Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Omnia SGH i900 - první zkušenosti, tipy, triky a rady...

bartja (1)|22.11.2008 15:26
Zdravím, můžete mi někdo poradit, co dělám špatně? Mám Omnii z Německa od O2, flashnul jsem ROMku na XDHK1, ale během procesu mi to zahlásí chybu v okamžiku po:
- Switch USB to Phone Success
- Error! Phone USB detect failed
- Port Create retry (25) až postupně 0
- a nakonec Download failed!!

Omnia funguje ale během spouštění se mi na začátku objeví výstražná ikonka s přeškrtnutým telefonkem...

Díky za rady

Gandi_ce4you (31)|22.11.2008 18:55
@scrand - v nastaveni fotaku kdyz posunes o jedno dolu je "Mereni" - volba mereni svetla. Jsou tam tri volby - stred, bod, matice - meri svetlo vicebodove - obloha neni pak prepalena - presvetlena. Na tuto volbu mam vzdy fotky pekne. Akorad pred kazdym spustenim fotaku se musi znovu nastavit. Pak je tam jeste volba SCN. Vetsinou je zapla automatika, ale treba pri foceni v noci se da bez blesku vyfotit svetla fotka za pouziti rezimu "Nocni zaber". Pri zaple automatice to tak svetle vyfotit nejde. Je tam hodne voleb i na foceni textu atd... V tech nastavenich neprehlednete ze se jeste daji posouvat nahoru a dolu 1/1, 1/2 atd... Ja jsem to poprve prehledl.... Vyzkousejte...
Scrand_ce4you (0)|22.11.2008 19:39
děkuju :) tak to zkusim neco vyfotit ;) ten foťák mě ale mrzí i tim opětovnym nastavováním :(
Vitezslav2 (226)|23.11.2008 18:34
Kam mám uložit melodii,abych ji mohl nastavit jako SMS vyzvánění?
Huki (16)|23.11.2008 18:53
[quote=Vitezslav2]Kam mám uložit melodii,abych ji mohl nastavit jako SMS vyzvánění?[/quote]

My Documents / Vyzvaneni
nebo přímo do Windows...
Vitezslav2 (226)|23.11.2008 18:57
To jsem si myslel taky.Ale tam to jde jen jako vyzvánění,ale zvuk SMS ne.
Huki (16)|23.11.2008 18:58
[quote=Scrand]děkuju :) tak to zkusim neco vyfotit ;) ten foťák mě ale mrzí i tim opětovnym nastavováním :( [/quote]

U CZ verze nastaveni matice zustava i po vypnuti fotaku (aspon teda na me omnii)
Huki (16)|23.11.2008 19:00
[quote=Vitezslav2]To jsem si myslel taky.Ale tam to jde jen jako vyzvánění,ale zvuk SMS ne.[/quote]

osobne mam vyzkousene, ze po nakopirovani MP3 primo do windows lze tuto MP3 pouzit jako zvuk prichozi SMS (objevi se v nabidce mezi ostatnimi zvuky)
Gandi_ce4you (31)|23.11.2008 22:24
@Huki - mas pravdu ted jsem to zkousel, nastaveni matice zustava a dokonce i po restartu. Parkrat jsem to ale musel nastavovat
znovu, protoze delam s Omnii ruzne pokusy a sem tam se to vrati na puvodni nastaveni. Nevim ale co to zpusobuje. Mozna
manualni SCN si to tak nastavi nebo nevim. Musim to jeste otestovat....
bedja (47)|24.11.2008 09:26
Můžu jen smutně konstatovat, že focení je bídné, HTC Cruise byl podstatně lepší. Co se týká nastavení Today, vrátil jsem se po různých spekulacích k widgetu.
sikku (0)|24.11.2008 13:33
Zkoušel někdo tohle nastavení? Já to zkusil pouze od stolu a pak s tím běžel ven. Je fakt, že do minuty to začalo běhat, ale nezkoušel jsem to při jízdě.

