Ovladač pro přemapování klávesnice
HTC Touch Pro2 - čeština na HW klávesnici
https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=33460
https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=33460
Tohle vím, já nechci psát české znaky přes Fn. Chci si je normálně namapovat na horní řadu místo čísel. A především je chci mít na externí bluetooth klávesnici a to bude asi dost problém, protože InterWrite Keyboard, kde je volba podpory hw klávesnic způsobí jen to, že klávesnice přestane reagovat úplně. V Sunnysoftu se tváří, že za nic nemůžou, že jejich lokalizace nic takovýho neumí (proč je tam tedy tahle volba??).
Tak jsem nainstaloval Interkey Portable, ale v nastavení nemám žádný dostupný layout a i tlačítko Add je šedé, takže nemůžu ani žádný přidat. Prostě na té obrazovce se nedá udělat vůbec nic ani když je klávesnice připojena, ani když odpojena. Znáte nějaké řešení?
[quote=nucleolus]Dá se tím namapovat diakritika na qwerty klávesnici? Díky[/quote]
Ano dá se to tím namapovat, například pri stisku a to napise a pri podrzeni a to napise á ... a da se jeste pouzit dvojklik to pouzivam napr u e ě é
Ano dá se to tím namapovat, například pri stisku a to napise a pri podrzeni a to napise á ... a da se jeste pouzit dvojklik to pouzivam napr u e ě é
Pro "nucleolus": Nainstalovat samozřejmě do paměti zařízení, pokud by byl přesto problém zkusit násilně vnutit do registrů tyto klíče (zkontrolovat):
HKLM/Software/Paragon Software/InterKeyPort/
Disabled - 0
a0 - Czech_secr_qwertz.kbd (pokud tento klíč chybí doplnit jako String)
DrvHandle - 946763757 (tento klíč se může lišit)
InstalledFiles - 1
InterKey - 1
HKLM/Software/Paragon Software/InterKeyPort/
Disabled - 0
a0 - Czech_secr_qwertz.kbd (pokud tento klíč chybí doplnit jako String)
DrvHandle - 946763757 (tento klíč se může lišit)
InstalledFiles - 1
InterKey - 1
Operace v registrech nepomohla, ale zřejmě jsem měl staženou nějakou prapodivnou verzi. Našel jsem originální stránku ke stažení a nová verze zdá se funguje (teda kromě toho, že trial verze při každém spuštění otravuje hláškou). Problém je v tom, že co se týče počeštění bluetooth klávesnice, tak to se jaksi nezadařilo. Píše krásně, ale anglicky. Kde je problém?
Díky
EDIT: Můžu se zeptat, o které verzi InterKey je tu řeč? Abychom se nebavili každý o něčem jiném. Já mám teď nainstalovanou verzi 3.0 (build 40)
EDIT 2: Takže už jsem se dopátral rozdílu mezi lokalizací virtuální klávesnice InterKey a lokalizací externí klávesnice InterKey Portable. Dokonce se mi povedlo i stáhnout InterKey Portable, která po instalaci umožňuje nainstalovat nějaké lokalizované klávesnice. Bezva. Bohužel jsem ale přesně tam, kde jsem byl, když jsem zapnul lokalizaci bluetooth klávesnice v Sunnysoft InterWrite Keyboard 10. Klávesnice přestane reagovat. Funguje akorát tlačítko start, jinak ani čárka. Když lokalizaci zakážu (netřeba odinstalovat), tak píše normálně, ale anglicky. Mimochodem, stejným způsobem to umrtví i integrovanou qwerty klávesnici v TP2. A co teď? :-) Díky
Díky
EDIT: Můžu se zeptat, o které verzi InterKey je tu řeč? Abychom se nebavili každý o něčem jiném. Já mám teď nainstalovanou verzi 3.0 (build 40)
EDIT 2: Takže už jsem se dopátral rozdílu mezi lokalizací virtuální klávesnice InterKey a lokalizací externí klávesnice InterKey Portable. Dokonce se mi povedlo i stáhnout InterKey Portable, která po instalaci umožňuje nainstalovat nějaké lokalizované klávesnice. Bezva. Bohužel jsem ale přesně tam, kde jsem byl, když jsem zapnul lokalizaci bluetooth klávesnice v Sunnysoft InterWrite Keyboard 10. Klávesnice přestane reagovat. Funguje akorát tlačítko start, jinak ani čárka. Když lokalizaci zakážu (netřeba odinstalovat), tak píše normálně, ale anglicky. Mimochodem, stejným způsobem to umrtví i integrovanou qwerty klávesnici v TP2. A co teď? :-) Díky
Kdyby jsi měl v profilu uvedený e-mai poslal bych ti na něho verzi aplikaci, která funguje. Ten krám kterým nazývám SS IW samozřejmě nepoužívám!!! Takže pokud budeš mít nějaké problémy, bohužel...
