Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Garmin-Asus nüvifone M10 - obecná diskuze, tipy a zkušenosti...

father (44)|5.10.2010 16:02
Díky moc. Jak už jsem kdysi psal, jsem na tom jako ten kolega, co pamatuje všechny komunistický prezidenty... Po HR instaluju jen Total Com., zatím jsem se dál nedopracoval... tím nastavením jsem myslel jen maily, zálohu zpátky, nastavení GPS, atd. Žádný programy tam nemám, možná časem...
Snad o víkendu bych moh mít čas si s tím pohrát a uvidím. Ještě jednou dík.
tomsoft (2734)|5.10.2010 16:09
No něco to dělat musí... :)
Ale píšeš, jen maily... a co myslíš tím "Zálohu zpátky" co obnovuješ zpátky?
V jakém programu to obnovuješ zpátky?
A co nastavuješ na GPS?
Instalace TotalCommanderu je v pořádku, tím to nebude.
father (44)|5.10.2010 16:24
Maily - myslím mail adresu a nastavení servru, protože to automaticky nejde, GPS - nastavení drobností jako vyhybání, nastavení tras, jen to co je pod ikonou navigace
obnovu dělám v programu Microsoft ActiveSync.
Phlo (25)|6.10.2010 12:30
Super díky, vše šlape a musím říci, že aplikace si mně docela získala. Vřele doporučuji vyzkoušet!

Ještě jedna věc. Nejsem schopen najít kde se pouští backup nastavení. V manuálu je to sice popsané (str.15), ale v české verzi to pod menu prostě nevidím. Díky za radu jak na to, případně co z aplikace zálohovat.


[quote=tomsoft]To není složité...
Ty zástupce vytáhneš tak, když si uděláš sám zástupce ze souboru \Windows\gmapplauncher.exe a udělej si je dva.
Jeden bude mít parametry VIEW_MAP a druhý WHERE_TO a je to.
Nebo si stáhni zde přiložený ZIP kde už jsou vytažení a oba :)
Se SPB si tady hraju několikátý den, ale už je to i z dřívějška.... V modulech SPB Mobile Shell je nutní upravit obě obrazovky a to jak pro zobrazení na výšku, tak na šířku. Ono to totiž si umí pamatovat jak tam jsou jednotlivé věci poskládány. Bohužel ne vždy znamená že šířka je lepší a naopak :)
Ale je nutné su uspořádat všechny ikony zvlášť na výšku a pak zvlášť na šířku... bude si to pak pamatovat.
Obrázky jsou také ze SPB Mobile Shell [/quote]

tomsoft (2734)|6.10.2010 14:56
[quote=Phlo]Nejsem schopen najít kde se pouští backup nastavení.[/quote]
Backup čeho ? SPB?
To je v SPB Menu - nastavení - Spb Mobile Shell - a dole je samostatná nabídka, kde je backup (restore) všeho nastavení.
POZOR:
Pokud máš nainstalovaný nějaký doplněk do SPB Shellu, jako třeba nějaké extra skiny nebo něco od MiSkipa, tak je to k ničemu. To zálohuje jen základ SPB a ne ty dopňky. Třeba já jsem použil skin by WP7 od MiSkipa, ale to má v sobě extra zálohovací doplněk.
Jinak obecně je vše uloženo v registrech SPB Mobille Shell SPB Mobille Shell2
ufhas (0)|6.10.2010 21:34
Zdravím po instalaci posledního firmware 6.22 od Pitky se najednou nenačte všechna hudba do přehrávače hudby, vynechá některá alba v samostatných složkách i ve společných složkách. Hudba je na kartě a před instalací posledního firmware to normálně načítalo.
Nevíte někdo, jak nastavit přehrávač, aby načetl zase vše?

