Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch HD - obecné zkušenosti, tipy a triky...

opicka_ce4you (149)|25.12.2008 16:47
jj já to chápu co myslíš, ale číst umím a mezi tím jsem nic jiného nedělal. A registry jsem už párkrát editoval, takže si nemyslím že bych někde udělal chybu. Prostě Microsoft ... haluz vůbec se nedivím.
ipf (2136)|25.12.2008 17:00
buď v klidu, jsem na tom stejně. ovšem důvodem mého HáeR je čeština, páč po jejím nainstalování mi přestaly přicházet smsky. má někdo stejnou zkušenost s češtinou?
EDIT: tak chyba není v češtině, esemesky najednou začaly chodit. ovšem jen ty, co si pošlu z vodafónu na týmobájl, z vodovodu zatím nic. njn, operátoři se napakovali a pak vypli síť :evil:
opicka_ce4you (149)|27.12.2008 00:22
Tak jsem trošku brouzdal a [color=green]tohle[/color] vypadá celkem dobře :)

Berte to jako pěkný námět na změnu ... :D
milos797 (259)|27.12.2008 15:45
Ja by som sa chcel spýtať, viete mi poradiť ako si zapnem vyskakovacie okna na niektoré udalosti, čo nastanú? Tuším že oni sú úplne vypnuté. Konkrétne mám problém s budíkom :-) Ráno začne vyzváňať a ja rozospatý, nasratý Že už musím vstávať, nervózny zo zimy... mám hľadať že ako to vypnúť :-) Nieje možnosť pri niektorých veciach to zapnúť? Viem že napríklad maily, sms,... to nepotrebujú, pretože ich vidím v Touflo že prišli... Ale napríklad aj bluetooth som musel vždy kliknuť na tu malú ikonku čos sa hore zobrazí keď mi niečo príde, až potom sa vyhodilo okno a som dal prijať.
Phil_ce4you (165)|27.12.2008 22:25
Nevíte o nějakém mail checkeru, který by mi kontroloval maily na POP3 serveru? Něco jako je pro PC třeba PopTray...
xRoman_ce4you (218)|28.12.2008 23:23
Používáte někdo "SOTI Pocket Controller Pro v6.01"??? Já mám s ním problém v tom, že pokud začnu psát v PC např. SMS, tak se mi nějakým záhadným způsobem zaktivuje něco jako T9 a nedá se přes klávesnici psát plynule. Psané slovo se vždy označí a nereaguje na mezery ani např tečky. Musí se vždy zmáčknou šipka vpravo nebo ťuknout myší na okno. Děkuji za tip.

Roman.
Burina (8)|29.12.2008 13:38
[quote=tortoise]3) Volání z pevné na PDA, přičemž na PDA běží nějaká normální aplikace a PDA je ve vypnutém stavu. To je nejběžnější scénář, protože na příchozí hovory většinou nečekám se zapnutým PDA a spuštěnou aplikací Phone. Takže jsem spustil Album, PDA vypnul a zavolal si na něj.
První měření: 8,1 sekundy.
Druhé měření dělané hned poté: 7,6s
Třetí opakované hned po druhém: 6,8s
Čtvrté měření, kdy jsem mezi tím spustil ještě pár jiných aplikací, zase je pozavíral, až jsem skončil zase pouze u běžícího Alba: 7,4s

[/quote]

Zajímalo by mne zda tento NEŠVAR je způsoben lokalizací nebo čím ?
Nebo to dělá jen určitá verze ROM ?

Přeci jen 7 sekundové opoždění mezi vyzváněním a zvoněním je podle mne taky nepřijatelné. Protože taky nějaký čas trvá než vyndám telefon a přijmu hovor, tak si druhá strana bude myslet, že hovor nepřijímám. Přeci nebudu muset říci všem Svým kontaktům, že když mi budou volat, tak si budou muset nějaký čas počkat než zvednu telefon. :)
opicka_ce4you (149)|29.12.2008 13:46
No divný, já jsem to teď zkusil a mám cca 2s zpoždění a né 7s. Jinak po položení, to trvá cca 3s kdy to ještě vyzvání.
megaherz (13)|29.12.2008 14:02
[quote=Phil]Nevíte o nějakém mail checkeru, který by mi kontroloval maily na POP3 serveru? Něco jako je pro PC třeba PopTray...[/quote]