Samsung Omnia works superfine with Tomtom Navigation Software and here is the fix to the satellite signal problem;


1st - Settings:
I use in external GPS settings - program port "COM7" and hardware port "COM9" at 4800. (note: Make sure your TomTom configure also follows COM7 port!)
2nd - Reboot
Then I shut off the device completely (complete off), and reboot. Once I reboot.
3Rd - Delete the 'GPSID_log' files
I go to File Explorer --> My Device and I delete the TWO 'GPSID_log' fileS.
[note: the reboot step is absolutely necessary, because if you don't reboot, then it won't allow you to delete one of the 'GPSID_log' file!!!]
4th - Start TomTom OUTSIDE (under the clear sky) and within 20 - 30 secs the program catches the satellites (they show up on the configure screen). But not only that - after 1-2 minutes the software actually CONNECTS to the satellites (the satellites turn BLUE) and in the front screen it says - no route planned! Note: You Must Wait Until The Front Screen Says "No Rote Planned" and the map is in color (opposed to black and white) before you start setting your destination, otherwise it will keep on hanging and just showing you the satellites in grey without ever turning into blue.
ra334 (1)|24.11.2008 16:28
několik obecných postřehů:

Vše co je OK nekomentuju protože jsem stím počítal. To jen tak na okraj aby si někdo nemyslel že že jsem pesimista.

FOŤÁK: stojí opravdu za hovno a lezou z něho nekvalitní "mléčné" fotky i když třeba s vysokým rozlišením ale to je docela naprd že ? spouš'ť funguje dost opožděně oproti stisknutí uzávěrky - "tlačítka focení" takže když si někdo myslí že vyfotil, tak to teprve příjde, ale to už je ruka v pohybu .... no a docela mě překvapuje že v náhledu předsamotnou expozicí to vypadá super a po exponování je to vyblité. Cosik už jsem nafotil tak si myslím že to není rukama.

TELEFON: je kapitola sama pro sebe, za prvé je dost potichu i po tom co jsem ho nastavil na max. klávesnice se sama nezamyká jako je tomu u jiných telefonů a musím dlouze mačkat HW klávesu ukončení hovoru, to je docela magořina když vezmu v uvážení cenu přístroje. Když mi někdo volá" a jsem venku" tak hovno vidím kdo to je protože je telefon zamklý a tam je snížené podsvětlení to za prvé a za druhé jsou tam tak malé písmena že to nejde ani přečíst. Myslím si že by tam měl svítit nápis jako kráva kdo volá s 2 či 3 SW klásama pro jiné volby příjmu než jsou HW klávesy. Když někomu volám já :-) to se musím smát protože to je fakt síla- pokud mám kontakty pod rychlou klávesovou volbou tak dobré , pokud točím někoho komu jsem volal tak taky dobré, ale pokud mám točit někoho koho mám nedejbože v seznamu tak jsem bez stylusu v prdeli. Vyhledávání je sice sofistikované a nemám proti němu vůbec nic - funguje bezvadně, ale já jsem byl zvyklý s telefonem pracovat jednou rukou a tady to zkrátka nejde. Buťto zabořím prst někam těsně vedle nebo něchtě už edituju kontakt ap.

BUDÍK: než jsem přišel na to že budík existuje ještě v jiné podobě než je v systémovém času "zpravidla vpravo nahoře" tak jsem ho už málem nepotřeboval. To je ale moje chyba pak jsem našel budík hlavním menu pod Hodinama- budiž. Za prvé mě sralo že neumí 24hod formát i když ho mám v systému ale ani tam nejde nastavit. to že je tam v nabídce fm rádio je pěkné ale kdo si před spaním bude do konektoru rvát sluchátka? nejhorší závada je že tam nelze nastavit adresář s čímkoliv např.mp3 to reaguju na farleyho z20.10.2008 nikdo mu neodpověděl. holt musím někde najít nějaký jiný budík a naintalovat ho klidně mě napiště linky ke stažení.

GPS: teď funguje perfektně a k naprosté spokojenosti používám iGO8 v 8.0.0.54000 bylo tu o tom napsáno 100 příspěvků ale nikdo smysluplně nenapsal co kde nastavit jaké porty HW a jaké SW jaký soft "IGO8 či TT7" s jakým instalačním postupem jede bez problémů na OMNII. A nebo to bylo všem jasné a mě ne . Pro ty komu to jasné není a rádi by IGO8 rozjeli na OMNII odkazuji na návod který je i s linkama na stažení na fóru pro PPC

Link zmazany. Ziadny warez prosim. Pravidla pre diskutujucich. space_cowboy

***************************************************************************************************************
POSTUP INSTALACE IGO 8 PRO OMNIi:
Nejdříve je nutné totálně vyčistit registry od zbytků dřívějších instalací IGO 8 – jak v položce HKLM tak i v HKCU. Dělá se totalcommanderem – jednoduše snazat vše týkající se igo
Nyní přijde na řadu stažená složka „8july30PDA“ Po rozbalení obsahuje položky IGO8 a 2577. Obě zkopírovat na paměťovou kartu. Následně ze složky 2577 spustit exe soubor autorun.exe. Uskuteční se instalace (zvolit paměťová karta), po níž se ve složce Program files ( tuším v centrální paměti, ne na paměťové kartě) objeví položka IGO 8 a v ní souboru igo.exe.