Předem díky ;)
permar (552)|8.10.2010 08:46
I když moc nepoužívám vestavěný přehrávač,tak jsem to včera zkusil a vše co mám na kartě - hudbu + složky s pojmenováním alb se mi bez problému -všechny-načetly. Verze ROM s tím určitě nemá nic společného.....Zkus se spíš podívat na to proč ti něco načte a jiné alba ne. Teda aspoň z tvého příspěvku to tak vypadá,že něco se ti načetlo a něco přehrávač nenačetl,nebo "nenašel".
tomsoft (2734)|8.10.2010 09:31
Stalo se mi úplně to samé.... na SD mám od začátku složku \Hudba\ od kud se vždy načítaly Alba a vše se přehrávalo z tohoto místa. Teď nee.
Přímo v rootu zařízení je složka \MUSIC\ tam josu nějaké demo ukázky hudby, z této složky to funguje. Tak jsem ji nejdříve vyhodil. Po startu přehrávěče, mi to napsalo, že žádnou hudbu nemám a že v místech.... \Storage Card\Hudba\ nic není. Přotom tam hudba byla a je.
Tak jsem tu složku co je na SD kartě přejmenoval na \HUDBA\ (psáno s velkými písmeny) a od té doby to hraje a nachází soubory, prostě OK.
Když to bylo s malými písmeny, tak to nenašlo nic, s velkýmy ano.
permar (552)|8.10.2010 10:17
Hmm zajímavé to věci, já mám složku na SD kartě pojmenovanou Hudba a načetlo se vše......no nic ,hlavně že to fachá:yes:
Phlo (25)|8.10.2010 14:09
Díky za rady ohledně SPB Mobile Shell.
Vyzkoušel jsem se Mskip proplus i zde zmíněný Mskip WM7 a docela jsem se vyblbnul s odinstalací. V případě WM7 nedoběhla nikdy do konce, počase se sekne a telefon přestane reagovat (následuje vyndaná baterie). V případě Proplus sice odninstal doběhl, ale s hláškou, že vše nešlo odstranit a skin zůstane normálně nainstalovaný.
Jediné jak se mi podařilo se skinů zbavit je reinstalace celého SPB mobile shell. I tak ale v seznamu souborů k odstranění pak zůstanouí oba dva.

Je to normální?
Dá se nějak zbavit těch skinů v seznamu programů k odstranění?

Díky
tomsoft (2734)|8.10.2010 15:05
Bohužel tyto programy nejsou dělané, aby se odinstalovávaly :)
Ve většině případů to dopadne jak popisuješ.... pokud to chceš vyhodit, je nutné odebrat základní část, tedy SPB Mobile Shell a pak smazat zbytek ručně. ten zbytek je složka pro \Programu Files\ a klíč v registrech. Problém není v SPB samotném ale v těch různých doplňcích, které jsou super,
ale autor nějak nepočítá s uninstalem :)
Proto tyto věci zásadně neodebírám, protože tam vždy něco zůstane a jedině HR a mám klid a jistotu.

