Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

WisBar Advance 3 - král je mrtev, ať žije král!

Zdenek Malinsky (9781)|13.9.2007 23:09
Nějak jsem v záchvatu pracovitosti zapomněl včera pustit mezi lidi, že známý, populární a špičkový task manažer (podle mě nejlepší) WisBar Advance se dočkal konečné 3 verze. Kdo ho nezná, tak jen ve zkratce připomenu, že kromě hlavního úkolu - task manažer-správce běžících úloh, umí WA skvěle využívat a velmi variabilně konfigurovat horní lištu (včetně času, datumu, stavu paměti a baterie, dalších tlačítek)

Kromě podpory PDA s OS 2003/2003SE, WM 5 nově zvládá i WM 6. Dle informace by měl v paměti zabírat méně paměti a být i svižnější. Kromě přepínání mezi spuštěnými programy, kaskádovým start menu, umí také u tlačítek 2 funkce - tap/hold, takže např. po stisku OK se jen aplikace "minimalizuje" a při přidržení stylusu na OK se apliakce vypne. Prostě je velmi konfigurovatelný a záleží jen na vás, jak si ho nastavíte.

Stránky aplikace najdete zde. Cena je 9.99 USD, majitelé starších (verzí mají slevu-což jistě vědí).



Ještě bych mohl dodat, že na WA je poměrně hodně free skinů, nejen na fóru výrobce. Stačí jen použít google a vybírat a zkoušet.
Ada1986 (20)|14.9.2007 09:06
Zdravím všechny, přešel jsem asi před 5 dny z PalmOS na WM, takže snad to nebude až tak triviální dotaz :sarcastic: Přišel jste někdo na to jak nastavit ve WisBar 3 dvacetičtyř hodinový formát hodin ? Díky za info
tortoise (546)|14.9.2007 10:26
Já jsem si nastavil hodiny tak, že na horním řádku mám čas ve 24h formátu a na spodním řádku den v týdnu a datum dne. Jaký je měsíc totiž většinou vím, častěji zapomínám, co je za den v týdnu.

