Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch Pro (Vario IV) - nové ROM a vše o nich

kecinzer_ce4you (332)|24.11.2008 15:24
Tak jsem právě s qsqa dopovídal přes PM a poslal mu CZ ROM Kaisera WM 6.1 (kvůli MUI souborům). Během týdne se pokusí udělat čeksou verzi jeho super ROMky. Nebude tedy třeba instalovat žádný InterWrite a v češtině by mělo být vše s pekelnou rychlostí!
Sám jsem na to velice zvědav.
Pejcha (3)|24.11.2008 20:34
[H]Pár obecných dotazů[/h]

No pročítám už dlouho všemožné diskuse o HTC Touch Pro, před koupí i po koupi.
Koupil jsem si ho nakonec u Vodafone CZ, cena rozhodla, ale o spokojenosti se moc mluvit nedá. Pravda, jsem nový uživatel této formy telefonu, chtele-li MDA. Nejsem spokojen především s rychlostí přístroje a jelikož jsem noým uživatelem, nevím co s tím mám dělat(telefon je zejména pomalý při vysouvání a zasouvání HW klávesnice. Doteky perem nejsou také zázrak, ale dá se to přežít. Ještě dodávám, že toto jsou jen mé subjektivní názory, nechci ten přístroj nijak hanit, jelikož vím, že se z něj dá vymáčknout určitě hodně.
Teď k dotazům:
1. Něco jsem se dočetl o ROM, chtěl bych original, kvůli záruce, ale zároveň zachovat češtinu, jelikož mé znalosti anj, nejsou dostatečné si myslím.
zatím vypíšu nějaké info co jsem z přístroje dostal(užívám ho teprve 3 dny:)):
verze paměti ROM: 1.90.401.1 WWE
datum paměti ROM: 08/01/08
verze rádia: 1.02.25.19
extpkg verze: 1.90.401.401

Zajímala by mě možnost aktualizace, zachování CZ rozhraní, jak aktualizovat, popřípadě odkud stáhnout ROM.

2. Nevím, odkud můžu nainstalovat a vůbec zaregistrovat program InterWrite, protože si myslím, že by měl být na nějakém cd k přístroji, ale nenalezl jsem ho nikde.

Zatím to bude vše, nvěděl jsem, kam mám tento příspěvek zařadit, tak jsem ho dal sem, protože se nejvíce týká asi ROM.
Děkuji za jakékoli informace, popřípadě odkazy, kde co najdu.
kecinzer_ce4you (332)|24.11.2008 21:40
Pejcha:
Doporučuji ti počkat, zda qsqa vydá CZ verzi PROven ROM (během cca. týdne).
Ostatní informace - jak flashovat, kde stáhnout potřebné věci tu jsou v tématech dost jasně sepsány, takže jen projeď celé Touch Pro forum.
davidkm_ce4you (248)|25.11.2008 09:33
Pejcha:
Obecně lze říci, že o všech nových ROM co se zde bavíme jsou anglické, tedy nepočeštěné. Co by ti ale mohlo pomoci, je počeštění Touch Flo 3D, které na tebe kouká když s telefonem pracuješ. K tomu je potřeba nainstalovat T3d Config a nastavit češtinu. Pak když nejdeš moc do hloubky tak to na tebe mluví česky.

K ovládání perem .. mám vyzkoušeno, že lepší jak perem je to ovládat prstem. Kupodivu jsem takhle přesnější a jistější v tom co udělám.

Ale než budeš dávat novou rom tak si pročti bud tuto diskuzi nebo ještě lépe tuto
Marian Veselý (662)|25.11.2008 09:56
jinak ta citlivost displeje se dá taky nastavit.
Pejcha (3)|25.11.2008 15:20
Děkuji všem za cenné rady...
Rozhodně počkám na tu PROven ROM a pak ji asi zkusim, nejprve samozrejme prelouskam komplet forum o flashovani.

Důvod, proč používám pero je, že momentálně mám ostříhané nehty, tudíž se mi špatně najíždi na křížek a podobně, taky mě trochu vadí uhmatany displej, respektive folie.
kecinzer_ce4you (332)|27.11.2008 10:31
[h]PROven a chyby[/h]

Konečně jsem si mohl Rafíka vyzkoušet v terénu a narazil jsem na docela dost bugů:
Používal jsem pár hodn handsfree, když jsem jezdil autem. Pak jsem si chtěl následně změnit vyzvánění, vybral jednu mp3 z karty, v poho, při výběru další mi to už začalo hýzet chybu, následně jsem zjistil, že vše na kartě se nedá přehrát. Pomohl až soft-reset.