Permare, fakt, měl jsem složku Hudba do dnes taky a v pohodě, ale teď jak jsem to zkoušel tak Hudba - nenašel nic, HUDBA - našel :)
Takže to neřeším.... hlavně že to hraje... :yes:
TEAM_ce4you (72)|11.10.2010 19:39
Zdravím všechny kolegy M10, už jsme dlouho neřešlili žádnou záhadu tak dávám jednu k dispozici. Doma jsem připojený s PC na Wifi síť s rychlostí Download 10Mb/s a Upload 1Mb/s. Včera byl u mne syn s mobilem, který já osobně nemohu ani cítit Iphone 4 a připojil se u mne na Wifi sít a když si změřil rychlost přes Speedtest.net tak mu to ukazovalo rychlost 10Mb/s na 1Mb/s, když jsem se připojil já s M10 tak mi to ukazuje přes Speedtest.net pouze 1,8Mb/s na 0,9Mb/s. Do současné doby jsem si myslel, že to je normální, protože takovou rychlost jsem naměřil od počátku vždycky až do včera když jsem na jeho zařízení viděl, že mu ukatuje plnou rychlost. Poraďte chytré hlavy kde by mohla být chyba. Díky
permar (552)|11.10.2010 19:56
No pokud me pamet neklame,tak ukousnute jablko ma ve specifikaci wifi b/g/n protokol,to pismeno "n" je dulezite, wifi stahuje rychleji...... proste frci to , stejnou wifi ma napr. Samsung Galaxy . Ale nezoufej,zkus si ze synem neco posilat pres BT ,pak se budes smat ty :-)........
Takze zkusil jsem si zmerit rychlost pres wifi - 3,3MB dow. a 1,9MB upl. pouzil jsem na mereni Operu Mini a stranky www.rychlost.cz......
TEAM_ce4you (72)|11.10.2010 20:34
Ono mi všechno běhá normálně i přes tady tu rychlost akorát to prostě nechápu, že jedno zařízení ukazuje jinou rychlost než druhé, takže u M10 je to takhle normální a jinak to nepůjde ? Já myslel, že je někde nějaká chyba. Takže díky
tomsoft (2734)|11.10.2010 20:47
Vždyť ti to Permar psal...
ASUS M10 i jako většina PDA zařízení mají v sobě WiFi kartu, která využívá protokolu "G".
Jabko používá Wifi kartu, která využívá protokolu "N", což je mnohem rychlejší. Takže je to normální, nejde o chybu, ale vlastnost :)
Podívej se od vlastnosti Bezdrátového adaptéru v M10 a najdeš tam "Garmin-Asus 802.11.[color=red]b/g[/color] Network Adapter"
TEAM_ce4you (72)|11.10.2010 21:07
Díky, díky, teď už to konečně chápu a jsem v klidu.
tomsoft (2734)|11.10.2010 21:08
... a nebudeš si kupovat telefon s jablkem, že ne? :D :O
TEAM_ce4you (72)|11.10.2010 21:12
Ani omylem, M10 podle mne nemá chybu, teda alespoň pro moje používání.
Zippich (20)|12.10.2010 09:56
[quote=tomsoft]Tak už to mám :D :bulb:
V registrech [HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Planner\Settings]
je hodnota CacheTime, která určuje čas v sekundách, kdy se má zařízení odpojit.
Dále je ve stejném klíči také hodnota SuspendResume, ve které musí být parametr GPRS_bye_if_device_off
Ve výchozím stavu tam jsou jiné hodnoty, ty se musí odstranit a musí tam být jen ta jedna "GPRS_bye_if_device_off" a je to :)
[/quote]

