Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Diamond - WM6.1 - CZ - Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 (FINAL)

glinz (23)|20.4.2009 16:05
buckowski: No jako k tomu vypínání hudby, podle mě to nějak rozumně nepůjde aby se ti nevypla hudba při vypnutí displeje HW tlačítkem, protože to tlačítko zapne mobil do úsporáku prostě ono to dělá snad dycky, leda by se udělala nějaká vyjímka na to když hraje hudba tak by se jen vypl displej ale nezapnul by se úsporák. Bohužel mi to takhle dělá v každé romce, a taky mě to štve páč když si měřím rychlost na lyžích pomocí GPS tak nemůžu vypnout displej :(
sarkanik_ce4you (3)|20.4.2009 16:57
Zkousel jsem jak na oficialnich rom, tak na V3, V4 a V5 a vsude hudba po vypnuti displeje hornim tlacitkem hraje, ovsem za predpokladu, ze jsou pripojena sluchatka. Bez nich se hudba opravdu vypne...
kurosavarob (47)|20.4.2009 17:56
Nová Eržika v5 je uplně super a daleko před všema ROM co jsem měl. Skutečně dobrá práce. Už se těším na V6 s novým TF3D z Diamonda 2.
Mám dotaz: Nevíte jak docílit toho, aby při příchozím volání se na displey objevil "Příjmení" "Jméno" "Firma" (Myšleno název firmy z položky v kontaktu). Synchronizuji přes SyncML s CRM, který mi nasype do adresáře údaje jméno, příjmení, firma, tel. atd. ale jak to zapnout na displey? [color=red] Teď vím, že mi sice volá například Jan Novák, ale už nevím, že mi volá Jan Novák - Stavby s.r.o. Nevíte někdo jak na to?[/color]
Díky
All.Os (75)|20.4.2009 18:22
[quote=kurosavarob]Nová Eržika v5 je uplně super a daleko před všema ROM co jsem měl. Skutečně dobrá práce. Už se těším na V6 s novým TF3D z Diamonda 2.[/quote]
To by me zajimalo, kde se objevila ta fama, ze V6 bude s novou manilou :) Nakolik sleduji vyvoj manily rhodium na XDA-Dev, tak porad neni ve stavu, abych si ji do telefonu napevno umistil.

All.Os (75)|20.4.2009 18:37
[quote=buckowski]Díky za nápad, ale používat další aplikaci - i když maličkou - mi přijde zbytečný - zvlášť, když stačí zmáčknout HW tlačítko. Adow psal, že to není schválně a že to zkontroluje.[/quote]
Dnes jsem ScreenOff odinstaloval, protoze jsem zjistil, ze stejnou funkci umi i vestaveny WkTask Launcher, ktery mam namapovany na stisk "Středu joysticku":

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Adow (1267)|20.4.2009 19:27
sarkanik: Díky za zprávu - takhle by to podle mě mělo fungovat..

kurosavarob: To s těmi kontakty je na mě bohužel moc, až zase tak moc ten systém upravovat neumím. Možná se na to ale po netu toulá nějaká utilitka. Každopádně o ní nevím.
Jestli bude ve v6 nová manila záleží jen na tom, jak to kluci z xda-dev zvládnou vyladit. Určitě bych ale spolu s klasickou v6 vydal i v6 s novou manilou - stejně jako tomu je u v5 (možná sis toho nevšimnul - je tu téma o Eržice s novou manilou ;)).

All.Os: Já jsem Ti to (ne)říkal :D
All.Os (75)|20.4.2009 19:47
:-) no jo, ja tyhle novoty neznam, mel jsem vzdy lehkou Erziku :-)
tombik_ce4you (116)|20.4.2009 21:53
Vypisy mi taky chodily i kdyz jsem je v Advanced configu vypnul.

Co zabralo bylo vypnout je primo v registrech.

