Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

IGO 8.3 - Tuning a ladění ...

bejek_ce4you (0)|16.6.2009 01:20
Ahoj vsem,

rad bych poprosil o par rad

1) kdyz prejedu nejakou krizovatku a ceka mne treba 8 km rovne, mapa se sama prepne do 2D rezimu aby ukazala celou cestu... a pak to musim rucne prepinat zpatky do 3D... jde tomu nejak zabranit?

2) nekdo nejaky tip kde se daji stahnout nejaky pekny auticka misto sipky? (neco jako Renault Megane Classic by se hodilo) :)) no a kazdopadne - kdyz si stahnu souboru s autickem, da se to tam pak dostat i kdyz pouzivam TomSoftuv HD skin 1.17?

3) Predpokladam ze se u IGO neda zobrazit info o POI jako je tomu treba u polske Automapy (ktera pri prujezdu hlasi napr. Restaurace u Balcaru a dalsi info...)

4) Jinak moc se mi libi jak tam jsou ty POI rozdelene do vice kategorii (nekolik kategorii restauraci apod) - ale rad bych si tam stahl vsechny POI plus nektere dalsi kategorie a to kompletni co mne zajimaji... Jak to tam dostat? Predpokladam ze z poi.cz beztak pak stahnu treba jenom komplet restaurace (uz bez tech podkategorii), takze tim prepisu stavajici poi? nebo mam ty stavajici nejak smazat? Jak to ve zkratce funguje? Verim ze uz o tom bylo napsano spoustu veci takze jenom link kde je to nejstrucneji popsano by se hodil, diky...
Slamka_ce4you (79)|16.6.2009 06:25
Ad 1)
Vypni si "Automatický pohľad" v zložke Nastavenia - Navigácia (Posledná položka ktorá má aj svoje podmenu, daj preč z nej fajočku.

Ad 4)
POI ako také máš definované v zložke "content/poi" pre každú krajinu zvlášť v súboroch "názov_krajiny.poi". V prípade ak nechceš zobrazovať tieto POI tak ich vymaž (predtým zálohuj). Svoje POI (napríklad z poi.cz) ulož do zložky "content/userdata/poi" vo formáte "nazov.kml". Táto kategória sa Ti potom zobrazí v POI ako ďalšia ktorú si môžeš nechať zobraziť. Je tam malý bug pri pridelovaní a uložení ľubovolnej ikony pre túto kategóriu POI (igo Ti na mape nezobrazí Tebou pridelenú ikonu danej kategórie a buď dá "zemeguľu" ako univerzál alebo dokonca nič), viac o tom nájdeš tu:
riešenie 1
riešenie 2
tomsoft (2734)|16.6.2009 07:20
nebo ...

Ad 2)
U skinu Dimka není možno měnit šipku za nějaké to 2D auto, které jsou ke stažení na webu. Ve skinu Dimka jsou čtyři auta, které jsou součástí skinu a je možno je vyměnit pouze novým obrázkem, který musí mít patřičné rozměry a vlastnosti.
Pokud chceš něco jiného než je to nic moc 2D auto co se neumí ani otáčet, podívej se ZDE

Ad 3)
Ve skinu Dimka je možnost po tapnutí na mapu vyvolat okno s informacemi o POI. Nebo pak ještě v plánovací mapě je tlačítko s "I" které také vyvolá okno s informacemi o nejbližších POI.
bejek_ce4you (0)|16.6.2009 22:55
Slamka plus TomSoft: Super diky... oboum...

AD 2) vyzkousim az mi administrator aktivuje ucet :)

AD 3) jo to je hezky ale ja mel na mysli bez toho abych musel sahat na displej... automapa umi proste nad POI na displeji zobrazovat informace, ok IGO to neumi, no problem :)

AD 4) hmm tak koukam ze s tim bude asi spousta prace... hlavne s tema ikonama... nevadi no nejak to zkusim... btw. neda se to nekde stahnout jiz hotove? Respektive kdyz si predstavim ze se budu cely odpoledne s*at s tim dostat POI do IGO tak to pak klidne nasdilim at usetrim ostatnim cas... podle jednotlivych kategorii... ok jestli to neexistuje ci se nikdo nechce podelit pochopim :)