Hm, tak tohle nastavení u mě způsobilo, že se M10 odpojovala bez ohledu na to, jestli připojení zrovna využívám nebo ne (což není ideální u IM a prohlížení webu) a telefon se stejně vybíjel 2x rychleji než před úpravou :-)
permar (552)|12.10.2010 11:42
Pokud používáš IM či internet,a občas ho minimalizuješ, tak to nastavení není opravdu ideální,jinak řečeno nic bych nenastavoval-myslím interval odpojení od dat. připojení........také jsem si to odzkoušel:)
tomsoft (2734)|12.10.2010 11:45
Tyhle úpravy jsou na odpojení spojení obecně.... podle času, odpojí datové připojení.
Nemůžu za to, že stupidní programy jako IM, si neumí udržet spojení. Já to používám už od té doby a funguje to 100%.
Je ovšem ale nutné zvážit, co je lepší a to jak z důvodu spotřeby baterie, tak z důvodu "být OnLine". Pokud chci používat IM, tak se přece nebudu
nějak časově omezovat a odpojovat si spojení, když si je neumí udržet IM.
A taky co je lepší?
Když se 15x za den něco někam připojí a pak tedy i odpojí nebo když bude zařízení v kuse online připojeno?
Na spotřebu baterie má rozhodně vliv, když se zařízení pořád dokola připojuje a nebo když je připojeno pořád. Určitě sežere víc spotřeby právě to neustálé připojování a odpojování. Takže je opravdu třeba zvážit jestli není lepší to nechat připojeno pořád nebo to odpojovat.
Já jsem si s tím dost vyhrál a je to opravdu tak. Používám sice to, že se mi to odpojuje, protože nejsem pořád onlie a připojuje se mi to jen asi 4 za den (počasí a maily). Pokud bych chtěl IM nebo mít spuštěný třeba nějaký prohlížeč, určitě bych to neodpojoval (ráno připojil a večer odpojil)
pak ale nemůžeš počátat s nějakou výdrží baterie. Já to nabíjím tak jednou za 3 dny.
honzavavra (0)|12.10.2010 12:09
Ahoj, já jsem s automatickým odpojováním spokojený. Stahuji především emaily (automaticky každých 30min), mezi 22:00 a 7:00 je telefon v režimu Letadlo a výdrž baterie se mi prodloužila ze 2 na 4 dny :-) . Honza
tomsoft (2734)|12.10.2010 12:11
Honzo, přesně tak to mám i já a jsme na tom stejně....
Já mám sice někdy trošku moc telefonu, ale 2-4 dny to je taky... jak kdy.
Jak jsem psal, je to opravdu na zvážení, co je pro koho důležité. Každý jsme jiný a každý na těch mašinkách děláme něco jiného :D :yes: :yes:
TEAM_ce4you (72)|12.10.2010 23:24
Zdravím, nevíte někdo o nějaké aplikaci abych mohl poslouchat české stanice radia ? Prozatím jsem zkoušel dát do vyhledavače m.abradio.cz a play.cz a ani jedno se mi nedaří zprovoznit. Je to sice nedůležité, ale někdy by to potěšilo. Díky
tomsoft (2734)|13.10.2010 01:08
No m.abradio.cz mi normálně hraje ... přes IE jsem stáhl ten WMA list a pak se psutil MediaPlayer a už to hrálo.
WMA je menší kvality a je vhodny pro EDGE
Ale pak si to můžeš přepnout pro lepší kvalitu MP3, ta je ale náročnější na přenos a stahuje se už soubor M3U, který ale Media Player už numí přehrát.
TEAM_ce4you (72)|13.10.2010 09:53
Já když jsem poprvé otevřel m.abradio.cz tak jsem tam měl na výběr otevřít buď v WMA nebo v MP3, ale teď tam mám pouze MP3 a WMA už tam v nabídce není a když kliknu na MP3 tak mi to napíše, "chcete stáhnout soubor do adresáře My documents" když dám ne tak se mi to vrátí na původní obrazovku a když dám ano tak mi to napíše, "k souboru není přidružená žádná aplikace, nejprve spusťtě aplikaci a poté v této aplikaci otevřete tento soubor", takže jsem z toho jelen. Díky
