SE Xperia X1 - Oficiální česká ROM k dispozici během několika dní
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jak psali na SEmánii, po dlouhém čekání se konečně objevila oficiální česká verze ROM pro XPERII X1 s označením R2AA011. Kromě samotného českého jazyka přináší také výrazně vyšší rychlost celého komunikátoru. Firmware zatím není dostupný na aktualizační službě SEUS II, v nejbližších dnech se zde ale pravděpodobně objeví. Nabídli ke shlédnutí několik screenshotů a odkaz do jejich fóra, kde je možné se dozvědět podrobnější informace.
EDIT by KOLDA:
- Oficialni cestina je k dispozici [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- Postup instalace ZDE
Jak psali na SEmánii, po dlouhém čekání se konečně objevila oficiální česká verze ROM pro XPERII X1 s označením R2AA011. Kromě samotného českého jazyka přináší také výrazně vyšší rychlost celého komunikátoru. Firmware zatím není dostupný na aktualizační službě SEUS II, v nejbližších dnech se zde ale pravděpodobně objeví. Nabídli ke shlédnutí několik screenshotů a odkaz do jejich fóra, kde je možné se dozvědět podrobnější informace.
EDIT by KOLDA:
- Oficialni cestina je k dispozici [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- Postup instalace ZDE
Celé je to nějaké divné. V současnosti to tam na požádání nějaký šmejd rozesílá za 300,- Kč, tedy jestli jsem dobře pochopil fórum.
pochopil si to naprosto presne..... neco jsem chtel dodat, ale to se ke slusnosti tohoto fora nehodi.
Ano,Filip Ludvik jako technicka podpora chce 300Kč.Panove pockejte,brzo bude i na SEUSU a tim padem i na xda-developers ;) To uz vydrzite.
[quote=stoupa88]to se ke slusnosti tohoto fora nehodi.[/quote]
Za tenhle briskní postřeh získáváš jeden bonusový bod na použití sprostého slova dle vlastního uvážení ;)
Za tenhle briskní postřeh získáváš jeden bonusový bod na použití sprostého slova dle vlastního uvážení ;)
No ja si myslim ze pokud nekdo chce penize za neco co neudelal a ani se nepodilel na vyvoji,tak pouze vyuziva moznosti ze se nejakym spusobem dostal k materialu driv nez ostatni.Coz neni dvakrat solidni ale ma tu moznost.Jsem rad ze nejsou taci lide i na XDA.To bych byl brzo namizine:D
sorry za off
sorry za off
s timhle souborem to rozhodne nejde tedy po nejake uprave mozna..... kombinace kovsimg.nbh nefunguje nejaka ciselna hlaska 000xxxx a no image file...
EDIT: to jen pro usetreni casu ostatnim jinak me osobne tech par slovicek v eng. nejak nevadi :D
EDIT: to jen pro usetreni casu ostatnim jinak me osobne tech par slovicek v eng. nejak nevadi :D
to se nikomu nepodaří.... (nic osobního, zkrátka to nejde) :cool:
.. pokud chceš češtinu, napiš Filipovi...
.. pokud chceš češtinu, napiš Filipovi...
to eezee: nehazej hned flintu do zita :P
stahnul jsem ten soubor taky a vypada to ze ma format kterej pouziva SEU,zitra to zkusim pres nej nacpat do founu.:D
stahnul jsem ten soubor taky a vypada to ze ma format kterej pouziva SEU,zitra to zkusim pres nej nacpat do founu.:D
Tak mě napadá draku...Jak to tam chceš přes SEUS natlačit manuálně, když si to kontroluje online? Jde m u to nějak podstrčit?
Zkoušel jsem včera tu ROMku otevřít v NBHutil, bez úspěchu, tak jsem zkoušel přímo CustomRUU flasherem a taky nic...:(
Zkoušel jsem včera tu ROMku otevřít v NBHutil, bez úspěchu, tak jsem zkoušel přímo CustomRUU flasherem a taky nic...:(
Vsak jo :-D ja zkusil vsechno co me zatim napadlo, vcetne ruznejch komprimatoru, cryptatoru a podobnyho, ale pripada mi to jako nekryptovany, tak nevim...
[quote]No ja si myslim ze pokud nekdo chce penize za neco co neudelal a ani se nepodilel na vyvoji,tak pouze vyuziva moznosti ze se nejakym spusobem dostal k materialu driv nez ostatni.Coz neni dvakrat solidni ale ma tu moznost.Jsem rad ze nejsou taci lide i na XDA[/quote]
Bohuzel musim souhlasit,na xda by ho za to ukamenovali.