Dále, když jsem se připojil k WiFi, tak se to chová velice divně. Najel mi jen google, další stránky již psaly nedostupné. Zkoušel jsem jak v Opeře, tak IE. Po několika pokusech mi již ani nešla spustit Opera a všechno bylo děsně pomalé. Pomohl až soft-reset.
Když jsem si hrál s nastavením Wi-Finy, je tam nějaké max. úspora baterky, střední a vysoký výkon. Na vysokém výkonu mi přestala jít HW klávesnice.
Přitom jsem seděl přímo u routeru, takže singal byl 100%.
Opravdu nechápu jestli je to přístrojem nebo ROMkou.
Martin Ráž Hoch (1832)|27.11.2008 11:00
Právě, že mi ty vaše dotazy nedaly a včera (shoda náhod) jsem také testoval - jezdil jsem dost autem a tak.

BT HF - úplně bez problémů - hlasitost dobrá, spárování i provoz OK, hlasové vytáčení OK

GPS - až mě překvapilo, jak funguje spolehlivě. Nepoužívám, protože mám integrovanou navi ve voze, ale včera jsem najezdil nějakých 50-100 km v zástavbě (rozuměj Praha křížem krážem) a byl jsem mile překvapen. Navigace (iGO 8) mě vždy navigovala rychle, přesně a dokonce jsem ani jednou nepocítil, že by byla mimo, nebo hledala satelity. Řídil jsem se především hlasem a spokojenost. Takovýhle výsledek jsem sám nečekal. Možná to bylo fází měsíce, nebo konstelací hvězd, ale za tenhle bod OK.

Wi-fi - používal jsem celý večer (MRH je občas mistr světa v lenosti), protože se mi nechtělo zapínat laptop. Mám doma síť přes WPA2 a Raphael se připojil hned napoprvé, jak přes Operu, tak IExplorer jelo prohlížení suprově, rychle, bez zasekávání, všechny stránky. Dokonce jsem paralelně běžel jak Skype, tak Smaper (ICQ, MSN). Ani jednou jsem nezaznamenal výpadek, zásek, či cokoliv podezřelého.

Konektivita - drobný problém nastal ráno, kdy se MDA nemohlo připojit k EDGE - na to jsem ale zvyklý (nevím, jestli není špatná technologie T-Mo, ale zatím mi to dělalo na každé ROM). Prostě každé ráno většinou MDA restartuji - je to blbé, neuživatelské, ale už od prehistorických dob jsem zvyklý, že to funguje a neustále se znovu a znovu přesvědčuji, že to má smysl i u nových zařízení. Každopádně nic tak závažného jako popisuješ se mi neděje.

Není to fakt nějakou aplikací, která by dělal problém?
kecinzer_ce4you (332)|27.11.2008 13:23
MRH:
Tak to závidím, takle bych to také chtěl.
Jinak k navigaci - ta mi funguje taky suprově, až jsem se divil. Fix pár sekund, ukazovalo to přesně.

Ale s tou wi-fi opravdu nechápu, jestli to třeba nemůže být nastavením routeru, ještě se na to podívám, ale k MSN se mi nepřipojí vůbec, stránky se nenačítají a nejhorší je, že když se takhle zkouším třeba 4 minuty připojovat, tak mi klesne baterka o 10%!

BTW. jak máš nastavenou Wi-Fi? Max. úspora?
vesi_ce4you (123)|27.11.2008 16:46
[quote=Martin Ráž Hoch]GPS - až mě překvapilo, jak funguje spolehlivě. Nepoužívám, protože mám integrovanou navi ve voze, ale včera jsem najezdil nějakých 50-100 km v zástavbě (rozuměj Praha křížem krážem) a byl jsem mile překvapen. Navigace (iGO 8) mě vždy navigovala rychle, přesně a dokonce jsem ani jednou nepocítil, že by byla mimo, nebo hledala satelity. Řídil jsem se především hlasem a spokojenost. Takovýhle výsledek jsem sám nečekal. Možná to bylo fází měsíce, nebo konstelací hvězd, ale za tenhle bod OK.[/quote]
A jakou verzi iGO používáš? Já jsem tu rom na tvé doporučení instaloval, ale je to ještě podstatně horší než s original rom. iGO se chová úplně nesmyslně, půlku cesty jsem podle něj couval a byl mimo tak o 200 metru i když jsem jel 30 km/hod :( Díky za info.
krabicka3 (361)|27.11.2008 18:09
Moje prvni poznatky k PROven:

Je ultra rychla! ALE, nevim jestli je to pool pagem, ale obcas, kdyz ho trapim (rychle jezdeni po TF3D a prepinani veci v nem), tak se nekolik sekund zakousne (ctyrbarevne hodiny se toci). Pak uz zase vsechno jede ok, ale tahle vlastnost se mi nelibi.