A neumí to náhodou Pocket Outlook (nebo jak se ten defaultní emailovej klient jmenuje) ? Tam se dá nastvit perioda stahování.
Phil_ce4you (165)|30.12.2008 09:14
[quote=megaherz]A neumí to náhodou Pocket Outlook (nebo jak se ten defaultní emailovej klient jmenuje) ? Tam se dá nastvit perioda stahování.
[/quote]

Ake to mi buse stahovat přímo maily, nebo ne...? Pottřebuju jen vidět, co tam mám a potom si to stáhnout do Outlooku v PC...
opicka_ce4you (149)|30.12.2008 10:20
Jo bude ti to stahovat přímo emaily.
Ale dá se to nastavit zhruba tak jak chces. Tzn. automatické stahování v intervalech: manual, 5min, 10min, 15min, 20min, 60min, 2hod, 4hod, 1xdenně. Včetně stylu typu správy. html nebo jen text. A velikosti: 2KB, 5KB, 20KB, 50KB, pouze hlavičku a nebo celou zprávu včetně příloh. Pokud pak něco budeš potřebovat sosnout, protože to bude důležitý a máš třeba nastavený jen 5KB, tak se to dá jednoduše dotáhnout. Pokud nechceš aby Ti to abíralo místo v paměti tak se dá nastavit emaily na Storage Card. Asi ideální pro tebe je nastavit poze text a pouze hlavičku a řeší to přesně to co jsi chtěl.
TALIS (31)|30.12.2008 10:39
Jak píší Megaherz a Opicka, Pocket Outlook tuto možnost má:

• Otevři Pocket Outlook a jdi do Menu\Tools\Options...
• V nabídce Accounts, si vyber (poklepej na) emailový účet
• Objeví se nabídka Contents, zde Jdi do 3. nabídky "Download Size Settings" a poklepej
• Zde je rozevírací seznam, který ti dává volbu stažení určité velikosti zprávy, pouze hlaviček či celé zprávy... :yes:
megaherz (13)|30.12.2008 13:58
Jde to nastavit tak, že se stáhnou jen hlavičky emailů. Takže by se ti ke každému emailu stáhnul odesílatel, datum, subject a pár dalších interních informací. Tělo emailu se nestáhne. Pokud ti jde o co nejmenší datové přenosy tak by asi bylo potřeba nejak změřit kolik informací se přenese tímto způsobem, a kolik toho přenese nějaký ten pop3 zjišťovač (pokud teda nějaký existuje). Mě přijde možnost použití Pocket Outlooku vhodná na to, že i uvidíš, kdo a přibližně co (podle subjectu) ti píše.
radospol (175)|30.12.2008 15:01
[quote=Burina][quote=tortoise]3) Volání z pevné na PDA, přičemž na PDA běží nějaká normální aplikace a PDA je ve vypnutém stavu. To je nejběžnější scénář, protože na příchozí hovory většinou nečekám se zapnutým PDA a spuštěnou aplikací Phone. Takže jsem spustil Album, PDA vypnul a zavolal si na něj.
První měření: 8,1 sekundy.
Druhé měření dělané hned poté: 7,6s
Třetí opakované hned po druhém: 6,8s
Čtvrté měření, kdy jsem mezi tím spustil ještě pár jiných aplikací, zase je pozavíral, až jsem skončil zase pouze u běžícího Alba: 7,4s

[/quote]

Zajímalo by mne zda tento NEŠVAR je způsoben lokalizací nebo čím ?
Nebo to dělá jen určitá verze ROM ?

Přeci jen 7 sekundové opoždění mezi vyzváněním a zvoněním je podle mne taky nepřijatelné. Protože taky nějaký čas trvá než vyndám telefon a přijmu hovor, tak si druhá strana bude myslet, že hovor nepřijímám. Přeci nebudu muset říci všem Svým kontaktům, že když mi budou volat, tak si budou muset nějaký čas počkat než zvednu telefon. :)
[/quote]

Ja s tymto nemam ziadny problem. vcera sme to skusali z pevnej linky, z mobilu a vsetko do jednej sekundy. To som mal spustenych 5 app.

Burina (8)|30.12.2008 15:15
Tak mi tedy vysvětlete, že někomu ( více uživatelům) se rozezvoní po více jak 7 sekundách a někomu se rozezvoní hned ( do jedné sekundy ).

To jsou moc VELIKÉ rozdíly, aby se jednalo o statistickou chybu. A podle počtu příspěvků ( těch co mají velké prodlevy ) usuzuji, že to nejsou nováčci co by si do PDA nahráli vše co vidí. A že mají tedy PDA zmáknuté.

