Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Problémy se "zaseknutou" rotací displaye

tomdeath (7)|22.8.2009 17:28
Ahoj, na mojem HTCčku dochází u softwarů pracujících s rotací displaye (Gyrator 2 nebo Mobile magic) k tomu, že při uskutečnění hovoru, přijatého i odchozího, aplikace již nerozpozná pohyby ze senzoru a zůstává zaseklá ve stavu landscape rev. Aplikace vypadá normálně funkční, ale při změně rotace se vůbec nic neděje a aplikace jsou stále přepnuté do režimu landscape rev. dokud aplikaci nevypnu. Po znovu zapnutí je vše opět v pořádku dokud se neuskuteční tel. hovor.
Setkal se s tím někdo? Děkuji za jakýkoliv nápad. Takto jsou tyto aplikace vlastně nepoužitelné.
Jen pro doplnění, problém je stejný na čistém systému po hard resetu a mám původní flash CZ.
htcjirka (1875)|22.8.2009 17:58
Je zbytecne pouzivat dalsi softy jako Gyrator atd,kdyz D2 to umi v zakladu,jen pro pouziti staci rozsirit seznam aplikaci,ktere se maji otacet a to v registru
HKEY_CURRENT_USER - Software - HTC - HTCSENSOR - Gsensor - WhiteList

Magic-x (16)|23.8.2009 00:59
Ahoj,
registr jsem našel, ale nějak jsem nepřišel na to, jak tam mám zadat další aplikace (třeba word, excel, adobe reader nebo třena samotné překlápění fotografií podle polohy displaye. Můžeš mi prosím poradit? Nemám s tímhle žádné zkušenosti.

Předem děkuji,

Magic-x
htcjirka (1875)|23.8.2009 11:12
Uvedu nekolik prikladu.
Musi se vytvorit novy string(new string value)
Pro Adobe reader bude vypadat takto:

Name: Adobe Reader LE
String: Adobe Reader

Pro Internet Explorer takto:

Name: Internet Explorer
String: IExplore

Prikladam nahled jak muze takovy white list vypadat

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

dale prikladam cabik,ktery vam prida nejen namatkou mnou zminene aplikace do registru - white listu.Kdykoliv muzete z tohoto listu aplikace umazavat.
Je tam vetsina aplikaci a navic i podpora pro aplikace jako Total Commander,Resco Explorer,Google Maps,TomTom Navigator atd...
Upozornuji ze napriklad u Diamond2 pokud chcete plnou podporu dialeru v landscape,musite mit nainstalovany ten z Touch Pro 2.Defaultnii Topaz dialer to neumi.

Dále pro otaceni Manily jeste upraveni registru
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila] -
new string value
kde name bude EnableLandscape
a string bude True

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pro mne je toto nej reseni,protoze do otaceni nezasahuje dalsi aplikace a je to maximalne spolehlive.
tomdeath (7)|23.8.2009 19:44
Díky za pěkný návod. Ale bohužel to neřeší hlavní problém, mě totiž nešlo o to aby se programy automaticky otáčely do landscape, ale spíš jsem chtěl přiřadit k různým polohám telefonu nějaké automatické funkce, jako například, když s ním zatřesu, tak se sám zamkne atd. A to bohužel po uskutečnění hovoru nefunguje. :-(
Nicméně i Tvůj návod se určitě hodí :-) BTW kde bych prosím stáhnul ten dialer z Touch Pro2? Hledal jsem, ale nějak asi ne správným směrem :-(
sikula05 (272)|23.8.2009 20:06
Také já děkuji za super návod a i bych se přidal k prosbě o ten otáčející se dialer/aby byl funkční na D2/.Ještě se chci zeptat, jak se určuje název pro name a string??Koukám např. Adobe reader LE že je to pokaždé trošku jinak...jak se to určuje?Předpokládal bych, že je to přesný název exe souboru...Ještě podotázka: nijak se nemusí uvést jestli je program na kartě nebo v zařízení? Děkuji
Magic-x (16)|23.8.2009 20:11
Ahoj, mám Diamond 2. Zkoušel jsem zřeba ten Adobe Reader LE nebo Bubble Breaker a nic. Musím i na tohle mít ten dialer z Touch Pro 2? Pokud ano, mohl by jsi mi ho sem prosím hodit? Doufám, že jsem při zadávání do registru neudělal nějakou chybu. Dělal jsem to v Total Commanderu. Dal jsem přidat hodnotu, zadal jsem jméno hodnoty (Adobe Reader LE) a pak to chtělo jméno řetězce (zde jsem zadal string - v tomto případě Adobe Reader). Dělal jsem to tak správně?