Je tam spousta neodinstalovatelnych veci, ktere nevyuziju (TCPMP, Regeditor, Xnview, made, Total Commander atd.)

Kdyz s nekym mluvim, tak si lidi rikaji, ze me slysi dost nahlas (coz je dobre), nicmene si taky stezuji, ze hodne slysi okolni hluk.
Zrovna dneska jsem jel busem a mluvil jsem s kamaradem a ten rikal, ze mi skoro neni rozumet, ze tam je okolo me hroznej bordel,
pritom v buse zadny nejak extra velky hluk nebyl.

Jinak jsem se podivil, ze tam mam zase radio ve verzi 1.02.25.19 a ne .28.
GPS na TT7 vyzkousim za chvili.

Jinak se nemuzu zbavit uvodniho startovaciho obrazku (splash screenu) z eOS ROMky. Ten obrazek vypada, jako ze to je BIOS - cerny s sedym hnusnym fontem.
Ani AdvancedConfig 3.3 mi v tom nepomohl.
Pejcha (3)|27.11.2008 18:49
Ty jo, koukám jak tu tu romku chvalite, ze ji asi taky zkusim...
Ale nevite nahodou jen o nejake oprave gps u iGO? Me by stacila original ROM mozna, jen kdyby ta navigace fungovala jak ma:-( Dnes jsem nainstaloval iGO 8 tu verzi 44neco ale satelit jsem si nefixnul jedinej:-(
Jeste jsem se chtel zeptat, jak funguje ta rychla GPS a kde se to zapina, aby to to iGO pouzivalo, diky;)
kubicek123 (63)|27.11.2008 21:02
PROven ROM 1.05 20759 MAX4G build

Nová verze 1.05 - 27.11.2008 - "Opět port"

- nová verze CE OS - 5.2.20759 (Build 20759.1.4.2) portovaná z MAX4G - zdá se rychlejší než 20757
- přidán nový dialer z Diamond Vodafone ROM
- přidáno FM rádio z Diamond Vodafone ROM
- přidány DShow ovladače z Diamond Vodafone ROM
- přidán Arcsoft MMS Composer z Diamond Vodafone ROM
- přidán HTC Album z Touch HD (můžeš uploadnout video na youtube přímo z Albumu)
- přidán Social Networking z Touch HD
- přidán GPS tweaks
- přidána Opera nový build 2802
- přidány zoomovací tlačítka na záložku zprávy

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kubicek123 (63)|28.11.2008 07:37
[h]PROven 1.05[/h]

..takže v PROven 1.05 nefunguje activesync a nejde synchronizovat, a taby communications a call logs způsobujou zasekávání..čekám na fixnutou (snad už i českou verzi),případně na novou ROMeOS..
Martin Ráž Hoch (1832)|28.11.2008 18:28
[H]PROven 1.05 - zkušenosti[/h]

Flashnul jsem si nového PROvena a zase mě miele překvapil - poměrně rychlá a stabilní ROM. Ještě uvidím podle všech funkcionalit, ale zatím jsem spokojen.
Martin Ráž Hoch (1832)|28.11.2008 18:31
[H]ROMeOS2 1.50.0 BUILD 20759.1.4.2[/h]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=451748

Popis:

  • Bude dostupná ve dvou variantách - Touch PRO & Fuze s volbou s / bez Manily[/*]
  • Portovaná verze z HTC QUARTZ (MAX4G) 20759.1.4.2 Build (stejné jako PROven 1.05)[/*]
  • BTPPP & BTSAP vyjmuto - bude dodáno v CABu[/*]
  • Tap & Click zvuky od základu zakázány[/*]
  • Long Press Send key přiřazeno pro HTC Action Screen[/*]
  • Všechny textové soubory asociovány s lepší aplikací, MADE v2[/*]
  • Aktualizován ArcSoft MMS na verzi 5.0.27.45.R3[/*]
  • Micro$oft mail transport aktualizace.[/*]
  • Standardní tweaky[/*]
Martin Ráž Hoch (1832)|28.11.2008 23:35
Tak monx rozhodně nezklamal, ale to jsem ani nečekal. To, že jsou nové buildy pekelně rychlé, to už víme;). V případě ROMeOS2 jsou možnosti buildu dotahovány do funkční dokonalosti. I když jiní kuchaři nabízejí větší dynamiku ohledně vývoje, tak monx volí jednoznačně cestu kvality, která je mi osobně také bližší. Nevím zatím jestli je 100% a bez chyb, ale je pozitivní trend, že vývoj ROMeOS pokračuje a pokračuje správným směrem. Jinak dle mých zkušeností zatím nemohu jinak než doporučit.
krabicka3 (361)|29.11.2008 09:57
[h]PROven 1.05 vs. eOS 1.50 - dojmy a zkušenosti[/h]

