Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nezdařený flash Qteka 9100

Jirka_j (186)|14.5.2008 22:12
prosím pomozte, po flashi Qteka 9100 se objeví pouze taková ta barevná pruhovaná obrazovka, jakmile to připojím k USB, začne se telefon dokola restartovat, takže nemůžu flashnout :( dík za rady

edit: vzniklo to tak, že se sám restartnul a už najela jen úvodní obrazovka, udělal jsem HR, telefon najel taky jen do úvodní obrazovky, následující flash dojel do 99% a potom reset. Od té doby se to chová jak píšu víše...
99rk_ce4you (164)|15.5.2008 14:55
A jake mas IPL SPL

Edit: Mne kdysi pomohlo tohle
https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=22353

Z techle stranek je navod:

cely jsem to delal na naflashovany orig romce od t-mobilu 2.21.2.111

1: Potrebujete prazdnou miniSD kartu pise ze staci 64MB on zkousel radsi 128MB ja mel jen 1GB

2: Je potreba ve spravci uloh ukoncit proces "wescomm.exe"

3: Vlozte prazdnou kartu do MDA.Pak pustit bootloader.Bud drzet tlacitko fotaku a stisknout reset a dal drzet fotak nebo drzet fotak a k nemu zmacknout tlacitko pro zapnuti a dal drzet fotak.Pote pripojit usb kabel

4: Spustit programek "romupdate_115.exe" ke stahnuti na http://wiki.xda-developers.com/uploads/romupdate.rar .(Doufam ze nic neporusuju tim odkazem) .Po spusteni programku je potreba vybrat ve vyberu portu (Port Selection) "WCEUSBSH001" a potvrdit "OK".Nic jinyho jsem tam nemenil.

5: Ted se dospustil ten programek a jen je potreba napsat do prazdneho okna prikaz "r2sd all" a stisknout enter.Je potreba vyckat az do konce kde se vypise v tom okne dole vlevo "cmd>".Na telefonu je dole zobrazenej malej bar jak je to asi daleko.

6: Odpojte telefon od USB a vypnete ho.Bud dlouhym podrzenim tlacitka na vypnuti nebo vyndanim baterky.Kartu nechte v telefonu.Spustte znovu bootloader.Ted nez naskoci klasickej bootloader RGB obrazovka tak se nakratko zobrazi hlaska zda chcete stahnout a naflashovat z SD karty (download SD image).Pro potvrzeni je púotreba zmacknout tlacitko hlasove volby.To je to na pravym boku nahore.Ted uz jen staci zase vyckat do konce.Pak normalne resetnout a to je vse.

Pak uz jsem zase normalne naflashoval SuperROM 1.1 a vse funguje tak jako pred tim.Jeste jednou dekuju Flashmane za pomoc a doufam ze jsem to napsal dost podrobne .
Jo jeste jedna drobnost co jsem si vzpomenul.Hodi se ctecka karet na naformatovani ty karty protoze telefon mi ji pak ani nevidel.Ve ctecce nesla otevrit ale sla normalne naformatovat.Pak uz fungovala i v telefonu.

Ja jsem jeste pred tim nechal vario 1-2hodky v nabijecce.

rom 2.21.2.111
http://t-mobile.cz/Web/ClientFunction.DownloadFile.axd?FileID=781f5c6a-4532-4303-b5df-eea1ca3859c2
Instalator si muzes rozbalit v WinRARu.

romupdate
http://www.tweaks2k2.com/binfiles/romupdate.zip

Soubor s (příponou).nbf musí být ve stejném adresáři jako RomUpdate.