Netuším kde je chyba

Magic-X
htcjirka (1875)|23.8.2009 20:11
To je uplne jedno jestli je program na karte ci v pameti,to se nijak ve stringu specifikovat nemusi.Prikladam [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na originalni Rhodium Dialer.Musite ho instalovat po soft resetu,kdy jste jeste nevstoupili do stareho dialeru nebo nezmacknuli tlacitko sluchatka.Funguje od Xperie,Touch HD a na TD2 samozrejme take napric vsemi moznymi rom.

tomdeath (7)|23.8.2009 21:35
Problém vyřešen. Velký díky za dialer, protože to dělal ten originální z diamonda2. Nainstaloval jsem ten origoš Rhodium Dialer a světe div se, vše náhle funguje jak má. Takže ještě jednou díky HTCJirkovi.
htcjirka (1875)|23.8.2009 21:46
To jsem rad :yes:
Magic-x (16)|23.8.2009 21:55
V jakým programu prosím Tě upravuješ ty registry? Díky.
sikula05 (272)|23.8.2009 22:26
Prosím někoho, kdo si již stáhnul ten dialer, jestli by ho nehodil třeba na edisk...rapidshare nemám nějak šanci ulovit.:sarcastic:
edit: vyřešeno:)
htcjirka (1875)|24.8.2009 12:57
[quote]V jakým programu prosím Tě upravuješ ty registry? Díky.[/quote]

Ja osobne resco registry
sikula05 (272)|24.8.2009 13:12
Ještě jednou poprosím o pomoc...hrál jsem si s tím docela dlouho...a mám spíš neúspěchy: po nainstalovaní toho cabu se aplikace co mám i já otáčí v pohodě-kromě Internetexploreru-ten se mrcha neotočí nikdy.
Ale když se pokouším o nějakou svoji aplikaci-např. GoNews Touch, tak nemám úspěch.Asi furt nevím co napsat do Name a string...podle mě name je vlastně jedno...a string by měl být přesný název spouštěcího souboru...a i po SR prostě nic...
Pak je tu ještě jedna věc co mě mate, a to ve stejném vlákně registrů co je whitelist je ještě kolonka Modulname...a v ní jsou po instalaci toho cabu přesně ty samé aplikace, ale jsou u nich jako parametry uvedeny i cesty k těm exe souborům...Nemá se i toto nějak ručně upravit??
NaTuRaL_ce4you (170)|25.8.2009 08:52
tak pro ty kterym se nedari upravit registry, je tu utilita G-Config, navod je jednoduchy jak ho pouzivat, zapnete program, klilk na [color=blue]add new aplikation [/color], pak spustite dannou aplikaci ktera ma rotovat a pro potvrzeni a ulozeni staci zastrcit stylus a je hotovo , funguje i pro SensorSDK 4, odskouseno na ROM viz podpis
sikula05 (272)|25.8.2009 11:23
Utilitka vyzkoušena-a funguje parádně.Jak jsem psal, že se po instalaci toho cabu neotáčí IE...tak je to tím, že-aspoň u mě-má být hodnota IEmobile a ne Iexplore / i když je to přesný název toho exe souboru/ jak je v tom cabu...ale některé aplikace se prostě asi neotočí nikdy..např ten zmíněný GoNews:no:
NaTuRaL_ce4you (170)|25.8.2009 11:55
a to nejde ani s utilitou, s to by melo behat
EDIT
tak ted jsem to zkousel na IE a funguje prez [color=blue]G-Config[/color], tu dalsi aplikaci nepouzivam
sikula05 (272)|25.8.2009 13:47
Ano s G config se IE uz otaci...tim cabem jsem mel na mysli ten z predchozi strany od uzivatele HTCJirka