Nyní se rozbalí položka „8sept1 PDA PNA“. Je tam license, datazip a igo.exe. První a druhou položku přesunout do adresáře IGO8 na paměťové kartě – soubory se přepíší. Nakopíruje se tam i igo.exe. Tento soubor je však nutné ihned přejmenovat na application.dat a původní soubor s tímto názvem odstranit.
Dalším krokem je otevření položky IGO8 v adresáři Program files. I tam je nutné zkopírovat soubor IGO.exe z položky „8sept1 PDA PNA“. Jakmile se exáče přepíší,máme v PDA verzi ze září letošního roku.

Nyní již dodáváme náplň navigace. Do content/maps zkopírujeme mapy ze souboru mapy: 2008.04_080526,, U těchto map je záruka, že půjde vyhledávání ulic, u jiných jsou problémy. Překopírujeme do content položku SKIN a následně si doplníme ostatní položky – lang, poi, userdata, voice, dem, building, atd Linky na ně neuvádím, lze je nalézt jinde, případně použít ze starších verzí. Do dem se dává terén Evropy, nebo novější data „nasa“ . Do scheme doporučuji dát soubor NVG Pistachia day zip a při nastavování ho zvolit, stejně jako skin pro omnii, který je již v položce „SKIN“
Pak stačí jen IGO spustit ze souboru igoexe v program files, případně si z něj udělat zástupce na plochu.
Poznámka: první načtení může trvat delší dobu, ale pak již jde vše hladce.
***************************************************************************************************************
jenom dodávám že mapy které jsou rozděleny na part1, 2 3 .... obsahují jeden a ten samý soubor takže stačí stáhnout jen jednu část.
Dále je třeba nastavit SW PORT na COM7 a HW port na COM9 s přen. rychlostí 9600 a přístup zatrhnout spravovat automaticky
Zajímalo by mě také jestli někdo rozjel GPS bez vložené SIM karty. Já jsem to nedokázal a než jsem přišel na to že tam SIM musí být tak mě to trvalo docela dlouho.... Zatím stačí a další postřehy napíšu později.


Gandi_ce4you (31)|24.11.2008 16:55
@ra334 - ... no a docela mě překvapuje že v náhledu předsamotnou expozicí to vypadá super a po exponování je to vyblité.

Tak to jsem byl taky prekvapeny, je to jak pises, ale zjistil jsem ze to tak zobrazuje vyblite jen po vyfoceni na kontrolni obrazovku - prohlizece fotoaparatu.
Kdyz to das do PC nebo tu fotku prohlidnes v jinem prohlizeci jpg v telefonu na prohlizeni fotek tak vypada normalne.
Ta kontrolni obrazovka po vyfoceni zkresluje a po vyfoceni fotka vypada mlecne a rozostrene. Ve skutecnosti tomu tak neni.
Je to dobre spise na kontrolu uplne rozmazanosti atd... Ja pouzivam na foceni z male vzdalenosti casovac na 2s a je to v pohode.
A pokud mam cas tak i vetsi vzdalenosti. Pokud se s tim umi zachazet tak bych rekl ze z toho lezou fotky nahodou pekne.
Jinak pokud chcete fotky super, kupte si radeji klasicky fotak. Ja mam 4mpix Canon a fotky jsou o necem jinem nez z Omnie.


"TELEFON: je kapitola sama pro sebe, za prvé je dost potichu i po tom co jsem ho nastavil na max."