Takže, že by to bylo verzí ROM ???
radospol (175)|30.12.2008 16:45
Ja mam ROM 1.14....EN

Len take konstatovanie. ked som mal nainstalovany trotle, tak nez mi zacal zvonit ppc,tak som niekolko sekund pozoroval na displeji ze mi niekto vola,ale zvonit zacalo az neskor.

Odinstaloval som ho a pouzivam s2u2 ci jak sa vola, a teraz hned jak mi niekto zavola, raz mu to v sluchatku zazvoni a hned mi to zvoni.
Phil_ce4you (165)|30.12.2008 23:26
[quote=megaherz]Jde to nastavit tak, že se stáhnou jen hlavičky emailů. Takže by se ti ke každému emailu stáhnul odesílatel, datum, subject a pár dalších interních informací. Tělo emailu se nestáhne. Pokud ti jde o co nejmenší datové přenosy tak by asi bylo potřeba nejak změřit kolik informací se přenese tímto způsobem, a kolik toho přenese nějaký ten pop3 zjišťovač (pokud teda nějaký existuje). Mě přijde možnost použití Pocket Outlooku vhodná na to, že i uvidíš, kdo a přibližně co (podle subjectu) ti píše.[/quote]
Díky za rady, chlapi, už to funguje. Takhle je to bohatě dostačující...

Díky moc, Filip
Phil_ce4you (165)|31.12.2008 00:19
Mám ještě jeden problém... třeba mi s tím někdo pomůže... Mám v kontaktech devět (např.) "Jardů"... Jarda 1, Jarda 2, 3 Jarda, 4 Jarda... (Číslovka je příjmení). Většina kontaktů ale začíná křestním jménem. Pokud jdu do kontaktů a dám si vyhledat "Jarda", najdou se mi všichni... Pokud ale jdu psát sms a do pole "To" napíšu "Jarda", najdou se mi čtyři... Nevíte, kde by mohl být problém...? Zkusil jsem porovnat zadané údaje u ne-zobrazujících se, ale nevšiml jsem si žádných rozdílů...
Brco_ce4you (447)|31.12.2008 12:09
V kontaktoch si mozes zvolit, ci sa bude zobrazovat prve meno a potom priezvisko alebo naopak. Skus si editovat kontakt (polozka "File as") a uvidis, ci to pomoze.
Phil_ce4you (165)|31.12.2008 23:04
[quote=Brco]V kontaktoch si mozes zvolit, ci sa bude zobrazovat prve meno a potom priezvisko alebo naopak. Skus si editovat kontakt (polozka "File as") a uvidis, ci to pomoze. [/quote]
To jsem právě zkoušel. Když porovnám kontakt, který se mi normálně ve výběru zobrazí s tím, který se mi nezobrazí, není tam rozdíl. V poli Name mám, stejně jako v File as jméno a příjmení. Když zkusím změnit položku ve File as na "jméno, příjmení" nepomůže to... Je jedno, jestli mám jméno i příjmení napsané v poli First, nebo je to rozdělené na First a Last... Ten kontakt se mi nevyhledá ani podle příjmení... Musím mu prostě psát obráceným způsobem, čili si nejdřív vyhledat kontakt a potom teprve mu psát sms...
jarekk (2)|1.1.2009 16:58
[quote=Phil] Pokud jdu do kontaktů a dám si vyhledat "Jarda", najdou se mi všichni... Pokud ale jdu psát sms a do pole "To" napíšu "Jarda", najdou se mi čtyři... Nevíte, kde by mohl být problém...? Zkusil jsem porovnat zadané údaje u ne-zobrazujících se, ale nevšiml jsem si žádných rozdílů...[/quote]
Problém může být v typu tel. čísla. Pokud se nepletu, tak v Kontaktech se vyhledává ze všech čísel, při psaní SMS jen z těch která jsou označena jako mobilní.

opicka_ce4you (149)|1.1.2009 17:10
[h]Synchronizace Bookmarks[/h]
Synchronizuji záložky ze Safari na Mac OS X pomocí Myssing Sync for WM s HDčkem.
Synchronizace proběhne v pořádku, nicméně nemohu najít záložky v zařízení. Jelikož jsem nenašel ani IE v zařízení a v Opeře se bookmarks neobjevili, předpokladám, že se to synchronizovalo někam jinam (IE).
Otázkou je však jak dostanu ony záložky do Opery.
Díky za pomoc ..
xRoman_ce4you (218)|1.1.2009 20:46
Zdravím ...

