Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Omnia II (I8000) – Dostupnost, zkušenosti, rady

lubos165 (24)|2.4.2010 12:39
Díky za první hodnocení a ještě bych se zeptal jak jsi spokojený s navigací,pokud ji používáš a s připojením přes Wi-fi. Mám wi-fi doma a používám ji hodně a někde se objevují informace,že s tím bývají problémy,že někdy se chytí hned někdy až na několikátý pokus.A co ovládání bez stylusu? Nepřijde mi zrovna praktické.že stylus není integrován do těla přístroje a určitě ho nebudu nosit připevněný na šnůrce,takže bude nutné ovládat tel.skoro vždy prsty,když teda nebudu mít u sebe zrovna nějákou propisku,že? I když mám celkem velké ruce a dlouhé prsty,tak s ovládáním mého Touch Cruise problém nemám. Je jasné že při hledání něčeho v systému se bez stylusu neobejdu a to je asi i případ OMNIE,že? Budu vděčný za další zkušenosti a postřehy. Myslím si že nejen pro mě,ale i pro ostatní by jsi mohl přihodit odkaz na stažení té záplaty na ROM,pokud to samozřejmě pravidla fora dovolí....díky L.
Řehoř (17)|2.4.2010 12:58
No tak já jsem se s tím ukončování aplikací docela natrápil... Do flashe ROMky zatím nechci jít, protože toto je jen jedinný problém, co mě trápí nebo spíš trápil... Co jsem pročítal vlákno na Modaco.com (http://www.modaco.com/content-page/295746/programs-auto-closing/page/60/), tak se dá tento problém vcelku slušně vyřešit zásahem do registru: HKLM/Software/Microsoft/Shell/LowMem a zde hodnotu "ProgramMem" ze 17 zvýšit. Doporučuje se hodnota 96. Což mám už skoro týden a problém automatického zavírání aplikací, se zdá být vyřešen... Uvidím, ještě to budu pozorovat... Jinak WM 6.5 mi nepřijdou zase o takový skok dopředu, tak začínám uvažovat o flashi na WM 6.1...

Jo, ještě abych pomohl kolegovi v rozhodování... Pokud bych se rozhodoval já dneska, tak bych šel proti HD2 do Omnie dneska taky... Je to zařízení vyváženější a fakt ta výdrž baterky je oproti všem HTC, co jsem měl neporovnatelně lepší. Lví podíl na tom bude mít ten display... Je to svižné, příjemně malé, lehoučké, má to zvláštní tlačítko na foťák a není to taková obluda jako HD2. Na surfování po webu nebo psaní dokumentů je HD2 určitě lepší, ale pro všestranné použití bych preferoval Omnii. V každém případě jde vždycky o věc kompromisu, co chceš a co oželíš. Pro Omnii ještě hraje o dost lepší cena.
lunatic.george_ce4you (25)|3.4.2010 07:25
Takže tady je te patch na uzavírání aplikací:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=637771

Co se týče stylusu, tak opravdu není žádná sláva mít na šňůrce ten přiloženy stylus, navíc jsem ho asi po měsíci ztratil. Vyhovuje mi ale poutko KRUSELL:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Na konci je malý plastový "trojůhelníček" a těmi jeho hroty se píše slušně. Hlavně je to lehké a skladné.

S wi-fi nemám absolutně žádný problém, prostě se připojím a jede to. Navigaci používám TomTom spolu s GPSModDrive, jede taky s GPS Gate. Na fórech tady a na smartmania.cz je dostatek návodů, jak to nastavit. Asi je to prvotní nastavení trochu komplikovanější, než na HTC, ale při správném nastavení hodnot to jede v pohodě. Chytne se taky rychle, já nemám problém. Ještě jsem nezmínil foťák - oproti Kaiserovi nesrovnatelně lepší, navíc má blesk.

