Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Pomoc s HP iPaq 2210 a GPS Kouwell KW-9884

armanny (14)|1.2.2008 15:54
Prosím o pomoc, nemůžu vyřešit problém komunikace dvou zařízení.

PDA iPAQ H2210
https://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=47

Kouwell GPS receiver KW-9884
http://www.navicentrum.cz/Kouwell/GPS-receiver-Kouwell-KW-9884-Bluetooth-SiRF-III_g129.html

Abych už vyloučil všechny možnosti provedl jsem HARD RESET zařízení a začínám od továrního nastavení.

Postupuji následovně.
Spustím BT manager - PAIRED DEVICE - NEW - vyhledám zařízení - najde GPS - dle manualu zadám 0000 jako kod a spárování proběhne v pořádku. Nyní mám spárované PDA s GPS. Nainstaluji IGO. SPUSTÍM - v levém dolním rohu spustím obrazovku stavu GPS. V konfiguraci musím nastavit PORT 8 a rychlost 57600 (nic jiného nefunguje) - jakmile potvrdím přes IGO mi naběhne BT console (manager) a musím vybrat zařízení. Pokud funguje tak jenom do doby než IGO vypnu. Jakmile ho znovu spustím při startu opět naběhne obrazovka BT manageru, vyberu zařízení a IGO už se nepřipojí. Port už je jakoby blokovaný z předchozího spuštění. Většinou pak nepomáhá ani SOFT RESET. Najednou opět nefunguje. Občas po restartu naběhne a připojí se, jakmile ho vypnu nebo ztratí signálů opět naběhne BT manager, vyberu zařízení a už se nespojí, napíše chybu (na způsob že port je blokovaný), nebo vytuhne.

Ovladače k tomu nejsou jen prográmek GPS information ten se nainstaluje i do pda. Výběr z 9 portů a rychlostí. Prošel jsem a funguje jen port 8 s rychlostí 57600. Ten stejný si nastaví i IGO když má zapnuto AUTOMATICKY.

Už si nevím rady, pokud někdo umí poradit, uvítám každý nápad. Raději jsem připlatil a koupil zařízení dražší a teď je to k ničemu. Myslím že to bude jen v komunikaci portů, nebo podobný problém..
díky
Svobi (16)|1.2.2008 23:38
Zdravim.

Nevlastnim Vámi popsaný GPS modul. Ale používám h2210 s GPS HI406 BT.

Postup pro sparování používám tento. Jinak mam také standartní kod pro sparování 0000.

1) Zapnu Bluetooth a Bluetooth manager.
2) Zvolím NEW a Connect!
3) Explore a Bluetooth device - next
4) Vyhledam zařízení a nabídne mi to jako GPS OUTPUT (dole si můžu zatrhnout Use a secure, encrypted connection - to nezaškrtavam) - next
5) Oběví se mi ikonka zařízení. Poklikam na ní a připojí se mi zařízení (pokud mam zatržený Use a secure ... viz 4. bod tak to chce kod na sparování 0000) měly by se na ikonce oběvit dvě zelený šipky proti sobě (znázornění že zařízení je spárováno).

Stejný postup sem použil i u GPS Nokia LW 3D. S připojováním a vyhledáváním sem neměl problémy.
Snad to bude úspěšný postup i pro Vás.
armanny (14)|4.2.2008 08:35
udajně mi mělo stačit pouze spárovat, bez vytváření připojení. Pokud postupuji stejně jak jsi napsal tak GPS funguje, ale jen omezeně.
Musím před každým spuštěním navigace dávat připojit. To by zase tak nevadilo jen to dělá stále jednu chybu.. když zavřu program navigace tak při dalším spuštění už nefunguje. Musím provést SOFT RESET - bluetooth manager - connect - a spustit navigaci.
armanny (14)|5.2.2008 08:11
Otázka na všechny..
Jde nastavit aby se automaticky připojoval ke spárovanému zařízení jakmile je v dosahu? Tak abych stále nemusel před každým spuštěním dávat - BT MANAGER - vybrat zařízení - CONNECT ????