Brutalne pomale v landscape modu - napr. dopisuje SMSku po pismenkach davno po tom co jsem ji tam uz namackal.

GPS - COLD start jenom 10 sekund!!!!! To jsem opravdu nepochopil. Nicmene zpozdeni je stejne a nepresnost je vyssi.

Konecne korektni nabijeni (zadnych 85%, a par soft-reset, aby mi to ukazalo 100%)

Velmi tichy zvuk v BT sluchatku.

Muj zaver je, ze je to velmi dobra ROMka, ale na muj vkus ji tam schazi/prebyva par veci, takze u me ne.
Byl jsem velmi spokojeny s eOS1.13, de facto mi na ni nic nechybelo, takze se k ni vracim.
Martin Ráž Hoch (1832)|29.11.2008 21:26
[h]ROMeOS² 1.50.2 BUILD 20759.1.4.2[/h]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=451748

Opraven startup lag
Facebook menu zakázáno v základu
Změna některých kosmetických věcí
D3D driver nastaven d3dm_ati.dll jako základ

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
libor_m (1026)|29.11.2008 23:10
[quote=radek007]No mám verzi MN 6.5.1 build-818.Na všech ostatních ROM jede uplně bez problémů akorát u všech ROMeOS píše že GPS hardwér nebyl nalezen a nezobrazí se ani ikona satelitu v pravo nahoře vedle baterie.Když tak poraď jakou verzi používáš.Díky

SMAZAT[/quote]

Jo tak to je tezky, šestkový MN už snad ani nemám, nyní testuji MN|7.

Pro MRHa: Vterina sem, vterina tam je v pohode, pokud popojizdis po meste v kolonach. Jakmile se rozjedes vyssi rychlosti, muze to mit za nasledek prejeti te spravne odbocky. Zkousel jsem porovnani s TT7 a iGO8 a nemuzu si pomoct, oba posledne jmenovani mají GPS lag. Uz jsem zkousel zjistit i informace of Product Managera Navigonu pro PDA, kterak přistupují ke GPS, ale nic prevratného jsem se nedozvedel :(

Moderator: Chlapi, nedělejte mi tu brajgl - jste super, že se snažíte řešit naše problémy, ale co je ke GPS patří do GPS vlákna TP.
vesi_ce4you (123)|30.11.2008 10:28
No překvapivě zatím nikdo neupozornil na Raphael Elite Project - RC2 ROM tak poslušně hlásím, že tak činím :)
htcjirka (1875)|30.11.2008 20:13
Ja prave testuji cerstvou verzi

ProVen 1.052 CVSD

- Tato verze je připravena pro lidi,kteří měli problém se synchronizací ve Vistách
- Fix menu v HTC Album
- Zelené zvýraznění v TF3D nahrazeno šedou barvou
- Některé nové OEM balíčky z TouchHD
- Nové tweaky pro urychlení systému
- HTC Abum je teď výchozí aplikaci pro otevření videa a grafických souborů

Stahujte a vice čtěte zde
krabicka3 (361)|30.11.2008 21:00
Mam za sebou vikend s eOS 1.40.1.
Je super, de facto stejna jako 1.13, ale v nekterych aplikacich se mi to cuka na rozdil od 1.13. Napr. kdyz hraju sachy (Astraware Boardgames), tak pohyb figurek neni plynuly. Inverzi hodiny (bile na cernem) se mi taky libi min, tak se vracim k 1.13.
1.50.2 by me fakt musela presvedcit nejaky dobrym benefitem, abych do ni sel. Uz par tech ROMek zkusil a SUBJEKTIVNE je mi eOS 1.13 nejsympatictejsi.
krabicka3 (361)|30.11.2008 21:36
[h]PROven vs. eOS[/h]

U 1.13 mi vyhovuje, ze je stabilni, rychla (i v landscape modu na rozdil od PROven 1.04), zvukove parametry jsou perfektni a neni naladovana spoustou programu, ktere nepotrebuji. Takze jsem si tam doinstaloval co potrebuju a spokojenost.:)
Sako verife (476)|1.12.2008 07:45
[h]ROM eOS2 1.50.3[/h]

tak uz mame 1.50.3 changelog necham nekomu jinymu at ho prelozi do CZ.

