Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

problemy ktore som nedokazal vyriesit

peter.hodak (0)|2.2.2009 00:48
ahojte vsetci

napriek tomu ze sa hram s hdeckom uz asi tyzden par problemov som stale nedokazal vyriesit tak by som sa rad spytal ci niekto z vas nebude vediet ako na to :-) ..

1. samo od seba mi vymazava emaily .. jednoducho prijmem emaily a po istej dobe si ich nenajdem v schranke jednoducho tam nie su .. neviem kde moze byt problem ..

2. gsen alebo gyrator ??

3. vie niekto opisat ako funguju pripojenia ?? ked je pritomna wifi - datove pripojenia su vypnute .. ak nie je pritomna wifi alebo wifi vypnem ako sa sprava pristroj dalej - pripoji datove pripojenie ihned alebo az ked pride dopyt od niektorej aplikacii ??

4. potrebujem nejaku aplikacku ktora sama lockne pristroj po urcitom case a unlockovat aby som ju mohol viacerymi sposobmi .. pripadne unlockovat po prejdeni pristroja do standby ..

dakujem
radekhulan (315)|2.2.2009 01:06
ad 1) emaily se synchronizují jen po 7/14 dní, dá se to nastavit, starší se mažou.. není reálné na PDA pracovat s desítkami tisíc emailů.. Na to je ale dobrý Exchange a prohledávání emailů na serveru přes PDA.

ad 2) ani jeden, MobileMagic

ad 3) většina aplikací si bere datové připojení právě aktivní (tedy Wifi), a pokud není, Windows Mobile se automaticky pokusí připojit k internetu přes "internet" profil, tedy GPRS/EDGE či 3G

peter.hodak (0)|2.2.2009 02:53
dik za odpovede avsak tie maily mi maze behom jedneho dna a to takym sposobom ze si pak ziadne nenajdem proste mi to hlasi prazdnu schranku .. jednoducho v jeden den dostanem napr 10 mailov - idme si ich pozriet vecer ze na ktore idem odpisat a v schranke NIC .. maze maily softreset ?? mazu sa maily v pripade ze outlook na notase ich stiahne zo serveru a nenecha ich na servri ?? moze to byt jednym z tychto dvoch moznosti ?? resp kde nastavim to aby sa uchovavali aspon tych 7/14 dni - nenasiel som to nastavenie ani vo wm ani v hdtweaku a ani advanced cofniguration toolu ..

mobile magic - pozeral som to pred par dnami na xda avsak je stale v beta verzii a na fore sa objavovalo popisanych hodne vela bugov preto som do neho nechcel ist - ked vsak odporucas tak to zrejme skusim ..

pripojenia - nemal som cas to presne odpozorovat no takto popisane mi to dava hned vacsi prehlad a uz som iba odkontroloval ci to naozaj tak je ..

igo - ako dlho trva kym najde tvoju polohu ked nastavis destination ?? nemal som cas cakat dlho a zatial ma vzdy hodilo defaultne v mape niekde do francuzska a prepocitavalo mi to cestu do bratislavy a moju poziciu ani nenaslo a to som cakal nejakych 5 minut - neviem ako dlho by to malo trvat konkretne ..
lelouch (331)|2.2.2009 03:33
Co se týká té pošty - za b) je správně: Po smazání ze serveru mizí i ze složky příslušného účtu. Logika je prostá: předpokládá se, že po stažení do Outlooku se sesynchronizují s Pocket Outllookem.

Mimochodem, tato synchronizace pak už jde nastavit různě podle typu a verze synchronizačního programu a nastavuje se přímo v něm. WMDC ve Vistách umožňuje synchronizovat od jednoho dne po jeden měsíc - ale i VŠECHNY maily.

Pokud chceš odpovídat na maily přímo z mobilu bez potřeby opětovné synchronizace s Outlookem (odpovědi s Pocket Outlooku se odesílají až z velikého), recept je prostý: stačí nastavit ve velkém Outlooku počet dnů, které mají uplynout od stažení, než je Outllook ze serveru smaže. Tam se počet dnů zadává číslem... V této době se s nimi dá pracovat dle libovůle i z mobilu.

Jenom upozorním, že práce se složkami odeslané pošty je úplně jiná písnička na delší povídání...
peter.hodak (0)|2.2.2009 04:30
dakujem velmi pekne za objasnenie fungovania posty - tym padom je uz vsetko jasne a defakto teda staci nastavit v outlooku (velkom) aby spravy ponechaval na serveri povedzme 10 dni a tym padom na v malom outlooku budu vzdy spravy ktore maju max desat dni - starsie sa budu vymazavat automaticky .. dakujem este raz - pokusov s hdeckom bolo na dnes dost idem uz spat :-) ..
lelouch (331)|2.2.2009 12:14
Pozor: Pocket Outlook je pouze něco jako synchronizační adresář toho velikého. Ty maily zůstanou 10 dnů k dispozici pouze pro e-mailové účty zřízené ve Windows Mobile (což není totéž, jako Pocket Outlook - tam to řídí synchronizační program). Chvíli (nejdéle do konce týdne) vydrž, právě píšu článek do Podpory o tom, jak to celé funguje...