5) Nova verze skinu od TomSofta vypada hezky, gj, ale ted uz tam nemam ty dalsi tlacitka napravo a nevim jak je tam dat :) asi uz tam vubec nejsou... kazdopadne jediny co jsem z toho hodne vyuzival bylo "vsechny cesty" pri planovani trasy, takze uz asi no problem... Bohuzel jsem nejak nepronikl do noveho stylu datovych poli... dole mi proste chybi "cas dojezdu" - tzn. estimated time ve kterem by se melo dojet do cile... misto toho tam mam ukazatel prubehu trasy, zbyvajici cas trasy, omezeni rychlosti a rychlost - posledni dve jsou imo zbytecne kdyz je to znovu vlevo nad tim (coz mi maximalne vyhovuje)

6) Nevim jak si nastavit vlastni 3D pohled - moje predstava je neco jako zoom 40 metru a sklon takovy aby byl videt kousek oblohy (bohuzel si to umim nastavit tak aby byl videt bud moc velky kus oblohy nebo vubec zadna obloha - a i to kdyz si nastavim tak to neumim ulozit takze to pak vzdycky nastavuju znova...) - nekdo nejaky tip?


Predpokladam ze to uz bude vsechno, predem diky za kazdou pomoc
tomsoft (2734)|16.6.2009 23:14
to: bejek
Účet máš už aktivovaný :)
AD 3) jo tak tohle neumí, máš pravdu

AD 4) Tam (ad 3) najdeš spoustu ikon

5) Teď nevím co přesně máš na mysli, ale ty tlačítka navíc (Short Menu) tam mají oba skiny a datové pole... nastavíš si jaké chceš, i ten čas dojezdu si tam nastavíš. Je to volitelné a můžeš tam mít cokoli co si zvolíš.

6) Náklony si taky můžeš nastavit jak je libo. Pokud to nastavíš ve skinu, tak se to uloží do složyk SAVE na SD kartě, takže při dalším startu se to zase načte.
Doporučuji si přečíst takový manuál - rychlá příručka ke skinu Dimka.
bejek_ce4you (0)|16.6.2009 23:38
Asi by to bylo lepsi s Tebou resit treba pres ICQ primo, ale zkusme takhle:

5) tak jinak, proste nevim jak to mam nastavit tak jak chci sam... jak dostat dolu to co chci (coz jsem popsal v predchozim prispevku a navic mi to prijde jaksi nejprirozenejsi) - jeste to zkusim primo v aute, ono to mozna vypada jinak...

Ale jinak jde o to - to jak to vypada jsem popisoval

Kdyz chci dolu misto omezeni rychlosti a rychlosti dat treba cas dojezdu tak to proste nejde, protoze v nastaveni - obrazovka mapy - datova pole 2/2 mi do fieldu 3 a 4 nejde ten zbyvajici cas pridat, proste neni v nabidce... Ve verzi 1.neco.12 mi to fungovalo, tam slo nahoru i dolu nastavit co jsem chtel... tady uz je to trosku jinak...

6) Manual uz jsem samozrejme otevreny mel, to jak si nastavit vlastni naklon aby byl videt jen kousek oblohy, mensi zoom a to cele ulozit aby to bylo defaultne jsem tam bohuzel nenasel :( predpokladam ze to lze provest upravou sys.txt, ale potreboval bych vedet jak :) a taky predpokladam ze nejsem prvni kdo by chtel aby to vypadalo takhle takze sem myslel ze to mate tak nastavene i vy :)

btw. moc diky za Tvoji praci...


tomsoft (2734)|16.6.2009 23:55
K datovým polím...
v Nastavení - Obrazovka mapy - Více... - Datové pole
Tam je vždy popsána pozice jednotlivého pole a je na tobě co si tam nastavíš.
4. vlevo dole
5. vlevo dole
4. vlevo dole
5. vlevo dole
tyto volby se pžepínají klikem.
A na další stránce je
1. vlevo dole
2. vlevo dole
3. vlevo dole
Vpravo nahoře
Ty datové pole nejsou nijak upraveny od originálu, jen jsou jinde, takže to co bylo nahoře, není teď nahoře, ale vše je dole, jen je třeba si trošku pohrát. Nahoře už je jen jeden údaj, vše ostatní je dole a dvě poslední hodnoty vpravo se dají přepínat klikem.

