Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

TomTom 7 pro PDA - zkušenosti, tipy a triky...

Milan_B (32)|29.7.2008 09:03
MENU: Změnit předvolby - Zámek - a hned v první obrazovce druhé od spodu " Upozorňovat při překročení maximální rychlosti"
Myschoo (6)|6.8.2008 18:12
Jakej je rozdil mezi TT6 a TT7 pro PDA ??
bjirka (380)|6.8.2008 20:39
Skoro žádný a dost podstatný. Je otázka z které strany to vezmeš. Nicméně toto přesně se zde již probíralo.
TT7 jako aplikace je skoro stejná jako TT6 - až na drobné kosmetické rozdíly.
Podstatné však je že pod TT7 jdou spustit novější mapy - ve verzi 7!
Docent (1234)|6.8.2008 21:09
Hlavně ten, že TT 6 je oficiální verze pro PDA, zatímco TT 7 existuje oficiálně pouze jako OEM pro HTC Diamond, a všechno jiné jsou "domácí úpravy" oné OEM verze...
Myschoo (6)|6.8.2008 23:22
Takže verze 7 muže padat atd. ? Za to verze 6 bude mit starsi mapy, ale bude stabilni ?
hosic (156)|7.8.2008 08:46
Zatim jsem s verzi 7 procestoval asi 2000 km po Rakousku, Italii v Alpach a nespadla ani jednou.
Mam ji na HP hx4700. GPS prijmac v CF slotu.
Kolda.o (114)|7.8.2008 08:47
verze 7 rozhodne nepada - funguje spolehlive - pozitivni jsou nove mapy a drobne ficuriny v systemu
upgrade se oplati :-)
Turkey_ce4you (25)|10.8.2008 22:33
Jj mohu potvrdit, TT7 jede parádně a i bez jakéhokoliv zpoždění. :D
jimbeam_ce4you (44)|10.8.2008 23:04
a hlavně mi na Cruisovi zůstane, na rozdíl od iGo8, 40% volné paměti, takže můžu i přes HF telefonovat:D
Mashe (622)|19.8.2008 13:42
prosel sem to tu v ramci moznosti, takze TT7 ha Kaiserovi beha, spravne?

dival jsem se na netu na moznosti upgradu z TT6 na TT& ale nic jsem nenasel (ani cenu) v podstate me zajima
- je mozne upgradovat TT6 na TT7?
- jeslti ze ano, dostanu autmaticky v cene upgradu i nove mapy (ty co jsem mel pro TT6) nebo je nutno vse kupovat znova?

ma s tim nekdo zkusenosti?

dik
Docent (1234)|19.8.2008 14:44
Někdy nezaškodí přečíst si alespoň příspěvky na stránce, když už ne v celým vlákně:
Zasláno: 6. srpen 2008, 21:09
Mashe (622)|19.8.2008 15:59
aaaha .. dik
predmier (4)|21.8.2008 07:37
Na PDA mám 40 MB RAM, voľnej max do 20-23 MB (aj po HW resete) viac neviem získať.
iGO8 mi na tom ako tak šlape. (iGO8 však nie je TomTom).

TomTom 6 šlapala v pohode, pri verzii 7 mám však málo pamäti.
Nevie niekto poradiť, či je možné nejako nastaviť konfiguráciu TT7, tak, aby šlapala s vyššie uvedenými parametrami, prípadne či nie je nejaká lite verzia, menej pamäťovo náročná ?