Bohuzel musim souhlasit,na xda by ho za to ukamenovali.
[quote=htcjirka][quote]No ja si myslim ze pokud nekdo chce penize za neco co neudelal a ani se nepodilel na vyvoji,tak pouze vyuziva moznosti ze se nejakym spusobem dostal k materialu driv nez ostatni.Coz neni dvakrat solidni ale ma tu moznost.Jsem rad ze nejsou taci lide i na XDA[/quote]
Bohuzel musim souhlasit,na xda by ho za to ukamenovali.[/quote]
Ano,ANO-presne tak....
A na:
http://forum.semania.cz/index.php?topic=19465.120
,,nevhodne" prispevky o filipovi ihned mazou-smutne...
Bohuzel musim souhlasit,na xda by ho za to ukamenovali.[/quote]
Ano,ANO-presne tak....
A na:
http://forum.semania.cz/index.php?topic=19465.120
,,nevhodne" prispevky o filipovi ihned mazou-smutne...
No tak se mi ten pokus nepovedl,:(,sice jsem SEU oblafnul ale na zacatku instalace to hodi error.Evidentne je treba jinej soft na istalaci.Co jsem koukal na XDA tak tam se zatim touto romkou nikdo nezaobira:(Je to skoda urcite by se naslo hodne lidi co by ji otestovali a nemuseli zbytecne vyhazovat tri kila.
Draku, vypada to, ze se Filip rozhoupal a uploaduje tam ROMku pro SEUS :) Tak az bude, zkus to a kdyz to pujde, dej vedet :)
Tak jsem novou romku dostal pomoci SEU do xperky,ted jsem ve fazi testu na funkcnost neb se update rom prerusi na 99%.pokud bude vse ok hodim sem navod jak udelat update pres SEU.
Ps:Nahrat do telefenu jsem to mohl jen diky Philipove verzi pro SEU
Ps:Nahrat do telefenu jsem to mohl jen diky Philipove verzi pro SEU
Tak zatim funguje vse jak ma,
pokusim se o manual
potrebujete naistalovanej SEU a naplnenej posledni romkou tusim UK10
c:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\13740270\blob_fs\ zde je cesta do adresare kde budem menit soubor
takze vlezete do adresare seradite si soubory dle velikosti a zajimat vas bude jen ten co ma 166mb je to ten nejvetsi
ten presunete o dresar vejs a na puvodni misto nakopcite ten od Philipa(verze pro SEU)
ted ho jen prejmenujete podle toho puvodniho kterej ste presunuly
no a uz staci jen spustit klasicky SEU kterej vam rekne ze mate tu nejnovejsi romku naistalovanou a zda ji chcete prepsat date pokracovat a uz se to sype do xperky
na 99% hodi SEU chybu ale je to jen tim ze ocekava ukonceni souboru
no a ted jen restart a vse uz probiha jak znate
:D
jen pro info mel jsem romku naistalovanou tu nejnovejsi co nabizi SEU a jeste jsem mel odemcene SPL Hard_SPL(nevim zda je ten SPL pro tento update potreba pisu jen jako konfiguraci pred flashem)
Snad je to trochu srozumutelne:)
pokusim se o manual
potrebujete naistalovanej SEU a naplnenej posledni romkou tusim UK10
c:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\13740270\blob_fs\ zde je cesta do adresare kde budem menit soubor
takze vlezete do adresare seradite si soubory dle velikosti a zajimat vas bude jen ten co ma 166mb je to ten nejvetsi
ten presunete o dresar vejs a na puvodni misto nakopcite ten od Philipa(verze pro SEU)
ted ho jen prejmenujete podle toho puvodniho kterej ste presunuly
no a uz staci jen spustit klasicky SEU kterej vam rekne ze mate tu nejnovejsi romku naistalovanou a zda ji chcete prepsat date pokracovat a uz se to sype do xperky
na 99% hodi SEU chybu ale je to jen tim ze ocekava ukonceni souboru
no a ted jen restart a vse uz probiha jak znate
:D
jen pro info mel jsem romku naistalovanou tu nejnovejsi co nabizi SEU a jeste jsem mel odemcene SPL Hard_SPL(nevim zda je ten SPL pro tento update potreba pisu jen jako konfiguraci pred flashem)
Snad je to trochu srozumutelne:)
Myslím, že pokiaľ sa podaria všetky kroky tak ako sa majú, tak je to zrozumiteľné. Osobne sa mi však viac páči verzia pomocou kovsimg.nbh podľa XDA Developers.
