HTC Touch Diamond - konkrétní rady, zkušenosti, problémy a řešení ....
[QUOTE="belkov"]5 měst pro ČR je málo[/QUOTE]Hlavni je to, jaky je zdroj dat. Pokud nejaky zahranicni, je presnost predpovedi dosti na ...
No,ono vsechny pouzivaji zahranicni zdroje co ja vim ..... ale take vim ze i CHMI pouziva zahranicni zdroje , z velke casti , nebo v cele vyuzivame informace od nemcu a amiku :-) Ale co rozhodne chybi - a to jsou hodne dulezite udaje jsou z METARU -mereni , respektive informace o soucasne situaci , vetsinou jsou merici stanice na letistich . To si odecitame samozrejme sami a pro predpoved - i osobni - je to dost dulezity udaj - ktery ale HTC tezko nekdy bude mit k dispozici - jako dalsi hafo informaci ktere treba ma PocketWeater od SBSH ... (dle meho nazoru nejlepsi softik v tomhle oboru)
Jak vam dlouho trval fix GPS na TomTomu? Ja mam tottoma 7 a nastavim gps podle navodu z tohoto fora...jina MNEA...4800...COM4 a porad mi to hlasi , ze ma spatny prijem signalu GPS. Zkousel jsem i SmartMapy a tam to najde spravne GPS, ale nevidim zadne staelity. A to jsem to mel venku zapnuty cca 5 minut. Data pres QuickGPS jsem mel stazeny. Tady nekdo psal, ze mu to trvalo taky dlouho...ale jak dlouho?
Prvni fix tak 20-25 sec , dalsi pak 10-15 ,neco mas divneho ...... tyhle parametry jsou +- stejne u iGo , TomToma , Garminu i Navigonu ....
Zdravim, muzete me prosim poradit, uz si nevim rady, ale pri pokusu o nahrani nove ROMky me moje PC nepusti dal, ale hlasi chybu a to " V alpikaci RUU doslo k problemu a je treba ji zavrit "
Vsem dekuju.
Vsem dekuju.
Honzam75: mel jsem stejnej problem... pomoci QuickGPS jsem si stahl data o satelitech a uz to jelo jak po dratkach ;), TT7 se prihlasil rychlosti blesku, jediny co mi teda vadi ze Diamond nema nahore ty LEDku jako mel Cruise, aspon hned clovek vedel co se s founem deje, soudruzi z HTC setrili na nespravnym miste....
[QUOTE="soko.ban"]Honzam75: mel jsem stejnej problem... pomoci QuickGPS jsem si stahl data o satelitech a uz to jelo jak po dratkach ;), TT7 se prihlasil rychlosti blesku, jediny co mi teda vadi ze Diamond nema nahore ty LEDku jako mel Cruise, aspon hned clovek vedel co se s founem deje, soudruzi z HTC setrili na nespravnym miste....[/QUOTE]
to je otazka vkusu, nejlepsi reseni je kdyz tam diodky jsou, ale jdou softem vypnout. :yes:
to je otazka vkusu, nejlepsi reseni je kdyz tam diodky jsou, ale jdou softem vypnout. :yes:
ano jsou, funguje to defacto uplne stejne jako klasicky ledky, jen je to na jinym miste :))
EDIT: vychazim z toho co jsem se docetl na netu, diamonda nemam.
EDIT: vychazim z toho co jsem se docetl na netu, diamonda nemam.
no zajimalo by me jestli nekdo lituje ze si tento pristroj koupil a pokud by to mohl vzit zpet, tak by si jej nekoupil? A taky by me zajimaly duvody.
Samozrejme vim o jednom cloveku kterej tady uz diamonda prodaval...
Samozrejme vim o jednom cloveku kterej tady uz diamonda prodaval...
mozna se budete smat ale lze vyuzit Fm radio diamonda k chytani zprav silnicniho provozu treba k TOMTOMovi??? :oops:
tady nezalezi na fm radiu ale na chipu GPS a myslimze zatim zadny od HTC tohle neumoznuje. Otazkou je spise jestli to vubec chtit. V zahranici toho vyuzijete mozna, ale v cechach je zatim vyuziti k placi. Proste objizdka kvuli bouracce a i kdyz se bouracka odstranila behem hodky a silnici jezdi auta, tak si muzete byt jisti ze RDS bude jeste nekolik hodin hlasit silnici neprujezdnou a vy si kvuli tomu budete zajizdet X kilometru atd.