Ďakujem
Ati_ce4you (100)|21.8.2008 13:22
Na HTC universal jede bez problému a tomtom 7 je asi 100x rychlejsi než tomtom6 a funguje i česky hlas Miroslav takže super :yes: :cool:
Kibitz (212)|31.8.2008 12:10
Nestava se vam, ze navi TT7 ukazuje na obrazovce smer nekam, ale hlas rika smer opacne?? Vcera jsem kvuli tomu radsi zapnul TT6...:no:
jimbeam_ce4you (44)|1.9.2008 17:54
měl jsem ten pocit u hlasu Gody, přešel jsem zpátky na Miloslava. Když jsem ho nechal ale opakovat, tak to bylo dobře, možná šlo o pocit
prtdlacka (179)|1.9.2008 21:23
[quote=headquest]Nestava se vam, ze navi TT7 ukazuje na obrazovce smer nekam, ale hlas rika smer opacne?? Vcera jsem kvuli tomu radsi zapnul TT6...:no: [/quote]

Toto se mi stává na jednom místě, kudy často projíždím, a totéž bylo i s verzí 7 - hlas Miloslav.
jirys (122)|26.9.2008 18:46
Take se mi to stává na jedné křížovatce v HAVÍŘOVĚ , kudy často projíždím, s verzí 7 - hlas Miloslav . Šipka ukazuje do prava a říká že mám jet do leva
rado101k_ce4you (9)|6.11.2008 23:02
Mam HTC Kaiser a nasinstaloval som si TT6 a potom aj 7 a nasiel subor ttnavigator.bif ale stale ho neviem precitat a najst cislo ID pristroja,neporadite mi niekto prosim????:disgusted:
bjirka (380)|7.11.2008 21:11
Nakopíruj do PC, a otevři ho v poznámkovém bloku.
rado101k_ce4you (9)|10.11.2008 00:10
Diky moc.....
Džanek (194)|18.11.2008 08:29
Můžete mi prosím poradit? Stále se mi nedaří stahovat přes tomtom home mapshare pro TT7. Jak mám postupovat, aby to běželo? Na mém GO to běží bez problémů, ale tady to nechce jít. Díky za rady
bjirka (380)|18.11.2008 21:33
U mě to funguje takto: Aplikaci mám nainstalovanou v interní paměti přístroje, mapy uložené na kartě.
V aplikaci musí být přes menu povoleno/aktivováno přijímání oprav map.
Pc přes který se mapshare stahuje musí být připojené k internetu a zařízení připojené k PC přes Active sync (WMDC) - musí být zelené.
V této chvíli je třeba spustit TTHome (nejlépe poslední verzi).
V TTHome zvolit z výběru paměťovou kartu, kde jsou uložené mapy.
TTHome vše dále udělá již automaticky - zjistí jaké mapy jsou na kartě a zeptá se na stažení oprav.
Uvedený postup mi funguje na verzích aplikací 7.450.9028 a 7.451.9033 se všemi možnými sedmičkovými mapami. Při připojení zařízení kde je aplikace TT7.910.9185 s mapou verze 815.2024 hlásí TTHome, že nejsou k dispozici žádné opravy map. Popsaný postup je vyzkoušený na HTC Trinity a Kaiser.
tomasd_ce4you (87)|19.11.2008 09:42
Uprava menu v TT7
Mam naplanovanou trasu. V rezimu Prohlizet mapu vyberu nejaky bod a v menu Pozice kurzoru bych potreboval místo ikonky "Volan"i dat "Cestovat pres". V TT6 to bylo a tady mi to desne chybi. V te uprave mnu souboru se moc neorientuji. Poradi pls nekdo?
Atisbusty (102)|20.11.2008 20:04
Ahoj všem, již jsem se ptal v jiném fóru, ale zde je asi dotaz na správném místě. Mám TT7 7.450(9028) , telefon HTC Touch HD. A obrazovka na zadávání adresy vypadá viz. níže. Klávesnička nepoužitelná prstem ani ve fázi klidu, natož v autě za jízdy. Za každou radu předem díky ...