Já jsem se taky rozhodoval mezi Omnií II a HTC HD2, u HD2 by mi ty větší rozměry nevadily (pádlo bych unesl a čím větší displej, tím lépe), odradil mě ale ten kapacitní displej, který neumožňuje standardní používání stylusu a psaní v recognizeru, kreslení náčrtků apod. A nelituju, OMNIA II je super a když si ji doladíš, maká super (např. chybějící směrová tlačítka - šipky nahoru, dolů, doleva, doprava - se dají namapovat na boční tlačítka hlasitosti apod.).
tomopk_ce4you (9)|4.4.2010 19:59
Ako sa na Omnii 2 robí hard reset? Nikde som to nenašiel.
lunatic.george_ce4you (25)|4.4.2010 21:25
Vždy mi vadilo, když někdo reagoval na dotaz začátečníka, odpovědí typu "nejdřív hledej a pak se ptej". Nikdo učený přece z nebe nespadl... Ale na dotaz s poznámkou "nikde jsem to nenašel" bych v tomto případě nejraději odpověděl stejně. Ale protože mi je jasné, že sem dotazy posílají i lidi, kteří nemají čas hodiny ležet na fórech a taky by rádi svoje přístroje doladili, odpovím: stiskni najednou dlouze levé a pravé horní boční tlačítko a současně levé a pravé tlačítko vpředu dole (tedy čtyřmi prsty). Pak stiskni levé tlačítko vpředu (jako když chceš telefonovat), a je to....
tomopk_ce4you (9)|4.4.2010 23:04
Ďakujem. Pravda, čakal som že tak niekto zareaguje. Naozaj som to hľadal, tu na fóre som nič konkrétne nenašiel (znie to blbo ale keď som použil funkciu hľadať a zadal hard reset vo fóre s Omnia 2 tak nič nenašlo) Na googli som našiel len anglicky znejúci a chcel som si byť istý. Z toho čo si napísal som to ale vôbec nepochopil...
[quote=lunatic.george]stiskni najednou dlouze levé a pravé horní boční tlačítko[/quote]
Tlačidlo na zvyšovanie hlasitosti a zamykacie tlačidlo?
[quote=lunatic.george]a současně levé a pravé tlačítko vpředu dole (tedy čtyřmi prsty).[/quote]
Zelený a červený telefón?
[quote=lunatic.george]Pak stiskni levé tlačítko vpředu (jako když chceš telefonovat), a je to....[/quote]
Zase zelené? Predtým všetky pustiť?
lunatic.george_ce4you (25)|5.4.2010 08:30
HARD RESET
zmáčknout a DRŽET najednou 4 tlačítka:
- levé BOČNÍ nahoře (slouží pro přidání hlasitosti)
- pravé BOČNÍ nahoře (slouží pro zhasnutí displeje)
- levé PŘEDNÍ dole pod displejem ("zelený" telefon)
- pravé PŘEDNÍ dole pod displejem ("červený" telefon)

Po chvilce se objeví hláška, zda chceš akci skutečně provést. Pokud ano, tlačítka pustíš a volbu potvrdíš stiskem "zeleného" tlačítka.