Muze me nekdo prosim popsat jednotlive rozdily ve verzich ROMeOS ?

[color=red]1) Touch PRO with Manila[/color]

[color=red]2) Touch PRO no Manila[/color]

[color=red]3) Fuze with Manila[/color]

[color=red]4) Fuze no Manila[/color]


Nechapu rozdil mezi Touch PRO a Fuze.
Myslim si ze Manila obsahuje nejaky programy "predinstalovany" jake to jsou?


Myslimze asi nejsem sam kdo v tom nema jasno :oops:
urys (402)|1.12.2008 08:20
jako tohle vypadá zajímavě
[ADDED] Implement MatSogo Manila Control with really setup-free | with this new feature, Today & manila swappable easily with real full control to default Today screen (not replication like ChiTaiDang Second Today) - Implementován MatSogo Manila Control - obrazovka Today a TF3D se přepínají snadněji, jedná se o opravdový Today (žádná replikace jako ChiTaiDang Second Today)

koukám, že se vyplatilo čekat ;)



with Manila = s TF3D
no Manila = bez TF3D
programy by měli v obou snad stejné

no a FUZE je TouchPro od AT&T - takže se asi jedná o ukuchtěnou ROM se specialitkama pro AT&T?

EDIT akorát ta ROMka ještě není ke stažení, ono je to dobře, musím dodělat jeden server a kdyby byla k dispozici ... kdoví, jak by to asi dopadlo ;)
Martin Ráž Hoch (1832)|1.12.2008 10:13
[h]Rozdíl FUZE vs. normal[/h][quote=Sako verife][color=red]1) Touch PRO[/color]

[color=red]2) Fuze [/color]

a jaky bude rozdil mezi temahle verzema, az teda Monx dodela Fuze... :?: [/quote]
Už jsem to několikrát psal a proto to i oddělím jako separátní příspěvek:

FUZE je AT&T přístroj, prostě je to brandované zařízení jako je Vario IV, až na to, že AT&T má spoustu služeb, které nejsou zvykem v Evropě - PPT, video hovory atp.

Doporučuji brát tu pro evropskou distribuci, ale jestli někdo chce mít spoustu nevyužitého SW, tak ať zkusí FUZE verzi;)

A TheMelin má pravdu, zkuste prosím číst pečlivěji (je pravda, že tohle platí i na mě).

Martin Ráž Hoch (1832)|1.12.2008 10:23
[h]eOS2 1.50.2 - problém s odesíláním pošty[/h][quote=Marian Veselý]Pánové, tak jsem flashnul na ROMeOS 1.50.2 a nejak mi nechce odcházet posta (pop3). Pokazde mi systém vrátí zprávu ze posta nelze odeslat, ze na ji server na IP adrese odmitnul a presune ji do Drafts. Vyzkousel jsem nekolik mailovyh uctu, x krat kontroloval nastaveni, vse v pohode. V same zoufalosti jsem downgradoval na ROMeOS 1.23 a delalo to po HR to same! Pomohlo az obnoveni z nejake starsi zalohy. Nesetkal jste se s tim nekdo? Funguje vsem odesilani posty pres pop3?[/quote]Pošta se odesílá zásadne přes SMTP (simple mail transfer protocol) - tak zkus zkontrolovat, jestli máš správný server a jestli se správně autentizuje. Zrovna před týdnem jsem to řešil asi den a pak si všimnul, že tam mám blbě písmenko.

POP3 (post office protocol) slouží pro příjem pošty, stejně jako IMAP (ten funguje ale jinak - spíš jako Exchange). Osobně mi IMAP jede OK a odesílání taky (tedy kromě toho, že maily chodily v pátek asi se 4 hodinovym zpožděním:))

Martin Ráž Hoch (1832)|1.12.2008 10:38
[h]Flashování vs. výpadek spojení, energie... fail over[/h]
K tomuhle tématu - buďte hodně opatrní na podobné výpadky, či přerušení, protože pokud nemáte SuperCID, tak to může cihlu docela pocuchat. Za starých dob jsem Hermese pak dával do kup 2 dny a to způsoby, které jsem nevěděl (a ani nechtěl vědět), že existují:).

