Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

X Eten X500+ - tipy, triky, zkušenosti

Ivo Pokorný (400)|13.9.2007 09:20
Treba tady. ;)
Marian Veselý (662)|13.9.2007 11:58
[QUOTE="zidane"]
Dobrý den,
aktualizovaný package lokalizace 4in1 pro novou verzi ROM (032.0543) pro E-ten X500+ byl společnosti Eten Corp. odevzdán 31.8.
Jakou cestou bude nová verze ROM s implementovanou novou verzí 4in1 lokalizace distribuována k uživatelům zatím nevíme, nemáme tyto informace k dispozici.
Tento proces je zcela v režii společnosti Eten Corp., případně jejich smluvních distributorů.
V případě dalších dotazů jsme Vám k dispozici.
Hezký den[/QUOTE]
Dá se to někde zjistit, případně někdo napsat na ETENCORP, moje Angličtina není tak dobrá, jinak bych jim napsal sám.
Vestman (31)|13.9.2007 13:24
Pisal som na E-TENcorp uz asi 3x (samozrejme anglicky) a vzdy mi prisla odpoved, ze budem kontaktovany ASAP (As Soon As Possible - co najskor to bude mozne).Doposial to "asi mozne nebolo" lebo sa mi okrem tychto odpovedi doteraz nikto neozval. Podpora fakt na urovni.
Tu je odpoved na moje maily:

Thank you for the inquiry.
Greatly appreciate for your e-mail dated Aug. 30, 2007.
Our colleague of Technical Support will respond you ASAP.
You may also reach them at tech.support@etencorp.com if you have further inquiries.

Inac mam info od jedneho z nasich distributorov, ze nova lokalizovana RAM bude okolo 21.9.2007 (distributor tvrdil, ze podla info z EtenCorp) a dalsia podstatne neprijemnejsia info, ze tuto RAM bude moct nahrat len SERVIS - takze ziadne stahovanie a domace nahravanie. DUFAM, ze to tak nebude. Ak ano, tak im ho (X500+) tam poslem a napisem, aby si X500+ nechali.
Marian Veselý (662)|13.9.2007 14:10
Nahrávání přes servis je pochopitelné a hold se nedá nic dělat. Pokud to pomůže a nová ROM odstraní předchozí dětské nemoci rád to absolvuji. Pokud to dopadne dobře, tak jedinou slabinou X500+ hold zůstane pouhých 64 MB RAM, což je na kombinaci žrouta paměti WM6 + VGA žalostně málo.
Vestman (31)|13.9.2007 14:28
No, ja mam v X500+ novu verziu RAM a nic podstatne a lepsie som v nej nenasiel. Vlastne ano - ine ikony Wordu, Excelu P-pointu.
Marian Veselý (662)|13.9.2007 15:29

-Popmail is staying.. woow
-Video is faster
-BT stereo is working perfect now
-Phone delay is away (when pressing the answer button)
-Device is much faster

the best thing to do is not to use a backup programm. install everything again.. (i know, lot of work).
But after.. i have much more free memory (before 13,7 MB and now 16,8 mb)

