Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Přehrávání/převádění videa - prosím o radu

kesu (548)|23.12.2009 13:43
S videem válčím už 2 dny. Nevede se mi vytvořit žadné video, které by se mi líbilo a šlo dobře přehrát.

Zkusím to shrnout:
Konkrétně se mi jedná o hudební videoklipy. Už jsem vysledoval, že jakékoliv video které má rozlišení menší než 800bodu a je třeba ho třošku pro fullscreen roztáhnout, se ve všech doinstalovaných přehrávačích divně rozkostičkuje. Je proto nutné video zbytečně převádět na šířku 800px, což je docela nepraktické (i s ohledem navelikost souboru).

Pokud je však video mensí než 800px a je ve formátu mp4, tak si s ním krasně poradí vestavěný přehravač. Divné je ale to, že zde je obraz krásně vyhlazený a vypadá perfektně.

Co s toho tedy plyne? Pokud chcete mít video pekné a přehrávat ho např v CorePlayeru, je nutné ho převádět do rozlišení 800x480. Pokud vám stačí obyčejný vestavěný přehrávač, je nutné video převádět do mp4.

V čem vlastně soubory převest:
- Klasický HD video encoder ve verzi 2.1 neumí datový tok vyšší než 1000kbit/s - což je docela málo
- Video_Converter_v4.1 - Je perfektní, datový tok lze nastavit libovolný, bohužel však nějakým záhadným zpusobem dekoduje zvuk, jelikož ve vestavěném přehrávaci hrozne kolísá. Je proto nutné přehrávat např. v Coreplayeru.
- Xilisoft Vido Converter - vytvoří krásná videa, které je možné nechat v originál rozlišení a přehrávat ve vestavěném přehrávači.

Nyní se ale konečne dostanu k jadru tohoto příspevku a to konkretně k tomu co mi pořad nefunguje. Chtěl bych totiž vytvořit takové video, které bude v mp4(vestavený přehrávač) a bude mít rozlišení (vodorovné) původního zdroje (je zbytecné převádět na 800px). Aby bylo možné video sledovat přes cely displej je nutné svislé rozlišení oříznout, bohužel s mi nepodařilo najít takový program
, který to zvladne.
_________________
Lord Mystic (164)|23.12.2009 21:06
já svá videa (točím v hd rozlišení) zmenšuji na 800x450. renderuji pomocí kodeku mainconcept avc/aac s nastavením - profil baseline, 25fps (pal), pokud to děláš v sony vegas je důležité zaškrtnout "allow source to adjust frame rate", progressive scan, pixel aspect ratio 1,0000 a bitrate dávám 4 nebo 5 mbps. takové video je přehratelné v sense přehrávači obrázků a videa a chodí výborně se super kvalitou.
JanAltman (162)|1.1.2010 23:47
Já točím foťákam 1080p videa @ 30fps, ale bohužel je to v MOV formátu (asi nějaký MPEG4).
Potřeboval bych tato videa převést do 800x450 s kodekem použitelným v HD2 (Sense, nebo Core Player) a v maximalní kvalitě/bitrate, aby to v HD2 ještě něškubalo. A samozřejmě @30fps, protože změna fps (pokud to není třeba z 60ti na 30 či 25ti na 50) vždy vede k hnusnému škubání.
A hlavně bych to potřeboval převést nějak dávkově/hromadně, abych se nemusel trtat s jednotlivými videi.
Dávkově bych samozřejmě rád převáděl i MKVčka a AVIny či TS. Dokud CorePlayer nebude umět SRT titulky, chtěl bych, aby dávkový konvertor videa byl při konverzi schopen titulky včlenit přímo do výsledného obrazu.

Mám šanci na ukojení mých odvážných představ? :-)
Kucko34_ce4you (36)|3.1.2010 18:21
Odkedy mám fóny s WM, používam PocketDivXEncoder a úplná spokojnosť. Je to jednoduchý soft a dokáže divy! Na HD a HD2 spravím video na celú obrazovku bez zbytočných orezov. Perfektne spolupracuje s CorePlayerom a nemá problém pridať do videa aj titulky! A je aj v češtine... :)

http://www.pocketdivxencoder.net/EN_index.htm