Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Agenda One v2 for Windows Mobile

Zdenek Malinsky (9781)|15.11.2007 13:49
Špičkový a známý alternativní balík PIM aplikací z dílny Developer One přichází na trh ve své druhé verzi a tak lze očekávat podstatnější změny a vylepšení, než tomu bývá u dílčích 1.1 nebo 1.1.36. Samozřejmostí je, jako vždy, odstranění chyb verzí předchozích.

Rád bych připomněl, že Agenda One, sesterský soft Agenda Fusion (Developer One), Pocket Informant (WebIS) a Agendus (Iambic, původně jen pro PalmOS) jsou asi jediné použitelné PIM aplikace pro náročné uživatele s WM zařízeními. Jiné alternativní aplikace jsou zpravidla horší než ty defaltní, obsažené v ROM.

AO je dostupná ve verzi jednak pro PDA a komunikátory (PDA s GSM částí) a rovněž pro chytré telefony vulgoalias smartphone (bez dotykového displeje). Podporuje VGA, QVGA i čtvercové displeje u PDA a rovněž obě rozlišení u smartphone.

Informace o změnách najdete zde, namátkou jen připomenu některé podstatné - nové šablony, ikony kategorií pro lepší přehlednost,přepracované kontakty, "smartphonní" ovládání i pro PDA (potřeba stylu minimální)...

Stránky Agenda One jsou zde. Cena je 24.95 USD, k dispozici je i obvyklá zkušební-trial verze. Nesmím zapomenout na to, že aplikace je rovněž v češtině.




CommanderZ (1798)|15.11.2007 16:22
To vypada pekne. Zda se,ze neni tak prekomplikovana jako Pocket Informant, ale prestoma featury, ktere mi chybi u defaultniho PIM.

Jdu to zkusit.
Honzam75 (130)|15.11.2007 17:48
Vylepseni se povedlo. Doporucuju vyzkouset. Pokud objevite chybu v prekladu, tak mi napiste SZ a ja to opravim :)
CommanderZ (1798)|15.11.2007 20:29
Jsem se na to podival, ale vadi mi tam hlavne jedna vec: nepovedlo se mi prijit na to, jak vytvorit appointment bez reminderu. A to je zrovna vec, kterou pouzivam tak u 50% svych appointmentu.
Keddie_ce4you (49)|16.11.2007 09:17
Stačí zadat: Nová schůzka - Připomenutí a pravé soft tlačítko je Žádný (New Appointment - Reminder - None). Pokud chceš nastavit, aby bylo výchozí nastavení u nové schůzky nepřipomínat, pak nastav Menu - Možnosti - Zobrazit všechna nastavení - Připomenutí nového záznamu - Schůzky na Žádný (Menu - Options - View all options - New Item Reminders - Appointments - None).
JanAltman (162)|17.11.2007 12:27
Od pánů odborníků bych rád znal odpověď na otázku:

Které featurky jsou nejzásadnějším pokrokem oproti standardnímu PIMu ve WM6?

Jde mi o to, že nerad kupuju a instaluju aplikace třetích stran, pokud ty standardní jsou pro mne dostačující. Už proto, že je po resetu nemusím reinstalovat.

Na WM5 jsem na email používal dodatečnou aplikaci, ale ve WM6 už takovou potřebu necítím a zůstal jsem u outlooku.

Takže bych vás poprosil o opravdu stručné vyjmenování (body) vlastností, pro které má podle vás smysl nepoužívat vestavěné PIM (kalendář, úkoly, kontakty, poznámky), ale přejít na aplikaci třetí strany. Díky.
TheMelin (1642)|17.11.2007 13:36
To musis vedet ty zda ti funkce ve standardnim outlooku vyhovuji, nebo zda tam neco postradas a aplikace treti strany to umoznuje. Nema cenu psat zda jam toto a druhy toto.
Pokud ti dostacuje co tam je po HR nekoukej na ostatni aplikace ;)
JanAltman (162)|17.11.2007 16:57
[QUOTE="TheMelin"]To musis vedet ty zda ti funkce ve standardnim outlooku vyhovuji, nebo zda tam neco postradas a aplikace treti strany to umoznuje. Nema cenu psat zda jam toto a druhy toto.
Pokud ti dostacuje co tam je po HR nekoukej na ostatni aplikace ;) [/QUOTE]

No dobrá rada nad zlato :D

Slovo dostačuje je samozřejmě relativní. Já jsem docela zvyklej na WM6Outlook a k tomu Calendar+ (freeware today plugin).

Ale samozřejmě používám i "dospělej" Outlook a používám v něm více funkcí, takže asi některé by se mi v telefonu (v mém mini téměř"dámském" véčku) hodily :)
Zdenek Malinsky (9781)|17.11.2007 19:21
Ono se na to nedá jednoznačně odpovědět, každý má jiné nároky a jiné požadavky. A jinak, než vyzkoušením to nezjistíš. Pokud chceš alternativní PIM aplikaci, tak kromě tohoto softu ještě můžeš prubnout od stejného autora Agenda Fusion, pak Pocket Informant a Agendus (známý hlavně palmistům, nyní i ve verzi pro WM). Jinými softy se snad ani nemá cenu zabývat, zpravidla jsou ještě horší = umí toho méně než defaultní.

Velmi zjednodušeně se dá říci, že pokud PIM aplikace hodně využíváš, potřebuješ speciální finkce a různé fičůrky, stejně jako v případě, že vkládáš hodně těchto dat v terénu do PDA, je asi lepší použít nějakou z alternativních aplikací, pokud má však člověk PDA spíše jen jako "zobrazovač" událostí a úkolů, do PDA vkládá data jen občas (většinu dělá na PC), tak asi postačí default, a budeje lepší investovat do today pluginu - jednička je Pocket Breeze, z freeware Today Agenda.
Petr_z_Ujezda (140)|5.3.2008 22:23
Uvažuji o zakoupení Akenda One. Jak je to s registrací? Je to na konkrétní přístroj? Připadně jak je to s registrací Pocket Informantu? je na konkrétní zařízení. Např. na SPB produktech je sympatické, že při zakoupení dostanu kód a mohu soft přenášet i na druhé zařízení.
TheMelin (1642)|6.3.2008 04:15
to same je i na PI a i Agenda One. Tedy je to prenositelne.
CommanderZ (1798)|6.3.2008 15:30
Vetsinou to byva fixovane na uzivatelske jmeno.