Ta hlasitost se da upravit v audio nastaveni a neni to zadny problem. Mrkni sem a uprav dle potreby:
http://www.modaco.com/content/i900-omnia-http-omnia-modaco-com/271737/how-to-adjust-your-volume-levels/

V podstate vse o cem pises se da vychytat tak ze to pak nema chybu.
Vitezslav2 (226)|24.11.2008 17:31
Z hlasitostí telefonu nemám problém.Hlasitost hovoru mám na 70% a ještě mi to řve do ucha.A hlasitost vyzvánění to samí.
Focení je po nastavení podle rady na jedničku.
Huki (16)|24.11.2008 17:53
@ra334: TELEFON: Pri volani kontaktu ulozeneho v seznamu (kontaktech) postaci vytukat jmeno na SW klavesnic pro volbu cisla. Postupne se zobrazuji vsechny kontakty, kde se vyskytuje zadany retezec. Komfort volani tedy zcela stejny jako pri pouziti rychle volby ;)
bedja (47)|24.11.2008 18:06
[quote=Gandi]@ra334 - ... no a docela mě překvapuje že v náhledu předsamotnou expozicí to vypadá super a po exponování je to vyblité.

"TELEFON: je kapitola sama pro sebe, za prvé je dost potichu i po tom co jsem ho nastavil na max."

Ta hlasitost se da upravit v audio nastaveni a neni to zadny problem. Mrkni sem a uprav dle potreby:
http://www.modaco.com/content/i900-omnia-http-omnia-modaco-com/271737/how-to-adjust-your-volume-levels/

V podstate vse o cem pises se da vychytat tak ze to pak nema chybu. [/quote]

Děkuji za odkaz k nastavení hlasitosti. Supr:yes:
Vitezslav2 (226)|24.11.2008 19:41
Dá se nějakým způsobem nastavit,aby se telefon nepřipojoval sám přes GPRS pokaždé,když se spouštějí různé aplikace (navigace atd.).
Díky za informaci.
Gandi_ce4you (31)|24.11.2008 21:45
@Vitezslav2 - je na to program No data, ale to same umi program phone alarm, ten pouzivam ja.
Umi casove profily a mnoho dalsiho. Mam to udelane tak, ze na jednom profilu mam zakazane data.
Dal to rozepisovat nebudu...
dzej_ce4you (6)|24.11.2008 23:50
Může mi někdo poradit, zda můžou být nainstalovaný 2 navigace, a zda musí být na paměťové kartě? :))
Franky52 (186)|25.11.2008 01:10
[quote=dzej]Může mi někdo poradit, zda můžou být nainstalovaný 2 navigace, a zda musí být na paměťové kartě? :)) [/quote]

Teoreticky jich můžeš mít kolik chceš. Jediné omezení je de facto paměť PDA. Já osdobně dávám přednost paměťové kartě. V Omnii mám již delší dobu 16 GB kartu a tam se toho vejde...
jurkovic (13)|25.11.2008 08:49
pánové sháním nějakou velice obyčejnou kalkulačku ale s velkýma tlačítkama.Něco jak má iphone.Prošel jsem snad vše ale je to samá vědecká,multtifunkční... sice jsou téměř dokonalé umí vše alle když potřebuju spočítat něco rychle v jedné ruce tak trefovat se na ty prcky mně ničí. Díky za pomoc
Lukebx (10)|25.11.2008 12:34
Zdravím,
mám trošku laický dotaz. Na začátku telefonování se mi vlevo nahoře objeví CFC je aktivní, a vpravo je neustále nějaká přeškrtnutá ikonka. Dále pak mi přijde že při telefonování mi telefon vypíná reproduktor pokud druhá strana nemluví a já mám pak pocit, že mi volaný vypadl. Poradíte?

Díky všem a přeji hezký den
Chita (12)|25.11.2008 16:52
[quote=jurkovic]pánové sháním nějakou velice obyčejnou kalkulačku ale s velkýma tlačítkama.Něco jak má iphone.Prošel jsem snad vše ale je to samá vědecká,multtifunkční... sice jsou téměř dokonalé umí vše alle když potřebuju spočítat něco rychle v jedné ruce tak trefovat se na ty prcky mně ničí. Díky za pomoc[/quote]

A "vestavěná" ti přijde málo jednoduchá nebo s malými tlačítky? Mě se zdá že ta tlačítka jsou poměrně dost velká...

jurkovic (13)|25.11.2008 17:25
tak ta mi právě vůbec nevyhovuje
dzej_ce4you (6)|25.11.2008 22:24
[quote=Franky52]Teoreticky jich můžeš mít kolik chceš. Jediné omezení je de facto paměť PDA. Já osdobně dávám přednost paměťové kartě. V Omnii mám již delší dobu 16 GB kartu a tam se toho vejde...
[/quote]

