Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Kuchařka na PPC

paveluh_ce4you (300)|17.7.2004 23:43
[QUOTE][QUOTE="paveluh"]A pak se chci zeptat jestli se už někde probíralo jak s kuchařkou vařit. Myslím jak s ní praacovat aby jsme to měli všichni stejkne a pořád se nám to nepletlo.[/QUOTE]
Nerozumim otazce, nechapu souvislosti :D[/QUOTE]

Asi jsem to blbě napsal. Myslel jsem jestli by se nedalo někde popsat jak do repceptů přispívat, jak recepty řadit do kadegorií, jak správně zadávat ingredience , aby pak nevzniklo to na co jsem se ptal, že to psalo v ingrediencích 2 x kuřecí řízky, ale pokaždé jinak. Aby byla zkrátka jednotná kostra pro všechny recepty.:)
ipf (2136)|18.7.2004 00:14
[QUOTE="paveluh"]
Asi jsem to blbě napsal. Myslel jsem jestli by se nedalo někde popsat jak do repceptů přispívat, jak recepty řadit do kadegorií, jak správně zadávat ingredience , aby pak nevzniklo to na co jsem se ptal, že to psalo v ingrediencích 2 x kuřecí řízky, ale pokaždé jinak. Aby byla zkrátka jednotná kostra pro všechny recepty.:) [/QUOTE]

Pokud se vrátíš v diskuzi o pár stránek dozadu, zjistíš, že patronát nad tímto programem převzal Wuffi, takže všechny recepty posílej jemu a on je upraví do jednotné podoby a oficiálně zveřejní k importu.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2004 01:06
Zdvojování přísad po importu jednotlivých receptů nebo po importu celého souboru CWD, to už tady bylo zmíněno na str. 48....... Pokud pátráte, který recept je viníkem duplikace, zadejte ve vyhledávání v ingrediencích vyhledání podle první ing., pokud vyjede více receptů je tato ing. OK, zadejte druhou, duplicitní ing. a ta většinou ukáže jen ten duplikující recept. Recept vyvolejte, zadejte úpravu, proveďte změnu na většinovou ing. a tu špatnou následně vymažte. Zatím není ověřeno, zda je duplikování výsledkem psaní receptů v nějakém texťáku a následným převodem do WCR, nebo fontem, nebo víbůhčímještě.... :D
paveluh_ce4you (300)|18.7.2004 11:53
Jakým způsobem se má vyhledávat recept podle přísad?Když zadám kuřecí prsa nebo kuřecí maso jako 1 ing. a jako 2 ing. zadám koření adžika nebo gyros, ani v jednom případě mi to nic nenajde.Pokud zadám samotné koření tak neni problém.
Dík za odpoved.;)
eXEden_ce4you (811)|18.7.2004 12:26
[QUOTE="paveluh"]Jakým způsobem se má vyhledávat recept podle přísad?Když zadám kuřecí prsa nebo kuřecí maso jako 1 ing. a jako 2 ing. zadám koření adžika nebo gyros, ani v jednom případě mi to nic nenajde.Pokud zadám samotné koření tak neni problém.
Dík za odpoved.;) [/QUOTE]
Já už psal, že to musím opravit ;) Vydržte do zítra ;)
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2004 13:01
Mám problém s importem. Upravoval jsem si v PC kategorie v texťáku, po importu do CookWizu jsou kategorie OK, ale podkategorie se neimportovaly v plném počtu. Podotýkám, že při zápisu v texťáku jsem si dával pozor na správné odentrování a tabulátor. Doplnil jsem si proto podkategorie přímo v CookWizu, opravený soubor exportoval a provedl test, tzn. celou kategorizaci v programu vymazal a zadal jsem import původně exportovaného a doplněného seznamu. No a chyba se opakovala, podkategorie se nenatáhnou v plném počtu. Zajímavé je, že pokud exportovaný opravený soubor edituju, tak jsou podkategorie zapsány správně, ale po importu prostě nejsou v plném počtu. Kategorizaci jsem upravoval podle námětů a připomínek Tissi a Wuffiho z posledního týdne. Soubor přikládám, někdo prosím otestujte import do programu a zkontrolujte kompletnost podkategorií - původní kategorizaci si zálohujte pro její zpětné nahrání. Někde je v importu asi zakopaný pes, import někdy duplikuje (např. v přísadách), někdy nenatáhne vše (např. v podkategoriích). Příspěvek není kritikou, já to beru tak, že se snažíme program doladit, by vše fungovalo, že ano .....:D
eXEden_ce4you (811)|18.7.2004 13:15
[QUOTE="Jarouš"]Mám problém s importem. Upravoval jsem si v PC kategorie v texťáku, po importu do CookWizu jsou kategorie OK, ale podkategorie se neimportovaly v plném počtu. Podotýkám, že při zápisu v texťáku jsem si dával pozor na správné odentrování a tabulátor. Doplnil jsem si proto podkategorie přímo v CookWizu, opravený soubor exportoval a provedl test, tzn. celou kategorizaci v programu vymazal a zadal jsem import původně exportovaného a doplněného seznamu. No a chyba se opakovala, podkategorie se nenatáhnou v plném počtu. Zajímavé je, že pokud exportovaný opravený soubor edituju, tak jsou podkategorie zapsány správně, ale po importu prostě nejsou v plném počtu. Kategorizaci jsem upravoval podle námětů a připomínek Tissi a Wuffiho z posledního týdne. Soubor přikládám, někdo prosím otestujte import do programu a zkontrolujte kompletnost podkategorií - původní kategorizaci si zálohujte pro její zpětné nahrání. Někde je v importu asi zakopaný pes, import někdy duplikuje (např. v přísadách), někdy nenatáhne vše (např. v podkategoriích). Příspěvek není kritikou, já to beru tak, že se snažíme program doladit, by vše fungovalo, že ano .....:D [/QUOTE]
Zrovna upravuju CookWiz a podívám se na to ;)
eXEden_ce4you (811)|18.7.2004 20:25
Po trošku delší odmlce jsem se dostal k větším úpravám CookWiz a tady je výsledek:

