Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

E-Ten M700-zamrzání systému

Miroslav Beran (2)|29.7.2007 15:44
Před nedávnem se mi M700 vrátil z opravy (nešel GPS přijímač). Po instalaci systému se CZ lokalizace podařila asi až napotřetí. Po instalaci dalších, dříve běžně používaných aplikací, dochází nyní soustavně k zamrzání systému a tudíž je nutné často přístroj resetovat. Již týden musím přístroj resetovat i ráno, neboť přes noc také přestane fungovat. Zároveň při tom nejdou přijímat hovory, takže mi lidé nadávají, že nezvedám telefon. Přeinstalování systému nepomohlo, navíc ho nehodlám dělat denně. Poradí mi někdo, co s nefunkčním telefonem, když ho nutně potřebuji? Ozve se zástupce E-Tenu a nabídne mi přeinstalaci se všemi pro mě potřebnými aplikacemi? Rád bych si ji i zaplatil, budu-li mít jistotu, že mi pak přístroj za 18 000,- Kč bude sloužit.
Zdenek Malinsky (9781)|29.7.2007 15:53
Můžeš upřesnit, co myslíš tím "přeinstalování systému" a "po instalaci systému"? Ten už tam je. Myslíš to, že jsi přeflashoval na WM 6? A jakou lokalizaci se pokoušíš instalovat? Tu od Sunnysoftu nebo od Mobilnautů?
DavidBarborka (139)|29.7.2007 16:22
Být tebou, tak nedělám HR pokud potíže přetrvávají a nahraji do zařízení znovu WM6. Následně bych nahrál všechny programy, které používám, ale nepoužíval bych CZ lokalizaci. Pokud vše pojede OK, pak bych zkusil HR a vše nahrál znova i S CZ lokalizací a pak bych počkal. Pokud vše bude v pořádku byla chyba ve windowsech. Pokud se zamrzávání bude projevovat pouze s CZ lok. pak je to jasné. Pokud ovšem problém přetrvává,tak reklamace. PS: pro jistotu bych to ještě po HR nechal 2 dny bez instalace programů a pokud to pojede pak bych každý den nainstaloval jeden nebo dva dokud bych nepřišel na to který to dělá.
thimlicek (89)|29.7.2007 17:53
RESIL JSEM TENHLE PROBLEM NA X500 WM6. RANO VE 4 HODINY ZAMRZAL. BYLO TO NASTAVENIM AUTOMATICKE ZALOHY NA 4TOU HODINU RANO. PO ZRUSENI JE BEZ POTIZI
Miroslav Beran (2)|30.7.2007 11:55
Díky všem za reakci. Ještě upřesňuji: používám WM5, lokalizaci z originál dodaného CD od mobilnautu. Přeinstalací jsem myslel spuštění továrního nastavení (HR?). Zamrzání přístroje se projevuje tak, že například při otevření textového dokumentu se otevře, ale již v něm nejde dělat, ani ho zavřít. Po resetu se to odstraní, časem (různě) se to opakuje.
Automatickou zálohu zkusím vypnout. Díky
DavidBarborka (139)|30.7.2007 12:38
S WM5 jsem měl také problémy se zamrzáváním, ale nebyly tak časté jak popisuješ ty. S WM6 už tyto problémy nemám až na nějaké vyjímky, ale to se dá už přežít. Vždy jednou za 3 dny udělám SR a mám klid. Bohužel mi u WM6 nefunguje SIM Toolkin, takže jsem se musel rozhodnout zda WM5 se SIM Toolkinem, ale sem tam se zamrzávajicím systémem, nebo WM6 bez SIM Toolkinu, ale zato stabilnější. Vyhráli to WM6 jen doufám, že si pánové z etencorpu pohnou s novou ROM. Jinak někomu SIM Toolkin funguje někomu zase ne. Já mam Vodafone - ČS a SIM T nejde.
Zdenek Malinsky (9781)|30.7.2007 12:52
Pokud uděláš HR a obnovu ze zálohy, je pak možné, že se ten "problém" s HR vrátí zpět, protože ho máš zazálohovaný. Zkus tedy udělat HR a pak čistou instalaci všech softů nebo ještě lépe nejdříve vyzkoušej jen nasypat kontakty apod pomocí AS z Outlooku do PDA - tedy bez dalších softů a bez lokalizace, zda bude problém přetrvávat. Pokud ano, tak zkus flashnout na WM 6 nebo opět reklamuj. Nebude-li problém na prázdném PDA, nainstaluj nejdříve lokalizaci (není-li to nutné, raději jen českou klávesnici, kvůli diakritice) a pak pomalu a postupně další softy.
fury_only_ce4you (259)|31.7.2007 08:53
Přesně tento problém jsem měl na X500... Už jsem z toho byl jelen, pořád jsem něco zkoušel a ladil, ale na nic nepřišel... Nakonec jsem měl pocit, že to dělal některý z nainstalovaných SPB produktů(Plus/Phone Suite/Mobile Shell). Zkoušel jsem postupně odinstalovávat a nakonec myslím pomohlo odebrat Phone Suite... Ale jaké bylo moje překvapení, když po 3dnech opět cihla přes noc vytuhla... Naštěstí pak vyšel update na WM6 a na těch to jede už bez popisovaného zasekávání i s produkty od SPB...:yes:
Stehnak (78)|31.7.2007 09:47
Jakej patch mas pls na mysli. Muzes hodit pls link. Diky.
fury_only_ce4you (259)|31.7.2007 10:07
SRY, napsal jsem to špatně, myslel jsem update na WM6...:sarcastic:
macleod (91)|6.8.2007 16:17
Mě se to chovalo podobně a nakonec jsem přišel na to, že to byla nějaká potouchlá aplikace na zobrazování stavu baterky na horní straně displeje - takovej ten různobarevnej proužek přes celou šířku, už nevím, jak se to jmenovalo, snad Batti, nebo tak nějak. Takž bych zkusil postupně přidávat softy co používáš a pak bys měl přijít na to, kterej to dělá. Sama o sobě mi M700 běhá sqěle.