Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

hx4700 - selhání kalibrace

Santus_ce4you (2)|7.4.2008 13:07
Zdravím!
nedávno jsem se stal majitelem tohodle přístroje, který byl pořízen z firemního odkupu za mrzký peníz, ale!

Po startu se přirozeně objeví požadavek na kalibraci displeje a zde již veškerá práce na PDA končí. Proces kalibrace všichni známe, jakmile se dostanu k poslednímu bodu (tapnutí), nepřejde kalibrace na další step, ale vyzve mne k opětovné kalibraci displeje a takhle pořád dál a dál. Možnost, že tapu mimo se vyloučit dá :)

Původně PDA fungovalo s WM2003, přehrál jsem firmware na verzi 2003, nýbrž vyšší - nic.
Přehrál jsem fw na WM05 - nic

Stále není možné dostat se dál za kalibraci displeje...

Google odpověděl něco ve smyslu možného poškození digitizéru. PDA prošlo rukama "technika", který mi řekl, že je v háji základní deska. Nicméně přístroj rozezná tapnutí na displej a vesele svítí (jeví se jako OK).

Neměl by někdo nějaký TIP na postup, jak toto PDA zprovoznit? Mluvil jsem se servisem HP, kde mi bylo sděleno, že se může jednat o vadu displeje popř. dalších součástí, nejlépe tedy odeslat do servisu. zařízení je samozřejmě po záruce tak je jistě pochopitelné, že investovat X tísíc do opravy je poněkud nerentabilní :)
Zdenek Malinsky (9781)|7.4.2008 13:38
Než investovat peníze za opravu v servisu HP, to je levnější prodat 4700 na součástky za panáka lahůdkové whisky a koupit jiný model - třeba model 21x. Mimozáruční opravy se u HP nevyplatí ani omylem. :mad:
Santus_ce4you (2)|7.4.2008 14:01
On sám zaměstnanec technické podpory Hp zněk krapet zdženlivě při podávání informací ohledně ceny opravy... No uvidíme, každopádně díky za nápad!
Zdenek Malinsky (9781)|7.4.2008 14:32
Když displej reaguje, tak by problém s ním a digitizérem být neměl.
Otázkou je, jak víš, že tam máš 2003 SE, WM 5 nebo 6, když se přes kalibraci dál nedostaneš? :?
ad servis HP - za přední kryt u mé 514 chtěli skoro jako za celý nový stroj - měl jsem s sebou fakturu. :(
toja (366)|7.4.2008 16:41
No paráda.
Toto sa stalo aj mne pred týždňom., prevádzkoval som na ňom WM6 a po preflashovaní na akýkoľvek iný WM to robilo to iste.
Laboroval som, preflashovával, ale nič nepomohlo, pritom display reagoval dovtedy O.K. a aj pri tej kalibrácii reakcia na tapt bola okamžitá, akurát neprešiel na ďašiu obrazovku a stále ponúkal kalibráciu.
Až nakoniec som zistil, že nesmiem taptnúť tak zľahka ako keď pracujem štandardne, chcelo to také poctivé, silnejšie taptnutie a na pár pokusov to skalibrovalo aj po opakovano flashovaní.
No bol som z toho na prášky :(( ale už zas šlape s WM6.1 a je v pohode.
Akurát som na vážkach či sa pokúsiť zase flashovať a ako dopadnem.
Najviac to odskákala manželka, tá sa na ňom odbavuje na Solitéri a podarilo sa jej už predrať aj drahú ochrannú fóliu so silikónovou vrstvou. Našťastie na lite verzii WM6.1 nieje Solitér.:D
Napíš či Ti to pomohlo
MaPo_ce4you (174)|7.4.2008 21:20
Neco podobneho uz jsem mel v ruce, byla rozjeta dotykova vrstva oproti dipleji asi o 6 mm smerem dolu, takze kdyz se taplo nahore spravne na krizky a dole o cca 6mm niz, v pripade prostredniho o cca 3mm niz, dalo se projit az do OS, nicmene na pouzivani to pak nebylo moc komfortni (trefit se v menu na polozku atd.).

Kalibrace ma odstranit prave rozdil mezi displejem a kalibracni vrstvou, ale evidentne co je moc to je prilis a s velkym rozdilem si system neporadi. (jestli tady je nekdo z programatoru, mozna vytahne z rukavu nejakou promenou v systemu, ktera toto upravuje)

Servis to resil pokud vim vymenou displeje, coz v pripade hx4700 podle mne nema smysl, vzhledem k zaruce a novym procesorum a pametem atd. ma v tomhle pripade podle mne smysl volit koupi noveho modelu iPAQ 214, jak tady jiz bylo receno.

MaPo
drtic_73 (13)|8.4.2008 20:59
Tenhle problem jsem mel take, kdyz tak si tady vyhledej o co slo. Pokud neni vadny digitizer je sance to rozchodit. Aspon moje 4700 od te doby slape perfektne.