1) přidán atribut počet porcí do receptu (viz. obrázky)
2) přidána možnost uložit náhled na recept ve formátu HTML (viz. obrázek)
3) konečně upraveno nešťastné hledání podle ingrediencí v kombinaci se zbytkem atributů
4) opraven import kategorií, který sveřepě ignoroval první podkategorii
5) drobné změny v GUI

Pro Tissi: díval jsem se ten tvůj CWD soubor a moc jsem toho z toho nevyčetl. Bylo tam pár vyloženě chybných receptů, který jsem odstranil a v přiloženém souboru Tissi.zip najdeš opravený CWD soubor včetně CWR pro import. Duplicitní záznamy vznikly asi naprosto dokonalým chaosem na počátku existence CookWiz a veřejného sdílení receptů.

Tímto bych chtěl zároveň apelovat na všechny, aby si dávali při psaní receptů na stolním PC na formát dat. Aplikace nemá "mozek" a algoritmus, který jí byl dán, není všemocný... U Tissi jsem objevil asi 4 vyloženě pokažený recepty, který nešly ani vyexportovat... ;)

Pro všechny přikládám v souboru CookWiz.zip EXE soubor spolu s překlady. Instalace na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] byly taktéž zaktualizovány.

Tak a teď budu očekávat vaše další reakce :D
Martin F._ce4you (21)|19.7.2004 08:46
Už jsem tu dlouho nebyl a koukám, jaká skvělá aplikace vznikla. Gratuluji autorovi i nám (uživatelům). Jak se to plánuje s recepty, bez kterých by to nebylo ono?
Je mi jasné, že se dají doplňovat z vlatních zdrojů, ale mnozí mají recepty pro jiné neznámé a byla by škoda se o ně nepodělit.
Plánuje se, že je budeme nabízet v této diskuzi a nebo ... (???)
eXEden_ce4you (811)|19.7.2004 08:48
[QUOTE="Martin F."]Už jsem tu dlouho nebyl a koukám, jaká skvělá aplikace vznikla. Gratuluji autorovi i nám (uživatelům). Jak se to plánuje s recepty, bez kterých by to nebylo ono?
Je mi jasné, že se dají doplňovat z vlatních zdrojů, ale mnozí mají recepty pro jiné neznámé a byla by škoda se o ně nepodělit.
Plánuje se, že je budeme nabízet v této diskuzi a nebo ... (???)[/QUOTE]
Recepty už se tu začaly vyměňovat a dokonce i provádět hromadné aktualizace...Prolistuj si pár stránek diskuze zpět a tam by něco mělo být ;)
Tissi (210)|19.7.2004 10:34
[QUOTE="eXEden"]Pro Tissi: díval jsem se ten tvůj CWD soubor a moc jsem toho z toho nevyčetl. Bylo tam pár vyloženě chybných receptů, který jsem odstranil a v přiloženém souboru Tissi.zip najdeš opravený CWD soubor včetně CWR pro import. Duplicitní záznamy vznikly asi naprosto dokonalým chaosem na počátku existence CookWiz a veřejného sdílení [/QUOTE].
Jojo, s tím chaosem souhlasím ;) ... bylo to stažené od Wuffiho :D a já jen chtěla předělat kategorie ... no teď už jsem si všechny recepty opravila a pár nových přidala, tak nevím, jestli mám natahovat ten soubor od tebe :?: No asi to zkusím ... který recepty ti nešly exportovat? Já jen, že bych to zkusila teď po mém opravení, jestli už to nepůjde :) ... no a jinak s tím importem od ostatních bude asi vždycky problém ... ASI SI BUDU KAŽDEJ RECEPT NEJDŘÍV NA PC UPRAVOVAT ... UŽ NECHCI ZMATKY! a navíc mám jinak kategorie ...
Jo díky za nový vylepšení, hned ho večer nasosnu ;) a přidám pár receptíků ...
eXEden_ce4you (811)|19.7.2004 10:48
[QUOTE="Tissi"]...který recepty ti nešly exportovat? Já jen, že bych to zkusila teď po mém opravení, jestli už to nepůjde :)[/QUOTE]
To kdybych věděl ... ale zjistíš to jednoduše ... Prostě si je všechny vybereš a dáš export. On ti (pokud vůbec) zahlásí chybu při exportu. Otevřeš si ten CWR texťák a uvidíš poslední exportovaný záznam ... ten další, kterej tam není, je ten darebák :D A takhle pořád dokola ... stalo se mi to asi u 5-ti receptů ... Druhým způsobem, jak to zjistit, je otevírat jeden po druhým v náhledu a ten, kterej bude mít náhled naprosto prázdnej, je opět darebák :D Good luck :D
Wuffi (1599)|19.7.2004 11:31
[QUOTE="Tissi"][QUOTE="eXEden"]Pro Tissi: díval jsem se ten tvůj CWD soubor a moc jsem toho z toho nevyčetl. Bylo tam pár vyloženě chybných receptů, který jsem odstranil a v přiloženém souboru Tissi.zip najdeš opravený CWD soubor včetně CWR pro import. Duplicitní záznamy vznikly asi naprosto dokonalým chaosem na počátku existence CookWiz a veřejného sdílení [/QUOTE].
Jojo, s tím chaosem souhlasím ;) ... bylo to stažené od Wuffiho :D a já jen chtěla předělat kategorie ... no teď už jsem si všechny recepty opravila a pár nových přidala, tak nevím, jestli mám natahovat ten soubor od tebe :?: No asi to zkusím ... který recepty ti nešly exportovat? Já jen, že bych to zkusila teď po mém opravení, jestli už to nepůjde :) ... no a jinak s tím importem od ostatních bude asi vždycky problém ... ASI SI BUDU KAŽDEJ RECEPT NEJDŘÍV NA PC UPRAVOVAT ... UŽ NECHCI ZMATKY! a navíc mám jinak kategorie ...
Jo díky za nový vylepšení, hned ho večer nasosnu ;) a přidám pár receptíků ...[/QUOTE]

