Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Problémy diamonda

Osan (32)|21.7.2009 19:22
Zdravím všechny, po ztrátě mého o2 xda orbit (htc p3300 artemis) hledám náhradu, a jako jedna možnost mě napadla koupě použitého diamonda. Pro majitele tohoto přístroje mám několik otázek předtím, než se s jistotou rozhodnu:
-Problém s "olejovou skvrnou na displeji" - vidím že ho má asi dost lidí a neplatí na to záruka, je to opravdu častý problém diamonda, popř. je to důvod k vybrání jiného zařízení? Má někdo ponětí, proč vzniká?
-problém s gps - byl vyřešen?
-Problém s hlasitostí - jak moc je to vážné? U některých starých telefonů mi vadí níkzá hlasitost u ucha, u Artemise jsem byl plně spokojen.
-Jak moc je poznat lepší rozlišení displeje a vyšší výkon? I když to by asi spíš chtělo v reálu vyzkoušet :-)
Dík za všechny odpovědi
WooZee (72)|21.7.2009 23:46
Podlě mě.. Kdo má Diamonda, ozkoušel si ho, tak je prostě spokojenej... Já ho mám skoro rok a prostě mi sedí.. Je v něm všechno možný vybavení, kvalitní hardware a tak.. Ohledně displeje - Má skvělý rozlišení, pokud bych ti to měl vysvětlit... Abys viděl pixely, musíš koukat minimálně z 10 cm.. :-) O olejový skvrně jsem moc neslyšel a nevím, jakej problém myslíš s hlasitostí..
kwaso12 (98)|22.7.2009 22:11
Diamond je moje prve MDA a mam ho tiez priblizne nieco cez rok a som uplne spokojny.. :yes:
1) ano tento problem sa tu riesi/l no neviem kolko ludi ma takyto probleem..ja nie zatial..takze to moc neriesim..ale ako som tu cital, pisal sem zrejme technik HTC ze toto skumaju v HTC ci to zacat riesit ako reklamaciu, alebo nieco v tom zmysle.. :oops:
2)aky problem s GPS myslis?? ja nemam ziadny.. mam tam iGO8 jedno z prvych ktore bolo mozne dat do Diamonda a doteraz mi funguje uplne v pohode a aj s dobrou vydrzou baterie, a celkom rychlim fixom satelitov..
3)osobne problem s hlasitostou nevidiim a nemaam..ale myslim ze toto sa uz riesilo aj tu aj na XDA a halsitost sa da zvysit zasahom do regystrou, a ak sa nemylim tak na XDA bol .cab na zvysenie hlasitosti..
4)co sa tyka displeja rozlisenie je pekne porovnaval som z inymi PDA..no co je podstatnejsie pre teba je ze takyto displej pomerne rychlo "vycuca" baterku..no mne vydrzi minimalne den ale ja moc netelefonujem skor pisem sms..ale hudba, film, wifi v pohode bezii..
nolland (40)|22.7.2009 22:32
Zdarec, i jám mám Diamonda cca rok a max spokojenost..
1) problém "olejové skvrny" není odle mne tak častý, každopádně u pár jedinců se objevil. Podle mne to ovšem není standardní chování a dle informace zastoupení HTC pracují na případném řešení formou reklamace.
2) HTC již vydalo oficiální hotfix na řešení problému s GPS. Já používám Tomtoma a no problem :yes:
3) Hlasitost v origo verzích ROMky na HTC funguje bez problémů, Eržika verze 6 bez problémů, na verzi 7 vytvořil Adam update a tím je hlasitost taky OK (Jo, díky Adame, funguje to :-) )
4) Zobrazení displeje je v poho a pěkné, baterka mi při běžném použití vydrží cca 2 dny... V případě dlouhodobějšího surfování na Internetu je to samozřejmě míň...
Osan (32)|23.7.2009 13:27
Díky za reakce.
gps ani hlasitosti se už nebojím, s olejovou skvrnou snad nebudu mít smůlu.
Výdrž baterie ve městě nebude problém, a když s diamondem někam pojedu, nebude zase problém dokoupit náhradní baterii.
rdusek (5)|24.7.2009 15:46
Mám problémy s nefunkčním g-sensorem. Přes delší googlování jsem nikde nenašel informaci o tom, že by někdo měl podobné problémy.

Po zakoupení g-sensor bez problému fungoval a vesele jsem využíval všechny aplikace. Po určité době přestal g-sensor úplně reagovat.

Nejsem si jist, jestli se jedná o HW nebo SW chybu. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Osan (32)|24.7.2009 15:52
Nemám (zatím :-)) s diamondem žádné zkušenosti, ale můžu poradit postup obvyklý u problémů s jakýmkoliv pda:
-neinstalovals těsně před začátkem problémů programy, které g senzor používají, nebo programy, které hodně zasahují do systému? Jestli ano, zkus je oddinstalovat
-pokud nepomůže, hardreset
-pokud nepomůže, reklamace
Samozřejmě je možné, že nějaký zkušený diamonďák poradí zkontrolovat něco v registrech nebo prostě nějaký jiný trik ;-)
rdusek (5)|24.7.2009 17:05
Děkuju za reakci. Zkoušel jsem všechny postupy včetně několika různých fw. Připravuji se na reklamaci.
Jen mě zarazilo, že jsem nikde nenarazil na podobný problém. Netuším jak je g-sensor konstruován, ale mohl by ho poškodit například pád na zem?
kwaso12 (98)|25.7.2009 16:11
pád na zem by ho mohol asi poskodit..podl amna..skusil by som ho popripade este nakalibrovat..popripade HW ako tu uz bolopisane a ak nepomoze tak reklamacia..