Hlavně z těchto důvodů.
BigPatrick (27)|13.9.2007 16:21
Na nahrávání nové ROM přes servis nevidím nic pochopitelného. Na Variu jsem si ji přehrával 3 x a vždy jsem prostě stáhnul soubor ze stránek a spustil jej v PC. Vše ostatní probíhalo samo. Nechápu proč bych měl přístroj někam posílat.
Marian Veselý (662)|13.9.2007 16:55
Samozřejmě je to jednoduší stáhnout a nainstalovat doma, jenže druhou stránkou mince je fakt, že se do toho pustí i méně zdatní uživatelé a odstřelí si PPC. Mám pocit, že aféra tohoto typu se řešila někde na XDA developers.
Vestman (31)|13.9.2007 17:23
Ale to je riziko kazdeho, kto to ide robit. Ved ak si ide niekto do stolneho pocitaca nahravat OS, tak tiez musi mat aspon minimalne PC znalosti a musi vediet, co ide robit a ake to bude mat nasledky ak urobi nejaku chybu. Ved je uplne bezne. ze je mozne nahravat novy firmware zo stranok vyrobcov do mobilnych telefonov (napr. SonyEricsson - u inych znaciek situaciu nepoznam). Preco to proste ETEN Corp neda na svoje stranky do sekcie "support" tak ako je tam teraz aj anglicka verzia a k tomu navod, ako to urobit. To by som uz nazval, ze je to "PODPORA". Ked tam je anglicka, preco tam nemoze byt lokalizovana? Mam pocit, ze "zauradoval" Sunnysoft. Tak mi to dnes naznacil aj chlapik (distributor E-ten u nas).
Marian Veselý (662)|13.9.2007 17:35
já se nehádám, pro mě by to samozřejmě taky bylo jednoduší stáhnout a nainstalovat.
zidane_ce4you (244)|13.9.2007 17:45
[QUOTE="Vestman"] Mam pocit, ze "zauradoval" Sunnysoft. Tak mi to dnes naznacil aj chlapik (distributor E-ten u nas).[/QUOTE]
Dobrý den,
"zaúřadoval Sunnysoft", tím máte na mysli, že naše společnost zakázala společnosti Eten Corp. volnou distribuci kompletní verze ROM s implementovanou lokalizací, čii jak je tato narážka myšlena?
Můžete mi napsat (klidně do emailu) kdo šíří podobné dezinformace a pomluvy?
Společnost Sunnysoft je dodavatelem celého balíku lokalizace 4in1 pro daný model společnosti Eten Corp. To jakým způsobem Eten Corp. implementuje tento balík do kompletní ROM a následně jak tuto ROM dostane k uživatelům je zcela mimo naše kompetence v tomto smluvním vztahu. Jestli to Eten Corp. bude uživatelům posílat na médiu, nebo ROM uvolní ke stažení, nebo pouze prostřednictvím servisního centra, to je zcela plně v jejich režii.
Kompletní ROM je produktem a vlastnictvím spol. Eten Corp. a je zcela v jejich režii jak s ní bude nakládat. Lokalizace je pouze část tohoto "balíku".
Nechápu proč by naše společnost měla nějakým způsobem blokovat to, aby se co nejsnazší cestou dostala celá ROM, která obsahuje náš produkt, k uživatelům.
Děkuji za pochopení
weemes (20)|13.9.2007 18:29
S tim ROM a servisem by to byla pekna pruda :evil: Ted Z jineho soudku. Mam dotaz pripojuje se nekdo s X500+ na internet pres T-Mobile EDGE? At zkousim jak zkousim, mam tam pomalou rychlost. Kdyz si dam v OPERE na PPC server www.dsl.cz a tam polozku Mereni rychlosti - ukaze se mi - rychlost pripojeni k internetu 69.81 kBIT/S - stahovani 8.7 kBYTE/s, coz mi prijde hodne malo. Jak jste na tom vy??
jedle_ce4you (98)|13.9.2007 20:27
[QUOTE="Marian Veselý"]
-Popmail is staying.. woow
-Video is faster
-BT stereo is working perfect now
-Phone delay is away (when pressing the answer button)
-Device is much faster

the best thing to do is not to use a backup programm. install everything again.. (i know, lot of work).
But after.. i have much more free memory (before 13,7 MB and now 16,8 mb)

Hlavně z těchto důvodů.[/QUOTE]

No já nevím, mám novou ROM už přes týden a můžu k tomu říci následující
- Popmail is staying.. woow - používám MS Exchange, POP3 zatím nemám nastaveno,takže nemohu posoudit
- Video is faster - zatím jsem netestoval
- BT stereo is working perfect now - zatím nezkoušel
- Phone delay is away (when pressing the answer button) - tento problém jsem nezaznamenal ani předtím
- Device is much faster - to tedy nevím, subjektivně mi to přijde rychlý úplně stejně