tak pardon... :oops:
Wuffi (1599)|19.7.2004 11:32
[QUOTE="Tissi"][QUOTE="eXEden"]Pro Tissi: díval jsem se ten tvůj CWD soubor a moc jsem toho z toho nevyčetl. Bylo tam pár vyloženě chybných receptů, který jsem odstranil a v přiloženém souboru Tissi.zip najdeš opravený CWD soubor včetně CWR pro import. Duplicitní záznamy vznikly asi naprosto dokonalým chaosem na počátku existence CookWiz a veřejného sdílení [/QUOTE].
Jojo, s tím chaosem souhlasím ;) ... bylo to stažené od Wuffiho :D a já jen chtěla předělat kategorie ... no teď už jsem si všechny recepty opravila a pár nových přidala, tak nevím, jestli mám natahovat ten soubor od tebe :?: No asi to zkusím ... který recepty ti nešly exportovat? Já jen, že bych to zkusila teď po mém opravení, jestli už to nepůjde :) ... no a jinak s tím importem od ostatních bude asi vždycky problém ... ASI SI BUDU KAŽDEJ RECEPT NEJDŘÍV NA PC UPRAVOVAT ... UŽ NECHCI ZMATKY! a navíc mám jinak kategorie ...
Jo díky za nový vylepšení, hned ho večer nasosnu ;) a přidám pár receptíků ...[/QUOTE]

tak pardon... :oops:
Tissi (210)|19.7.2004 16:33
[QUOTE="Wuffi"]
tak pardon... :oops: [/QUOTE]Já to nemyslela ve zlým ;) ... ty za to přeci nemůžeš :)))
Tissi (210)|19.7.2004 16:45
[QUOTE="eXEden"][QUOTE="Tissi"]...který recepty ti nešly exportovat? Já jen, že bych to zkusila teď po mém opravení, jestli už to nepůjde :)[/QUOTE]
To kdybych věděl ... ale zjistíš to jednoduše ... Prostě si je všechny vybereš a dáš export. On ti (pokud vůbec) zahlásí chybu při exportu. Otevřeš si ten CWR texťák a uvidíš poslední exportovaný záznam ... ten další, kterej tam není, je ten darebák :D A takhle pořád dokola ... stalo se mi to asi u 5-ti receptů ... Druhým způsobem, jak to zjistit, je otevírat jeden po druhým v náhledu a ten, kterej bude mít náhled naprosto prázdnej, je opět darebák :D Good luck :D[/QUOTE]Díky za radu, použila jsem 2. způsob a našla jsem 8 receptů - darebáků ;) ... no ale stačí opravit zařazení do kategorie a jsou vyléčený ;) ...
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.7.2004 00:28
POCHVALA:
Jak eXEden v popisu poslední aktualizace programu slíbil, tak to je, vše zatím funguje, vřelé díky :D :yes: .

ZKUŠENOSTI:
Upravoval jsem si kategorie, čistil duplicitní přísady a k nim příslušně upravoval recepty. Některé přísady zdánlivě vypadají jako absolutně stejné, ale nejsou. Nejčastější chybou je při psaní receptu v nějakém texťáku vložení mezery za středník oddělující množství a přísadu nebo vložení jedné, ale i více mezer za poslední písmeno přísady. V dobném písmu na displeji MDA je to potom prakticky nepostřehnutelné, ale program to bere jako jinou přísadu.