Ten náklon se nemusí nastavovat v SYS.TXT. Skin to umí taky.

ICQ, třeba, ale dnes už toho necháme.
00325817_1_wrd3.jpg
bejek_ce4you (0)|16.6.2009 23:56
7) jeste jedne veci jsem si vsiml... nahore v horni liste nemam "dalsi ulice" jak bych mel mit, ale mam tam primo "cil"... chyba u mne nebo feature? :)
tomsoft (2734)|16.6.2009 23:59
Promiň, ale to je vše jen v nastavení, jestli se ti nechce nic samotnému hledat a jen se vždy zeptat, protože se ti s tím nechce hledat, tak si tam dej Default skin a máš po problémech.
I ta ulice je v nastavení
bejek_ce4you (0)|17.6.2009 00:23
Fajn, super, na datova pole uz jsem prisel :) nejak jsem nepochopil ten system ze tam jsou nejake sloty vickrat a nektere pak maji prednost pred dalsimi :) nevadi...

Na naklon jsem prisel taky... bohuzel jsem neprisel jak nastavit a zafixovat zoom mensi nez 100 metru :o/ na to snad ale prijdu a kdyz ne tak se zase tolik nedeje, tolik to nevadi...

edit: aha no ja ale zkousel hledat, radsi si s tim hraju nez posilam na fora dotazy, na tohle co jsem se ptal jsem bohuzel neprisel...

V tom pripade se omlouvam ze jsem se ptal, netusil jsem ze tim nekoho tak otravuju, presto dik...

DB
tomsoft (2734)|17.6.2009 07:13
to: bejek
Ale zas to tak neber. Určitě se ptát můžeš, proto to tady je. Ale zkus nejdřív hledat a zkoušet v igo sám.
Vidíš, na datové pole jsi přišel :)
Ten náklon... je to popsáno i v hlavním manuálu od výrobce SW a taky v příručce ke skinu Dimka.
Náklon nastavíš v Nastavení - Obrazovka mapy - Nasatvení 3D - Rych. přiblížení.
Tam nastavíš hodnoty jako např.
[color=blue]Lim přiblížení = 60
Lim. oddálení = 100
Naklonit dolů = 80
Naklonit nahoru = 80[/color]
Náklon při směr. tabulí=85
To jsou min/max. hodnoty náklonu pro automatický náklon. Pokud ti některé hodnoty nestačí, tak si najdi v souboru SYSTEM.INI ve složce SAVE hodnoty
[smartzoom][color=blue]
minzoom="60"
maxzoom="80"[/color]
a můžeš ty hodnoty ještě snížit

Nebo ještě další možnost... nastav si v mapě vlastní náklon a přiblížení mapy a pak přidrž některé z presetovacích tlačítek
a ulož nastavení.
Presetovací tlačítka se zobrazí, když klikneš do mapy.
jirys (122)|17.6.2009 07:50
Nazdar TOME ,

Jeste sis to nerozmyslel s tim rozlisenim 480 x 234 .......... . ??

Na jak dlouho by jsi potreboval to autoradio ?? stacilo by par hodin ??
tomsoft (2734)|17.6.2009 08:05
Ahoj,
bohužel ne :(
ALe pár hodin by určitě nestačilo, ale vyzkouším si nasimulovat v emulátoru pro 480x800 rozlišení 480x234, nevím jestli to nějak půjde donutit
igo aby se spustilo v 480x234 když OS je na 480x800 ...
u 480x272 to šlo, tak sand to půjde i u toho Tvého :) ale neslibuju, vyzkouším.
jirys (122)|17.6.2009 08:12
[h][color=red]HURA[/color] [/h]
Drzim palce at se dari !!
Dráček. (84)|22.6.2009 08:49
Zkus použít skin 480x272
a do sys.txt vlož

[interface]
Resolution_dir="480_272"

[rawdisplay]
stretch=1
screen_x=480
screen_y=234
class="landscape"
driver=gdi
tomsoft (2734)|22.6.2009 11:11
V emulátoru stačí tohle a jede to přesně :) a na potřeby v emulátoru to stačí.