tomsoft (2734)|13.10.2010 10:07
Jo, to je v pořádku a tak to funguje...
To přepínání mezi tím MP3 a WMA se dělá kliknutím na ty záložky "Ostatní Telefony" a "Windows Mobile" viz obrázek.
A pro Media Player je pouze formát WMA. Soubor MP3(M3U) Media Player přehrát neumí.
00349539_mradio_YSFc.jpg
TEAM_ce4you (72)|13.10.2010 10:52
Tak moc děkuju, už to funguje, to víš se mnou to není jednoduchý, ale když se mi to polopaticky vysvětlí tak to občas i pochopím, ještě by se mi šikly nějaké české TV programy, ale to jsem z minulé komunikace pochopil, že to prozatím nikdo nenabízí. Díky
tomsoft (2734)|13.10.2010 11:05
Jo, to je v pohodě... :)
A TV? Nenabízí. A to je zase dobře, aspoň nebudem u te bedny i na mobilu, ne? :D
Vectrix (11)|14.10.2010 18:38
Zdravím vážení kolegové. Zrovna řeším takovou zvláštní věc. Telefon nabíjím tak jednou za 2 dny (plus nějaké to příležitostné nabíjení, když je připojený k PC). Včera večer jsem ho dal nabíjet a ráno (plně nabitý) jsem ho vypojil ze sítě. A protože jsem dneska neopustil domov, telefon jsem celý den nepotřeboval a tak zůstal ležet bez povšimnutí. Až teď večer jsem si na něj vzpomněl a tak jsem ho "probudil". Zarazil mě ovšem stav baterie 40%. Tak jsem hned zkontroloval, jestli není náhodou není zapnutá GPS nebo data nebo wi-fi, ale všechno bylo vypnuté. Ve správci úloh byl otevřený akorát přehrávač hudby, ale ta nehrála. Myslíte, že tolik energie mohl vycucnout ten přehrávač nebo bude chybka někde jinde (baterie, telefon samotný?). Díky za odpovědi.
pitka (1346)|14.10.2010 20:43
Tohle se nedá přesně určit po jedné takovéto situaci. Sleduj to a dej vědět.
Vectrix (11)|16.10.2010 08:57
Opět zdravím, přátelé. Tak jsem ten svůj telefon pozoroval a vypadá to na ten přehrávač hudby. Dnes v noci jsem totiž telefon nenabíjel a mám stále 60% baterie. Už si na to budu dávat pozor, abych někdy neskončil s energií na nule během dne, to by bylo pro mě mnohdy nepříjemné ;-).
TEAM_ce4you (72)|19.10.2010 21:17
Zdravím všechny přátele M10, už tady bylo dlouho ticho po pěšině, asi to bude tím, že máme kvalitní zařízení. Chtěl bych se pouze zeptat, zda nemáte někdo typ na nějakou přesnou aplikaci měření nadmořské výšky. Vím, že je to zpravidla ovlivněno atmosferickým tlakem. Já používám aplikaci, která je v Garminu, potom GPS Info a GPS Dashboard, ale když je spustím tak mi každá ukazuje jinou nadmořskou výšku i když to měřím na stejném místě a ve stejný čas tak nevím, které z nich věřit. Já vím, že to je irelevantní ptákovina, ale jak se říká, líná huba, holý neštěstí.
tomsoft (2734)|19.10.2010 22:09
A jé je :)
Tohle je ale normální chování různých aplikací, které dělají to stejné.
Když jsem třeba doma, tak mi IGO ukazuje NV 277m, PRIMO cca stejný údaj, ale jiné aplikace už ukazují jinak. Takže věřím těm navigacím.
I když NV je něco jiného než GPS výška. A změřit NV podle GPS není jen tak a úplně dobře nejde, protože to neměří ve 3D. Satelity vidí polohu přijímače, ale jestli jdeš do kopce nebo z kopce to přesně nepoznají, až po nějaké době. Takže se to pak může v různých aplikacích rozcházet
