Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

M700 - problém s GPS & bzučí při otevřené klávesnici

Jakub Danielka (12)|6.8.2007 01:03
Mám dva problémy a pomalu mi dochází trpělivost, zítra si dojdu pro obyčejnou Nokii E50 a Eten půjde na reklamaci, tedy pokud mi někdo neporadíte ;-).

Mám 2 problémy - když pustím GPS, třeba i jen předinstalovaný Prohlížeč GPS, program se nespojí s GPS modulem a napíše Selhání otevírání GPS a na tom skončí. Telefon mám asi dva týdny a první týden vše fungovalo bez problémů.

Druhý problém je "zvukový", když vysunu klávesnici, Eten začne bzučet, asi jako když nabíjíte baterky v nabíječce, normálně bych si toho nevšiml, ale když si přes spaním nastavuju buzení nebo v tichu píšu SMSky je to naprosto zřetelně slyšet. Je to normální stav nebo je něco špatně?

A vlastně ještě jedna věc, taky je váš Eten s WM6 tak zpomalený? Překreslení displeje z vertikální na horizontální polohu je tak na deset vteřin. Ani u jednoho z problému nepomáhá soft ani hard reset. Nějaké tipy?

Díky.

---

Eten M700, WM6, SunnySoft InterWrite 9.5 Pro lokalizace.
tane (41)|6.8.2007 01:48
O tom druhým problému jsem už někde četl, na to asi reklamace nepomůže, tak to bude asi u všech. Třetí problém je extrém, to ti musí dělat nějakej program na pozadí, neříkej, že hned po MR je to takhle děsně pomalý?
Jakub Danielka (12)|6.8.2007 09:01
Fakt by mě zajímalo, ale i když do telefonu nic nedoinstaluju (tedy kromě IW), rychlost je pořád tristní. První dva dny to běhalo svižně, od té doby bída s nouzí.
Miloš Strouhal (3997)|6.8.2007 09:51
Ne všechny E-TENY bzučí při vysunutí klávesnice, takže to dle mého názoru není vlastnost, ale závada..
Jakub Danielka (12)|6.8.2007 14:16
Mám na to stejný názor, u přístroje za 15 tis. Kč mě to docela vadí...
dlzen (2)|6.8.2007 15:34
Caute, neviete mi niekto poradit? Mam problem nainstalovat na M700 navigacny soft Igo. Vypisuje stale hlasku, ze nevie najst licenciu, ktora tam je. Nemate s tym skusenost? Dakujem za pomoc.
Panot (569)|6.8.2007 16:00
Zřejmě ti licence nesouhlasí s verzí iGO. Jinak piš další dotazy na fóru pro iGO ;)
macleod (91)|6.8.2007 16:04
K prvnímu problému ... zkus se podívat, jestli se ti nezměnilo nastavení portů GPS. E-tenáckej GPS Viewer, nebo jak se to jmenuje, mi taky nefunguje, ale jinak všechny GPS programy, vč. zaznamenávání GPS pozice při fotografování do EXIFu (dokonce i na WM5 s překopírovanou aplikací CAMERA :-) ) funguje bez potíží.

K druhému problému ... kdybys hledal, tak je tu na toto téma samostatná diskuze. Asi to dělá všem, ale já si toho ani v tichu noci nevšiml, dokud sem si to tu nepřečet, takže jestli ti to nedělá nějak extrémně (já musím dát ucho až k telefonu, abych to slyšel, a to nejsem nijak hluchej :-) ) tak to asi na reklamaci nebude.

K třetímu problému ... nevím, co je IW, ale já nemám problém ani s WM6, ani s WM5 (WM6 sem si nechal asi týden a pak šly zpátky WM5) a nezapsal sem ani v jiných diskuzích, že by to někomu po týdnu nebo dvou podobně zvadlo, tak jedině mě napadá nějakej soft. Překreslení displeje při otočení mi trvá tak jednu až dvě vteřiny.
Miloš Strouhal (3997)|6.8.2007 16:43
[QUOTE="macleod"]Asi to dělá všem.....tak to asi na reklamaci nebude.[/QUOTE]Na to jste prisel jak? Za tu dobu co se M700 prodava jsem mel v ruce i kusy ktere nebzucely vubec. Znam cloveka, ktery tuto vadu na svem M700 reklamoval a vratilo se mu z opravy zarizeni, ktere uz vubec nebzucelo.. :yes:
macleod (91)|6.8.2007 20:06
[QUOTE="Miloš Strouhal"][QUOTE="macleod"]Asi to dělá všem.....tak to asi na reklamaci nebude.[/QUOTE]Na to jste prisel jak? Za tu dobu co se M700 prodava jsem mel v ruce i kusy ktere nebzucely vubec. Znam cloveka, ktery tuto vadu na svem M700 reklamoval a vratilo se mu z opravy zarizeni, ktere uz vubec nebzucelo.. :yes:[/QUOTE]