HKCU\Software\Microsoft\Inbox\Settings\SMSDeliveryNotify = 1 (prepnout na 0)
Adow (1267)|20.4.2009 22:13
V Advanced Configu je chyba a tahle volba tam nefunguje (je tam SMSDeliveryN[color=red]e[/color]tify na místo SMSDeliveryN[color=red]o[/color]tify).. Opravím to. Ale na tohle stačí i klasické nastavení zpráv - proč hned lezete do registrů? :D
cicinka (11)|21.4.2009 08:18
Zdravim, neviete nahodou co znamena ked je ikonka stavu pripojenia takato? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Az ked sa pripojim na internet tak sa zmeni na tu klasicku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dik.
buckowski (39)|21.4.2009 09:18
[quote=mraq][quote=buckowski]
2) Music Tab - v případě, že vypnu ručně display - což používám z důvodu šetření baterky místo zamykání, tak se vypne i přehrávání muziky. Chápu, že je to v Eržice možná úmyslně, ale rád pustim muziku, nasadím sluchátka, vypnu display a jdu. Nevíte někdo, jestli se dá upravit, aby vypnutí displaye nevypnulo i zvuky z přehrávače v MusicTabu v Manille?
[/quote]
Jak vypinas rucne display? Myslis vrchnim power tlacitkem? Pokud ano, tak mne to takto funguje bez problemu - vypnu a muzika hraje dal.

Jinak - sta stranka, boucham sampus. Na zdravi, Adame![/quote]

Jo - myslím přesně to - při zmáčknutí Power tlačítka přestane hrát i muzika.
Jen připíšu, že nemám HTC Diamond, ale MDA Compact.

Nějaké další zkušenosti?
buckowski (39)|21.4.2009 23:36
Tak tu mám další info - byl jsem nucen provést HARD RESET. Po něm jsem pak vyzkoušel Music Tab znovu. Výsledky byly takové, jak je tady většina lidí popsala. Pokud nejsou připojená sluchátka, tak se zvuk vypne. Pokud jsou sluchátka připojená, zvuk jede bez problému dál. A tak by to asi i mělo správně fungovat.

Tak to vypadá, že tenhle topic je vyřešen, ale díky všem, co se zapojili :)
TOKYJE (17)|22.4.2009 19:28
Funguje vam Task manager? Pokazde kdyz ho spustim, tak se u Processes objevi symbol nacitani (jedna, max 3 carky) a do 5 vterin se kousne a jedine co reaguje je krizek na minimalizaci aplikace. Zavrit ho muzu WkTaskem. Vite nekdo kde by mohla byt chyba?
Adow (1267)|22.4.2009 21:43
cicinka: Už jsem to tu popisoval snad 1000x a naposledy stránku nebo dvě zpět... Jedno je "k dispozici" a druhé je "připojeno". Eržika se připojuje až po požadavku. Můžeš si to ale nastavit jinak v Advanced Configu.

buckowski: Už mám MDA zpět z reklamace, taky jsem vyzkoušel a chová se to jak má ;)

TOKYJE: Task Manager se seká v kombinaci s jinými aplikacemi na pozadí. V Eržice to dělá ve spojení s ChangeScreenem - když ho vypneš, tak to procesy normálně načte. To ale není chyba ROM.
vai_ce4you (10)|22.4.2009 22:36
Zdravím a velmi děkuji za perfektní romku jménem "Eržika". Zatím používám verzi 4 a jsem s ní opravdu spokojený.
Chtěl bych zkusit verzi 5, ale nevím jak zazálohovat obsah paměti. Při přeflashování asi nepřijdu i věci na "Internal Storage", ale u hlavní paměti asi ano. Dá se zazálohovat všechny programy a po přeflashování jen pustit taková záloha(nerad bych znova vyplňoval hesla a piny do spb wallet, nastavení spb mobile shell apod.)?
Zatím jsem flashoval jen jednou a to z defaultní romky na Eržiku 4 a tak nemám v této souvislosti žádné zkušenosti.