[interface]
resolution_dir="480_234"
screen_x=480
screen_y=234

[rawdisplay]
screen_x=480
screen_y=234
jirys (122)|22.6.2009 17:00
[quote=tomsoft]V emulátoru stačí tohle a jede to přesně :) a na potřeby v emulátoru to stačí. ="480_234" [/quote]

Tome jiz se mam chystat na testovani ??

Kdyz pouziji skin
Resolution_dir="480_272
tak mi chybi ten spodni radek
khooca (133)|22.6.2009 18:03
Zdravím,

čerstvě jsem nainstaloval igo8 a řeším dva problémy:
- jak přinutit igo, by nepoužívalo systémovou hlasitost
- jak vypnout mapování tlačítek. Mám na nich jiné (sys) funkce, které chci zachovat

Lze to?
Dráček. (84)|23.6.2009 07:24
@Jirys
Zkusil jsi to vložit do toho sys?
myslím, že komprese 14% na výšku nebude kritická.
tomsoft (2734)|23.6.2009 07:44
to: jirys
Nic v SYS.TXT neměň. Používej ho tak jako do teď.
Dimka vydal novou verzi 1.1.18 a Dimka-TomSoft bude i pro 480x234 :D
Dělám už od včerejška na tom :)
jirys (122)|23.6.2009 08:45
Tome at se ti dari !
Ja pockam na tve upravy ...
himi (79)|23.6.2009 09:21
bylo by mozne dat k dispozici i nejnovejsi origo dimka verzi bez uprav? diky moc!
Dráček. (84)|23.6.2009 10:50
Tady je 1.1.18:
http://4pda.ru/forum/dl/post/249397/dimka83.rar
godz (168)|23.6.2009 12:32
Tak dlouho jsem tu nebyl... Zdravím všechny. Procházel jsem fóra 4 měsíce nazpět a mám v tom malinko zmatek. Jaká je poslední verze iGO 8? Četl jsem o 8.4.... ale ta snad není pro klasický PDA...?
Předem moc dík za odpověď.
himi (79)|23.6.2009 16:29
Dracek: diky!!
metal (79)|24.6.2009 20:51
zdravim vsetkych,
tome, v tej najnovsej verzii skinu 1.1.18a mas zase v dialnicnych tabuliach tie sipky len biele..neslo by tam vratit tak ako uz boli: v tabuli pre spravny smer zelene a ostatne cervene? Ked su tie tabule teraz priehladne, tak pri niektorych farbach pozadia sa dost tazko rozlisuje, ktora tabula je ta spravna..Viem, ze mame este aj sipky jazdnych pruhov, ktore su tak farebne rozlisene, ale predsa...

Este sa chcem spytat - da sa teraz jednym kliknutim vlozit "spendlik" na miesto na trase, kde prave som (pri jazde-alebo musim zastavit?) skusal som v rychlom menu aj HW tlacitko na PDA, ale vzdy ma to posle do mapy, potom treba klik na tlacitko (tercik) kurzora a az potom "spendlik" -oblubene.

Inac-je to vyborne-funkcii pribuda a ide to stale paradne rychlo..tome, ozaj dobra praca.
tomsoft (2734)|24.6.2009 21:33
Šipky v tabulích byly vždy takové jaké sjou teď (jsou pořád stejné) ale kdyby jsi četl, tak by jsi věděl, že existuje Patch - SignPost Red Green :) Patch je pro rozlišení 240x320, 320x240, 240x400, 400x240 + VGA těchto rozlišení.