Link zatiaľ neexistuje. Pretože česká ROM na EMMA ešte asi nie je. Inak všetko sa rieši tu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=475482
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=475482
drak21 : Draku, jak jde testovaní? Nějaký problém? Už se pomalu chystám zkusit ROMku natlačit do zařízení. Ještě teda záloha dat...
Je při updatu přes SU vidět na zařízení nějaký průběh? Stáhla se mi nová verze a teď jen čekám při nápisu abych neodpojoval mobil dokud nebude konec. Stav už asi 15min 0% a na mobilu barevné pruhy. Když jsem updatoval přes KOVSIMG.NGB, viděl jsem teploměr průběhu.
[quote=macek1975]Jak se má prosím tě udělat ten restart když SEU hodí chybu?
Díky.[/quote]
počítám, že vyndat baterku a asi odpojit USB aby se přerušilo napájení.
Díky.[/quote]
počítám, že vyndat baterku a asi odpojit USB aby se přerušilo napájení.
zatim jsem ještě ten update nepřerušil. na mobilu stále pruhy, v pc 0% a nemám odpojovat. už asi 25min
To je nekde chyba,25 minut update s nulou je spatne(update ani nezacal).Zrejme pro tento nestardartni flash bude potreba HardSPL
To je divný, já vždycky bojuju s tím připojde, odpojte kabel a blabla, vždycky to střelím na na popáté, ale chodí to, teploměr stejný jako pří flashi z karty nebo i přímo CUstomRUU loaderem...
Ja bych s timto nestardantnim flashem byl opatrny.Ale kdyz tak prahnete po cestine,zbytecne riskujete nez jeste pockat.
přerušil jsem to. v telefonu se nic nezměnilo. Zkoušim to znovu a už to jede ;-). HardSPL nemám. za chvíli budu znát výsledek.
Mám to tam ;-). Přesně jak bylo popsáno. na 99% chyba, restartoval jsem a vše naběhlo. Teď budu testovat.
Sorrac nebyl jsem tu a koukam jak vsici flashujou:)
presne jak nekdo rikal po zaseknuti na 99% restart pres baterii
presne jak nekdo rikal po zaseknuti na 99% restart pres baterii
opravdu se mi tato ROM zdá rychlejší. Zatim tam ale nemám žádnou aplikaci. Velké díky Filipovi za ROMku a Drakovi za postup aktualizace :)
Mne to napise chyba ze se aktuualizace nezdarila,at odpojim founa a zkusim to znovu ..porad nic...Postup dodrzen,nvm kde je chyba.
edit : ted nemam cas s tim bojovat,vecer na to kouknu a zkusim myslet ,D
edit2: porad nic ,nemuzu s tim hybnout....nic moc me nenapada,nechapu proc zrovna ja :D
edit : ted nemam cas s tim bojovat,vecer na to kouknu a zkusim myslet ,D
edit2: porad nic ,nemuzu s tim hybnout....nic moc me nenapada,nechapu proc zrovna ja :D
Tak to nevím. Mě se to na 2.pokus povedlo. Zkusil jsi vyndat baterku, aby se telefon zbavil úplně napájení? Jinak jsem někde četl, že se v této ROM zrychlil foťák. To bych neřel. Startuje pořád kolem 5s, takže bych řekl standard.
tak cestina tez uspesne nainstalovana, jen se mi vyskytl malinkej problem s IGO8 a s ceskym nazvem "pametova karta". kdyby to nekdo resil tak mi pomohlo zadani "%SDCARD%/IGO8" ;)
Změna názvu Pamětová Karta na Storage Card
Lze to přejmenovat v registrech.Stejný problém byl u CZ rom a Kaisera.
\HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles \SDMemory\Folder
Když to ale to neuděláš hned po čerstvé instalaci ROM,tak dej pozor na to,že některé programy budou mít uloženou cestu na kartu se starým názvem a proto pak po prejmenování(již výše uvedeným způsobem) bude potřeba jejich přeinstalace.
Lze to přejmenovat v registrech.Stejný problém byl u CZ rom a Kaisera.
\HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles \SDMemory\Folder
Když to ale to neuděláš hned po čerstvé instalaci ROM,tak dej pozor na to,že některé programy budou mít uloženou cestu na kartu se starým názvem a proto pak po prejmenování(již výše uvedeným způsobem) bude potřeba jejich přeinstalace.