Předem se omlouvám za opravdu laický dotaz.:sarcastic:

Adow (1267)|23.4.2009 08:26
Na zálohování jsou různé programy.. Tady by ale pomohla hlavně záloha registrů a tu ti při přecházení z jedné verze na jinou nemůžu úplně doporučit - můžeš si do nové verze ROM přenést chyby z té staré. Pokud bys použil jen PIM Backup co je v Eržice, tak se ničeho takového bát nemusíš, ale zase nezazálohuješ nastavení programů.
cicinka (11)|23.4.2009 09:12
[quote]cicinka: Už jsem to tu popisoval snad 1000x a naposledy stránku nebo dvě zpět... Jedno je "k dispozici" a druhé je "připojeno". Eržika se připojuje až po požadavku. Můžeš si to ale nastavit jinak v Advanced Configu.[/quote]

OK, dik, asi som zle hladal, lebo som o tom nic nenasiel.
Hrebik007 (1)|23.4.2009 13:26
Zdravím všechny chytré hlavy.Dnes jsem si chtěl pustit do pořádného přeinstalování ROM.Postupně jsem nainstaloval z originální verze verzi 1.93 a nyní bych rád vyzkoušel Eržiku,ale mám problém z 1.93 rovnou na V5 to nejde.Musím nainstalovat postupně všechny Eržiky?Nebo jak mám postupovat?Díky za radu ;)
Adow (1267)|23.4.2009 13:48
Ne, potřebuješ jen Unsigned HardSPL, jak je popsáno v prvním příspěvku.
maweric (11)|23.4.2009 13:49
mám prosbičku, jde nastavit, aby se mi nerosvěcel display po přijetí zpráv (SMS, MMS, email)?
a ještě bych rád přeflashoval na novou verzi eržiky, ale chtěl bych smazat vše co mám v paměti prakticky formát, jak to mám udělat?
MAGMA_ce4you (11)|23.4.2009 14:47
[quote=maweric]mám prosbičku, jde nastavit, aby se mi nerosvěcel display po přijetí zpráv (SMS, MMS, email)?
a ještě bych rád přeflashoval na novou verzi eržiky, ale chtěl bych smazat vše co mám v paměti prakticky formát, jak to mám udělat?[/quote]
myslim, ze som to videl v programoch> advanced config> zpravy> aktivacia zariadenia pri novej SMS
skus pozriet ci to tam neni :)

draceksoptik_ce4you (91)|23.4.2009 15:00
Ahojky vsem,
predevcirem jsem se odhodlal k predelavce ROM na mem ani ne pulrocnim T-Mobile MDA Compact IV,ktereho jsem si koupil od kolegy, na Erzika (mimochodem je to super - chvala autorovi).
A nalezl jsem asi jeden problem, prosim nekamenujte mi - zda uz nekde nekdo mel s tim problem jako ja, jde o to, za nemohu dat do Oblibenych kontakty. Vysvetlim, mam kontakt lidi a kdyz nejakeho chci dat do Touch Flo do oblibenych, kliknu na ten plus a objevi se tabulka kontakty - ale prazdna nemohu ani vytvorit nove kontakty, proste nezobrazi... Nevite v cem je zakopany pes..
Pokud nekde bylo ci jsem to prehledl /stravil jsem cetbou v noci skoro do jedne hodiny/, tak sorry predem..

Dale bych se pozeptal, ohledne radia - nerozumim na co je, ale asi ji zaktualizuji na new verzi - prosim reknete mi, kde asi bych mohl ziskat a ktera verze je snad lepsi.. Takhle se mi jevi, ze staci tu jakou mam, ale nezda se mi kolem baterie - do dne je skoro vybita/nemam zapnuto wifi a ani blue/
je to tim? Mozna je to tim, ze se s tim seznamuji, tak plytvam s energii :-) :D
Diky..

Jinak mam ROM Erziku tu Tezkou posledni 5-2.03, radio-1.00.25.16,
maweric (11)|23.4.2009 15:24
[quote=MAGMA][quote=maweric]mám prosbičku, jde nastavit, aby se mi nerosvěcel display po přijetí zpráv (SMS, MMS, email)?
a ještě bych rád přeflashoval na novou verzi eržiky, ale chtěl bych smazat vše co mám v paměti prakticky formát, jak to mám udělat?[/quote]
myslim, ze som to videl v programoch> advanced config> zpravy> aktivacia zariadenia pri novej SMS
skus pozriet ci to tam neni :)

