Ale co řešíš? Obnov data ze zálohy a vrať obsah My Strorage a je to. Jestli nemáš žádnou zálohu obsahu \My Storage\ tak bohužel. Zálohovat se opravu sem tam vyplatí :bulb:
kapap1 (61)|19.4.2011 10:25
Ahoj kluciiiiiiiiiiiiiii,
dívám se, dívám, že tady vyvstal problém se zmizením map?! Asi ufo?! :D
Každopádně mě tak napadlo, ikdyž jsem to sám zatím řesit nemusel, jestli se nedá ta poslední aktualizace stáhnout z garminu zdarma - přece jen jsme si za ty mapy zaplatili, tak by měly být jednoduše dostupné zdarma, ne??? (alespoň kolega zformátoval tomtoma a ten to tak normálně dělá nechal ho zdarma stáhnout poslední aktualizaci přímo ze serveru)
permar (552)|19.4.2011 11:44
Ohledně aktualizace map, psal jsem o tom ZDE,stačí jenom pohledat.... ;)