Moje nastavení je:
Mode: Two lines
Line 1 HH:mm
Line 2 ddd dd.
Krizon4 (68)|14.9.2007 16:37
Hmhm ja to pouzivam nekdy od bety 6, a muzu k tomu rict nasledujici... je to opravdu znatelne, znatelne rychlejsi.
A finalni verze mi blbne, polozky ve start menu se mi zacly vypisovat bilym textem na bilem pozadi... setkal se s tim nekdo ? Zadna beta mi to nedelala.
null (0)|15.9.2007 10:19
pri instalaci jsem nevidel nejak moznost jazyka ani v setings ...je vubec 3 uz v CZ?posledni verze 2.802 mela na konci instlace moznost volby jazyka zde jsem to nikde nenasel vi o tom nekdo neco ?
gorge_No.1_ce4you (191)|15.9.2007 22:14
Asi ve verzi 3.1, viz
Forstner (20)|16.9.2007 13:14
Panove, na webu lakeridge software maji pekne forum i se skiny k WA. Anglicky umim prt, sice chapu, o cem se bavi, ale z tehlech jazykovych duvodu se tam nemuzu usidlit a komunikovat s nimi, tak me napadlo.. co zridit topic o skinech WA tady? (jestli teda uz nekde neni) Myslim, ze by se tu naslo dost schopnych grafiku, kteri by mohli vyrabet skiny, jak na bezicim pasu.. (nemyslim linkovat je odjinud) co vy na to?
wuzup (14)|16.9.2007 18:18
Přidám se k tématu ... taky se mi tento soft líbí, ale ne zrovna tím, že umí totálně "překopat" vzhled PDAčka. Stačí mi jejich přednastavený skin s "minimálním" zásahem do témátka, jaké jsem měl nastavené ještě před instalací tohoto softu. Ale docela by se mi líbilo, změnit si ručně ještě ty nehezké defaultní ikonky nahoře na liště. Připojení, síla signálu GSM, hlasitost ... však víte. Ale nějak se v tom nastavení nemůžu zorientovat. Nechci si instalovat kompletní skin, který obsahuje mnou požadované ikonky výše zmýněných symbolů. Jdou vůbec změnit samostatně ? :?:
CommanderZ (1798)|16.9.2007 23:10
Kdyz uz si ten WA nainstalujes, tak on si nahradi celou horni (a si i spodni) listu, takze samozrejme ze zmenit jdou. Pokud chces ten defaultni skin, tak si vlez do adresare, kde mas WA nainstalovany a tak nekde bude slozka se skiny. Tam uz nekde najdes jednotlive obrazky, ze kterych je skin postaveny. Pak uz by nemelo byt tezke je zmenit - jen to mozna bude kricet, ze se s temi soubory pracuje. Na to budes muset ten WA nejdriv vypnout.
Tjelk (21)|20.9.2007 11:04
Tak, jsem pěkně naštvaný, přecházím nazpět ke dvojkové verzi, rychlejší to rozhodně není, nejvíc mě štve, že když se vypne displej a ráno vstanu, telefon nereaguje na žádné tlačítko, dioda bliká vesele zeleně ale displej ne a ne se rozsvítit. Předtím mi to nic takového nedělalo. nevíte někdo, nehodí ta trojková verze přístroj do nějakýho divnýho režimu spánku, či co? Další bug,..když zamknu telefon,vypnu displej a zapnu znovu displej, rozsvítí se, pak se přes bílou barvu znovu přenačte today obrazovka, a pak teprv mohu dá unlock. Drobná chyba, ale hned to bere jednu dvě vteřiny. Další bug, občas se po zapnutí telefonu v pořádku zapne WA3, ale na ikonky nahoře ne a ne kliknou, lišta je mrtvá, i ta dolní. Teprv když zmáčknu hardwarové tlačítko start( zobrazí se klasická nabídka bez kaskád) a zapnu task manager, a restartuju WA3, tak to funguje. Další ztráta času, a bohužel to není kompletní. Dost mi také vadí, že ačkoliv bylo řečeno, že to žere míň paměti, rozdíl je možná 50 až 100 KB,...víc ne.
Jistě má tento software i své klady, skvělá práce v Theme Manageru(ovšem pořád je pohodlnější si to udělat přes komp v Theme generatoru). Hlavní důvod proč jsem si ho koupil, za 8 babek, nic to není. Skvelé bylo, že to má už v době traylounch, ale na paměti to znát tedy nebylo, že běží jen jedna aplikace...takže klad zas to takový není. Jediné opravdu supr funkční je možnost překlikávat mezi aplikacemi na horní liště, to je bomba. Ale jinak, ano, možná hezčí ikonky, ale to si můžu namalovat sám.

Potřženo sečteno, zbytečně jsem vyhodil 8 no, skoro devět dolarů za verzi, která sice má pár věci navíc, ale o to má i víc bugů. Takže, právě zandavám kabel do kompu a jdu zpět k staré verzi.
Tjelk (21)|30.9.2007 21:19
Haló,..je tu někdo, kdo má podobný problém?:evil:
quentin1 (29)|15.10.2007 19:56
ja mam problem s tim ze mam tema ktere mi u verze 2 zmenilo vsechny tlacitka v horni liste a u verze tri mi zmeni jen hlasitost,start a tlacitko OK. Tlacitka sila signalu,pripojeni E a notifikace prijate sms nebo neprijateho hovoru zustavaji bez zmeny a to i kdyz k temto obrazek priradim v nastaveni manualne. Nevite cim to je? A jeste jedna otazka, v nastaveni tematu je animation tool, nevite k cemu? Kde se dana animace ma zobrazit,nebo pri cem?
bagio (338)|15.10.2007 22:10
a mě po restartu ani nenaběhne.jen vyskočí tabulka ,že má problém při startu.A pak to spadne :(