[/quote]

ty jo já to tam úplně přehlídnul :) díky moc

jinak ještě pls pomoc s tím formátem, nevím co si mohu dovolit a co ne, jen chci prostě smazat všechny blbosti ;)
All.Os (75)|23.4.2009 17:53
[quote=vai]Zdravím a velmi děkuji za perfektní romku jménem "Eržika". Zatím používám verzi 4 a jsem s ní opravdu spokojený.
Chtěl bych zkusit verzi 5, ale nevím jak zazálohovat obsah paměti. Při přeflashování asi nepřijdu i věci na "Internal Storage", ale u hlavní paměti asi ano. Dá se zazálohovat všechny programy a po přeflashování jen pustit taková záloha(nerad bych znova vyplňoval hesla a piny do spb wallet, nastavení spb mobile shell apod.)?
Zatím jsem flashoval jen jednou a to z defaultní romky na Eržiku 4 a tak nemám v této souvislosti žádné zkušenosti.

Předem se omlouvám za opravdu laický dotaz.:sarcastic: [/quote]

Doporucuju zalohovat slozky Application Data a My Documents, v techto dvou se nachazi nektera z nastaveni programu. Napr. zminovana Spb Wallet uklada data do My Documents. Nektere programy ukladaji sva nastaveni primo ve sve slozce v Program Files, pokud instalujes do Internal Storage, tak o tato nastaveni neprijdes (napr. Resco Contact Manager). Jinak muzes zalohovat i Program Files z Main Memory.

[quote=maweric]mám prosbičku, jde nastavit, aby se mi nerosvěcel display po přijetí zpráv (SMS, MMS, email)?
a ještě bych rád přeflashoval na novou verzi eržiky, ale chtěl bych smazat vše co mám v paměti prakticky formát, jak to mám udělat?[/quote]

Pri flashi nove ROM delas zaroven format Main Memory. Pokud chces formatovat i Internal Storage, udelej Hard Reset, pri nem dostanes na vyber, jestli vymazat jen hlavni pamet, nebo i "pametovku".

[quote=draceksoptik]Ahojky vsem,
predevcirem jsem se odhodlal k predelavce ROM na mem ani ne pulrocnim T-Mobile MDA Compact IV,ktereho jsem si koupil od kolegy, na Erzika (mimochodem je to super - chvala autorovi).
A nalezl jsem asi jeden problem, prosim nekamenujte mi - zda uz nekde nekdo mel s tim problem jako ja, jde o to, za nemohu dat do Oblibenych kontakty. Vysvetlim, mam kontakt lidi a kdyz nejakeho chci dat do Touch Flo do oblibenych, kliknu na ten plus a objevi se tabulka kontakty - ale prazdna nemohu ani vytvorit nove kontakty, proste nezobrazi... Nevite v cem je zakopany pes.. [/quote]

Mi to funguje normalne, napada me, jestli treba nemas kontakty jen na SIM...
Adow (1267)|23.4.2009 18:35
draceksoptik: No, teď jsem to zkusil a taky se mi tam nic nezobrazilo.. Po chvilce to ale naskočilo a při dalších klepnutích na + už to tam skáče hned.. Divný - každopádně teď to funguje už pořád. Mám cca 300 kontaktů - pokud jich máš víc, tak možná načítání trvá o něco dýl.. Nevim.
Radio je část ROM, která obsahuje ovladače (hlavně) bezdrátové komunikace - GSM, WiFi, GPS, Bluetooth.. Flashuje se stejně jako ROM. Tady jich najdeš plno.
draceksoptik_ce4you (91)|23.4.2009 18:57
to All.Os : clovece asi to bude tim, ze neni tam simka..

to Addow: prave tam mam jen jeden a prvni kontakt (v seznamu je jeden s fotkou), ale kdyz chci dat do oblibenych, tak v tom seznamu neni...

Kazdopadne vecer to vyzkousim, nebot zrovna to nemam u sebe.. A predem Vam dekuji za pripadne rady.. Jinak i diky za vysvetleni k radiim.. Stejne koukam, ze jich tam je dost verzi.. Takze jak tak koukam, vyzkouset a vyzkouset :)) :D Nebo mi trosku doporuc, zda nechat ci nahradit new radio..

