Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC TOUCH a spárování s LD-3W

mineska (0)|29.2.2008 13:29
zdravim lidicky!
mam takovy problemik, uz vazne nevim co s tim...
koupila jsem si Touch a k nemu gps modul LD-3W.
nainstalovala jsem aplikaci tomtom5 (mimochodem sla by mi 6ka?), nahrala mapy, aktivovala a ted se snazim sparovat mda s gps... a nedari se:O
vlastne vubec nevim co delam spatne... mohl by mi nekdo polopate vysvetlit jak je sparovat? vubec tomu nerozumim...
zatim jsem to udelala tak ze jsem pres BT pridala nove zarizeni (tu gps) a pak jsem v TT dala konfigurovat gps modul a tam jsem zkusila jak TT gps modul tak i Ostatni GPS a ani jednou se nechytl.. chce to nejake nastaveni ale vazne nevim co.. help prosiim.
dekuji :-)
Zdenek Malinsky (9781)|29.2.2008 13:40
Co třeba tohle?

A příště se neboj a použij vyhledávání - opravdu to nebolí. ;)
d25d (12)|1.3.2008 22:51
ahoj, možná mě taky někdo dá po čenichu, že se mi nechce číst diskuze o spárovávání HTC s různýma GPS modulama, ale jelikož sem dnes ztrávil půl dne na netu vybíráním si GPS modulu ke svýmu HTC touch, tak sem si vybral asi pět kousků, mezi kterýma se rozhoduju, ale když sem si odpoledne sem šel najít pár diskuzí na toto téma (co by mi mohlo pomoci ve výběru) tak vůbec nevím, jestli si mám nějakou koupit, jestli by nebylo lepší si od něja¨kého kamaráda nepůjčit GPS modul a vyzkoušet si ho, než abych koupil nějakýho zajíce v pytli.... doporučíte mi někdo nějaký fajn kousek? na penězích neříkám, že mi nezáleží, ale když to bude malinkatý a dizajnově hezký, tak do toho jdu... jinak sem tak dnes přemýšlel nad tím, jestli vlastně HTC touch v pohodě zvládne najednou komunikovat se dvěma zařízeníma přes bluetooth.... dnes sem totiž ještě přišel na fajn HF sadu do auta zárove'n s radiem a CD přehrávačem a to by se mi náramně líbilo... jen si říkám, aby se pak nehádala navigace co mám v HTCčku spojená s GPS modulem a tím, že mi někdo zavolá a já to přes HF sadu (přes bluetooth) vezmu.... poradíte? díky moc
DuckDaffy (51)|25.3.2008 15:49
d25d: Doporučuji GPS Evolve goTraxx - je levná, velmi přesná a citlivá, má MediaTek MT3 čipset, 51 kanálů, vydrží cca 8-10 hodin, 5 Hz výpočet a posílání polohy a je skvělá na geocaching. :)
Mají na cybex.cz, v diskuzi je popsáno nemálo zkušeností.

Problém HTC a párování a používání BT GPS je v zásadě v tom, že jen některé programy umí "prošťouchnout" a zprovoznit sériové spojení s GPS. Když už je jednou prošťouchnuto, tak se ostatní programy chytnou, včetně TomToma. Na prošťouchávání se osvědčily Smart Mapy.
Spustit SM, nahodit GPS (prošťouchnout), spustit TT, spojit GPS, teď lze ukončit SM, ale pokud by z nějakého důvodu GPS/BT vypadlo, už se TT nenapojí, je nutno opět spustit SM a prošťouchnout spojení.
Je to prý specifické chování WM5 a BT na HTC.
Pokud na WM používáš sdílení GPS mezi několika aplikacemi přes utilitku "External GPS", tak se to ještě může chovat jinak.

Navigační programy co neumí prošťouchávat: TomTom, GPSAuto, RichesseGPS.
Prošťouchávat umí: SmartMaps, Google Maps, BeeLineGPS a tuším i gpsVP a NoniGPSPlot.

Jak je to s více najednou připojenými BT zařízeními (např. GPS + HF) nevím. Mohlo by to fungovat. Dejte pak vědět.