Prosím o pomoc. Našel jsem utilitku na přizpůsobení TouchFlo Home Page. Jedná se mi o změnu standartního kalendáře za Pocket Informant a výchozího emailového klienta zaměnit za Flex Mail. Našel jsem na to návody, ale buď mi někde něco uniká, nebo nevím. Jestli už jste si s tím někdy někdo hrál, nemůžete říct jak na to???

Odkazy: tady a tady

Díky ....
UserN1 (172)|2.1.2009 15:22
Na tento program z XDA jsem take narazil, ale jeste jsem si s nim nehral takze zatim nepomuzu bohuzel...snad pozdeji
xRoman_ce4you (218)|3.1.2009 03:25
Pokud by někoho zajímala klávesnice v černé barvě, tak jsem předělal tu z XDA:


[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]



Ke stažení [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].


Rozbalit a nakopírovat do adresáře Windows - přepsat vše ....

Roman
Mildík_oldd (32)|3.1.2009 19:28
Asi je opravdu každá verze jiná. Já mám 14 dnů HTC HD v CZ verzi, a když píši SMS tak do řádku komu můžu psát jakákoliv písmena, ale žádná nabídka se mi rovněž nezobrazuje. Buď musím napsat přesné tel. číslo, nebo musím kliknout na "komu" pak přes "přidat kontakt" a pak si již mohu vybírat příjemce dle prvního písmene. Jinak to nejde a nejde to ani u mého u mého druhého PDA E-Ten X500+.
Lutri_ce4you (143)|3.1.2009 23:53
Nemyslím si, že by to bylo od kusu či verze rozlišné. Vliv na to má použitá klávesnice. Doporučuji odzkoušet s jakou to funguje, mě to jde s full qwerty od HTC. ;)
Phil_ce4you (165)|4.1.2009 00:11
[quote=jarekk]Problém může být v typu tel. čísla. Pokud se nepletu, tak v Kontaktech se vyhledává ze všech čísel, při psaní SMS jen z těch která jsou označena jako mobilní.
[/quote]
Mám to u všech jako mobilní... i mezinárodní formát... už fakt nevím...
EDIT: Když na to tak koukám, bude to možná problém položek s vyšším počtem výskytů.
Když zkouším to samé u jména Petr, nabídnou se mi 4 položky z devíti (Petr, Petra..). Je úplně jedno, zda mám v adresáři zadáno jméno i příjmení v jednom řádku, nebo dvou (First, Last) a zda mám vybráno zobrazení Jméno, Příjmení, nebo Jméno Příjmení.
ipf (2136)|4.1.2009 09:17
možná to souvisí se zadáváním - kolik slov máš povoleno v "Navrhnovat slova při zadávání textu"
(už mám počeštěno, čili je to v Nastavení - Zadávání - záložka Dokončování slov)
ipf (2136)|4.1.2009 09:22
A já se chci zeptat na radu:
V T3D v záložce Nastavení položka Komunikace - když ji otevřu, mám tam možnosti Letadlo, Telefon, BT, WLAN, Micr.Dir.Puch a Datové připojení.
Provedl jsem si aktualizaci T3D na 15 záložek, přibyla mi samostatná záložka právě této Komunikace, ale když ji otevřu, chybí mi tam položka pro Datové připojení. A zrovna tu bych tam potřeboval. Nedá se to někde nastavit? Předem díky za radu.
Keaton (1)|4.1.2009 21:44
ahoj, jsem absolutní nováček a prosím o radu (možná blbost, ale nevím jak na to) s mapama do iGO 8:
samotný program jsem spustil v pohodě, ale v seznamu map mám jem basemap.fbl a ta nic nezobrazuje. Jak si přidám svoji (staženou) mapu?
Tedy předpokládám, že ji musím přidat do adresáře content/map, ale nevím jestli se může jmenovat libovolně (např. CzechRepublic.flb) a hlavně jak ji potom zaktivuju??
Dík předem
htcjirka (1875)|5.1.2009 08:31
Jak ji zaktivujes??Slysel jsi nekdy o tom ze se SW treba kupuje?Zde ti nikdo urcite neporadi,jak zaktivovat nelegalni SW.
Phil_ce4you (165)|5.1.2009 12:05
[quote=ipf]možná to souvisí se zadáváním - kolik slov máš povoleno v "Navrhnovat slova při zadávání textu"
(už mám počeštěno, čili je to v Nastavení - Zadávání - záložka Dokončování slov)[/quote]
Vida, to by mohlo být ono... ale tam je maximum 4 slova... :(
Nejde to kurňa nějak přes registry, nebo jinak...?
fajmi (53)|7.1.2009 13:47
Klavesnice je pekna, chtel bych ji vyzkouset. ale mam dotaz. Jak pripadne vratim tu puvodni? Mas nekde ty puvodni soubory na opetovne prehrani? Vim, ze si to mohu pred pouzitim zazalohovat a to samozrejme i mam, ale kdybych se k te stare chtel vratit casem tak nechci pres zalohu. Dik
xRoman_ce4you (218)|7.1.2009 16:15
Pro návrat k původní klávesnici je potřeba zazálohovat přepisované soubory, já osobně jsem to nestihl.
radospol (175)|7.1.2009 18:05
Prosim vas ako vypnem samovolnu aktivaciu Active synch? Viem ze to tu niekde bolo a mal som to uz nahodene v ppc,ale nerobil som si pravidelne zalohu a musel som vcera obnovit starsiu zalohu,kde to nemam:( Ziadam o to,lebo mi to usetrilo kopes baterky,ked sa stale nezapinal AS.