Každopádně - je dobré mít VŽDY po ruce (na PC, SD atp.) originál ROM od HTC (T-Mobile), protože tato ROM má správný CID a měla by rozběhnout zařízení i v nehezkém stavu. Když se totiž podělá flash, tak právě SPL (bootloader, tri-color screen) hlídá integritu a jak má narušený flash, tak pak nepustí dál a pouze iteruje Reset -> SPL. Pak je asi nejjednoduší vrznout ORIGINÁL ROM na kartu (RAPHIMG.NBH) a nechat proběhnout.

[color=red]OBECNĚ JE LEPŠÍ FLASHOVAT Z SD KARTY - rychlejší (s USB2.0 ne zas o tolik), ale hlavně bezpečnější vůči těmto vlivům.[/color]
Nikoliv 100%, třeba když zkusíte flashnout GSM ROM z jiného zařízení, tak to proběhne, ale po dokončení to má chybný RSA součet (hlavička je sice ok, ale tohle pak stejně zbije RAPHa na cihlu - člověk se raduje, že očůral security unlock (vždyť se to přeci flash rozběhl) a pak dokončeno - jupí... BUM, HA, CIHLA:).

Sako verife (476)|1.12.2008 12:12
[quote=Martin Ráž Hoch]A můžeš spíš poslat change LOG? Nebo je ten Urysův komplet?[/quote]
[v1.50.3]
[FIXED] First cold boot black blank screen.
[FIXED] Enlarge startmenu annoying flashing white box when selecting items.
[FIXED] Windows dialog box items now show correctly (drop-down menu, etc)
[FIXED] Most device resolution issues.
[ADDED] Implement MatSogo Manila Control with really setup-free | with this new feature, Today & manila swappable easily with real full control to default Today screen (not replication like ChiTaiDang Second Today)

SMAZAT
MRH: Citovat jen poslední příspěvek, ne dva zpět... Jinak dík moc!

urys (402)|1.12.2008 17:35
aha, už to chápu ;)

v1.50.3 [considered BETA 04] | OK
v1.50.2 [considered BETA 03] | OK

1.50.x: x != verze BETA ;) ... imho měl použít "AKA", aby to nemátlo


a XDA už funguje

SMAZAT 
Martin Ráž Hoch (1832)|2.12.2008 08:31
[h]ROMeOS2 1.50.4[/h]

Tak pro doplnění příspěvku výše: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=451748

v1.50.4 ZMĚNY:
(OPRAVENO) prázdná obrazovka při první stisknutí call & Send key se nezobrazí dialer (telefon)
(OPRAVENO) zamrzání hodin Manilly
(ZMĚNĚNO) Opera aktualizována na Build 2808 s podporou YouTube.
(PŘIDÁNO) Flash Lite v3.1
(PŘIDÁNO) Průhledný zvýrazňovací pruh - Manila Enhancement cab.
Martin Ráž Hoch (1832)|2.12.2008 08:33
[h]Pagepool changer[/h]
[quote=Pavlus]Jaký má ROMeOS 1.50...... pagepool? U verze 1.50.3 kterou jsem včera stáhl byl přidám pagepoolchanger. V tomto nejsem kovaný, tak se chci zeptat odborníků jaký tam je a jak ho případně změnit pro standartní pužívání s tflo. Díky[/quote]Popravdě na ROMeOS nemusíš dělat změny žádné, protože podle toho co jsem včera zkontroloval, tak by měla ROM být v defaultu nastavená na 0 MB Page Pool, tj. dynamický PP. Toto poskytuje největší reaktivitu, protože veškeré výpočty a data ukládá MDA do RAM. Jedna hodnota v hexa tam byla nechaná špatně, ale možná nemá vliv. Já jsem jí nicméně musel přehodit ručně, protože to ten change neudělal.

korps (134)|3.12.2008 09:22
[h]PROven ROM 1.06 20759[/h]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=444653

a chysta sa novy [h]LantisOSBETA 2[/h]
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=448268

skusal uz niekto?
Marian Veselý (662)|4.12.2008 11:53
v 1.50.5 mi padá opera. žádám stránku např. www.novinky.cz, nebo www.seznam.cz a pokud ji nencham načít do konce a pokusím se zoomovat, tak mi opera spadne a musím znovu spouštět. to je asi jednina vada co jsem zatím našel.
Martin Ráž Hoch (1832)|5.12.2008 09:22
[H]ROMeOS 1.50.5[/H]