A nebo, pokud to jde a přístroj není "zamrzlý", jde použít vytočení kódu na klávesnici telefonu: *2767*3855#
lubos165 (24)|5.4.2010 09:43
Tak už mám skoro jasno,trošku mě teď nahlodal s výběrem Vodafone,že dal do nabídky HTC Legend,ale zase jsem se trošku díval na fóra a co mě nejvíc odrazuje je ten kapacitní display.Výdrž prý taky nic moc a to se i divím,protože je tam AMOLED display a to znamená dost velkou úsporu energie,ale navíc ten Android.....no nevím.Určitě každý operační systém má svoje pro a proti,možná někdy za dva roky půjdu do Androida,nebo zůstanu u Windowsu 7 (to už snad bude fachat jak by mělo,protože si myslím,že rok jim bude trvat než to pořádně doladí:D ),ale teď prostě preferuji Windows 6.5.Píšete tady o hard resetech,jak se dělají....co Vás k tomu dovedlo,udělat hard reset? A když jsme u toho na soft reset je tam taky nějáká kombinace,nebo jak jsem četl že je nějáký čudlík pod krytem baterie?(jestli jsem to vyčetl dobře;) ) Ještě by jste mi mohli říct,jak je to se zamrzáním přístroje,jestli je to tak nějak v normálu,nebo jestli je tam něco špatně.Jasně že hard reset jsem už musel taky dělat,ale těch dotazů "Jak se dělá hard reset" mi přijde že se objevuje dost často....tak jak se věci mají?Taky další lákadlo pro Omnii je,že cena šla dolů o 1000kč. A za ty prachy si můžu koupit třeba držák do auta a nabíječku. Taky by jste mohli napsat jaký držák používáte.Zatím díky za odpovědi.L.
lunatic.george_ce4you (25)|5.4.2010 19:01
Víš co.....? Zapomeň na hard reset (ještě jsem ho nepoužil), zapomeň na Android a pořiď si Ominii II. Pak už budeš mít jen "starosti" jak ji vylepšit.
lubos165 (24)|5.4.2010 19:55
Vím..... už jsem si vybral. Půjdu do OMNIE II. Myslím že zítra mi má volat někdo z Vodafonu kvůli prodloužení smlouvy,tak uvidím jakou mi nabídnou cenovku a když se mi to nebude zdát,tak se budu cukat,ať ještě trochu sleví. To jediné mě může zabránit v tom abych ho měl do konce týdne doma.:D Určitě se potom ozvu a když si nebudu vědět rady,tak Vás poprosím o radu.... A co ten držák používáš nějáký? Díky L.
A ty používáš ty fičurky od Samsungu (TouchWiz),nebo taky jedeš na nějákém SPB? A jak jsi na tom ty s RAM-kou? Díky za odpověď L.
feki_ce4you (1)|20.5.2010 23:26
Zdravim, nevite nekdo jak vypnout touchwiz? volbu v nastaveni->obecna nastaveni->samsung touchwiz vubec nemam..:-/..proste a jednoduse jsem prolezl cely telefon a nikde nic:-/
dalid (56)|30.5.2010 17:43
Ahojte. Kedze pred cca 1 rokom mi ukradli PDA, teraz by som maximalne chcel zneprijemnit pripadnemu buducemu zlodejovi jeho radost z mojej novej Omnie.. :evil: :evil:
Aku aplikaciu pouzivate na zabezpecenie a uplne zablokovanie Vasho milacika, ak by sa nedajboze zapacil nepovolanej osobe?
Zatial ma napada Kaspersky mobile security, ktory ma aj "anti thief" mod. Pridajte prosim dalsie vase typy, nech viem po com sa mam poobzerat :D .
Dakujem.
altagore (4)|1.6.2010 05:34
Cau mobilidi
uz nekdo poresil to nestastne ukoncovani spustenych aplikaci v multitasku?
opravny patch pry je,ale nepodarilo se mi ho sehnat.
dost mi to kazi radost z omnie...

altagore (4)|1.6.2010 05:47
najdete to v zakladnim nastaveni:polozky na obrazovce.
altagore (4)|1.6.2010 05:51
...nastaveni-zabezpeceni-mobilni stopař
dalid (56)|1.6.2010 08:51
altagore - to uz mam, ale myslel som aplikaciu tretej strany ;)
prtdlacka (179)|1.6.2010 13:22
[quote=altagore]Cau mobilidi
uz nekdo poresil to nestastne ukoncovani spustenych aplikaci v multitasku?
opravny patch pry je,ale nepodarilo se mi ho sehnat.
dost mi to kazi radost z omnie...

[/quote]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
altagore (4)|1.6.2010 19:51
no jo,zakladni nastaveni je asi jedna z prvnich veci,do kterych se clovek podiva.ze secure softu pouzivam jen kasperskeho firewall,jinak nic,takze nemam co doporucit.
ale docela by mne zajimala moznost vyhledat pripadneho 'noveho majitele' na siti- treba podle ip adresy a trochu mu 'podkurit'.ale takove tema uz nejspis patri jinam...
jo a dik! adminovi za link na 'protizaviraci' patch,ale uz to mam.k ranu uz sem to supnul do googlu a ten ho nasel tady-v jine casti fora... tak zas oklikou zpatky ;-) _aspon sem si pres noc leccos zajimavyho precet.
je to v HKEY Lokal machine/software/microsoft shell/low mem/program mem -a tady zvysit hodnotu ze 17 na 96.(pouzil jsem na to mem maid) a hura,tasky drzi!
chvala bohu za chytry lidi...