NÁVRH:
Společně jsme vytvořili základní kategorizaci a přísady. Z diskuze posledních dnů vyplynulo, že kategorizaci si začíná každý upravovat dle svého, to je OK. U přísad ale doporučuji zachovat stávající sestavu pro všechny a tu doplňovat jen v případech, kdy pro nově zařazený recept v seznamu není. Přísady doplňovat v duchu již sestaveného seznamu, např. někdo má recept, kde je žlutý pepř. Před zařazením se podívám, jak jsou zařazany ostatní druhy pepře a přísadu zadám jako "pepř žlutý", ne obráceně. Snad jsem to srozumitelně popsal. Pokud mám připravený nový recept, tak před odesláním na wuffi@centrum.cz projedu přísady, zda nový záznam neudělal nějakou paseku (duplicita, uvádění pouze jedné přísady na řádek, oddělení přísad a množství do správného okna atd.), případné nedostatky odstraním. Recepty navrhuji zasílat zařazené do kategorie "žádné", tzn. kategorii nevyplňovat. Po importu se všem nový recept ukáže jako nezařazený a každý si v úpravě receptu přiřadí kategorii a podkategorie dle vlastního uvážení.

MOJE SESTAVA:
Jak jsem již napsal, upravil jsem si kategorizaci dle svého, vyčitil přísady (nutnost pro korektní vyhledávání). Celý soubor připojuji, pokud chcete i foto, přikládám i obrázek (ten je potřeba uložit do složky "Pictures"). Svojí sestavu nemusíte mazat, soubor JaVok_CookWiz.cwd uložte do složky "Data" a poklepem spustíte mojí variantu. Pokud jí budete chtít přijmout za vlastní, odmažte "JaVok_" a bude to běhat v tomto nastavení při startu programu poklepem na ikonu v TD. Můžete takto provozovat několik kuchařek, jen je musíte startovat poklepem na jejich jméno..... Přikládám i seznam příloh, který je možno případně natáhnout k vlastní konfiguraci - kategorizaci, podotýkám pouze, že tento senam příloh funguje pro korektní vyhledávání pouze s mojí konfigurací - u jiných je potřeba recepty tzv. vyčistit, tzn. opravit v receptech.....

Nějak opadlo prvotní nadšení zasílání receptů, přece nejsou všichni na dovolené... :?:
eXEden_ce4you (811)|20.7.2004 06:51
[QUOTE="Jarouš"]...vše zatím funguje...[/QUOTE]
Ufff :D Hlavně to vyhledávání bylo pracnější, než jsem si myslel ;)
ipf (2136)|20.7.2004 07:31
Lidi dobří, umísťujte soubory na web s přidanou příponou zip. Soubor "přísady.cwi" MDÁčko nestahuje, ale otvírá. Díky.
PavelR. (2184)|20.7.2004 07:55
[QUOTE="ipf"]Lidi dobří, umísťujte soubory na web s přidanou příponou zip. Soubor "přísady.cwi" MDÁčko nestahuje, ale otvírá. Díky.
[/QUOTE]

... taky by mi to vyhovovalo více ... nicméně používáte-li někdo Spb PocketPlus, lze pomocí tohoto SW "otevřený soubor" uložit jako html a následně jej přejmenovat zpět na cwi popř. i cab...

PavelR.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.7.2004 08:24
[QUOTE="ipf"]Lidi dobří, umísťujte soubory na web s přidanou příponou zip. Soubor "přísady.cwi" MDÁčko nestahuje, ale otvírá. Díky.
[/QUOTE]
Nojo, já to nějak opomenul, tady to je zapakované v TotalCommanderu, pokud budou nějaké problémy s rozbalením v PDáčku (jak se již jednou stalo), dejte vědět........ ;)
No a čekám nejen nové recepty, ale i názory k navrženému postupu atd. ....
eXEden_ce4you (811)|20.7.2004 09:44
Chtěl bych poprosit kohokoliv ze slovenských kolegů, kteří CookWiz používajím, jestli by nepřeložil soubor s překlady do slovenštiny ... Najde se někdo schopný a ochotný? ;)
Šeba_oldd (1184)|20.7.2004 11:45
[QUOTE]Nějak opadlo prvotní nadšení zasílání receptů, přece nejsou všichni na dovolené... [/QUOTE]
To je poslední aktualizace receptů? Pokud si to natáhnu mám úplně všechny co do teď vyšly?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.7.2004 14:57
[QUOTE="seba"][QUOTE]Nějak opadlo prvotní nadšení zasílání receptů, přece nejsou všichni na dovolené... [/QUOTE]
To je poslední aktualizace receptů? Pokud si to natáhnu mám úplně všechny co do teď vyšly?[/QUOTE]
Podle mého asi ano, poslední expedice od Wuffiho byla živáňská, pouze jsem vyhodil vše, co obsahuje květák. Jak říká můj kamarád, ze všech buchet mám nejraději pořádnej flák uzenýho, u mne to platí pro květák.... Ale ty květákové placičky v případě zájmu najdeš na některé předcházející straně a budeš mít kompletní a uspořádanou kuchařku, kategoriazci a podkategorizaci si uspořádej, jak uznáš za vhodné........:D