Jakou máš odzkoušenou?
Franky52 (186)|26.11.2008 00:50
Používám hlavně IGO 8 a Smartmaps
dzej_ce4you (6)|26.11.2008 09:52
[quote=Franky52]Používám hlavně IGO 8 a Smartmaps[/quote]

Díky, a jakou máš odzkoušenou kartu?
Franky52 (186)|26.11.2008 12:18
Delší dobu používám 16 GB a k plné spokojenosti....
Pavel Koza (4761)|26.11.2008 14:02
Nez dopatlam recenzi, par dotazu do plena. Jinak jsem procetl tohle tema od prvni strany a je to hruza, tohle se vazne neda sledovat, dotazy proste musi byt extra... Ale k veci.

1. Nema nekdo v Samsungu kontakt lepsi nez info@samsung.cz? Klidne do SZ, ale ja uz to pomalu vzdavam se tam probouchat, kdyz uz se nekam dovolam, zvedne to naprosto nesrozumitelne hovorici slovenka a mam smulu. Chci zjistit oficialni info o ROMkach, jak je to se zarukou kdyz si tam dam CZ a tak.
2. Jsem jedinej, komu strasi ve vyhledavani kontaktu pri telefonovani? Proste ten jejich program co postupne filtruje jmeno volaneho ignoruje par (dost) lidi z myho seznamu (a zrovna ty, co potrebuju:). V klasickych Kontaktech je vidim vsechny, takze v telefonu jsou, ale ta jejich chytra aplikace je proste nezobrazi.
3. To tuhnuti displeje je tragedie, dela mi to i 4x za den, to je na zabiti. Kvuli recenzi tam mam porad originalni ceskou ROM, resi to alespon ty novy verze anglicky?
4. S fotakem jsem spokojenej, fotil jsem tim i na koncerte a krasa. Nejhorsi je to zapominani nekterych nastaveni, ale kvalita je OK (brano v relaci WM zarizeni, proti tem super fotomobilum to nema sanci ani nahodou). Je i ten problem s bilym filmem na nekterch fotkach odstranenej v novych ROMkach? I kdyz jako velky problem mi to neprijde, jsem zvykly fotky zpracovat na pocitaci a tohle se odstrani jednim kliknutim mysi.
5. Jak vam sedi v usich ta originalni sluchatka? Zvukova kvalita me prijemne prekvapila (opet v porovnani trebas se sluchatky u Diamonda), ale v uchu je muzu mit maximalne pul hodiny, tlaci... A ten konektor na boku vymyslel nejakej ynzenyr...
6. Pouzivate nekdo trvale tu vychozi obrazovku s Widgety? Mne to prislo divny a prakticky vyuziti minimalni, pekny na efekt, ale v praxi nic moc.

P.S. Prave jsem dostal odpoved ze servisu... Zlaty HTC...

Dobrý den ,
výrobce nám bohužel nesděluje aktuální verze SW . Dle údaju infolinky na stránkách Samsungu žádný sw pro tento typ není .
Aktuální verzi sw vám můžeme přehrát , bohužel ne na počkání . Samsungy opravuje naše pobočka v Brně . Můžeme ho pouze přijmout a přeposlat .
Erdkin (55)|26.11.2008 15:08
Odpovědi pro P. Kozu

ad 2 a 6/ Kontakty i widgety jsem vyřešil pomocí SPB Mobile Shell. Než jsem ho měl, používal jsem spíš schema Samsung 2, přišlo mi jako praktčtější. I teď s SPB ho mám jako "druhé v záloze".
ad 3/ Tuhnutí mě zatím nepostihlo, i když u kolegy, který má Omnii taky, se už vyskytlo (asi 2x za týden)
ad 4/ Souhlas.
ad 5/ Slucháka jsem měl v kuse nejvíc asi hodinu, nijak nevadila.