Nehladam Active killer, bola tu aj ina (lepsia) alternativa.
princo10 (14)|7.1.2009 19:06
BlackStone_HTC_Europe_1.14.401.2_Radio_52.49a.25.2 6_1.09.25.14
Jedna sa o oficialnu rom do HTC Touch HD

Ma niekto skusenosti s touto Rom?
Popripade poradte ake jazyky obsahuje.
Niekde som sa docital ze jeto multilang. rom,ale nezda sa mi to.
Dakujem.
UserN1 (172)|7.1.2009 19:47
pridavam se k zadosti od uzivatele radospol, active killer mi nefunguje...
radospol (175)|7.1.2009 21:04
uz som to nasiel:

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Blackstone_Tweaks

tady to je a funguje jak ma.
htcjirka (1875)|7.1.2009 21:09
Presne tak,vytvoreni fake exchange serveru a nastaveni manualni kontorly,prinese ten spravny vysledek.
UserN1 (172)|7.1.2009 22:38
nastaveno, uvidime diky. Toto manualni nastaveni mi na wiki XDA nejak uteklo a uz mi to ASko fakt lezlo krkem :)
frenkie71_ce4you (35)|8.1.2009 00:58
ja tu cernou klavesnici instaloval,a jsem nespokojen s viditelnosti na svetle,bohuzel jsem si taktez nezazalohoval a prosim o poslani tech 19ti .bmp,protoze bych to rad vratil zpet...
ipf (2136)|8.1.2009 12:13
sarpa (1)|8.1.2009 17:00
Zdravím všechny,
prosím kde se dá stáhnout ten správný archiv data.zip, ale s podporou pro "hádéčkové" rozlišení (obsah adresáře "ui_igo8"?).

Díky za radu.

Michal
frenkie71_ce4you (35)|8.1.2009 19:16
klasik dialer je zpet diky ...
xRoman_ce4you (218)|8.1.2009 20:48
Černá klávesnice v2.0 - je tedy míň černá ....

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
htcjirka (1875)|8.1.2009 20:51
SMAZAT
htcjirka (1875)|9.1.2009 12:32
Zde pridavam jentak pro zajimavost jak jsem vyresil nedostupnost soft reset tlacitka.Chce to trochu sikovnosti,odvahy a presnosti :) nerad sundavam kryt,navic u me ho lze tezce sundat,protoze drzi jako pribity.
Podobne jsem to kdysi resil u Touch Dual,ktery take nemel volne pristupne soft reset tlacitko.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
speedos (16)|9.1.2009 12:47
Tak to před tebou smekám panáčku!!! Jinak jsem se chtěl zeptat nevím proč ale nějak mi zmizelo téma v hlavní nabídce Flashovaní ROM??Jestli to někdo máte hodte mi prosím odkaz. A jestě jsem se chtěl zeptat na jednu věc, včera jsem flashnul novou rom z řad xda-developers a chci se zeptat stáhl jsem nejaky .themes ale nevím jak ho mám aplikovat?? díky
htcjirka (1875)|9.1.2009 12:51
Je tu porad,jen se propadlo dale.Jukni sem;)