Nějak nám zapadl v záplavě příspěvků dobrý nápad Tissi, a to možnost vícestránkového ukládání přísad, tzn. poleva, korpus, krém ...... do všeho přijde např. cukr a váhové množství i jednotlivé další ingredience se musí složitě znovu popisovat v textu ... to je nápad, který lze jen doporučit k realizaci.....
paveluh_ce4you (300)|20.7.2004 16:27
Jarouši poraď.Nahrál jsem si tvé přísady a když přemažu CookWiz.cwd tvým a následně zapnu kuchařku tak mám v receptech zase zmatek=špatné řazení jídel do kategorii.Některé recepty s kuřetem se řadí jako drůbež atd.
Co s tím? dííky:)
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.7.2004 16:48
[QUOTE="paveluh"]Jarouši poraď.Nahrál jsem si tvé přísady a když přemažu CookWiz.cwd tvým a následně zapnu kuchařku tak mám v receptech zase zmatek=špatné řazení jídel do kategorii.Některé recepty s kuřetem se řadí jako drůbež atd.
Co s tím? dííky:) [/QUOTE]
Tak za A) Pokud natáhneš mé CWD, tak již nemusíš natahovat přísady, CWD obsahuje vždy konfiguraci kategorie, recepty i přísady, sem se importují již jen nové recepty
No a za B) Já si upravil kategorizaci tak, že mám jako hlavní kategorii drůbež, a potkategorie jsou druhy drůbeže. Je to pro vyhledávání či zobrazení přímo v receptech ne v Hledat. Vše z kuřecího je v kategorii Drůbež, podkategorie Kuře. Chci zobrazit všechny drůbeží recepty, vyberu kategorii Drůbež a mám tam krůtu, kuře atd. Chci pouze kuřecí recepty, zapnu pouze podkategorii Kuře. OK?
Proto jsem navrhnul zasílání receptů bez vyznačení kategorie. Po natažení si recept prohlédnu a v úpravě přiřadím do kategorií a podkategorií dle vlastní úvahy. Proto např. hovězí ragů mám v kategorii Jeden hrnec, ale podle hlavní složky i v podkategorii Hovězí maso.
paveluh_ce4you (300)|20.7.2004 17:00
[QUOTE="Jarouš"][QUOTE="paveluh"]Jarouši poraď.Nahrál jsem si tvé přísady a když přemažu CookWiz.cwd tvým a následně zapnu kuchařku tak mám v receptech zase zmatek=špatné řazení jídel do kategorii.Některé recepty s kuřetem se řadí jako drůbež atd.
Co s tím? dííky:) [/QUOTE]
Tak za A) Pokud natáhneš mé CWD, tak již nemusíš natahovat přísady, CWD obsahuje vždy konfiguraci kategorie, recepty i přísady, sem se importují již jen nové recepty
No a za B) Já si upravil kategorizaci tak, že mám jako hlavní kategorii drůbež, a potkategorie jsou druhy drůbeže. Je to pro vyhledávání či zobrazení přímo v receptech ne v Hledat. Vše z kuřecího je v kategorii Drůbež, podkategorie Kuře. Chci zobrazit všechny drůbeží recepty, vyberu kategorii Drůbež a mám tam krůtu, kuře atd. Chci pouze kuřecí recepty, zapnu pouze podkategorii Kuře. OK?
Proto jsem navrhnul zasílání receptů bez vyznačení kategorie. Po natažení si recept prohlédnu a v úpravě přiřadím do kategorií a podkategorií dle vlastní úvahy. Proto např. hovězí ragů mám v kategorii Jeden hrnec, ale podle hlavní složky i v podkategorii Hovězí maso.[/QUOTE]
No tak je mi to jakž takž jasné.
Já si ted všechny recepty exportoval do PC a tam je otevřel. U všech jídel kde je kuře to přepíšu na Drůbež-kuře a mělo by to být v pořádku a pak by mi to mělo šlapat tak jak jsi popsal. Je to tak?
:))
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.7.2004 17:25
[QUOTE="paveluh"]
No tak je mi to jakž takž jasné.
Já si ted všechny recepty exportoval do PC a tam je otevřel. U všech jídel kde je kuře to přepíšu na Drůbež-kuře a mělo by to být v pořádku a pak by mi to mělo šlapat tak jak jsi popsal. Je to tak?
:)) [/QUOTE]
Já se na to večer mrknu, zjistil jsem po tvém dotazu, že lze zajistit v zobrazení receptu nejen zobrazení hlavní kategorie, ale i podkategorie, večer ti to sem po úpravě hodím....... věnuj se raději psaní receptů, některé od tebe jsou zajímavé, ať si mají ostatní čím zaplácat paměť v MDáčku :D
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.7.2004 18:28
Na základě podnětu od "paveluh" jsem trochu upravil recepty tak, aby po jejich zobrazení byla v záhlaví uvedena nejen kategorie, ale v případech, kde je to možné, i podkategorie. Možné to je pouze v případech, kdy je podkategorie specifikací kategorie. Bohužel to nejde u tzv. křížových kategorií či podkategorií. Mám např. recept na grilovanou panenku v kategorii Gril, a jako křížovou kategorii jsem si označil i vepřové, podle hlavní složky. Pro vyhledání receptů přímo v kuchařce je to OK, pouze se nesplní přání "paveluh", tzn. zobrazení v záhlaví receptu (Gril - vepřové maso). Nešlo by do zobrazení receptů přidat ještě jeden řádek s údajem další přiřazené kategorie (podkategorie), tzv. křížové?
Kompletní data kuchařky (mimo květáku, blééééé) přikládám, pokud je chcete akceptovat, odmázněte začátek názvu na CookWiz.cwd a budete mít vyladěná data podle posledních připomínek. Obrázek do receptu je k dispozici v předcházejících příspěvcích. No, a aby ipf nekušnil :D :D :D , tak to posílám i zapakované.
paveluh_ce4you (300)|20.7.2004 21:34
[QUOTE="Jarouš"][QUOTE="paveluh"]
No tak je mi to jakž takž jasné.
Já si ted všechny recepty exportoval do PC a tam je otevřel. U všech jídel kde je kuře to přepíšu na Drůbež-kuře a mělo by to být v pořádku a pak by mi to mělo šlapat tak jak jsi popsal. Je to tak?
:)) [/QUOTE]
Já se na to večer mrknu, zjistil jsem po tvém dotazu, že lze zajistit v zobrazení receptu nejen zobrazení hlavní kategorie, ale i podkategorie, večer ti to sem po úpravě hodím....... věnuj se raději psaní receptů, některé od tebe jsou zajímavé, ať si mají ostatní čím zaplácat paměť v MDáčku :D [/QUOTE]
No ono to neni tak jednoduché ty recepty.Ale budu se snažit zase nějaké poslat :D
madamare (167)|21.7.2004 10:49
Preklad programu do slovenčiny stačí len v adresári CookWiz prepísať pôvodný súbor. Ak by bol záujem začnem prekladať aj recepty.
Vít_ce4you (156)|23.7.2004 00:52
[QUOTE]To All: instalace na webu právě zaktualizovány a ke stažení jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)[/QUOTE]