Oproti předchozímu PDA (HP Hw6515) se celkem peru s BT (synchronizace PIM, přesměrování zvuku do headsetu - viz jindev diskusi) a s GPS (pro TT nutnost přesměrování na jiný COM). Jinak zatím pohoda
Mudrunka (547)|26.11.2008 15:21
to Koza:
ad2 žádný problém, asi mám lepší kontakty :)
ad3 ano, je to nepříjemný, ale dělá mě to v podstatě při zapnutým upozorňování na nějakou událost a zamknutém displeji a při nabíjení. Počítám s tím a předcházím tomu, skoro úspěšně
ad4 ano, fotí to, ale pořádnej foťák je pořádnej foťák
ad5 nepozoruji problém, asi mám lepší uši. Ten konektor je možná největší zrůdnost na celém stroji
ad6 výchozí obrazovka byla to první, co šlo pryč. Mám tam Samsung Theme_2 + vybrané položky, co potřebuji a spokojenost

k PS: ano, nyní bych do Omnie nešel, vyhrálo by to HTC HD…., ale měnit už nebudu… :cool:
bedja (47)|27.11.2008 10:11
to Paul Goat:
ad1) nevím
ad2) nemám problémy
ad3) displej mi netuhne-občas musím dvakrát něco spustit-jako by displej měl horší citlivost na zamykání používám S2U2-ok
ad4) fotjaak mohu porovnat pouze s htc Cruisem - jeví se mi podstaně horší
ad5) vzhledem k mým malým uším-odmocnina Shrekových mi žádná originál nesedí a tak používám koss porta pro a pecky od Creative-jinak zvuk Omnie se mi jevý jako výtečný
:? kromě uší mám problémy i s botama-velikost 40 v obchodech moc nevedou-ale to naštěstí na pda nemá vliv....
ad6) po vyzkoušení všech nabízených možností, jsem se vrátil k widgetům
BT mi kontaktovalo HF Nokia v autě rychleji než u Cruise a hlavně se z 90% vždy spojí u cruise to bylo napoprvé tak 50%
včera jsem zprovoznil TT-spokojenost, je to můj favorit
Route 66 má však mnohem podrobnější mapy, které však občas navedou do míst, odkud je lepší se vrátit....
t0m (87)|27.11.2008 22:56
@Pavel:

ad1) Bohužel nemám. Oficiální informace o platnosti záruky v případě, že Omnia umře při flashování (a že se to děje značně častěji než u jiných PDA), jsem se taky snažil sehnat, ale výsledek žádný.

ad2 nepozoroval jsem. Spíš mi vadí jejich seznam hovorů, kde se zobrazí prvních 6 znaků a dál tečky.

ad3 tuhla mi často, ale po vyhození Samsung apletů a otáčení g-senzorem mám víc jak měsíc pokoj. Ale to určitě není způsob, který by se všem líbil. Podle modaco je blank screen of death už lepší od HJ3, ale úplně vyřešené to ještě není.

ad5 nesedí, ale nehrajou špatně. Ale pokud můžu, používám Porta Pro a pak je zvuk super. To je snad jediná výhoda toho šíleného konektoru, že máš rovnou redukci na 3.5 jack.

ad6 taky se mi to nedařilo smysluplně použít.

Co bych docela pochválil, je slušná výdrž baterie.
Vitezslav2 (226)|2.12.2008 18:02
Dá se nějak nastavit ,aby se při hovoru pořád nezamykala klávesnice?Díky.
Franky52 (186)|2.12.2008 18:21
Na to je menší "utilitka" a tuším odkaz na ni je na tomto fóru. Nainstaloval jsem si ji k plné spokojenosti. Projdi vlákno, je někde ze začátku, tuším z tvůrčí dílny MoDaCo, nebo tak nějak...
vilem.tel (14)|2.12.2008 19:03
Milý Pavle K.
Ačkoli si Tě jinak vážím a cením si i Tvého přínosu popularizací "našich milášků," dovol mi poznámku. Po vstřebání Tvých názorů, se nemohu zbavit dojmu, že jsi od počátku proti Omnii ZAUJATÝ...
aquastorm (35)|3.12.2008 23:21
Ahoj tak ja musim omnii hajit. Mě se krabička velice libí sluchátka na prd ale zvuk super. Chcípíní displaye si člověk skoro po dvou měsících nevšímá. Vyjma to je to chyba ROM a to si jen české. 6e se tem pakostum nedá dopsat to už jsem zlomil . Začal jsem jim vyhrožovat čoj ochranou spotřebitelů a podobně a ejhla alespoň emailují. Jejich linka je k ničemu protože ani neví co to omnia je. Tak jim každý den píšu par emailu a třeba z nich něco vypadne. Nebo to flashnu něčím jiným.:D :D :D :D
ZED_ce4you (21)|4.12.2008 09:59
Mám něco ohledně tuhnutí Omnie - pozoruju že občas se to někomu sekne /mně také ale tak 1 za 14 dnů/. Nemůže za to např. baterka? Protože na mém současném telefonu se mi to skoro vůbec nekouše. ALE včera jsem dal do omnie jinou baterku /info o ní níže/ a během cca. 5ti hodin používání se mi telefon už 4x kousnul.