Jen se bojim, abych to s temi romky nepreboural (nechavam si tu Erziku - dokud to funguje a vzhledem k zaruce bych nerad prisel o nej, beztak uz stejne jsem to porusil, jen doufam, ze to vydrzi dlouho.. Kdyztak to vratim T-mobilackou ROM, ktera je na inetu primo u T-mobile, doufam, ze se to zadari...:)) :D
amos.zamba (44)|24.4.2009 08:37
[quote=Adow]maXtreme: Dá se to nastavit v registrech - kompletní popis najdeš zde.

MAGMA: Jj, s Operou mám bohužel dlouhodobě problémy a nepodařily se vyladit ani teď. Posílal jsem testerům víc verzí Opery s tím, že vybereme tu nejlepší, bohužel to bylo vcelku bez odezvy. Jestli chceš, můžeš zkoušet a najít tu nejlepší sám ;). [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/quote]

Jak instalujete Operu do Diamonda? Zkoušel jsem pár z těch tvých a ani jedna mi nejela akorát mi to dovoralo tu původní což jsem opravil až HResetem

maweric (11)|24.4.2009 09:59
HTC Compact IV - Eržika ver.05-2.03
pár problémů -
- u vyzvánění nemám možnost přiřadit hudbu co mám uloženou v paměti, mám na výběr pouze tři přednastavené melodie
- nejde mi nastavit intenzitu hlasitosti zvlášť u Hlasitost a zvlášť u Vyzvánění pokaždé obojí spadne do Tichý režim a nelze samostatně zvolit jen Hlasitost
- s předchozím problémem se mi váže upozornění u Budíku, který ani při nastavení zvonění v Tichém režimu nezvoní :?
mlok1_ce4you (11)|24.4.2009 11:21
Tak jsem nainstaloval Eržiku 05, je to paráda. Moc díky za ni. Jen mám dva dotazy . Lzou na spodni liště změnit sw. tlačítka ? Potřeboval bych tam kontakty a průzkumnika .třeba :-) . déle používám klasickou klavesnici a ta ma rozloženi qwertz , potřeboval bych qwerty . Možna se to tu řešilo, přečetl jsem celou diskuzi , ale možna to přehledl. Díky za odpověď
N3o21_ce4you (205)|24.4.2009 12:08
Ahoj... Tak musím říct, že ta 05 se ti náramně vydařila.
04 jsem jaksi neměl čas instalovat... Ale 05 je zkrátka úplně někde jinde. Jen se stále zbavuji toho "otravného" StylusLocku a WkTasku (nedaly by se příště dát alespoň uninstallable? resp. instalování až při init skriptu).

A zda bych mohl poprosit... Ta CZ klávesnice je fajn. Ale přecijen používám častěji čísla. Tak zda by to něšlo prohodit - na dlouhé podržení číslo a až na page 2 CZ znaky. Pokud si na to najdeš čas a upravíš alespoň tu mapu.

Jinak skvělá práce. :-) Jen brzdi s vývojem :) Nemám čas flashovat ;) (natož kuchtit něco svého)
maweric (11)|24.4.2009 15:17
[quote=mlok1]Tak jsem nainstaloval Eržiku 05, je to paráda. Moc díky za ni. Jen mám dva dotazy . Lzou na spodni liště změnit sw. tlačítka ? Potřeboval bych tam kontakty a průzkumnika .třeba :-) . déle používám klasickou klavesnici a ta ma rozloženi qwertz , potřeboval bych qwerty . Možna se to tu řešilo, přečetl jsem celou diskuzi , ale možna to přehledl. Díky za odpověď[/quote]

nejsem si jistej jestli myslíme oba totéž, ale tlačítkám se dá přiřadit funkce v Nastavení (osobní) / Tlačítka ;)

[quote=N3o21]AhojJen se stále zbavuji toho "otravného" StylusLocku a WkTasku (nedaly by se příště dát alespoň uninstallable? resp. instalování až při init skriptu).[/quote]

k tomu stylusu se přikládám, taky mně to spíš obtěžuje, než pomáhá ;)
mlok1_ce4you (11)|24.4.2009 15:57
Já vyhodil zástupce StylusLocku a WkTasku ze složky po spouštění a po restartu se mě nespustí. Taky se mě zda, že tyto dvě aplikace více žerou batérku.
mlok1_ce4you (11)|24.4.2009 16:03

nejsem si jistej jestli myslíme oba totéž, ale tlačítkám se dá přiřadit funkce v Nastavení (osobní) / Tlačítka ;)