Chtel jsem si to ted stahnout, ale hlasi ti Chyba 404 Požadovaný soubor neexistuje! Cab stahnout jde, ale ja bych radsi normalne. A jeste off topic: Pokud si neco nainstaluju do Storage, tam to zustane i po pripadnem hard resetu?
eXEden_ce4you (811)|23.7.2004 07:28
[QUOTE="Vít"]Chtel jsem si to ted stahnout, ale hlasi ti Chyba 404 Požadovaný soubor neexistuje! Cab stahnout jde, ale ja bych radsi normalne. A jeste off topic: Pokud si neco nainstaluju do Storage, tam to zustane i po pripadnem hard resetu? [/QUOTE]
Omlouvám se, špatně jsem pojmenoval soubor :? Teď už je vše v pořádku ;)
Wuffi (1599)|26.7.2004 10:05
Ha tak uz jsem z5. Koukam zadne nove recepty...?
bass_ce4you (105)|26.7.2004 16:11
Vypadá to, že všichni kteří tak intenzivně volali o prográmek jaksi zjistili jeho nepříjemnou vlastnost. A to, že jídlo je třeba ještě podle receptu uvařit. A nadšení ochablo. Nicméně sám mám trochu másílka na hlavě. Zatím jsem sem taky nedal ani čárku. No snad je to těmi prázdninami a hrozným pařákem venku, čímž je způsobeno, že nikdo nechce makat. No uvidíme. Jen je třeba sem tam něco napsat aby fórum neupadlo zcela v zapomnění.
Tissi (210)|26.7.2004 16:54
Potřebuju pomoct! Vím, že to sem nepatří ... ale umíte někdo dělat javascripty? Potřebovala bych jen malinkatou úpravu v již hotovém scriptu ... prosím, je to důležité. Díky
Tissi (210)|28.7.2004 21:21
Mám dotaz. Mám dva recepty, které chci zařadit do kategorie Gril. V obou receptech mám zatrženou kategorii Gril a kuřecí maso a v nabídce nad tím mám vybráno kuřecí maso. Když ale kliknu na Kuchařku a dám vybrat kategorii Gril, není tam žádný recept :oops: ... co jsem s tím zase vyvedla?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|28.7.2004 23:24
[QUOTE="Tissi"]Mám dotaz. Mám dva recepty, které chci zařadit do kategorie Gril. V obou receptech mám zatrženou kategorii Gril a kuřecí maso a v nabídce nad tím mám vybráno kuřecí maso. Když ale kliknu na Kuchařku a dám vybrat kategorii Gril, není tam žádný recept :oops: ... co jsem s tím zase vyvedla?[/QUOTE]
Nic jsi s tím nevyvedla, pouze pokud jsi v hlavní kategorii zadala nejprve gril a potom kuře, tak jsi gril zrušila. Jinak řečeno, v hlavní kategorii můžeš přiřadit pouze jedinou kategorii, v podkategoriích třeba všechny. Mám např. živáňskou, hlavní kategorie je gril, podkategorie mám označené jako hovězí, vepřové a skopové. Výběr mi funguje na vše co mám v receptu zatrženo v podkategoriích i hlavní kategorii.
Tissi (210)|29.7.2004 10:08
Tak to není moc dobře vyřešeno, ne? Kam se zařadí těstovinový salát, do hlavní kategorie Saláty nebo do Pokrmy s těstovin??? Šel by přeci zařadit do obou kategorií ...
Tissi (210)|29.7.2004 14:37