Ty špendlíky fungují rychleji...
V nastavení rychlého menu si přidej "Špendík" a pak jen kliknutím na to tlačítko v rychlém menu se sám přidá špendlík na místo kde je kurzor (navigační šipka)
00326361_sipky_dZLi.jpg 00326361_spendlik_RM9X.jpg
metal (79)|24.6.2009 23:12
dik tome-ten patch mi nejak unikol...
tomsoft (2734)|24.6.2009 23:25
V pohodě :) :yes:
khooca (133)|24.6.2009 23:45
Tome, jukni na obrázek, tušíš kde by mohl být problém? Jde o tvojí dimku 1.1.18a (verze 1.1.17a mi to nedělá). PDA je FSC loox (VGA)...
00326374_pc_capture1_SMX.png
tomsoft (2734)|24.6.2009 23:56
hm... těžko říct. Pokud se ta chyba zobrazí ihned po startu iGO, jak je vidět na obr. je to při stavu, když igo startuje "INIT APP" v té době se ještě skin nenačítá, ale jen se kontroluje obsah dat.
Zkus smazat (přejmenovat) SAVE. Igo nastartuje ve výchozím stavu a pak změň skin. Může to dělat taky poškozený ZIP soubor se skinem, zkus znovu stáhnout a po stažení jen tak cvičně ten ZIP někam rozbal, tím ověříš ten archív.
Vyzkoušej, uvidíme
khooca (133)|25.6.2009 00:25
Tak zkusil jsem vše, ale nic nezabralo..
tomsoft (2734)|25.6.2009 00:33
A s tím když smažeš SAVE to normálně jede Ok? A pak v tom výchozím IGO aktivuješ skin a konec?
Předpokládám že stahujš verzi - soubor dimka.zip
A máš taky stažený ten font? Musí být ve složce IGO8. Ikdyž ho pak třeba nebudeš používat, musí tam být složka FONT s tím obsahem. Více zde
khooca (133)|25.6.2009 00:49
Grrr, jsem looser. Problém byl v chybějících fontech. Tuto info jsem poněkud nezaregistroval. Propříště nastuduju požadavky a změny důkladněji :)

Díky za pozděnoční support :)
tomsoft (2734)|25.6.2009 00:57
Takže technická podpora se loučí, jde chrápat :)
OK, hlavně že to jede :yes:
piszkot_ce4you (4)|25.6.2009 11:19
Prosím vás nemá někdo info jak zprovoznit iGO8.3 na rozlišení 320x234?
Spíše bych potřeboval jenom data.zip pro toto rozlišení jsem ho nemohl nikde najít..
khooca (133)|25.6.2009 11:42
A ještě mám jeden problém. Když nastavím v menu rychlého přiblížení nějaké hodnoty (náklon, limity), tak si igo po restartu tyto hodnoty nepamatuje. Lze to nějak ošetřit?
tomsoft (2734)|25.6.2009 16:42
to: piszkot
Nikde jsem ani nezavadil o data.zip pro 320x234, takže je mi líto, nemůžu sloužit.

to: khooca
A jaký skin používáš? Jestli Dimka nebo GJ tak ti to umí, ale proč si to Tvé zařízení nepamatuje, netuším.
Když smažeš SAVE a spustíš, nastavíš, tak i v totmo případě se nastavení neuloží?
jestli se to ukládá nebo ne, zjistíš tak, že po ukončení IGO se podívej do složky SAVE, je tam soubor SYSTEM.INI kde hledej
[code][smartzoom]
auto_follow_time="30"
overview="0"
zoom_after_find="1"
restore_smartzoom_on="0"
auto_follow_on="0"
overview_zoomlevel="30000"
overview_distance="30000"
minzoom="50"
maxzoom="100"
minangle="81"
minzoom2d="100"
maxzoom2d="300"
maxangle="81"
enabled="1"
enabled2d="1"[/code]
Taky se podívej, jestli v SYS.TXT nemáš třeba něteré tyto hodnoty stejné, pak by se to vždy přepsalo těma v nastavení nebo naopak. U zařízení jeko je to Tvoje, bych asi spíš to nstavil natvrdo v SYS.TXT, to se totiž načte vždy.
khooca (133)|25.6.2009 19:10
Paráda, děkuju. Problém byl v tom, že jsem tam měl jenom některé hodnoty (nejspíš vytvořené při použití nějakého jiného skinu než tvé 1x18) a igo je při ukončení nepřepsalo.
Při použití a upravě tvého configu to již funguje.