jj, funguje to pekne... jen v opere (velke i mini) skoro vubec. ale - jak namapovat klavesu se stisknutym shiftem? treba velky pismena s diakritikou...
Není mi zcela jasné, jak s tímto namapovat diakritiku...např. na ten dlouhý stisk. Příklad - vyberu třebas klávesu "A" ze kterého chci po dlouhém stisku "á", v Event vyberu Long press, v Action pak Emulate key press, tak v menu Key nějak nenacházím volbu "á" :?
[quote=vidra]jak namapovat klavesu se stisknutym shiftem? treba velky pismena s diakritikou...[/quote]
Nijak, máš k dispozici tři volby+tři volby přes FN, tolik písmen ani nepotřebuješ.
[quote=jirmond]Není mi zcela jasné, jak s tímto namapovat diakritiku...[/quote]
A>Event: Long Press>Action: Send text to active window>Text to send: na softwarové klávesnici napíšeš "á">Method>Paste
Nijak, máš k dispozici tři volby+tři volby přes FN, tolik písmen ani nepotřebuješ.
[quote=jirmond]Není mi zcela jasné, jak s tímto namapovat diakritiku...[/quote]
A>Event: Long Press>Action: Send text to active window>Text to send: na softwarové klávesnici napíšeš "á">Method>Paste
Super, to by bylo, díky moc :yes: ...akorát jsem čekal, že mi na místě "A" na běžný krátký stisk to "A" zůstane a "á" bude na dlouhý...takhle mi na krátký stisk nenapíše nic :oops:
Ano, nenapíše nic, protože jsi určitě nechal v Action na Click "None". Musíš tam dát "Default key action" a nebo pužít metodu popsanou výše a napsat do Text to send "a".
Po instalaci nové WM 6.5 od Sunnysoftu nefunguje.Vše se tváří,že je OK, ale místo vloženého "á" se napíše "v". Nevíte někdo co se s tím dá dělat?
Jasně, díky za rychlou odpověď. Asi jsem to měl napsat do dotazu,že jsem začal používat HW klávesnici z výše uvedeného odkazu.Ale psaní přes Fn mi moc nesedí.Není nad to, psát přes dlouhý nebo dvojitý stisk. Asi budeme muset počkat, až to kapacity na forum.xda-developers vymyslí i pro WM 6.5
Tak se kaju, fakt to s WM 6.5 nemá nic společného.Už mi to funguje.Bylo to tím, že jsem začal používat zároveň s 6.5 i Sunnysoftí InterWrite Keyboard klávesnici,která mi to takto doblbla při přemapování .Teď už to je OK, vrátil jsem se k osvědčené Resco Keyboard,kterou jsem používal dříve u 6.1
Namapování klávesnice funguje, nicmémě nově namapovaná písmena naskakují nyní pomaleji. Přesněji: když píšu rychleji oběma palci, namapovaná písmena často vypadnou. Má někdo podobnou zkušenost, ví někdo, zda se s tím nedá něco dělat? Díky předem za info.
To le logické, protože pokud si nastavíš další písmena na dvojklik nebo přidržení klávesy tak se musí počítat s určitým spožděním, aby byl čas vyhodnotit jestli se jedná o klik, dvojklik nebo přidržení. nastav si v nastavení minimální delay kláves a nebo nenastavuj"Key emulation", ale "Paste".