Znam cloveka, co zna cloveka, co slysel o nekom ... :-)
Ale nic ve zlém, netvrdím, že to musí být tak jak píšu, ale měl sem v ruce 7 různých M700 a všechny bzučely stejně jako ta moje, tzn. tak, že to je slyšet, až když se na to zaměříš a dáš ucho až k vysunuté klávesnici a to ještě musí být úplné ticho (v zasunutém stavu to nedělá) a kromě toho je to často propíraný jev na řadě fór. Takže vycházím z toho, že to bzučí každýmu, někomu míň, že to skoro není slyšet, a někomu asi holt víc, když jim to tak vadí. Já bych si toho sám nikdy nevšimnul.
Miloš Strouhal (3997)|6.8.2007 20:23
Dobre, tak jinak. Jsem prodejce tech zarizeni (od ledna letosniho roku pres nas obchod a potazmo i me ruce tech zarizeni prosly desitky a desitky..) a ten nekdo o nemz jsem hovoril je jeden z nasich zakazniku, ktery nebyl ochoten se s tim bzucenim smirit (bzucelo mu to vazne uz hodne). Po navratu ze servisu bzuceni zmizelo, E-TEN vymenil nejake dily souvisejici s podsvicenim klavesnice (tusim celou desku klavesnice) a utichlo to. Souhlasim s tim, ze nektere M700 bzuci vice a jine mene slysitelne, ovsem tvrdim take, ze nektere nebzuci vubec nebo bzuci tak malo, ze to neni slyset ani v uplnem tichu.
macleod (91)|6.8.2007 22:55
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Souhlasim s tim, ze nektere M700 bzuci vice a jine mene slysitelne, ovsem tvrdim take, ze nektere nebzuci vubec nebo bzuci tak malo, ze to neni slyset ani v uplnem tichu. [/QUOTE]

No vždyt to stejný sem napsal i já :) takže to za tak moc "Dobre tak jinak" ... není :) ... a mimochodem, když citujete, tak výběr pár slov způsobem, jakým jste to provedl, změní smysl věty oproti jejímu původnímu, t.j. celému znění :)

Protože to bzučí jen při rozsvíceném podsvícení klávesnice, tak bych řekl, že to bude zřejmě závada startéru zářivky podsvícení klávesnice (u stropních zářivek se často projevuje obdobná závada), nicméně protože pod klávesnicí M700 je instalována zářivka zcela jiného typu, než jsou ty stropní (lze tak usuzovat podle modrého světla, zatímco stropní typy mají světlo bílé, někdy nažloutlé), doporučuje se, v případě opravdu silného bzučení, výměnu startéru svěřit odbornému servisu a nepokoušet se o opravu amatérsky.
Miloš Strouhal (3997)|6.8.2007 23:41
Dobre, kdyz uz jsme u toho slovickareni, jedno a to same rozhodne nerikame.. ;) Vy tvrdite, ze to bzuci asi vsem, ovsem ja tvrdim, ze je to nesmysl, ze jsou zarizeni u kterych to bzuci az nesnesitelne, ovsem jsou i zarizeni, jez bzuci malo nebo vubec. Vy dle "svych zkusenosti" vysvetlujete, ze to asi na reklamaci nebude, ja naopak tvrdim, ze je to reklamovatelne a na jednom realnem prikladu uvadim, ze to jde vyreklamovat i uspesne. A pokud jde o tu zkracenou citaci, ta ma za cil jedine, nenafukovat tuto diskuzi do obrich rozmeru zbytecnym citovanim predchozich prispevku. A me "Dobre, tak jinak" je pouze reakci na vasi narazku ala "jedna baba povidala".
[QUOTE="macleod"]..doporučuje se, v případě opravdu silného bzučení, výměnu startéru svěřit odbornému servisu a nepokoušet se o opravu amatérsky.[/QUOTE]Jasne, takze reklamace, ke vsemu zcela opravnena, jelikoz se jedna o zavadu a ne vlastnost, jak uz jsem psal. :) A vy ve svem poslednim prispevku take..
[QUOTE="macleod"]..tak bych řekl, že to bude zřejmě závada startéru zářivky podsvícení klávesnice..[/QUOTE]
Jakub Danielka (12)|7.8.2007 00:28
[QUOTE="macleod"]K druhému problému ... kdybys hledal, tak je tu na toto téma samostatná diskuze. Asi to dělá všem, ale já si toho ani v tichu noci nevšiml, dokud sem si to tu nepřečet, takže jestli ti to nedělá nějak extrémně (já musím dát ucho až k telefonu, abych to slyšel, a to nejsem nijak hluchej :-) ) tak to asi na reklamaci nebude.