V tomto nastaveni se nastavuje pouze hw. tlačítko zelený tel. Teda apoň u Daimonda. Já myslím ty co jsou pod posuvnou lištou touchFLO
maweric (11)|24.4.2009 16:08
[quote=mlok1]
nejsem si jistej jestli myslíme oba totéž, ale tlačítkám se dá přiřadit funkce v Nastavení (osobní) / Tlačítka ;)

V tomto nastaveni se nastavuje pouze hw. tlačítko zelený tel. Teda apoň u Daimonda. Já myslím ty co jsou pod posuvnou lištou touchFLO
[/quote]

aha tak to potom tady Programy/Systémové nástroje/Diamond TF3D Config ;)
N3o21_ce4you (205)|24.4.2009 16:42
maweric: Taky jsem měl dojem že to odjakživa v TF3D Configu bylo... A chtěl jsem poradit totéž. Jenže ono to tam fakt není, alespoň v této verzi. Ale jde to upravit v registru...
HKLM\Software\HTC\Manila - položky HomeLSK a HomeRSK.

Jinak WkTask a StylusLock samozřejmě taky takhle vyhodím. Jen by bylo snažší udělat jej uninstallable a jen jej zkrz nastavení odsinstalovat.
maweric (11)|24.4.2009 16:50
[quote=N3o21]maweric: Taky jsem měl dojem že to odjakživa v TF3D Configu bylo... A chtěl jsem poradit totéž. Jenže ono to tam fakt není, alespoň v této verzi. Ale jde to upravit v registru...
HKLM\Software\HTC\Manila - položky HomeLSK a HomeRSK.

Jinak WkTask a StylusLock samozřejmě taky takhle vyhodím. Jen by bylo snažší udělat jej uninstallable a jen jej zkrz nastavení odsinstalovat. [/quote]

aha tak ted nevím :sarcastic: jinak s WkTask a StylusLock dík za radu, vyzkouším
jo a s výběrem toho zvonění nikdo problém nemá? to jsem sám :(
N3o21_ce4you (205)|24.4.2009 16:54
Já zvonění nenastavuju :) Nechce se mi s tím hrát a beztak mám většinou jen vibrace. Takže s tím nepomůžu...
Ale odjakživa snad fungovalo, že mám MP3, v průzkumníku na ní podržím stylus, a je tam někde položka nastavit jako vyzvánění, ne?
Adow (1267)|24.4.2009 18:29
amos.zamba: Mě to jde instalovat normálně :D.. Ale tu původní to asi domrví - pak prostě musíš nechat nějakou nainstalovanou..

maweric: Záhada.. Mám taky v5 a jak přes tlačítka nastavení hlasitosti, tak přes nastavení TF3D mi JDOU nastavit odlišné hlasitosti.. Taky mi jde nastavit i jiné vyzvánění (buď nakopíruješ svůj zvuk do My Documents/My Ringtones, nebo přes Průzkumníka souboru najedeš na zvuk, podržíš stylus a z nabídky vybereš Nastavit jako vyzváněcí tón). No a do třetice.. Windows budík sice nepoužívám, nicméně ten mi taky funguje. Dělal jsi po instalaci HR??

mlok1: Buď přes Advanced Config - Menu - More Settigs - Key Mapping nebo v registrech TouchFLO (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila) a origo Windows (HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Today\Keys\112 a 113). Klasickou klávesnici na QWERTY nepředělám (nejde to), pokud bys chtěl HTC Full QWERTY, tak na tu je link v druhém příspěvku.