Osobně používám už přes den 1.50.5 a jsem docela spokojený. Je rychlá, dynamický page pool se moc neprojeví a jinak je docela stabilní. GPSka jede ok, chytla se mi až na podruhé. Chyba v QuickGPS nevadí, funguje to i tak korektně, jde jen o GUI.
kecinzer_ce4you (332)|5.12.2008 13:52
Momentálně testuji 1.50.5 a docela parádička. Jen se mi nepodařilo se zatím fixnout na GPS. Nejspíš to bylo tím, že jsem již jel cca. 100 km/h, nějaké satelity jsem viděl, ale nefixlo se to - iGO8.3
Následně jsem měl ještě chyby, že se mi nechtělo spustit samotné iGO a následně velkou spotřebu baterky. Nicméně jsem zjistil, že to tou microSD kartou Kingstone.
Přes noc mi klesla baterie o 14% - telefon byl jen vypnut (normálně klesne tak o 3%), načež jsem ráno vyndal paměťovku, že jí půjdu reklamovat. Půl dne jsem s telefonem jezdil i provedl nějaké hovory a baterie klesla jen o 4% :).
Momentálně mám před sebou SanDisk 8GB hezký i s USB redukcí, tak vyzkouším.

BTW. do zítra by měla vyjít ROMeOS2 1.51 Final.
urys (402)|5.12.2008 18:06
[h]ROMeOS² v1.51 B-20759.1.4.2 FINAL [/h]

Tak přátelé, již avizovaná FINAL verze ROMeOS² je zde ;)
[v1.51][FINAL] for 20759 BUILD
[FIXED] QuickGPS resolution | revert to Raphael original package

stahovat můžete ZDE
batt_ce4you (135)|5.12.2008 18:15
[h]PROven a Latin - zkušenosti[/h]

Obě plné chyb. Proven - zvuk ve sluchátkách (u BT handsfree stereo OK) atd. ... Lantis - např. na Tuday u SMS nefunguje tlač. menu atd. atd.

htcjirka (1875)|6.12.2008 13:44
[h]Flash a nový uživatel[/h][quote=pavelm77]Flashnul sem 1.51 Final z puvodni ROM a je to hukot jak blazen, nechapu, uplne jinej stroj :-) Ale mel bych dotaz na zkusenejsi kolegy "flashmany", jestli se pri flashovani teto ROMky flashuje i Radio cast nebo se musi flashovat zvlast? Mam verzi 1.02.25.19, protocol 52.33.25.17U - jestli je to OK pripadne jakou doporucite. Dik.[/quote]To co jsi si flashnul je pouze OS cast.Pokud by jsi chtel novejsi radio musis flashnoiut zvlast.Ja jsem spokojeny napriklad s radiem 1.02.25.28[quote="Martin Ráž Hoch"]Doporučuji hlavně projít tohle fórum, kde je vše vysvětleno a pokud půjdeš po nadpisech (v tomto vlákně jsou), tak se velmi rychle zorientuješ.

Současné ROM radio většinou neobsahují, není to tak nějak mezi kuchaři etické, protože to radio, které u AT&T funguje skvěle, u Vodafone nemusí - tohle je hodně vrtkavé. S oficiálních radio ROM je nejvíce doporučována (nejen zde, ale především XD) radio s 1.02.25.28. V kůži nováčka bych zatím raději po radio ROM z jiných zařízení moc nekoukal;)

Stejně jako všude platí: "Dvakrát hledej, jednou se ptej!"[/quote]
krabicka3 (361)|6.12.2008 14:52
Zrovna Matrad mi rikal, ze u radia 25.28 je GPSka hrozna, ale jinak je to podle hlasovani na xda nejlepsi radio, tak nevim. Osobne mam taky .19 a jsem s nim pomerne spokojeny. GPSka by mohla mit mensi zpozdeni, ale jinak dobry.
hudyss (219)|6.12.2008 15:09
ja mam taky radio 25.28 a zadny problem s gps jsem nezaznamenal!Fix jen par sekund a male zpozdeni behem jizdy.
htcjirka (1875)|6.12.2008 15:28
GPS s timto radiem je o.k.:yes:
korps (134)|6.12.2008 15:45
[h]RAPHAEL ROM WM6.1 V12[/h]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=455644

download
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Martin Ráž Hoch (1832)|6.12.2008 17:15
[H]GPS vs. GSM[/H][quote=krabicka3]Zrovna Matrad mi rikal, ze u radia 25.28 je GPSka hrozna, ale jinak je to podle hlasovani na xda nejlepsi radio, tak nevim. Osobne mam taky .19 a jsem s nim pomerne spokojeny. GPSka by mohla mit mensi zpozdeni, ale jinak dobry.[/quote]Co teprve až objevíte svět radio ROM z jiných zařízení;) - já jsem odlockl a neměl dělat:)... kdybych mohl soudit, tak mi přijde GSM např. z HD, nebo Diamonda o kus lepší, ale chce to sledovat které, protože jiná jsou zase absolutní propadák. Co se týká GPS, tak jak 1.09.25.13, tak /14 se na GPS moc nepromítly - přijde mi to subjektivně stejné, ale těžko můžeme srovnávat, když jednou vidím 10% oblohy a podruhé zas 40% - to je těžký. Co se ale týká reaktivity, tak mi přijdou krapet lepší...