K třetímu problému ... nevím, co je IW, ale já nemám problém ani s WM6, ani s WM5 (WM6 sem si nechal asi týden a pak šly zpátky WM5) a nezapsal sem ani v jiných diskuzích, že by to někomu po týdnu nebo dvou podobně zvadlo, tak jedině mě napadá nějakej soft. Překreslení displeje při otočení mi trvá tak jednu až dvě vteřiny.[/QUOTE]

Mě to prostě vadí, na stole už mi leží E50, takže to s ní těch pár dní nějak překlepu. Prostě se nehodlám smířit s tím, že mi telefon za 15k Kč bude bzučet. A jestli je to na výměnu podsvícení klávesnice, tak mě to v mém přesvědčení jen utvrzuje.

IW je zkratka z InterWrite, což je česká lokalizace od SunnySoftu. Teď jsem tu vyrobil ještě jeden hard reset, telefon se trochu rychlejší, ale GPS se stále nechytá, takže reklamace. Jak říkám, do telefonu jsem nic neinstaloval (kromě IW) a když mohl telefon týden fungovat s tím bez problému, nevím proč by neměl fungovat i další týdny stejně...

Trošku mě E-Ten zklamal, ale doufám, že je to prostě jen smůla ;-).
Miloš Strouhal (3997)|7.8.2007 00:46
Jen reklamujte, mate na to pravo, preci jen jste si nekoupil odpuzovac komaru s vestavenou GPS, ale nadupany komunikator za nemalou castku s plnou dvouletou zarukou. V poslednich dnech si s jednim z dovozcu posilam tam a zpet jeden kus fungl nove M700, jez bzuci zretelne i na vzdalenost pul metru od ucha za bileho dne. On mi do protokolu stale zapisuje, ze se jim zavada neprojevila (jak jinak, ze..) a ja mu to posilam nazpet s tim, at si vycisti usi a kouka nam to vymenit za plne funkcni kus. A budu mu to posilat tak dlouho dokud to nevymeni, jelikoz v tomto stavu je to zarizeni temer neprodejne.. :?
xsub (23)|7.8.2007 08:22
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Dobre, kdyz uz jsme u toho slovickareni, jedno a to same rozhodne nerikame.. ;) Vy tvrdite, ze to bzuci asi vsem, ovsem ja tvrdim, ze je to nesmysl, ze jsou zarizeni u kterych to bzuci az nesnesitelne, ovsem jsou i zarizeni, jez bzuci malo nebo vubec. Vy dle "svych zkusenosti" vysvetlujete, ze to asi na reklamaci nebude, ja naopak tvrdim, ze je to reklamovatelne a na jednom realnem prikladu uvadim, ze to jde vyreklamovat i uspesne. A pokud jde o tu zkracenou citaci, ta ma za cil jedine, nenafukovat tuto diskuzi do obrich rozmeru zbytecnym citovanim predchozich prispevku. A me "Dobre, tak jinak" je pouze reakci na vasi narazku ala "jedna baba povidala".
[QUOTE="macleod"]..doporučuje se, v případě opravdu silného bzučení, výměnu startéru svěřit odbornému servisu a nepokoušet se o opravu amatérsky.[/QUOTE]Jasne, takze reklamace, ke vsemu zcela opravnena, jelikoz se jedna o zavadu a ne vlastnost, jak uz jsem psal. :) A vy ve svem poslednim prispevku take..
[QUOTE="macleod"]..tak bych řekl, že to bude zřejmě závada startéru zářivky podsvícení klávesnice..[/QUOTE][/QUOTE]

Nehodlám tady vytvářet s Vámi nějakou osobní flamewar založenou na chybném přečtení nebo pochopení mého prvního příspěvku. Jak už jsem napsal v předchozím, můžete si to přečíst a pak možná odhalíte "drobné nyance českého jazyka", díky jejichž přehlédnutí jste se do mně pustil zcela nesmyslně.
Nicméně už dál nehodlám bavit ostatní tímto dohadováním, takže toto je moje poslední vyjádření k Vašim reakcím.:cool:
cubehash (156)|7.8.2007 09:26
Taky si měníš v RL životě jméno, jak ponožky?
xsub (23)|7.8.2007 11:40
ne, jen sem fčera psal z domu a dnes z práce a neuvědomil sem si, že tu je přihlášený jiný ID.
Jenom pro zajímavost ... RL život je Real Life život ? ;)
Jakub Danielka (12)|21.8.2007 18:15
Tak se mi dnes vrátil E-Ten z reklamace - nevím, co udělali s GPS (podle vyjádření nic), ale zatím funguje... Jestli ale ještě jednou uvidím hlášku nepodařila se inicializace zařízení, tak to už vážně někomu omlátím o hlavu. Co se týče bzučení při vysunuté klávesnici je to prý vlastnost, některý bzučí méně, některý více, ale všechny v normě. Takže mi tu buď někdo poraďte servis, kde si ticho zaplatím sám nebo se s tím musím smířit...