But after.. i have much more free memory (before 13,7 MB and now 16,8 mb) - hospodaření s paměti mi nepřijde nijak výrazně vylepšeno (po SR mám cca 20 MB, po 1 dni používání cca 9 MB)
Marian Veselý (662)|13.9.2007 20:39
[QUOTE="jedle"]
But after.. i have much more free memory (before 13,7 MB and now 16,8 mb) - hospodaření s paměti mi nepřijde nijak výrazně vylepšeno (po SR mám cca 20 MB, po 1 dni používání cca 9 MB)[/QUOTE]

No tak přesně to mě na tom Etenu s...e.... Malá RAM. Jenže se mi nechce obětovat výhodu displeje VGA za zařízení, které má větší RAM (třeba kaiser), ale "jen" QVGA. Kdybych měl jinou volbu all in one s VGA a větší RAM, neváhám...
gorge_No.1_ce4you (191)|13.9.2007 21:37
Já osobně to beru jako diskriminaci. Proč jiní uživatelé (anglická ROM), jsou na tom nepoměrně líp, když si můžou volně stahovat novou verzi ROM, na rozdíl od nás, kteří si musí zajít do servisu?
Proč bych se měl s tím spokojit a rezignovat na to? Kdybych to věděl dřív, tak bych E-Ten v žádném případě nekupoval a to myslím to vážně.
Marian Veselý (662)|13.9.2007 21:47
je otázka času, kdy se to nebude týkat jen Etenu...
gorge_No.1_ce4you (191)|13.9.2007 22:12
nesouhlasím. Tuto vlastnost už mají i moderní mobily, je to prostě trend a konkurenční výhoda!
Marian Veselý (662)|13.9.2007 22:24
Však jsem taky nepsal, že mi to tak vyhovuje. Mě to taky pěkně štvě. Dřív jsem si stáhnul novou ENG verzi ROM, zuprgadoval a pokud jsem chtěl, stáhnul jsem si a nainstaloval lokalizaci. A dnes???? Musím čekat, než nějaká firma lokalizuje ROM do 4 jazyků, z čehož jsou mi 3 na nic a pak ještě čekám, než se Eten milostivě rozhodne ji uvolnit (jestli vůbec) a to ještě nevím, jak jí vlastně do zařízení dostanu. Jestli svépomocí, nebo budu muset jet do servisu. Takže já bych byl zásadně pro ten první a podle mě nejjednoduší způsob.
caryfukk (13)|14.9.2007 11:49
Ahoj, řeším dilema zdali na svůj X500+ nahrát novou ROM nebo ne, nejde mi ani tak o to že OS nebude česky, ale zvyknul jsem si na klávesnice od SS a po upgrade za to u SS znovu platit?!
Nevíte jak by šlo původní ROM 488 zálohovat včetně lokalizace a mít možnost ji vrátit zpět? Nebo kde je v zařízení teď instalace IW schovaná? když odemknu a zobrazím \IMGFS tak tam nic z customizace není.
Petr Nowak (79)|14.9.2007 14:18
To by mne taky zajimalo... A SS prodava zvlast cestinu (malou) bezici na X500+ ???