a přesné to nebude nikde. Taky záleží na firmware rádia a daného zařízení. Teď o víkendu jsem měl možnost porovnat dvě zařízení HTC a M10 a rozdíl ve stejné verzi IGO byl 40m. Takže co je správně?
V zařízeních jako jsou PDA kde jsou GPS moduly, to nebude nidky tak extra kvalitní a přesné, jako na speciálních zařízeních, které umí jen to jedno,
ale stojí jako několik M10ek :)
TEAM_ce4you (72)|19.10.2010 22:38
Díky za informace já sem si to myslel, ale už jsme dloho nepokecali. Někdy bývají pevné a přesně zaměřené body s nadmořskou výškou na různých stavbách, zpravidla bývají tam kde je kostel, chrám, apod. (vypadá to jako koule od dveří) a tam by se to možná mohlo alespoň orientačně porovnat.
kakas_ce4you (2)|20.10.2010 12:46
Ahoj všichni,
tak jsem po dlouhé době zase pročítal forum a zjistil jsem nějaké reakce na muj dotaz ohledně bluethoot. Ještě jsem se opravdu nedokázal přes něj spárovat s žádným zařízením. Vždy napíše viditelná zařízení a při pokusu o připojení a zadání kodu vypadne. No jinak jsem se chtěl ještě zeptat jestli náhodou nemáte někdo nějaký dobrý tip na pouzdro a folii. To pouzdro bych nejraději takové to odklápěcí.
tomsoft (2734)|20.10.2010 12:57
Ahoj,
ohledně příslušenství na M10 můžu doporučit pouze tento web (e-shop).
S tím BT... mě se zase naopak vždy povedlo se spárovat s čímkoli. Co tam máš za ROMku? Nechceš vyzkoušet tu novou 6.22 ?
roze_ce4you (76)|20.10.2010 22:10
Cca před 3 týdny jsem si nastavil v Inesoft Dialeru v.7 Caller ID (Standard VGA), kdy se mě zobrazovalo foto volajícího a řádka 4 buttonů nahoře (call back, Loud...). Byl jsem s tím spokojený, ale najednou se mě zobrazuje foto volajícího přes celý displej. Kontroloval jsem to v Options, ale tam to vypadá tak, jak by mělo. Nesetkal se s tím někdo?
A ještě jedna záhada... profily přepínám málokdy (a tak jsem neměl jistotu), ale po dnešku ji mám :-(. Nahodile po změně profilu se mě stává to, že po např. po přechodu General -> Vibro -> General mě M10 nezvoní, resp. ani následně neindikuje zmeškaný hovor. Volající, ale slyší vyzvánění.
tomsoft (2734)|20.10.2010 22:58
V Inesoftu v7 je nějaká chyba v těch Caller ID,a le jen v těch názvech... jsou tam dva "Standard VGA", ale každý z nich je jiný.
Tohle se mi ještě ale nestalo, když navolím nějaký CallID, tak tam je pořád. Stejně jako různé přepínání profilů, taky OK.
A profily doporučuji používat vlastní. Nepřepínat na General. Můžeš vyzkoušet moje nastavení včetně profilů.
Nejprve si své zálohuj a pak vyzkoušej obnovit to co tady přikládám. Po obnově je nutný restart OS.
maslik_ce4you (15)|20.10.2010 23:36
v čem nebo případně s jakým nastavením codecu kodujete video soubory do M10?? Protože například stažený seriál z internetu cca 200 MB / 22 minut nebo film 1,4 GB / 700 MB nejde samotný přehrát. Díky P.S.: Nebo existují nějaký codecs pack jako je do PC??
permar (552)|21.10.2010 09:11
To maslik : Filmy či seriály pro použití v M10 nekoduji , není třeba ,vše mi M10 přehraje a pokud ne tak si nainstaluji CorePlayer a v něm si nastavím jaké formáty videa mi to má přehrát a je to........ Také jsi ve svém příspěvku neuvedl o jaký formát videa má jít - ať už rozlišením či formátem ( DivX,AVI,WMW atd.....).
maslik_ce4you (15)|21.10.2010 10:52
Tak pres TCPMP jsem ted prehral vse, ale v Coreplayeru 1.3.6 mi to prehravat nejde. Kde co nastavujes??