Aleš
Džanek (194)|21.11.2008 11:25
Taky mám Touch HD a toto je způsobeno verzí TT pro QVGA. Pořebuješ verzi VGA, která má černé provedení spodního panelu. Po nainstalování této verze je již vše v pořádku.
kyznoh (60)|27.11.2008 17:04
zkousel jsem obe verze jsou naprosto totozne, je to zpusobeno rozlisenim displeje tusim WVGA, takze by musela byt verze pro toto rozliseni
qwero (104)|28.11.2008 15:08
mám Jade, hneď na začiatku som čelil problému nanačítavania údajov zo vstavanej GPS-ky. Potom som náhodne spustil Quick GPS, čosi downloadoval a vstavaná GPS-ka sa "chytla" a bezproblémovo fungoval jak TomTom7 aj iGo8. Len dnes som skúšal inštalovať GPSport, nabehla úvodná obrazovka s hľadaním gps údajov, nič sa nenašlo ani nerozbehlo, ale zato sa mi akosi zablokovalo načítanie gps-ky pre doteraz fungujúce navigácie, napriek tomu, že aplikácia hlási spojenie s gps receiver-om.
Preto prosím, otázka na skúsenejších:
- ako "rozbehnúť" GPS-ku na začiatku?
- ako ju "odblokovať" keď mi ju teraz navigácie nečítajú?

resp. neposuniete tu link, kde sa tento problém so vstavanými gps rieši?!

Vopred díky za ochotu.
bjirka (380)|28.11.2008 21:29
Několik otázek, které jsou vlastně odpověďmi: Proč jsi instaloval GPS Port?? (podle mého na tomto zařízení nesmysl).
Když už jsi nainstaloval GPS Port máš ho správně nastavený?
Změnil jsi po instalaci porty GPS v GPS programech, když ti GPS Port posílá GSP data na jiných portech, které jsi si nastavil?
qwero (104)|29.11.2008 14:03
prečo? - chcel som to vyskúšať pre navigáciu v teréne, namiesto Ozi-ho.
nastavenie portov - pokúšal som sa nainštalovať GPS-port pre WM a ten mal pri spustení prednastavené iba dva porty: 4 a 7, po stistnutí start tlačítka vypisovalo mi to stále iba "Listening" a nič. Tak som to zhodil, pre istotu vyčistil system pomocou MemMaid, ale aj tak komunikácia s gps-kou haprovala. Domnievam sa, že týmto som nenastavoval žiaden defaultný port pre gps a ako som písal, navigácie TT a iGo spojenie s gps potvrdzovali, iba nedostávali alebo nepreberali žiadne dáta.
bjirka (380)|29.11.2008 16:41
A co je vlastně program GPS port. Osobně jsem měl za to, že něco jako GPS gate, GPS Proxy atd. Pokud je to co jsi nainstaloval pouze běžný GPS program pak beru zpět.
Docent (1234)|29.11.2008 17:22
[quote=qwero]chcel som to vyskúšať pre navigáciu v teréne, namiesto Ozi-ho..[/quote]
To si děláš srandu nebo to myslíš vážně? TomToma na navigaci v terénu místo OZIho?

qwero (104)|30.11.2008 15:31
nie, špatne pochopené. Skúšal som inštalovať program GPS Port - varianta Trekbuddy pre Windows Mobile (Trekbuddy - Java navigacia) dosť podobná Ozi. Preto správny zmysel je: GPS Port namiesto Ozi ( a nie TT namiesto Ozi a dokonca ešte do terénu!!:D )
Problémom zostáva, že pri štartovaní GPS Port programu, ten sa snažil spojiť s internou gps-kou na porte 4 alebo sedem, bezúspešne, až som to vypol, ale tým spustením sa akosi "zablokovalo" načítanie údajov z gps-ky v aplikáciach TT7 aj iGo8. Aplikácie potvrdzovali nadviazanie spojenia s internou gps ale bez prenosu údajov.

p.s. medzitým som skúsil ešte raz spustiť Tom-a v jedúcom aute (aj keď predtým 2 pokusy nevyšli), program sa po niekoľkých sto metroch"chytil" aj s údajmi z gps-ky. Čiže znova akousi náhodou to opäť funguje, ale prečo teraz áno a prečo predtým nie, zostáva otázkou. Má niekto viac vedomostí o danom probléme???
htcjirka (1875)|9.12.2008 22:00
[quote]Ahoj všem, již jsem se ptal v jiném fóru, ale zde je asi dotaz na správném místě. Mám TT7 7.450(9028) [/quote]