Vcera jsem po dlouhem vahani a cteni tohoto threadu vymenil 14kkorun za jednoho ETENa (info o cene na mobilnautu mne zastihlo az pak, GRRR !!!!! :(( ). Jsou na tom veci nadherne a jsou veci, za ktere by nekdo zaslouzil zabit... Dnes u obeda jsme to porovnavali s ruznymi dalsimi PocketPC a muj (u stolu nejnovejsi, ostatni: ruzne verze Looxu, HP2210) byl ze vsech znatelne nejpomalejsi a to i kdyz jsem po HR vybral EN verzi (tj bez lokalizace). Pamet po hodine prace 1,7 MB (opet nejhorsi u stolu). Bez zavirani vsech app a pouze vybrane nechat pustene to je nepouzitelne. VGA je bezva vec napr web s fotkama v prohlizeci (zap vysoke rozliseni !) vypada uzasne. Ale u fotek a map to asi konci - pokud pouziji vysoke rozliseni, abych tam dostal co nejvic textu, tak sice na tom VGA je videt ze pismena jsou vyrenderovana dobre a ostre, ale uz jsou tak mala, ze ani zdrave oko vc laserove operace nic nezmuze... IMO VGA na 2,8" co se tyce textu je pouzitelne jenom castecne... Uvital bych klidne i vetsi rozmery nebo aspon displej maximalne k okrajum a tedy vetsi.
Odezvy-zpozdeni pri zvedani hovoru sem nepozoroval zadne.
Verze ROM 489...
Marian Veselý (662)|14.9.2007 18:40
Já mám verzi rom 488. Ai nevím, že nějká 489 existuje :-)
Petr Nowak (79)|14.9.2007 21:12
Je "489, 2007/08/23 22:30" - kupovano vcera v ATComputers...
Marian Veselý (662)|14.9.2007 21:36
V tom případě jsou teď aktuálně mezi lidmi ROM verze 486, 487, 488 a 489. Proto máme každý jiné "problémy" :-).
w1z1 (37)|15.9.2007 02:20
Jen dotaz jak se zapina vysoke rozliseni ? S WIN mobile jsem opravdu zacatecnik a jejich nastavovanim a softwarem jeste vic :(
Předem díky
lukis_ce4you (35)|17.9.2007 10:55
Nářky lidí, který se po SR ztratil POP3 účet mě nechávaly klidným, až včera se mi zničeho nic ztratil můj IMAP účet (přestože mám nainstalovaný i ten patch proti ztrácení POP). O ztrácení IMAPového účtu jsem zatím nikde nečetl, stává se to ještě někomu?
caryfukk (13)|17.9.2007 11:14
po nainstalování pathce uz nemám problém se ztrácením email uctu, vse v poho... ROM488
Patche jsem instaloval hned po HR+lokalizace.
Petr Nowak (79)|17.9.2007 12:47
w1z1: zapina se v IE v menu...

ROM 489, SIM karta V1.3, Vodafone, eBanka - nefunguje... :((
Vestman (31)|17.9.2007 13:14
[QUOTE="lukis"]Nářky lidí, který se po SR ztratil POP3 účet mě nechávaly klidným, až včera se mi zničeho nic ztratil můj IMAP účet (přestože mám nainstalovaný i ten patch proti ztrácení POP). O ztrácení IMAPového účtu jsem zatím nikde nečetl, stává se to ještě někomu?[/QUOTE]

Ano. Stava sa to. Dokonca aj v novej verzii 543.
w1z1 (37)|17.9.2007 13:25
Petr Nowak: Aha , ja myslel ze se da zapnout kompletne pro cely OS vcetne programu co v tom pojedou ;)
O zapinani v IE vim. Presto diky
Petr Nowak (79)|17.9.2007 15:30
Jak vam NEfunguje SIMtoolkit ? U mne se da spustit SIMtoolkit, ukaze spravny seznam funkci na karte (Zabava, M-Platby, M-Banka), mohu zvolit M-Banka, vyzve mne k zadani MPIN, zadam jej a pak se nahore v liste objevi na chvili "SimUI" a jinak prazdna bila obrazovka uprostred a po chvili se objevi zase zakladni menu s nabidkou funkci na karte.
V telefonu SIMtoolkit normalne funguje...