[QUOTE="Jarouš"] Jinak řečeno, v hlavní kategorii můžeš přiřadit pouze jedinou kategorii, v podkategoriích třeba všechny. Mám např. živáňskou, hlavní kategorie je gril, podkategorie mám označené jako hovězí, vepřové a skopové. Výběr mi funguje na vše co mám v receptu zatrženo v podkategoriích i hlavní kategorii.[/QUOTE]
To co píšeš není pravda! Já mám třeba nakládaný hermelín ve dvou hlavních kategoriích (v Bezmasá jídla a v Pokrmech z mléka/sýra) a v obou kategoriích se mi zobrazuje! Tak proč nejde ten Gril a Kuřecí maso??? :((((
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|29.7.2004 15:20
[QUOTE="Tissi"][QUOTE="Jarouš"] Jinak řečeno, v hlavní kategorii můžeš přiřadit pouze jedinou kategorii, v podkategoriích třeba všechny. Mám např. živáňskou, hlavní kategorie je gril, podkategorie mám označené jako hovězí, vepřové a skopové. Výběr mi funguje na vše co mám v receptu zatrženo v podkategoriích i hlavní kategorii.[/QUOTE]
To co píšeš není pravda! Já mám třeba nakládaný hermelín ve dvou hlavních kategoriích (v Bezmasá jídla a v Pokrmech z mléka/sýra) a v obou kategoriích se mi zobrazuje! Tak proč nejde ten Gril a Kuřecí maso??? :(((( [/QUOTE]
No asi máme každý jiný program. Pokud máš jako samostatné a hlavní kategorie Bezmasá jídla a Pokrmy z mléka/sýra, tak v mém programu je prostě obě jako hlavní nelze zvolit. Jiná situace je, když máš jako hlavní kategorii Bezmasá jídla a jako její podkategorii Pokrmy z ... Potom stačí zatrhnou pouze podkategorii Pokrmy z ... a v receptu je zobrazená kategorie Bezmasá jídla - Pokrmy z.. To ale není tvůj případ, jak tvrdíš. Jen připomínám, že hlavní kategorie jsou v nabídce na zarážku vlevo, jejich podkategorie jsou odsazeny.
Tissi (210)|30.7.2004 08:48
[QUOTE="Jarouš"]No asi máme každý jiný program. Pokud máš jako samostatné a hlavní kategorie Bezmasá jídla a Pokrmy z mléka/sýra, tak v mém programu je prostě obě jako hlavní nelze zvolit. Jiná situace je, když máš jako hlavní kategorii Bezmasá jídla a jako její podkategorii Pokrmy z ... Potom stačí zatrhnou pouze podkategorii Pokrmy z ... a v receptu je zobrazená kategorie Bezmasá jídla - Pokrmy z.. To ale není tvůj případ, jak tvrdíš. Jen připomínám, že hlavní kategorie jsou v nabídce na zarážku vlevo, jejich podkategorie jsou odsazeny.[/QUOTE]
Myslim, že program máme oba stejnej ;) . No ale opravdu mám obě kategorie jako hlavní (vím, že podkategorie je odsazená a taky má bílý pozadí) a hermelín mám prostě v obou kategoriích. Teď jsem ho zkoušela přidat i do Chuťovky a předkrmy (taky hlavní kategorie) a mám ho i tam!!!
No a už jsem vyřešila problém i s tím Grilem ... Pálivá kuřecí křídla mám v hlavní k. Gril i v podkategorii kuřecí ... Už je vše OK :D .
Tissi (210)|30.7.2004 09:31
Jinak pro všechny:
Snažím se vytvořit web s receptama :D . Tak to okoukněte a dejte vědět. Vím, ještě je potřeba vylepšovat, ale jsem úplnej začátečník samouk ;) ... literaturu nečtu ... tvořím podle zásady Pokus, omyl :). Tak to berte na vědomí ;) . Díky.

