Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

MapMerge - problém s deformací sloučené mapy

vpeterka (4)|14.8.2007 17:14
Přeji všem příjemný den, a rovnou přejdu k mému problému :))

Létám jako amatérský pilot, a protože je nedostatek elektronických map, rozodl jsem se že si oskenuju letecký atlas. Všecko šlo OK, mam ted pres 70 oskenovaných a vykalibrovaných listů. Vše funguje skvěle. Jen mi trochu vadí že vždy na rozhraní listů mam bílá místa a musím čekat na načtení dalšího listu.

proto bych si rád listy pospojoval a měl řekněme 8 oblastí pro čr, což už by bylo praktičtější.

Problém ale je ten že program MapMerge mi spojenou mapu nějak deformuje. Měřítko pixely/metry natavuju obdobně jako u jednotlivých listů, přesto jakoby MapMerge v ose Y mapu smrští (z velikosti A4 udělá čtverec). Přidal jsem i nějaké náhledy jestli to pomůže.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]


Nevíte někdo čím to je? elipsoid mám wgs84

Díky za rady. V.

Johnyhacek (15)|16.8.2007 19:44
Taky jsem to řešil, a myslím, že stačí změnit map projection - ted nevim presne na co ale melo by to tim bejt
Vladimír Krejčík (80)|17.8.2007 14:30
Pokud jsem dobře pochopil, jednotlivé mapy jsou dobře naskenované, dobře zkalibrované a jednotlivě fungují dobře a bez deformací. Jen mají prázdné bílé okraje.

K bílým okrajům: v OziExploreru lze nastavit značky fiktívních okrajů mapy tak, aby byly uvnitř mapové kresby a nežádoucí okraje se "uřízly". Je to dobré udělat jak pro navazující načítání jednotlivých map, tak pro spojování v MapMerge. Pokud budou na zdrojových mapách okraje, budou i na spojené mapě!!!
Lze to najít ve Files - Check Calibration of Map. Vpravo je jedna ikona s červenou rohovou značkou, tím se platné rohy zviditelní a dají se posunout. Po úpravě je mapa pro Oziho bez zbytečných okrajů.

K deformaci: také se mi to občas stalo, ale vždy při chybném zadání Map Datum nebo Map Projection ve vlastnostech cílové mapy v MapMerge. Musí se to přesně shodovat s mapami zdrojovými.
vpeterka (4)|17.8.2007 17:09
Přesně tak, jednotlivé mapy fungují dobře, okraje jsem ořezal pomocí photoshopu, ( tím býlým okrajem jsem myslel to, že mapa je jen list který pokračuje do bílé oblasti, kde se později načte další mapový list). Proto jsem chtěl taky mapy pospojovat v jednu velkou. Abych vždy nemusel čekat na načtení dalšího listu, a koukat do bílého prázdna. Včera jsem tedy podle první rady nastavil místo Longitude / lat.. jiný systém a zdá se že to funguje, jen mne zklamalo že mapa je hodně nekvalitní po pospojování oproti originálu. A to i když nastavím rozlišení na stejnou hodnotu jako je zdrojová mapa.

přemýšlel jsem jestli by nebylo jednoduší to pospojovat fotošopem, ale to se zas člověk netrefí tak dobře, kvůli tomu že je to skenované.. Holt něco za něco :((