Co vypisuje coreplayer o vlastnostech souboru:

Format: Video Files (AVI, DIVX, GVI)
Duration: 20:16.600
Filesize: 195 578 KB

Video: MPEG-4 Video
Codec: CoreASP
Video size: 640 x 352
Frame rate: 25.000

Zvuk to v tomto pripade prehrava, pokud se jedna o MP3... Ale pokud se jedna o AC-3, tak ani nahodou...
permar (552)|21.10.2010 11:38
V CorePlayeru - ( nemám ho ted nainstalovaný) si v nastavení /nástroje /video - musíš nastavit GDI !! . Dále se podívej v nastavení/nástroje / asociace souborů co máš zatrhnuté. To co uvádíš ve svém příspěvku - formát ,rozlišení - ti musí CorePlayer přehrát bez problémů.......Když to přehraje TCPMP tak Core musí taky... dej vědět jak si dopadl.
maslik_ce4you (15)|21.10.2010 12:17
Díky, video v coreplayeru již běží. Ale pokud se jedná o formát zvuku AC-3, tak mám smůlu. Na to jedině TCPMP...
mics (19)|21.10.2010 17:20
Zdravím všechny M10 příznivce. Upgradoval jsem na origo ROM v6.22 a když přijímám hovor s bluetooth handsfree, tak slyším ve sluchátku HF zvonění, ale po přijmutí hovoru je zvuk v reproduktoru telefonu. Musím sundat lištu, dát menu a zapnout HF sadu. Bohužel si toto nastavení telefon nepamatuje a při dalším příchozím hovoru je vše opět v původním stavu. Při odchozím hovoru je vše ok a vše slyším rovnou v HF. V původní origo ROM toto bylo ok - nic jsem nikde nenastavoval.

Netuší někdo jak toto nastavení telefonu vnutit nastálo? Za jízdy to není zrovna 2x příjemné přepínat zvuk na HF :)
roze_ce4you (76)|22.10.2010 13:21
Měl bych ještě dva dotazy k v Inesoft Dialeru v.7...
Pokud se v Historii podívám na některé SMS, tak mě je Inesoft nezobrazí celé, jakoby se uřízne konec. Když se ale na tutéž SMS podívám pomocí WM integrovaných Zpráv, tak je celé vidím. Přitom v takové SMS není žádný divný znak. A nejdivnější je to, že se to neuřízne na žádné pevné pozici :-(
Druhá otázka je taky k SMS zprávám. Přišly mě asi 3 SMS, které na konci zprávy obsahovaly:
Odesílatel posílal SMS z telefonu. A ty řetězce 'xyz' a 'abc' byly slova z konce zprávy. Divné, ne? Viděl to už někdo?
tomsoft (2734)|22.10.2010 14:01
to: mics
BT s HF používám běžně a funguje to jak má. Když jsem spárován, tak mi telefonní hovor ať příchozí nebo odchozí "hraje" jen v HF.
Nemám ale tu stejnou ROM jako ty, mám vlastně tu stejnou, ale už by Pitka z prvního postu z vlákna k ROMce.

to: roze
Inesoft nezobrazuje celé SMSky, nikdy to ani nedělal, takže v tom náhledu je vždy jen nějaká část SMSky, nikdy ne celá nebo celá ano, ale do nějakého počtu znaků.
A ten text co jsi psal dole "Go to://xyz" zde na foru není vidět, že se to objevilo na konci je možné, protože odkazy Inesoft ukazuje na konci náhledu.
roze_ce4you (76)|22.10.2010 14:16
Ještě k tomu náhledu SMS v Inesoftu...
nejdříve jsem si skutečně myslel, že je to jen část SMS (náhled). Pak jsem ale měl (asi náhodou) pár SMS, které se 'vměstnaly' do náhledu a myslel jsem, že to tak bude u všech :-). Pak jsem narazil na to uříznutí SMS - a smířil jsem se zase s tím, že v Inesoftu mám jen náhled.
Co je ale pro mě divné je to, že někdy mám třeba:
SMS 'X' s náhledem třeba o délce několika desítek znaků, ale jindy je náhled SMS 'Y' poloviční délky než u 'X' a přitom celá SMS 'Y' je podstatně kratší než náhled 'X' :-(

To tomsoft: díky za to nastavení profilů Inesoftu - vyzkouším to časem.
tomsoft (2734)|22.10.2010 14:21
No tak to masakr... z Tvých X a Y jsem v prd.... :D :D :D
Tohl eale nijak nevyřešíme, prostě to tak funguje a je to jen náhled několika znaků. nevím jestli 50ti nebo 100 znaků ale některé SMSky se tam vejdou, některé nee ....
mics (19)|22.10.2010 15:04
To tomsoft: No už jsem taky přemýšlel aktualizovat na ROM by Pitka, ale mám k tomu pořád zábrany vzhledem k záruce. Evidentně je to ROM, pže v první origo ROM vše fungovalo ok.