Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

uvolněná destička a displej nakřivo

Mrog (11)|28.12.2008 13:59
Zdravím všechny,

jsem jen pár dní majitelem tohoto jinak skvělého přístroje a celkem mě znervóznila uvolněná destička, kterou najdete na zadní straně přístroje, když ho otevřete. Dá se s ní volně pohybovat a pod ní jdou vidět drátky. Zde ve fórech (konkrétně obecné tipy a zkušenosti - vyhledávejte "destička") jsem našel pár příspěvků o ní s tím, že je to normální. Další mechanický problém je, že je při otevření displej mírně na křivo, je volný a dá se s ním kvedlat, a i tomto jsem se dozvěděl, že je to normální. Nemůžu si ale pomoct, přijde mi, že to u takto drahého zařízení přece být normální nemůže, minimálně ne v tomto rozsahu. Chtěl bych se zeptat, jestli Vám dělá Raphael to samé co mě, totiž:

1) při otevření pružinkový zvuk
2) při zatřesení ten samý zvuk, hlavně pokud je přístroj otevřen, ale i normálně.
3) když je vysunutá klávesnice, tak je displej trochu nakřivo. Řekl bych že pravá strana je o 2 mm níže než levá... a displejem se dá celkem volně hýbat.

Chápu, že je displej na jednom kloubu a že je ta destička pohyblivá, ale u mě mi přijde, že je vyloženě uvolněná a displej neutažený. Bohužel teď o Vánocích nemohu nikde najít obchod, kde by mi ukázali jiné zařízení a ne jen maketu. Chci hlavně vědět, jestli to nemám dár reklamovat, než si na to Rapha úplně nezvyknu.

Děkuji za odpovědi
Sako verife (476)|28.12.2008 16:52
hledas problemy, tam kde nejsou.
X krat na tohle bylo jiz odpovidano jak jsi sam napsal.
Nechces tedy po nas, aby jsme ti znovu odpovidali to stejny?


SMAZAT
Mrog (11)|28.12.2008 17:07
Já se moc omlouvám, ale včera jsem celé tohle forum procházel půlku dne a nenašel jsem téma, které by toto řešilo, jediné co jsem našel, jsou ony asi 3 příspěvky v obecných tipech a zkušenostech (celé téma jsem mimochodem naprosto celé poctivě pročetl). Jestli jsem něco přehlédl, tak se omlouvám, ale rozhodně nikde na povrchu to není. Mohu tedy prosit o dotyčné odkazy?

Díky moc za trpělivost
Sako verife (476)|28.12.2008 17:27
presny linky nemam, ale uz se to tu nekde resilo. Mozna v nejakem jinem vlaknu s jinym nazvem kde se nekdo ptal mimo jine na tyhle problemy ktery jsi psal ty.

1) uplne normalni vec, dela to kazdemu. Je to jako se divit ze pasy tanku na asfaltu vydavaji hlucny zvuk (blbe prirovnani) Proste tam zrejme jsou pruzinky, nekoukal jsem, tak se neni cemu divit ze to ma takovy zvuk. Samozrejme zalezi jaky intenzity je ten zvuk. U meho pristroje je ten zvuk normalni, ne hlasity a ani bych si nevsimal, nebyt tohohle vlakna.

2) nyni jsem peclive zkousel ale zadny zvuk me to nevydava. Asi mam stesti protoze pokud se dobre pamatuji tak uz si na to taky nekdo stezoval. Nemyslim si ale ze by zrovna tohle meli byt duvody pro reklamaci, nebo tveho strachu ze se muze neco stat.


3) u me je prava strana o neco vyse nez leva.1-2mm max. S displejem se ale hybat neda, asi mam opet stesti.

No samozrejme zkusit stesti v nejakym servise muzes, ale mam obavu ze si to budes muset hradit. V ramci reklamacni opravy by se ti to muselo uz rozbit.
Muj nazor je ten ze si delas zbytecny starosti, ale je pravda ze ja si zase nedovedu dost dobre predstavit ty problemy jake s tim mas ty.

no treba se nekdo dalsi podeli se svymi nazory na tuhle "problematiku"

SMAZAT
Mrog (11)|28.12.2008 17:35
No vypadá to, že to do jisté míry normální je, ale třeba to jak se to děje mně mi přijde už trochu moc. Tohle je vyloženě uvolněnej šroubek. Měl jsem předtím Vario a pak Tytna a ani u jednoho takovéhle problémy nebyly, tak mě to trochu zaskočilo, zvlášť když jinak ten telefon vypadá TAK SKVĚLE :-)

Jinak díky za tu reakci, aspoň mám představu... Zítra se pokusím někde potkat jinýho Rapha naživo a vyzkoušet to. Písemně se to asi přecijen vyřešit nedá, takže asi smazat...
Sako verife (476)|28.12.2008 18:36
no vyrobek to je urcite dobrej, jen se obcas vyskytnou vadny kusy (odlupujici lak, vadna baterka atd) ale to se stava i v automobilovem prumyslu u lepsich drahych aut.

Me spise tedka stve ze je nedotazena ROMka od HTC a ceka se az tak dlouho az s necim novym vylezou. Sice mam jinou nez oficialni ROM, ale "varici" ROMek pouzivaji jako zaklad puvodni HTC ROMku. Tak snad bude jiz kazdym tydnem nova oficialni ROM, nekde jsem cetl ze by mela byt. Tak snad jsem tady neplacl az moc velky nesmysly :D


SMAZAT
Pavel Koza (4761)|28.12.2008 20:10
Prispeju se svoji troskou do pranice.

1. Obe casti jsou spojene mimo jine pruzinkou, ktera zajistuje poloautomaticky posun. Ze se obcas ozyva zvuk pri manipulaci je normalni. Pokud chcete zarizeni 100% tiche, musite si poridit nejakd bez mechanickych soucasti. Samozrejme netusim, jak moc je hlasity ten zvuk, ale pokud nebrani pouzivani, nevdimal bych si ho.

2. Ano, HTC uz vyrobilo i mechanicky povedenejdi zarizeni, ale opet mi ty nedokonalosti neprisly zasadni. Samozrejme chapu, ze chcete za sve penize to dokonale, ale u Rafaela se s uvedenym bud smirite (ma plno jinych dobrych vlastnosti:), nebo ho vratite. Servis nepomuze, samozrejme pokud nemate vadny kus a ten problem u vas neni vetsi nez obvykle.