N3o21: Nevím kterou klávesku myslíš - pokud FingerKeyb, tak tam se do čísel dostaneš podržením klávesy s rozložením (EN). Na HTC Full QWERTY se smiř s tím, že je česká a čísla jsou až na druhé kartě. Pokud chceš místo diakritiky čísla, nastavi si v klávesnicích jazyk na Anglicky :D. Další možností je dát si tam staré rozložení - najdeš ho ve v3 (soubory LQwerty0d05.txt a PQwerty0d05.txt v EzInput)..
WKTask i StylusLock není potřeba odinstalovávat - pokud se někomu nezamlouvají, dají se smazat zástupci v Po spuštění (teď se dívám, že to píše už mlok1). Nemám je tam jako CABy a nechci zbytečně zaplácávat místo v ROM tím, že tam budu ty instalačky vkládat. StylusLock mám už v novější verzi, která se neaktivuje po zmáčknutí hodin/baterie - krok vstříc zmateným uživatelům :D.
N3o21_ce4you (205)|24.4.2009 18:50
:) Však já se s tím nějak smířím... ostatně... Už jsme poukazoval na to, že jsou to pro mě jen kosmetické vady... ;)
qwido (70)|24.4.2009 19:34
Zdravim,
chci se zeptat, jestli je možné nějak skrýt kontakty ze SIM karty.
Na netu jsem na to našel nějaký cab, ale nezabírá.
V registrech je hodnota u show sim defaultně 0, takže už si nevím rady.
Pomůže někdo?
kurosavarob (47)|24.4.2009 20:17
Verze Radia - poradíte mi prosím s jakou verzí radio vydrží Eržika 5 nejdéle ? (Případně link) Mám původní radio ještě z originál softu 1.37 a baterka mi vydrží 0,5 den, takže asi bude potřeba to trochu upgradovat:)
Adow (1267)|24.4.2009 21:34
qwido: Teď jsem to otestoval - Eržika 05 mi kontakty ze SIM neukazuje, když to v Advanced Configu přepnu, tak se kontakty objeví a nastavení nezruší ani reset. Pak jsem přepnul zpět na nezobrazovat a opět se nezobrazují. Prostě se to chová jak má.. Nevím proč u tebe ne :(... Nezkopíroval jsi třeba kontakty ze SIM do kontaktů? Máš před nimi ikonu SIM karty?

Ostatní: Do prvního příspěvku jsem přidal odkaz na Eržika v5 Update 1 - oprava češtiny - Správce komunikace v nastavení připojení, obohacení Advanced Configu o aktivaci/deaktivaci nových doplňků (pouze Těžká ver.), menší oprava češtiny Total Commandera (pouze Těžká ver.), nová verze StylusLock (pouze Těžká ver.). Před instalací do Těžké verze ukončete StylusLock - ikonou v Systémových nástrojích!
Nejdůležitější je asi úprava Advanced Configu - v sekci "Ostatní nastavení a Eržika tweaky" si můžete aktivovat/deaktivovat velká menu, doplněk Oznámení, nové bubliny a Stav systému (načítání tohoto DLL do paměti při restartu) ;). Opraveny chyby s nastavením doručenek a SmartTouch v Total Commanderu.
Ve druhém příspěvku se stále rozrůstá seznam doplňkových CABů - např. Java, avatary nebo nově klasické ikony nabídky Start pro Eržiku v5!

kramva: Chtěl jsem opravit i to vytáčení ze SIM, bohužel to po přepsání v telefonu pak vůbec nefunguje. Nechápu proč, ale funguje to jen když to uvařím do ROM.. V další verzi na to už nezapomenu, slibuju ;)
maweric (11)|25.4.2009 10:01
[quote=Adow]
maweric: Záhada.. Mám taky v5 a jak přes tlačítka nastavení hlasitosti, tak přes nastavení TF3D mi JDOU nastavit odlišné hlasitosti.. Taky mi jde nastavit i jiné vyzvánění (buď nakopíruješ svůj zvuk do My Documents/My Ringtones, nebo přes Průzkumníka souboru najedeš na zvuk, podržíš stylus a z nabídky vybereš Nastavit jako vyzváněcí tón). No a do třetice.. Windows budík sice nepoužívám, nicméně ten mi taky funguje. Dělal jsi po instalaci HR??
[/quote]