ROM 489, SIM V 1.3, Vodafone, eBanka.
caryfukk (13)|17.9.2007 15:35
me taky SIM toolkit s Ebankou a O2 nefungoval (ROM488), po vložení BPIN se to vrátilo na hlavní obrazovku, musel jsem použít patch, pak to šlapalo.
V ROM 543 to už chodí v poho...
Marian Veselý (662)|17.9.2007 15:53
Mě ze začátku fungoval naprosto bez problémů a nakonec přestal fungovat (E-banka - T-Mobile), nepomohl ani HR ani SIM TOOL KIT patch, tak jsem si nechal predelat zasilani zprav Ebanky ze SIM TOOL KIT na normalni SMS + bezpecnosti kod a uz to nemusim resit. Je to pohodlnejsi protoze uprime, ten Microsofti STK je opravdu uzivatelsky NEPRITULNY.
Vestman (31)|17.9.2007 16:25
[QUOTE="caryfukk"]me taky SIM toolkit s Ebankou a O2 nefungoval (ROM488), po vložení BPIN se to vrátilo na hlavní obrazovku, musel jsem použít patch, pak to šlapalo.
V ROM 543 to už chodí v poho...[/QUOTE]

SIM Toolkit s 3G kartou, ktoru ma Orange Slovensko nefunguje (bolo mi povedane, ze to uz nie je GSM karta ale 3G karta). S ostatnymi "beznymi GSM" SIM kartami ostatnych SK operatorov funguje. Takze bud budem cez 3G vyuzivat video-hovory a nebudem mat SIM-Toolkit alebo budem mat SIM-Toolkit a nebudem mat video hovory.
reskator (71)|17.9.2007 17:23
nefunguje mi cele sim toolkit, ani hlavni menu. ta ikona proste nic neudela. na MDA3 mi to s touto sim kartou jelo.

[QUOTE="Petr Nowak"]Jak vam NEfunguje SIMtoolkit ? U mne se da spustit SIMtoolkit, ukaze spravny seznam funkci na karte (Zabava, M-Platby, M-Banka), mohu zvolit M-Banka, vyzve mne k zadani MPIN, zadam jej a pak se nahore v liste objevi na chvili "SimUI" a jinak prazdna bila obrazovka uprostred a po chvili se objevi zase zakladni menu s nabidkou funkci na karte.
V telefonu SIMtoolkit normalne funguje...
[/QUOTE]
Petr Nowak (79)|17.9.2007 21:14
To mi taky nedelala resp. uplne chybela. Po vymene za novou SIM V1.3 se aspon zaclo objevovat menu a dotaz na MPIN...

OT: nainstaloval jsem penreader - pocesteny transcriber (!!!):
Penreader Czech
... jeden reset a zatim slape vyborne. Jen tam napisu omezenejsi mnozstvi textu najednou v porovnani s origo transcriberem.
Bobik_ce4you (5)|18.9.2007 07:37
hm