Koukám, že lze spoustu věcí nastavit ručně v konfigu. Existuje někde seznam proměnných, vážící se ke tvé/origo dimce?
tomsoft (2734)|25.6.2009 19:59
to: khooca
Tak to je dobře, že to šlape k obrazu Tvému :)
Ty proměnné hodnoty v SYS.TXT se ve většině případů nevážou na konkrétní skin. Některé funkce ano, ty skiny ukádají do SYSTE.INI ve složce SAVE, ale další věci si ukládají do jiných souboru v SAVE.
Parametry v SYS.TXT josu taky většinou obecné a budou fungovat na každý skin nebo i bez skinu.
Na webu seženeš asi spoustu úprav a konfigurací SYS.TXT. Tady je jeden, trošku starší, ale jsou tam popisy co k čemu slouží. Ne úplně všude, ale většinou ano. Nevím už kde jsem ho vzal, ale autor je uživatel Vovi z Entershopu, tak doufám, že mě neukřižuje, když ho tady dám.
khooca (133)|25.6.2009 20:32
Paráda, to vypadá dobře. Jdu laborovat :)
tomsoft (2734)|25.6.2009 20:34
A jéje :)
Hlavně zálohovat, zálohovat a zálohovat :D
khooca (133)|25.6.2009 20:43
Jo neboj. V nejhorším to jistí zdejší tech supp :D
jirys (122)|25.6.2009 20:57
Tome ten tvuj skin Dimka - TomSoft 1.1.18 (a)

.. Přidání nového rozlišení 480x234

to je parada dnes jsem jej dal do auta !!

akorat do SYS jsem musel dat to me rozliseni..

jeste jsem ti poslal SZ

tomsoft (2734)|25.6.2009 21:23
Jirko,
SZ jsem četl.
Bohužel ale nevím co s tím. Mimo to že se to posune, ale to není zas tak jednoduché, protože zrovna na levé straně je mraky komponent a když se posune jedna, tak ta další, která s tím zdánlivě nesouvisí, se musí posunout taky. Takže to není zas jen tak.
A co Ti ostatní, co to používají, budou to chctít zase posunout i jedno písmenko jinam co? :)
A pak budu jen vyrábět skin pro použití na displeji o 1pixel vpravo, 2 pixely vpravo, 3 pixely vpravo atd....
Vím, že je to hloupé když ti chybí kousek displeje, ale za to nemůže skin, ten je pro přesnou velikost displeje. Bohužel to Tvé zařízení má buď posunutý displej více doleva nebo těch 480x234 není až tak docela přesný údaj. Asi by tam mělo být 478,5x234.
Tak nevím.....
jirys (122)|25.6.2009 21:28
Tome diky za vycerpavajici odpoved .
A ja myslel jak to neni jednoduche pro toho co tomu rozumi ...

Kdyz se s tim neda nic delat tak neda !! [color=red]ajeto..[/color]

zkusim to zitra prepsat na 478 , to me nenapadlo
tomsoft (2734)|25.6.2009 21:39
To nepřepisuj, to jsem napsal aby to bylo patrné, že to nesedí na displeji.
OS nebo igo to měří vždy zleva, takže by ti ten levý okraj zůstal na stejném místě a ukrojil by ti pravou stranu, takže taky nic.
Já se na to zkusím podívat, jestli by to nešlo nějak udělat jako nějaký PATCH, ale nic neslibuju a do konce týdne to určitě nebude :)
Vlada165 (676)|26.6.2009 09:38
Podivas se jak mas ty hodnoty zoomu nastavene v system.ini pro preset, ktery ti nejlepe vyhovuje a pak to nastavis do (doufam, ze z hlavy "nelzu"):

[interface]
defaultzoom3d=
defaulttilt3d=
tomsoft (2734)|28.6.2009 21:18
to: jirys
Tady máš tzv. Dimka_Jiris_patch_234 :)
Stažený soubor rozbal přímo do skinu a přepiš. Jsou tam jen dva soubory. "navigatemap_480_234.ui" a "scripts_480_234.ui"
Je to posunuté o 3 pixely. jak to bude vypadat to netuším :)
Tak vyzkoušej.
[color=red]POZOR:[/color]
Je to jen a jen pro verzi Dimka - TomSoft 1.1.19 (a)
jirys (122)|28.6.2009 21:33
Tomaši diky v utery vyzkousim, zitra nebudu mit cas , pak dam vedet ...