A teď o té baterce - mám totiž dvě Omnie - tu první bohužel ze Singapuru a nefunguje na ní dobíjení /zkoušeno na více ROM a na více baterkách/ . Takže ji teď používám na testování ROMek.
A tento telefon to tu baterku nejenže nedobije ale ještě jí to dá docela záhul - baterka sice zteplá/proud do ní proudí/ ale stejně nedobije , baterka potom i v té fungující druhé Omnii míň vydrží .
Takže tuto "trochu jetou" baterku jsem tam teď dal a furt se to s ní kouše.

Že by zakousáním stály problémy s baterkou ? - zní to divně ale když se někomu furt kouše tak to může vyzkoušet.
dzej_ce4you (6)|5.12.2008 21:37
Mám problém s iGo 8.3.1.57021 při instalaci v rozlišení. Zkoušel jsem nakopírovat zdejší soubor 400x240, ale píše chyba na kartě neoriginální sotware. Má někdo zkušenost? :))
Vitezslav2 (226)|6.12.2008 17:45
Nevíte kde se usazujou zbytky aplikací,např. Diamond TV když ji odinstaluju?Protože když nainstaluju novou,tak mi tam zůstane nastavení z té předtím.Nikde to nemůžu najít.
Franky52 (186)|6.12.2008 18:10
[quote=Vitezslav2]Nevíte kde se usazujou zbytky aplikací,např. Diamond TV když ji odinstaluju?Protože když nainstaluju novou,tak mi tam zůstane nastavení z té předtím.Nikde to nemůžu najít.[/quote]

Zkus: registry - HKLM - Softtware - Diamanod TV

Vitezslav2 (226)|6.12.2008 18:13
JE TO TAM.Ani nevíš jak jsi mi pomohl.Díky moc.
undy (17)|7.12.2008 22:42
caute vsetci,
mozno sa to tu niekde uz rozoberalo, ale dako som to asi prehliadol. Ako nastavim sms normalne, nie tak ako chat, proste kazda sms bude samostatne. Dufam ze chapete :D Ak sa opakujem, ospravedlnujem sa.:)
space_cowboy (336)|7.12.2008 23:32
[quote=undy]Ako nastavim sms normalne, nie tak ako chat,[/quote]
Je to v tomto vlakne v tomto prispevku od uzivatela Losos. Stiahnes a naistalujes aplikaciu Advance Config a ta ti umozni nastavit mnohe systemom prednastavene veci pohodlne, bez toho aby si to musel riesit cez registre. Staci zakladna znalost anglictiny. ;)
josfiala (13)|8.12.2008 12:37
TV-OUT kabel.Už ho někdo máte?Nebo kde je ke koupi?
Děkuji. Josef
Franky52 (186)|8.12.2008 13:22
Na ebay. V převodu za cca 160 Kč dle akt. kurzu...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220295321980
josfiala (13)|8.12.2008 13:35
Našel jsem za 99- Kč ,ale píšou že je na P900.Podle obrázku vypadá stejně jako na ebay.

Zde je odkaz:http://www.1m.cz/detail/1602/samsung-tv-out-kabel-pro-d500,-d600,-e770,-p900/

Poraďte.
Franky52 (186)|8.12.2008 14:25
Možná je to stejné, leč já uváděl cenu z ebay včetně poštovného a balného. Ve výsledku je to tedy ze zahr. lacinější...
spawn09 (4)|8.12.2008 20:55
2 Losos
mohl bys prosimte presne popsat jak namapovat na nejake tlacitko ten programek na zapinani mysky co popisujes v prvnim prispevku, nevim jak dostat program kdyz neni nainstalovany do nabidky v nastaveni programu na namapovani talcitek ?

"Souborek na přepínání myši , doporučuji hodit do "startupu" , namapovat nějakou klávesou a hups .. při absenci stylusu perfektní pomocník :-)
00295147_chgFingerMouse001_rlZw.zip
undy (17)|9.12.2008 19:17
hodis ho do adresara windows, tam kde mas aj ostatny soft... potom sa ti exac zobrazi aj v ponuke ku tlacitkam