http://www.kucharka-ppc.kvalitne.cz/ (cpou mi tam pořád reklamu doprostřed, tak jsem musela posunout stránky až na home.html :oops - no ale zase budu moci oddělat tu reklamu vpravo nahoře ;))
http://www.kucharka-ppc.kvalitne.cz/home.html
Gvaks (114)|30.7.2004 09:37
na začátek dobrý taky jsem tak začínal :D
eXEden_ce4you (811)|30.7.2004 09:45
[QUOTE="Tissi"]Jinak pro všechny:
Snažím se vytvořit web s receptama :D . Tak to okoukněte a dejte vědět. Vím, ještě je potřeba vylepšovat, ale jsem úplnej začátečník samouk ;) ... literaturu nečtu ... tvořím podle zásady Pokus, omyl :). Tak to berte na vědomí ;) . Díky.

http://www.kucharka-ppc.kvalitne.cz/ (cpou mi tam pořád reklamu doprostřed, tak jsem musela posunout stránky až na home.html :oops - no ale zase budu moci oddělat tu reklamu vpravo nahoře ;))
http://www.kucharka-ppc.kvalitne.cz/home.html[/QUOTE]
No teda ... tohle si zaslouží pochvalu :yes: Ještě tak fanklub a budu usínat s blaženým pocitem :D Moh bych ti poslat logo, kdyby jsi chtěla ;)
Gvaks (114)|30.7.2004 09:51
jestli můžu otravovat, přidal bych tam na stažení kompletní data soubor kuchařky CookWiz.cwd a postup jak psát recepty.
Tissi (210)|30.7.2004 10:00
[QUOTE="eXEden"]No teda ... tohle si zaslouží pochvalu :yes: Ještě tak fanklub a budu usínat s blaženým pocitem :D Moh bych ti poslat logo, kdyby jsi chtěla ;)[/QUOTE]
Děkuji za pochvalu :) , bez tebe by ale stránky nebyly! ;) Určitě logo pošli a klidně i připomínky ... jen předem upozorňuju, že machr na tvoření webu nejsu :? ... pokud by byl někdo ochoten něco dodělat ... :D ... nápady mám taky ... ale s realizací je to horší ....
Tissi (210)|30.7.2004 10:02
[QUOTE="Gvaks"]jestli můžu otravovat, přidal bych tam na stažení kompletní data soubor kuchařky CookWiz.cwd a postup jak psát recepty.[/QUOTE]Kompletní data přidám ... ;) a postup Jak psát recepty měl vytvořit Wuffi :? ... ale nějak to nevypadá, co? ... no pokusím se ...
Šeba_oldd (1184)|30.7.2004 11:09
[QUOTE]Kompletní data přidám ... a postup Jak psát recepty měl vytvořit Wuffi ... ale nějak to nevypadá, co? ... no pokusím se ...[/QUOTE]
Mohu tomu rozumět tak, že se tam objeví soubor kde budou všechny recepty a ten se bude postupně doplňovat, tak aby se každý recept nemusel stahovat zvlášť.Já mám totiž z posledního stažení zde trošku jinak řazená jídla v kategoriích než je to na tvém webu a pokud tam chci mít všechny recepty a to každý jen jednou je to dosti problematické to dát dohromady.
Jinak web supr a přidávám se k děkovačce a pochvale.

[QUOTE]Chci se jen zeptat, jestli jste někdo náhodou nenarazil na kuchařku pro PPC. No já vím, vy chlapi by jste ji ani moc nevyužili , ale mně by se hodila . [/QUOTE] No vidíš a už ji sama tvoříš - BLahopřeji.
Navíc když si vezmu že toto jsi vložila 10.června a už je vše zrealizované.
Tissi (210)|30.7.2004 11:37
[QUOTE="seba"][QUOTE]Kompletní data přidám ... a postup Jak psát recepty měl vytvořit Wuffi ... ale nějak to nevypadá, co? ... no pokusím se ...[/QUOTE]
Mohu tomu rozumět tak, že se tam objeví soubor kde budou všechny recepty a ten se bude postupně doplňovat, tak aby se každý recept nemusel stahovat zvlášť.Já mám totiž z posledního stažení zde trošku jinak řazená jídla v kategoriích než je to na tvém webu a pokud tam chci mít všechny recepty a to každý jen jednou je to dosti problematické to dát dohromady.
Jinak web supr a přidávám se k děkovačce a pochvale.[/QUOTE]
Rozumíš tomu správně ;), dám na stránky soubor, kde budou všechny recepty, které budou na stránkách. No ale pokud by jsi zaměnil můj soubor za tvůj, tak by se ti vymazaly tvoje nově přidané recepty (no jedinou možností je, že by jsi měl 2 kuchařky, které by jsi musel přepínat - to ale asi není moc k využití ... některé recepty by jsi měl v obou kuchařkách, některé ne). Takže navrhuji ODSOUHLASIT NĚJAKÉ OPTIMÁLNÍ KATEGORIE (předělám menu na webu), aby vyhovovaly všem! Pak by si dotyčná osoba mohla přidávat jen ty recepty, které ji zaujaly a nemusela by kopírovat celou kuchařku (i s jídlama, které nejí). Toť můj návrh!

[QUOTE="seba"][QUOTE]Chci se jen zeptat, jestli jste někdo náhodou nenarazil na kuchařku pro PPC. No já vím, vy chlapi by jste ji ani moc nevyužili , ale mně by se hodila . [/QUOTE] No vidíš a už ji sama tvoříš - BLahopřeji.
Navíc když si vezmu že toto jsi vložila 10.června a už je vše zrealizované.
[/QUOTE]Díky, hlavní zásluhu má eXEden. No a já jen plním, co jsem slíbila ;). Zrealizované to mohlo být i dřív ... prográmek udělal eXEden už dávno ... jenže nějak chybí čas ... ale budu se snažit ;)