:oops: :oops: :oops:
hlasitost jsem špatně pochopil, myslel jsem že musí jít dát na Vyzvánění - Tichý režím a na Hlasitost třeba tři čárky
to že to jde na jednom ztlumit (tím že je obrazovka bez čárek) a na druhém třeba tři jsem nevěděl

s vyzváněním jsem nevěděl o nabídce v průzkumníku, asi jsem to přehlédnul, každopádně v minulé verzi Eržiky bylo víc tónů na výběr, tak mi ti zmátlo

nu a budík do třetice :D ten samo funguje, když už vím jak vypnout Vyzvánění tak, aby fungovala Hlasitost

tímto se omlouvám za problémy vzniklé mou neznalostí :oops: a ještě jednou děkuji za Eržiku, finanční pomoc jsem již odeslal ;)
qwido (70)|25.4.2009 13:02
Jde o to, že se mi kontakty ze SIM ukazují v SPB mobile shell v integrovaném programu kontakty:( .
Ve výchozích kontaktech je to OK, ale ty já nepoužívám.

edit: takže "vyřešeno" , nahodil jsem staré dobré Sunnysoft kontakty a je po problému.
Chtěl jsem jenom vyzkoušet nový SPB Mobile Shell, ale po několikadenním testování jsem to odinstaloval
a vrátil se k touch flo 3D. Na fotkách a videích to vypadalo lépe než to dle mého názoru ve skutečnosti je.
Ještě že jsem ho nekoupil.
mogul-m (42)|25.4.2009 14:29
[quote=maweric] ještě jednou děkuji za Eržiku, finanční pomoc jsem již odeslal ;) [/quote]


Muhehe... financni pomoc :-) Neplet si to s charitou covece :-) Tady posilas prispevky jako odmenu za praci a kompenzaci za cas tomu venovany, pripadne Adowi prispivas na novej tel, aby mohl pokracovat ve sve praci, kdyby mu nedej boze nekdy uplne odesel.

Nebo ze by me nekde neco uteklo a Adow by byl na tom tak spatne? Kdyby preci, tak tu mam nejake stare deky v kulne na zahrade. Kdyby bylo potreba, pak staci hodit adresu a ja zaslu .-))
All.Os (75)|25.4.2009 18:36
[quote=N3o21]Jinak WkTask a StylusLock samozřejmě taky takhle vyhodím. Jen by bylo snažší udělat jej uninstallable a jen jej zkrz nastavení odsinstalovat. [/quote]

A nebylo by nejjednodussi nainstalovat lehkou verzi Erziky, kde tyhle veci nejsou?
Adow (1267)|25.4.2009 19:28
mogul-m: Je to finanční pomoc, coby ne. Prostě mě potěší, když tu práci dokáže někdo (kdo ten produkt pak využije) ocenit :D. Ale je to dobrovolný, po nikom nic nežádám. Deky každopádně pošli, třeba se budou hodit. A přibal pro jistotu i tu kůlnu :D.

All.Os: Jj, od toho tu ta Lehká verze taky je ;)..
All.Os (75)|25.4.2009 20:12
No prave, proto mi pripada zbytecne na dvou strankach resit, jestli to ma byt odinstalovatelne, nebo ne atd. :-)
N3o21_ce4you (205)|26.4.2009 16:13
[quote=All.Os]
A nebylo by nejjednodussi nainstalovat lehkou verzi Erziky, kde tyhle veci nejsou?[/quote]

Z tohoto hlediska ano... Ale pak bych dalších 5-7 věcí musel doinstalovávat :) Vyber si ;) O:-)

Nebylo by jednodušší kdyby autor odpověděl a další se do toho nevkládali s potencionálně chytrými radami?
Bude to pak na menší dobu... Navíc já už si to nějak vyřeším ;-)

Btw... 2 Adow... Super prácička... Ale koukal jsem na tvoje další dítko - Rhodium verzi... A popravdě... :( Z nového Touch Flo 3D 2 (to je teda označení...) nejsem nadšen :( Asi neplánuješ nějakou trošku více clean (resp. bez toho zmrzačení windows nazvané Manilla 3.0) s WM 6.5 až vyjdou, co? Tam mi například nabídka programů přijde trošku šťastněji vyřešená. Ale samozřejmě proti gustu...
Adow (1267)|26.4.2009 19:40
Už jsem to psal, myslím, že na WM 6.5 není čeština (tuhle co mám jsem ale ještě nezkoušel). Anglickou ROM rozhodně neplánuju, ty jsou na XDA ;). Origo nabídka programů v novém TF3D je podle mě taky na pytel, ale nelíbí se mi ani "úl" ve WM 6.5 :D.