Verze 7.910.9185 je optimalizovana pro 800x480 a zobrazuje klavesnicku jiz korektne na Touch HD
Esc2005 (9)|3.1.2009 00:18
Ahoj všem! V tomhle jsem trochu začátečník, takže mě omluvte. Nainstaloval jsem TT7, ke které mám i dvě mapy. Nahrál jsem je normálně na kartu, ale ouha. Jednu z nich mi TT nechce najít vůbec a při druhé řve něco o špatném aktivačním kódu. O moc nejde, protože to jsou stejně mapy Beneluxu. Raději bych sehnal střední E. a západní E., ale kde??? K verzi TomTom6 bych mapy měl, ale žádné TT6 se mi nepovedlo na mém E-TEN Glofiish x610 vůbec rozchodit (asi kvůli WM 6.1). Za každou radu, zkušenost a link děkuji!
Vladous (2)|12.3.2009 17:39
Mapy pro TT6 si klidně smaž. Použít v TT7 je nelze. Mapy na TT7 je možné získat pouze p2p sítěmi (Torrent, RapidShare a.t.d.) Bohužel pouze mapa ti nebude stačit. Ještě budeš potřebovat program na úpravu souboru *.meta z mapy. Ale i to se na jmenovaných serverech sehnat dá. :)
TOKYJE (17)|14.4.2009 18:25
Najdi si na www.kubikula.net sekci GPS Navigace. Najdes tam vse vcetne samotneho TT7, map a aktivatoru map.
pedros_ce4you (0)|21.5.2009 13:48
Dobrý den. Mám dotaz, jestli by šel TT 7 pro PDA nainstalovat do této GPS navigace. Případně jakýkoli TT, ne jen pro PDA.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

V této GPS už nějaká navigace je, ale TT je jen jeden. Mám ho teď v mobile, ale mapy jsou už poměrně zastaralé...

Díky za rady a pomoc.

Upraven link
Vladous (2)|21.5.2009 18:59
TomTom 7 používám a žádné problémy s ním nejsou. Poslední verze map jsou pokud vím 8.x . Je velmi dobře zpracovaný určitě ho zkus! :yes:
ClonyXXL_ce4you (6)|1.6.2009 20:03
Ahoj kluci šikovní!!! Zachraňte mě prosím!!!
Měl jsem a mám PNA MIO C 720 a na něm mi běží poslední verze TT. Protože jsem slepejš, pořídil jsem si PNA MIO C 725 se 7" displejem. Toto mio dokonce standartně obsahuje průzkumníka, přes který se dá spustit program - např. IGO8 v pohodě. Strčil jsem tedy do něj stejnou verzi TT. Přes průzkumníka jsem ho nerozchodil. Tak jsem nainstaloval mioPocket a přes něj jsem Tomtoma sice spustil, všechno snad maká jak má, jen jeden ZÁSADNÍ problém to má – NE A NE CHYTIT GPS SIGNÁL. Zkoušel jsem snad všechny kombinace voleb a nic.
V okně Stav GPS vpravo nahoře je maličký žlutočerný „terčík“, který se u jiných zařízení podle mě asi tak po vteřině pootáčí a řekl bych, že to je známka toho, že to maká OK. Jenomže tady prostě stojí a stojí, když na něj klepnu tak se pootočí, signál nikde a nakonec to začne tvrdit, že chybí zařízení GPS. Když na něj klepnu několikrát, tak dokonce jakoby najde satelity - seřídí se čas a dokonce naběhnou modré grafy kvality signálu. ALE KOLEČKO ZASE STOJÍ. Když na něj zase klepnu několikrát, tak se za chvíli zase jakoby chytnou, seřící se "posunutý" čas, zase to ukáže satelity, ale ZASE KOLEČKO STOJÍ!
Předpokládám, kdybych to kolečko nějak udržel v chodu, že by to makalo OK, ale protože se stále zastavuje, tak to asi nemá šanci.