Treba se ale tahle situace zlepsila....
Treba se ale tahle situace zlepsila....
Jinak telefonek je to peknej. Oproti Cruisovi, ale klouze, hur se drzi jak je titernej, "kolecko" nema tolik vyuziti jako u Cruise, nema LEDky a docela hreje (pri mabijeni, wifi atd)... ale displej luxus, v kapse je nenapadnej, gps startuje velmi rychle, Touch Flo je sice peknej napad, ale uvital bych vetsi nastavitelnost. Zvyk sem si na HTC Home a free today plugin TodayAgenda, kterej zobrazuje schuzky z kalendare, narozeniny, ukoly atd... a pres tenhle pohyblivej nablejskanej bazmek to vsechno najednou nevidim.
Ale kdyz ho videl kamarad, tak dal inzerat ze proda Cruise a zacal vybirat eshop na Diamonda :)
Ale kdyz ho videl kamarad, tak dal inzerat ze proda Cruise a zacal vybirat eshop na Diamonda :)
[QUOTE="Jarda Lukas"]Takže poslední verze [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
No takze sem se regnul na HTC a presne tohle mi to nabidlo jako ke stazeni? Nejaky zkusenosti, zaludnosti, na co si dat pozor, atd? O vikendu bych to zkusil nahrat. Podle popisu na htc strankach staci pustit exac a pul hodky jit na kafe. Je to tak? Dik.
No takze sem se regnul na HTC a presne tohle mi to nabidlo jako ke stazeni? Nejaky zkusenosti, zaludnosti, na co si dat pozor, atd? O vikendu bych to zkusil nahrat. Podle popisu na htc strankach staci pustit exac a pul hodky jit na kafe. Je to tak? Dik.
je to tak a zaroven musim uznat, ze je tenhle FW rychlejsi nez 1.37.405.1, ktery z nej vychazi.
Zajimave je toto
1.37.401.3 - 80MB
1.37.405.1 - 110MB
Zajimave je toto
1.37.401.3 - 80MB
1.37.405.1 - 110MB
Ahoj, jsem zacatecnik a snazim se nainstalovat novou rom. Prolezl jsem uz skoro cely forum xda-dev ale nejak mi to stale nefunguje...Tak pokud by mi nekdo mohl napsat step by step navod, byl bych mu moc vdecny :)
jedna o:
Public Beta: bElite ROM by bepe [WWE | GER | FRA]
verze 0.52
Hlavne mi neni asi uplne jasny JAK a JAKOU verzi Hard-Spl pouzivat...
Diky za jakoukoli pomoc!
jedna o:
Public Beta: bElite ROM by bepe [WWE | GER | FRA]
verze 0.52
Hlavne mi neni asi uplne jasny JAK a JAKOU verzi Hard-Spl pouzivat...
Diky za jakoukoli pomoc!
urcite jste uz nekdo videl to video kde ukazuji zapinani zarizeni s Touchflo 3D kolik mu trva nez se zobrazi cely display...jak je to u vas jde to opravdu tak pomalu?? diky
Používáte někdo Dinarsoft HandySwitcher, já to zkoušel, program vypadá dobře ale automaticky mi pořád vypíná TouchFlo - píše, že aplikace Start neodpovídá - a ptá se jestli ho má ukončit. To udělá vždy tak do deseti sekund po spuštění TouchFlo.
Nebo používáte jiný přepínač aplikací?
Nebo používáte jiný přepínač aplikací?
Mal by som dotaz na uzivatelov Diamonda - ako dlho vam trva nez uslisite hlas protistrany od stlacenia tlacitka prijatia hovoru? Dik
[QUOTE="kultus"]urcite jste uz nekdo videl to video kde ukazuji zapinani zarizeni s Touchflo 3D kolik mu trva nez se zobrazi cely display...jak je to u vas jde to opravdu tak pomalu?? diky[/QUOTE]
Displej se zobrazuje okamzite, dokonce mam pocit ze se i na rozdil od jinych WM zarizeni po zapnuti rychle obnovi - u predchozich wm zarizeni trvalo 1-2s nez se refreshnul cas, ted si ani nestihnu vsimnout prekresleni a cas je aktualni..
Displej se zobrazuje okamzite, dokonce mam pocit ze se i na rozdil od jinych WM zarizeni po zapnuti rychle obnovi - u predchozich wm zarizeni trvalo 1-2s nez se refreshnul cas, ted si ani nestihnu vsimnout prekresleni a cas je aktualni..
[QUOTE="spree"]Mal by som dotaz na uzivatelov Diamonda - ako dlho vam trva nez uslisite hlas protistrany od stlacenia tlacitka prijatia hovoru? Dik[/QUOTE]
Tak otestovano:
Kdyz zkousim volat z Nokie na Diamond, displej se rozsviti a Diamond zacne zvonit az chvilku po 1. tonu s prodlevou tak 3-5s. Nokia samozrejme zvoni ihned - jeste nez se ozve ve sluchatku prvni ton - tohle zpozdeni je asi u WM zarizeni standard i kdyz nevim proc.
Pokud volam z Nokie na Diamond a na Diamondu prijmu hovor a zacnu mluvit do Nokie slysim cely zacatek a vse okamzite.
Pokud volam z Nokie a na Diamond, na Diamondu prijmu hovor a zacnu do nej pocitat priblizne po sekundach, tak nekdy na Nokii slysim 2 nekdy az 3 :) Zacatek je vzdy usekly, takze zase WM klasika, zvednout tel, chvilku pockat a pak se predstavit, jinak protistrana neuslysi ze uz jste zvedli tel. - nechapu proc WM nesnimaji cely hovor!
Tak otestovano:
Kdyz zkousim volat z Nokie na Diamond, displej se rozsviti a Diamond zacne zvonit az chvilku po 1. tonu s prodlevou tak 3-5s. Nokia samozrejme zvoni ihned - jeste nez se ozve ve sluchatku prvni ton - tohle zpozdeni je asi u WM zarizeni standard i kdyz nevim proc.
Pokud volam z Nokie na Diamond a na Diamondu prijmu hovor a zacnu mluvit do Nokie slysim cely zacatek a vse okamzite.
Pokud volam z Nokie a na Diamond, na Diamondu prijmu hovor a zacnu do nej pocitat priblizne po sekundach, tak nekdy na Nokii slysim 2 nekdy az 3 :) Zacatek je vzdy usekly, takze zase WM klasika, zvednout tel, chvilku pockat a pak se predstavit, jinak protistrana neuslysi ze uz jste zvedli tel. - nechapu proc WM nesnimaji cely hovor!
u WM klasika? ja na jinych pristrojich s nicim podobnym problem nemel, ani si nikdo zatim nestezoval. A to jsem mel na pristroji kterej mam tedka WM 6.0 i 6.1 ale treba mate nekdo jinou zkusenost, Celkem by me tento problem zajimal.
Dobra mozna ne u WM ale zatim u vsech HTC s WM co jsem mel bylo toto stejne - vzdycky, kdyz jsem zvedl telefon a ihned se predstavil, tak me druha strana neslysela a musel jsem se po chvilce trapneho ticha opakovat... :)
resil jste nekdo automaticke odpojeni EDGE po urcitem case?? Nechce se mi byt celou dobu online. jednak to sosa baterku a jednak se obcas nikdo nedovola. osvedcene jako GB soft atp metody nefunguji. :-(
Na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=404700 nové verze ROMek od bepeho. Nyní i ve verzích Premium a Basic. Premium se všemi standartními aplikacemi a verze Basic bez TF3D, Audiomanager, EZInput, XT9.
Asi uz konecne objevil spojitosti s vypadky prepinani klavesnic , je to haklive na zasahy do registru MemMaidem i AdvanceConfig ... dokud nesahnu na registry upravou neceho v techo programech klavesnice behaji , stejny problem nastal i po instalaci programku na upravu razeni sms ...... Takze opatrne pri tweakovani :-) Tyka se to vsech dostupnych ROM ....
Co Teeter? Celkem pekna hra, co?.. ukazal jsem to detem a nechtely mi vratit tlf :).. ale uz sme to spolecnymi silami dohrali.
Muzu vas poprosit o kratky testik - zvysit hlasitost systemu i zvoneni na max, vybrat v nastaveni telefonu zvoneni Ring-Bella a spustit ho...
Strasne mi pri vyssich tonech chrasti reproduktor a zvuk je nekvalitni a jakoby zboostrovany. Audio booster jak psal nekdo drive v diskuzi je ale vypnuty... Ve sluchatkach je zvuk v poradku.
Diky
Strasne mi pri vyssich tonech chrasti reproduktor a zvuk je nekvalitni a jakoby zboostrovany. Audio booster jak psal nekdo drive v diskuzi je ale vypnuty... Ve sluchatkach je zvuk v poradku.
Diky
Tak jsem si nahral rom od Bepe 0.53 a mohu doporucit. ROM je rychla a vsechno funguje. Po startu mam volny storage 102 MB a pamet 61 MB. To je proti originalnim rom celkem znat...
Jo,konecne udelal i "basic" s vyhrezlymi nesmysly ... TF a vsechny klavesnice :-) Vynikajici "beta" prace , jako obvykle , zadne negativum :-) S ROM se ted utrh a jeste utrhne pytel , dalsi kousek pridal "panosha" ... ale ze zkusenosti bepe , pdaviet , schaps nebo jako zde sdruzeni "elite" ... nema konkurenci , ostatni jsou bridilove
Ahoj,
nema nekdo zkusenosti s pripojenim diamonda k pc tak aby se pres nej dalo prpojit na internet? je to vubec mozne?
M
nema nekdo zkusenosti s pripojenim diamonda k pc tak aby se pres nej dalo prpojit na internet? je to vubec mozne?
M
me to bohuzel nefunguje...v diamondu mam internet pres gprs a chtel bych pres nej surfovat na pc(kde internet nemam)...Asi delam neco spatne ? Nastavene to mam defaultne, nic jsem nemenil...
tak sjem dal posledniho BEPE basic a nemile me prekvapila ta nepouzitelna klavesnice, co v nem je. Docela mi vyhovovala ta defautlni qwerty co byla v puvodnich romkach. Da se tam nejak tato jedna dostat?
Měl bych dvě otázky. Zajímalo by mě jestli je nějaký šetrnější zbůsob jak restartovat zařízení než hard resera jestli ano jak na to. A pak mám takový problém že když PPC delší dobu používám tak mi pořád ubývá paměť ikdyž všechny programy ukončuji. Dík za odpověi.
urcite - soft reset ;). ale ten jsi asi mel na mysli. Jinak ja pouzivam polozku v menu SPB plus, ale soft reset umi asi i spousta task manageru atd.
Dík moc za ten soft reset, ale s tou pamět mi to přijde docela divná mám tam 57MB volné a přijde mi pár SMS který potom vymažu,chvíli používám Total commander a mám už jen 50MB volný. Nevíte kde je problém?
[QUOTE="sikula05"]leakování paměti-neduh asi všech variant WM:no: [/QUOTE]
o zadny leak nejde, ve WM6.1 jede today screen v .NETu, takze slape framework a obhospodaruje si pomet sam. Uvolnovani probiha v cyklech - projdi si nejakou dokumentaci o frameworku .NET a vlastne i JAVA, protoze to jsou dost podobny systemy.
zkus zotvirat tolik programu, aby ti dosla pamet a uvidis, ze to zase tak jednoduchy neni
pri beznym pouzivani to proste nema sanci nastat (ikdyz mozny je vsechno, vsechno jde)
o zadny leak nejde, ve WM6.1 jede today screen v .NETu, takze slape framework a obhospodaruje si pomet sam. Uvolnovani probiha v cyklech - projdi si nejakou dokumentaci o frameworku .NET a vlastne i JAVA, protoze to jsou dost podobny systemy.
zkus zotvirat tolik programu, aby ti dosla pamet a uvidis, ze to zase tak jednoduchy neni
pri beznym pouzivani to proste nema sanci nastat (ikdyz mozny je vsechno, vsechno jde)
Prosím o radu, mám na Diamondu TF3D vypnutý, používám SPB Pocket Plus a Mobile shell, stává se, že se Diamond sekne a po soft resetu je hned seklej zase, prostě se nedostane přes zadání pinu na simce a zůstane vytuhlej. Má s ním někdo podobnou zkušenost? Přitom oba zmíněné programy by měly makat na WM 6.1, žejo.