http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?t=4734

a ted co tim basnik chtel rict .... tou oficialni distribuci ?
Marian Veselý (662)|18.9.2007 08:14
Přijde mi zvláštní, že je tato tiskovka v diskuzním foru na smartmanii, ale na oficiálních stránkách společnosti E-shop.cz není NIC. Navíc jsem nic nezaznamenal ani u ostatních médiií a myslím, že tohle by se rozšířilo hodně rychle. Jasně že to zařízení má svý mouchy (ostatně který nemá), ale takto tragicky bych to tedy neviděl. Co mě pálí nejvíc je 64 MB RAM, jinak to funguje k mé spokojenosti a instalací nové ROM by taky měli některé mušky odpadnout.
mijou (109)|18.9.2007 08:23
[QUOTE="w1z1"]Petr Nowak: Aha , ja myslel ze se da zapnout kompletne pro cely OS vcetne programu co v tom pojedou ;)
O zapinani v IE vim. Presto diky[/QUOTE]
Pouzivam OzVGA, neinstaluje sa, spusta sa priamo z karty a funguje na cely system, iked nie vsetky aplikacie ho korektne (po grafickej stranke) zvladaju!
Ale inak OK!
mr.petra (28)|18.9.2007 08:26
V paměti mi zbývá stále jenom kole 10-15-MB a zřejmě je čas smazat nějaké programy. .....Ale které že jo když přesně vím, že jakmile jej odpálím budu ho chtít.Nemohli by jste sem někdo napsat který patch je opravdu nutné nainstalovat. Mám E-Tena už asi týden až deset dní a zatím se mi asi 3 krát sekl a to v době kdy sám ležel na stolku a nikdo jej netrápil.
lukis_ce4you (35)|18.9.2007 09:59
Uvedená bleskovka mě také překvapuje. Nedotažeností X500+ jsem byl velmi překvapen, ale že by to bylo až tak zlé, že pozastavují distribuci? I když, kdybych otravoval support jen setinu času, kterou strávím na hledání řešení problémů sám na fórech, tak by neďáli nic jiného :)
Marian Veselý (662)|18.9.2007 10:44
Nedotaženosti jsou softwarové a Eten by je měl řešit v nových ROM. Bohužel v tomto nejsou příliš operativní :-(.
Kleid (213)|18.9.2007 11:04
[QUOTE="Marian Veselý"]Přijde mi zvláštní, že je tato tiskovka v diskuzním foru na smartmanii, ale na oficiálních stránkách společnosti E-shop.cz není NIC. Navíc jsem nic nezaznamenal ani u ostatních médiií a myslím, že tohle by se rozšířilo hodně rychle. Jasně že to zařízení má svý mouchy (ostatně který nemá), ale takto tragicky bych to tedy neviděl. Co mě pálí nejvíc je 64 MB RAM, jinak to funguje k mé spokojenosti a instalací nové ROM by taky měli některé mušky odpadnout.[/QUOTE]

Zprava na strankach Etencz.cz se opravdu vyskytla.

Na uvedenem linku smartmanie je navic i vyjadreni distirbutoru k tomuto tematu. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
00236168_eten_tz_Fi2r.jpg
Miloš Strouhal (3997)|18.9.2007 11:13
:) Tak nejak..
Marian Veselý (662)|18.9.2007 11:36
Ta diskuze pod tím je hodně zajimavá!
Zdenek Malinsky (9781)|18.9.2007 12:05
No to jsou věci. Odborník žasne, laik se diví. :D
gorge_No.1_ce4you (191)|18.9.2007 20:49
no, celé je to moc zvláštní. Ted jsem si všimnul. že přesměrování adresy po zadání e-eten.cz které bylo od změny adresy na e-ten.com je změněno na e-tencz.cz a taky je odstavený e-shop....
Marian Veselý (662)|18.9.2007 21:05
Celý to skutečně vypadá jako VELKÁ BLAMÁŽ z jejich strany, protože jim odebrali distributorství...
Deets (10)|19.9.2007 13:22
Dobry den,
X500+ mam asi pul hodiny a tak se chci zeptat jestli by mi nekdo mohl poradit jake programy od Eten z nej mohu bez nejakych nasledku odebrat. Dekuji :oops:
Abrandecky_ce4you (102)|19.9.2007 13:41
Pořád se nemohu rozhodnout mezi E-Ten x500 a Asus P535. Teď ještě k tomu ta zpráva o x500+ o nadměrné poruchovosti...
Jak je na tom x500 co se týče poruchovnosti? Byla by to dobrá volba? Cena je více než dobrá
Marian Veselý (662)|19.9.2007 14:47
[QUOTE="Deets"]Dobry den,
X500+ mam asi pul hodiny a tak se chci zeptat jestli by mi nekdo mohl poradit jake programy od Eten z nej mohu bez nejakych nasledku odebrat. Dekuji :oops: [/QUOTE]
V podstat lze odebrat vše. Nicméně vzhledem k tomu, že jste nováček, asi bych to tak do extrémů nehnal a nejprve si otestoval které programy budete používat a které ne, než se pustíte do složitějšícj instalací. Od etenu používám už je toto:
Connection Wizard, Image Maker, Phone Application, Quick Link a Satellite Data Update
Bez ostatního se obejdu.