A přesně ten samý TT mi na mio 720 maká v pohodě.
Přitom origoš MioMap chytí signál hned a IGO taky. Navíc, co jsem už tomtoma v životě strkal na tolik míst, ještě NIKDY se mi toto nestalo. A jsem z toho paf. Nevím co s tím.
Verze TT je 7.910 (9185)

Ještě mě napadá - ve volbách je:
Vestavěný přijímač GPS - to se nechytá
Vestavěný příjímač GPS Tomtom - taky se nechytá
Jiný NMEA GPS přijímač - ten vypadá nadějně (asi jako vždy)
s Baudovou rychlostí asi nemá cenu něco dělat - na funkčním to funguje snad všude, a dál mám volby
USB Cable - to předpokládám, že bych musel mít externí GPS na kabelu a to nemám, dále mám
GPS_com - toto volím, ale hold blbne
a TMC_com - to asi nemá cenu zkoušet (stejně se nechytá)

Nikde jsem ale nenašel jakoukoliv volbu nastavení com - bohužel. Ale ten to SNAD najde samo.

PŘEDEM MNOHOKRÁT DĚKUJI ZA ŠIKOVNÉ NÁPADY!!!
Zdenek Malinsky (9781)|2.6.2009 17:01
S dotazy na PNA navigace se obrať na poi.cz - zde se řeší TT jako aplikace na zařízeních s OS Windows Mobile.
ClonyXXL_ce4you (6)|3.6.2009 20:28
Tak promiň, ale myslel jsem, že Tomtom je pořád Tomtom, i když na něčem jiném. Ale co by pomohlo jednomu TT, to by mohlo to samé pomoci tomu druhému TT. Každý jsme se s něčím prcali, a každý má nějaké zkušenosti. Víc hlav víc ví. A když tu napíšeš něco takového, tak už mi nikdo ani neodpoví, abys ho taky nepr....
Tak zatím díky za všechny rozumné nápady.
Zdenek Malinsky (9781)|3.6.2009 21:38
Ne, to jsi mě nepochopil. Ta část diskuzního fóra se jmenuje Navigace pro Windows Mobile z čehož, stejně jako z oststatních částí fóra i webu je snad pochopitelné, že se věnuje všemu kolem zařízení s OS Windows Mobile. Kdybychom se věnovali i PNA navigacím, bylo by pro ně vyhrazena část fóra. Proto jsem tě odkázal na poi.cz, kde mimochodem působí i jeden z našich moderátorů (se kterým jsme domluveni na odkazování s PNA dotazy) a kde je rozhodně více uživatelů a majitelů PNA schopných pomoci.

TomTom je sice pořád TomTomem, ale je to asi jako argumentovat na škodováckém fóru, že potřebuješ poradit se sekačkou Mountfiled a že je to vlastně skoro stejné, že se do obojího leje benzín. :sarcastic:
Docent (1234)|4.6.2009 14:05
Obávám se, že na poi.cz mu neporadí, protože se mně moc nezdá, že by instalace TomToma na MIO byla legální :sarcastic: .
Zdenek Malinsky (9781)|4.6.2009 15:19
Takže crackonoš? No tak to ani tady. link
Spawncz (206)|10.7.2009 23:27
chtel jsem se zeptat, zda-li navadeni jizdnimi pruhy umi tomtom jen u jejich navigaci nebo jestli je mozne tuto funkci zapnout i na tomtomu v PDA ?

Diky za info
mike-biker (41)|16.8.2009 08:17
Zatím nelze. Mám TT7 450.9185, což je poslední revize a mapy verze 830. Jedině prý nějaké nové mapy na PNA. :!: