WiFi - pripojena no opera sa nedokaze napojit na internet
Mam cerstve Touch HD. Pripojim sa na domacu siet wifi, cez ktoru inak normalne pristupujem na internet. Napise mi siet pripojena. Napriek tomu v Opere nemozem pristupovat na web. Rovnako sa cez pripojene wifi nedostanem na aktualizaciu pocasia a ani nikde inde. Mam stare HTC TyTn II a tam mi to iste nastavenie funguje bez problemov. Cez GPRS sa pripojim bez problemov. Ma niekto podobny problem alebo vie ako na to? Vopred dik!
Jsem zde úplně nový přispěvatel, no spíše dotazovatel a vidím že tento problém se neřešil, no a tak se snažím jej otevřít. V květnu jsem si také pořídil HTC Touch HD a všechny negatíva jsem vyřešil v součinnosti s tímto fórem které, samozřejmě pečlivě sleduji již od listopadu (neodolal jsem a pořidil si také HTC). Ale nyní mám stejný problé jak je zde uveden. Vzhledem k tomu že jsem dlouhodobě v roamingu, tak jsem chtěl právě využívat WiFi k připojení na int., ale bohužel nic - stejný problém. Je to moje síť pro NB, takže vše jsem nastavil OK a HTC t.HD ukazuje připojení - OK. I v programu NetInfoBox je to OK. Mám naistalován "DYNAMIC+ NoDataInRoaming" a "MoDaCo NoData", ale i když jem vše vypnul nic se nezměnilo. (ROM 1.56.479.0 (43972) WWE, rádio 1.13.25.24)
Obecně těžko poradit, tohle bych neviděl jako problém HDčka, ale v zapojení sítě a jelikož tvoji topologii sítě a její zabezpečení neznáme tak ti těžko poradíme. Pokud máš vlastní router tak zkus reset do továrního nastavení, kdy je většinou WiFi zapnutá jako přístupná bez jakéhokoliv zabezpečení a potom můžeš hledat chybu.
PINGni si wifinu a pak i nějakou stránku (např. klasika, tj. ping www.seznam.cz) a uvidíš, kde je problém.
Včera jsem tady znovu otevřel problém, dlouho jsem pak ještě hledal v různých fórech konkrétní řešení ale nakonec jsem na základě doporučení Bobanovicze začal měnit nastavení routeru až jsem nakonec zjistil, že veškeré zabezpečení – ověřování, šifrování a síťový klíč, filtrování MAC, může být při provozu sítě využíváno, ale jediné co jsem musel změnit je používání adresy IP přidělené serverem – tzn. DHCP server na routeru – aktivní. I když jsem pak opět DHCP zkoušel několikrát vypnout a vše v HTC t HD - nastavit úplně stejně - statickou IP, masku, DNS (kontroloval jsem to v NetInfoBox) ale bohužel, internet a ani počasí to nerozjelo i když v nastaveni sítě bylo spojení navázáno. Závěr: Takže nyní s aktivním DHCP vše OK.:yes:
S Wifi nemám moc zkušeností a mám ten samý problém. Wifina je připojená, ale v opeře nic neotevřu. To DHCP nastavuješ na HD nebo routeru? Popřípadě jak? Zajímavé je, že na nezabezpečenou síť se připojím normálně a na zabezpečenou se sice připojím, ale nejde net (samozřejmě klíč mám a nikam se nenabourávám - občas se mi to podařilo, když jsem nastavoval šifrování atd.). Díky
oprava:
tak jsem špatně četl - píšež DHCP na routeru aktivní.....
oprava:
tak jsem špatně četl - píšež DHCP na routeru aktivní.....
Tak jak jsem psal, bylo nutno pouze aktivovat DHCP server na routeru (mám nastaven rozsah přidělovaných IP) a v HTC t HD samozřejmě napsat:
název sítě:
ověřování:
šifrování dat:
síťový klíč:
a na kartě "síťové adaptéry" - upravit: aktivní - Používaná adr. IP přiděl. serverem pak OK,OK a chytlo se to.
název sítě:
ověřování:
šifrování dat:
síťový klíč:
a na kartě "síťové adaptéry" - upravit: aktivní - Používaná adr. IP přiděl. serverem pak OK,OK a chytlo se to.
Jak jsem pochopil, jde tu vlastně o klasiku internet - router - Pc, tak jsem měl doma vytvořenou domací Wifi síť. Teď jsem se ale přestěhoval, kde mám možnost přijímat net pouze vzduchem (mám připojení od Ufona). Existuje možnost se připojit s HDčkem přes wifi k internetu k notebooku, na kterém mám již zmiňované připojení od ufona?