Martin Ráž Hoch (1832)|6.12.2008 21:52
[h]Co je Manilla?[/h][quote=Crossover]prosim vas co je to ta manila u romek ROMeOS2[/quote]Manilla je kódové označení aplikace TouchFLO 3D (taková ta HTC aplikace vlastní novým Touch modelům). Tento název byl pracovní kód vývojářů, když ještě nikdo nevěděl co se chystá. Ve světě XDA-Developers se to prostě používá dál, ač správný název je prostě TouchFLO 3D.

Martin Ráž Hoch (1832)|6.12.2008 22:00
[h]Linkování nových ROM, upozorňování[/h]

Chlapi, neberte to jako prudu, ale chtěl bych vás, co občas pošlete informaci o nové ROM, požádat o pár věcí - spíš banality;)
  • Nelinkujte odkaz na stažení! - ten totiž za měsíc vyprší a pak je to tu plné slepých uliček, ztrácí se konsistence...[/*]
  • Linkujte prosím stránku s popisem ROM - autor mnohdy uvádí podstatná varování, hesla k archivům a další důležité informace, které by si klient měl uvědomit (i když třeba anglicky neumí, tak minimálně jsou tam obrázky). Navíc kuchař dané ROM většinou vlákno aktualizuje i o nové odkazy, mirrory[/*]
  • Linkem na XD podporujete tuto komunitu - jde o to, že i XDA-Developers žijí z reklam a takový proklik je hodně důležitý, protože když sem prskene rovnou link na stažení, tak se už nikdo nezabývá odkud je a děláme tak trafic jen RapidSharům a podobným. Vás to kliknutí navíc absolutně nic nestojí.[/*]

That's all, folks! Děkuji moc za vaši ochotu, pomoc a elán;)
Martin Ráž Hoch (1832)|6.12.2008 22:31
[H]Build 20764.1.4.3[/H]

Tak pár hodin vyhřívám mé Touch Pro novým buildem portovaným z Touch HD a jestli naši oblíbení kuchaři něco nezkazí, tak to bude parádička. Přijde mi, že Windows Mobile začínají hodně makat na efektivitě, nevím jestli je to tlakem HTC, nebo trhu. Faktem zůstává, že i nový build je v základu, neořezaný (!) suprově reaktivní. Až mě to trochu překvapilo.

Druhou otázkou je stabilita a funkčnost, tu za tak krátkou dobu neotestuji, ale podle konfigurace zařízení mi zatím přijde vše funkční. Ano, kdo je zvyklý na komfort a detail eOS, tak ho tato ROM asi neuspokojí. Mě docela zatím přesvědčila a tak jí dám ještě nějaký čas a kdyby se objevil nějaký mrak na obzoru, budu hlásit;)

Vy už se začněte těšit na další smršť eOS / PROven ROMek... (tedy doufám)...
Martin Ráž Hoch (1832)|7.12.2008 00:30
[h]Latin 2.01 - zkušenosti[/h]

[quote=batt]Obě plné chyb. Proven - zvuk ve sluchátkách (u BT handsfree stereo OK) atd. ... Lantis - např. na Tuday u SMS nefunguje tlač. menu atd. atd. [/quote]

Batte, kámo, u Latin ROM se jednalo o jakou verzi? Zkusil jsem teď ze zachtivosti Latin 2.02 (relativně nejnovější build) a jsem mile překvapen... sice jsem nezůstal u PDAVIET v12, jak jsem říkal, ale nejspíš to nebude na škodu. U Latin mi přijde, že nejde až o tolik osekanou ROM (hodně věcí zůstalo ze základu), ale buď je pekelně rychlý build, nebo je kuchař mistr. Obdobná rychlost jako u PDAVIET, jen stabilitu také uvidím časem.

Edit: Aha, už to vidím - u 2.01 verze byla chyba v SMS opravena

korps (134)|8.12.2008 14:03
[h]NotATreoFan's Touch Pro v2.3 ROM[/h]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=444784